Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Οι 100 Ελληνες

Καλεί η τηλεόραση τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την εκπομπή και να ψηφίσουν ποιός απο τους 100 ήταν ο μέγιστος, ο "καλυτερότερος" που λένε στα νέα ελληνικά μας :-( . Το αντικείμενο είναι η εμπεριστατωμένη ψήφος των τηλεθεατών σχετικά με τη σειρά προτεραιότητας.
Ποιός απο τους 100 θα επισκιάσει τους άλλους σύμφωνα με τη προτίμηση του τηλεθεατή; Ποιός ευεργέτης θα πάρει το τελικό βραβείο που θα είναι ταξείδι σε εξωτικό νησί με 32 γράμματα; Τι θα είναι αυτός/αυτή; Πολιτικός, φιλόσοφος, στρατιωτικός, συγγραφέας, ηθοποιός, άγνωστος στρατιώτης, κατακτητής, η Ωραία του Πέρα, τί; Με ποιό κριτήριο κάποιος θα υπερτερίσει άλλου; Θέλει πολύ προσοχή το πράγμα, πώς θα ψηφίσεις δλδ τον Χ ρίχνοντας στα ερέβη τον Ψ, αιωνίως να χοροπηδάει απο ντροπή στο τάφο του που οι νεοέλληνες τον έχουνε γραμμένο, πώς παίρνεις την αίγλη απο τον έναν και τη δίνεις στον άλλο, με τι κριτήριο η κα Πουλχερία θα καταψηφίσει τον Κολοκοτρώνη και θα προτιμήσει έναν άλλο, γιατί πάντα συχαινόταν τους μουσάτους, ε; Ασε που επιτέλους θα στείλει απο εκεί πούρθε τον Δημοσθένη που τσεβδιζε κιόλας (και βασάνιζε στο σχολείο το κανακάρη) ενώ ο Λαζόπουλος μια χαρά ξεσπαθώνει και μας τα λέει χύμα, αλλά! Το πράγμα απαιτεί όλη μας τη φαιά ουσία. Δύσκολο. Θέλει πολύ σκέψη


απο τους μικρούς έως και τους μεγάλους.
Τεράστια τα ερωτηματικά που κατακλύζουν το μυαλό μας. Ποιός θα είναι ο τυχερός, που θα πάρει τον big brother του και θα στεφτεί "άξιος"; Που θα κατακυρωθεί απο όλη την ελληνική επικράτεια ώς ο Εξοχος όλων των εποχών. Θα τον στραβοκυττάνε βέβαια οι επιλαχόντες απο τους τάφους τους-σπίτια τους, αλλά τι να κάνουν, η αθάνατη ψυχή των Νεοελλήνων θα το πεί, θα το λαλήσει, θα το ψηφίσει και θα το υπερασπισθεί στο τηλεοπτικό μαλλιοτράβηγμα (συγνώμη debate το λένε τώρα) που θα ακολουθήσει.
Αθάνατη Ελλάς
ρούφα το γάλα σου
έτσι κι αλλιώς
σ' αρέσει να σκάς
αλλά στη ΤιΒι
που σε χρειάζεται
για να κάνει εκπομπή
κατεβάζεις ως κάτω το βρακί
και εκεί
βεβαίως (παρα)μιλάς
και συμμετέχεις
στα κοινά (κενά)
και καταψηφίζεις
ό,τι σε χαλάει
για να δείξεις
σε όλους του λαούς
τι σημαίνει
Η
Νέα (Γ) Ελλάς

11 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα,
τα γράψαμε, μας γράψανε, και μια βλακεία κάνανε.
Είναι ένα τεράστιο λαθος αυτό, αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

μ αρεσει η επιθετικοτητα του ποστ. περα για περα δικιο σου δινω ρε.
αλλα οκ, εκει εχουμε φτασει απο οτι φαινεται

Juanita La Quejica είπε...

Χθες κάτι πήρε το μάτι μου στο ΣΚΑΙ για τους 100 δεν κατάλαβα τί Έλληνες, αλλά δεν έδωσα σημασία.
Τί έχει συμβεί; Έγινε ψηφοφορία;

Marina είπε...

Sofia Μία φορά κάθισα στη τηλεόραση και εγώ και έπεσα πάνω στους 100. Α, σκέφτηκα, για να δούμε κανένα ωραίο ντοκυμαντέρ, για τον Γ. Παπανικολάου δεν έχω ποτέ τύχει να δώ οτιδήποτε, ένα παράδειγμα δίνω..και όσο περνούσε η ώρα φούντωνα. Τι πράγμα ειναι τούτο! Τι γελοιότητα, ο κάθε κολοκύθας να ψηφίζει αυτούς/αυτές που βοήθησαν τον τόπο ως καλός-κακός-άσχημος-- Πανέμορφος-τέρας-χέσε μέσα Πολυχρόνη. Και το αντικείμενο δεν θα είναι η ενημέρωση για τις ευεργεσίες..μπάαα, θα στηθούν όλοι να δούν πρός τα πού γέρνει η παλάντζα και μετά θα κληθούν και να την υποστηρίξουν με το γνωστό τρόπο δερνομενοι στα παράθυρα. Τι χάλι!

Lifewhispers, δεν βλέπετε αυτή η τηλεόραση, τοσο δύσκολο είναι να φτιάξουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα που θα έχει ΚΑΙ αυτό, αλλά όχι ΜΟΝΟ αυτό. Ας πάνε σε άλλα κρατη να δούνε, δεν μπορεί συνεχώς να είναι όλα για τα σκουπίδια!

Juanita, για το όλο θέμα κύττα εδώ
http://greatgreeks.skai.gr/content/i-ekpompi. Παρόλλο που τη βαριέμαι τη τηλεόραση, είχα διαβάσει διάφορα στα μπλογκς για αυτη την εκπομπή, έτσι στρώθηκα να τη δώ, να αποκτήσω δική μου άποψη.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Ενα από τα καλά εδώ, είναι ότι δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση. Μόνο ειδήσεις στη ΝΕΤ κι αυτό είναι. Αν θυμάμαι καλά, τις γιορτές που ήμουν Ελλάδα, άκουσα για τους 100 Ελληνες και μου φάνηκε πολύ γελοίο το όλο σκηνικό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για το θέμα έχω τοποθετηθεί εδώ κι εδώ, χωρίς ελιτισμούς.

ELvA είπε...

Oπως ειπε και πιο πανω η @Giorgia_is_coming_to_town,ουτε και εγω βλεπω Eλληνικη
τηλεοραση,αλλα και ουτε θελω, ειδικα μαλιστα οταν προβαλλονται τετοιες εκπομπες που στοχευουν στην αποχαυνωση. Η ιδεα και μονο του ολου εγχειρηματος με βρισκει αντιθετη! Λες και ΔΕΝ υπαρχουν αλλα, πιο σοβαρα και επειγοντα θεματα που χρειαζονται ψηφοφορια...

patsiouri είπε...

Δεν το είδα αλλά διάβασα τα ονόματα των εκατό και μου'ρθε να ξεράσω...

An-Lu είπε...

Protimw ta Oscar!

Heliotypon είπε...

Η προσωπική μου κρίση γι' αυτό το "δημοψήφισμα" είναι ότι αυτό είναι μιά μεγάλη μαλακία. Το αντιγράψανε από το BBC και το θεωρήσανε σπουδαία ιδέα! Βλέπεις ό,τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι, εδώ το βρίσκουμε σπουδαίο. Πώς μπορείς να εκλέξεις τον μεγαλύτερο Έλληνα και με τι κριτήρια; Και για ποιόν λόγο; Ακόμη κι αν αυτή η εκλογή είχε μιά πρακτική σκοπιμότητα, ο τρόπος που έγινε δεν είναι αντικειμενικός. Αφού μπορεί να ψηφίζει κανείς απεριόριστα, στην πράξη, κάποιος υστερικός μπορεί να καθήσει και να ψηφίζει τον ξάδερφό του ή τη γκόμενά του ή τον εαυτόν του άπειρες φορές. Απόδειξη ότι κάποιοι που αποκλείεται να τους είχαν ψηφίσει τόσο πολλοί βγήκαν στους 100. Παράδειγμα; Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Δεν θα ήταν δυνατόν τόσο πολλοί 'Ελληνες να είναι χουντόφιλοι. Κι όμως! Και κάτι ακόμη ασήμαντα ανθρωπάκια βγήκαν ανάμεσα στους 100 μεγάλους!

Δεν έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε;

marianaonice είπε...

Νάμαι κι @εδώ!!
Σε βρήκα!!
Όμορφο το @σπιτάκι σου!
Θα τα λέμε!!
:)))