Τετάρτη, Απριλίου 05, 2006

Και τα ψάρια ρε γαμώτο?


Δεν γράφω τόσο καιρό γιατί το μυαλό μου είναι αλλού..Εχω πάθει ΤΗΝ αλλεργία για μία ακόμη φορά και έχω πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάτσω ήσυχη και να γράψω, όταν έχω φαγούρα στο δέρμα.
Ο αλλεργιολόγος που πήγα και είδα, μετά απο τα τέστ που μου έκανε μου είπε ότι είναι τροφική αλλεργία σε οτιδήποτε κολυμπάει στη θάλασσα. Την έπαθα απο ψάρια και θαλασσινά..
"Μα γιατρέ, του λέω, ψάρια τρώω απο μικρό παιδί...τώρα ήρθε η θεία φώτιση και έπαθα?"
Και μου απάντησε ότι η θάλασσα πλέον είναι γεμάτη με παθογόνους οργανισμούς, από απόβλητα, χημικά, κάδμιο, υγράργυρο, εν ολίγοις είναι γεμάτη βαρέα μέταλλα που τα απορροφούν τα ψάρια τα οποία με τη σειρά τους καταναλώνονται απο τους ανθρώπους. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται στους ανθρώπινους οργανισμούς και εμφανίζονται ξαφνικά σαν διάφορα ελαφρά ή σοβαρά νοσήματα...

Στη δική μου περίπτωση εμφανίστηκε σαν τροφική αλλεργία.
Και δεν είναι που δεν θα ξαναφάω ψάρια (που τα λατρεύω),
είναι το γαμώτο για όλες τις θάλασσες που μολύναμε τόσα χρόνια και που συνεχίζουμε,
είναι και ο φόβος για το που θα πάει αυτό
Και το μέλλον ποιό θα είναι?

13 σχόλια:

Markos είπε...

Ατυχώς Μαρίνα το μέλλον είναι "αόρατο".
Αν και πολύ φοβάμαι ότι πολύ γρήγορα, κι εμείς θα γίνουμε "αόρατοι"
Καλημέρα

Unknown είπε...

Κοίτα... όσο θα επιτρέπουμε στον κάθε τυχάρπαστο να πλουτίζει σε βάρος του περιβάλλοντος(περιβάλλον=φύση+κοινωνία, αυτά δεν διαχωρίζονται από τους επιστήμονες περιβάλλοντος ποτέ), ή να το εκμεταλεύετται για να είναι βολεμένος (αυτό πάει σε όσους ασυνείδητα ξοδεύουν ενέργεια αλλά και υπερκαταναλώνουν άσκοπα - τί νομίζεται τα χιλιάδες άχρηστα γατζετάκια περιβαλλοντική μόλυνση είναι) θα καταλήξουμε στο να αφανίσουμε τα πάντα...

Και να ησυχάσει μια και καλή ο πλανήτης από τους μ@@@@@ς που ονομάζονται άνθρωποι...

Λαμπρούκος είπε...

Παει και το τσιπουράκι με τα θαλασσινά... Ήθελα να ξερα τι μας αφήσανε!

An-Lu είπε...

Άστα να πάνε το μέλλον....τουλάχιστον περιβαλλοντικά. Τελικά οι αλλεργίες μπορεί και να χρησιμεύουν σε κάτι....
Συμπάσχω...αψού!

Juanita La Quejica είπε...

Είναι καλός ο γιατρός σου; Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αρχίσει να περνάω δύσκολα την άνοιξη, φέτος είναι ακόμα χειρότερα και πλέον πρέπει κάτι να κάνω, εκτός από την λήψη ήπιων αντιαλλεργικών φαρμάκων που δρουν για πολύ λίγη ώρα κατασταλτικά.

Marina είπε...

Marko, Darthiir, Morgana, τα ξέρουμε όλα αυτά, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ουρλιάζουν επι του θέματος εδώ και χρόνια..όμως δυστυχώς δεν συνειδητοποιούμε ότι κάποτε θα χτυπήσουν και τη δικιά μας πόρτα, την πόρτα του ανθρώπου εννοώ.. Ακόμη και να κάνουμε ανακύκλωση δεν σώζεται η κατάσταση των αποβλήτων..για να μη μιλήσω για τις λευχαιμίες που αυξάνονται στην Ελλάδα απο τους ψεκασμούς/φυτοφάρμακα κλπ.. Ο θεός ξέρει τι θα απογίνουμε.

Λαμπρούκο, το τσιπουράκι θα το πιούμε με τυροπιττάκια, σαγανάκι και λουκάνικα, τι θα γίνει?

An-Lu, λές να ευαισθητοποιηθούν οι μολύνοντες και να λυπηθούν τους ανθρωπους? Μακάρι!

Juanita μου δυστυχώς η αλλεργία ξεκίνησε απο τα Χριστούγεννα αλλά τελικά τώρα βρέθηκε η αιτία.. όχι δεν είναι δυστυχώς εποχιακή..πάλι καλά που βρέθηκε και ο λόγος γιατί δεν πολυσυμπαθώ τη λήψη φαρμάκων.

vasvoe είπε...

δεν υπάρχει ανοσοθεραπεία για αυτή την αλλεργία; ο χάμπι που είχε πάει για το αλλεργικό άσθμα σε αλλεργιολόγο, του είπε πως υπήρχε θεραπεία, αλλά κρατάει 3 χρόνια. έχει αλλεργία βαρειά σε γύρη, μεσαία σε γατότριχες, κι ελαφριά σε σκυλότριχες.

Αλλά την γάτα μας ΔΕΝ τη δίνουμε κι ας πάει να κουρεύεται η στρίγγλω αλλεργιολόγος που έπαθε σχεδόν έμφραγμα όταν το άκουσε. Του είπα να πάρει και μια γνώμη από κάποιο εναλλακτικό θεραπευτή, αλλά αφού μέχρι τώρα δεν ξαναπαρουσίασε προβλήματα δεν χρειάστηκε.

Πάντως πιστεύω στην δική του περίπτωση έπαιξε μεγάλο ρόλο η ψυχολογία/ αυθυποβολή. Ούτε κι αυτός θέλει να δώσουμε τη γάτα μας, οπότε προτίμησε να γιατρευτεί από μόνος του!! (λέω εγώ)

Chrisa είπε...

Εγώ και έγκυος να μείνω τον Λάζαρο δεν τον δίνω!!!! Δίνει μαι μάνα το παιδί της;;;
Μαρίνα μου περαστικά!!! Έχω ακούσει πως οι αλλεργίες όπως ξαφνικά έρχονται, έτσι ξαφνικά φεύγουν!!!! Μακάρι να είναι αλήθεια και να ξαναφάς ψαράκια!

Depsorama είπε...

Περαστικά καλή μου! Και ναι, έχεις δίκιο... Είναι έγκλημα. Από τι μια υπάρχουν είδη θαλασσινών που είναι υπό εξαφάνιση απ' το υπερεντατικό ψάρεμα, και απ' την άλλη μας λένε ότι πλέον ψάρι πρέπει να τρώμε μόνο μια φορά το μήνα επειδή είναι τίγκα στον υδράργυρο. Θέλω να δω τι στο διάολο μπορούμε να τρώμε πλέον! Θαλασσινά, κοτόπουλο, βοδινό; Όλα μολυσμένα με ιούς, μέταλλα, διοξίνες. Λαχανικά; Τίγκα στα φυτοφάρμακα. Προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας/οργανικά; Μα εξαφανίζουμε έτσι δάση ολόκληρα για την καλλιέργεια τους και εξαντλούμε τη γη από τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία!
Φρίκη!

Unknown είπε...

Εσείς οι κυρίες με τα γατιά (και τα λοιπά ζα) για ρίξτε μια ματιά στην τοξοπλάσμωση και το πόσο ελαττώνεται η ικανότητά σας να παλέψετε τις ασθένειες γιατί ο οργανισμός σας κατευθύνει όλη του την ανοσοποιητική δύναμη στο έμβρυο...

ΥΓ: Ναι, σίγουρα μπορεί να την πάθετε και από αλλού, αλλά γιατί να αυξήσετε τις πιθανότητες;

Marina είπε...

vasvoe, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στα ζώα. Ομως εφόσον το ξεπέρασε καλό είναι γιαυτόν και τη γάτα σας.

chrysa, μακάρι όντως να ξαναφάω γιατί τρελλαίνομαι, μου αρέσουν πιό πολύ απο το κρέας. Να ξέρεις ότι όταν ΄μία κάτοχος γάτας μένει έγγυος τίποτα δεν παθαίνει γιατί ήδη έχει επαφή με το ζώο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτές που παθαίνουν είναι όταν δεν έχουν μόνιμα μέσα ζώα και ξαφνικά έρχονται σε επαφή. Αρα μη φοβάσαι.

despoina, αυτά που λές για τα τρόφιμα είναι πολύ ανησυχητικά, μη το ένα, μή το άλλο..ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε έχει πρόβλημα. Ο θεός ξέρει τι θα απογίνουμε..

darthiir μου όπως έγραψα και στην Χρύσα, τη τοξοπλάσμωση σπάνια την παθαίνουν οι κάτοχοι ζώων απο παλιά. Εν τούτοις καλόν είναι να ελέγχονται οι μέλλουσες μητέρες..

Unknown είπε...

Εγώ επίσης θα έλεγα ότι εκείνη την περίοδο και λίγο ακόμα μετά να το δώκουμε σε κάποιον να μας το φυλάει βρε αδερφέ. Δεν έγινε και τίποτε... Το ξαναπαίρνουμε μετά...

ellinida είπε...

Σου γράφω με τα μάτια κόκκινα και κλειστά από κρίση επεφυκίτιδας . Νέα αλλεργία από γύρη πεύκων ... Σηκώθηκα το πρωί και τρόμαξα , οι βολβοί μου ήταν μώβ σαν πατζάρια βρασμένα .
Ετσι έχω αναπτύξει και διάφορες τροφικές αλλεργίες .
Και υποτίθεται ζω σε καθαρό περιβάλλον εκτός πόλης ...