Στη Σουηδία, - που είναι μιά προηγμένη χώρα, καμμία σχέση με τη δική μας την τσαπερδώνα- επειδή έχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο εργαζόμενος ή ο μαθητής θα μπορεί επί καθημερινής βάσεως να πηγαίνει στον προορισμό του έχει φροντίσει και κτίσει το κράτος ένα πολύ καλό δίκτυο τηλεπικοινωνίας έτσι ωστε πολύς κόσμος να προτιμάει την εργασία απο το σπίτι του, δηλ. την Τηλεργασία..
Αυτό εφαρμόσαμε και εμείς σήμερα παρότι δεν είμαστε στη Σουηδία. Λόγω των καιρικών φαινομένων (που θα παραθέσω πιό κάτω) κάναμε δουλειά αλά Σουηδία, ναί και για να μη χάσω έφτιαξα και το μαλλί στο πιό ξανθό του, ή είμαστε Σουηδέζες ή όχι..
Να μην ακούω κακεντρέχειες για την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ τα πουλάκια μου σήμερα ούτε στρατιωτάκια αμίλητα αγέλαστα να ήταν..όλα κανονικά, φαίνεται ότι όταν αναλαμβάνουν καθήκοντα τρομοκρατίας τα καιρικά φαινόμενα, οι δεηοτές δουλεύουν κανονικά ενώ οι άλλοι εισπράττουν τις κατάρες μας.. Κάθε μέρα κάποιος εισπράττει και μιά κατάρα, κάνει πολύ καλό γιατί ξεσπάς και δεν στα τρώει ο ψυχοτραλαλάς, στα τρώει βέβαια ο βενζινάς έ ! μη φωνάζετε το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί. Ολο γκρίνια απο το πρωϊ του Θεού!
Και τι πρωϊ! Ολο φώς και χαρά. Βγήκανε λοιπόν σήμερα τα παπάκια, συγνώμη ο Κ και εγώ, να πάμε να πάρουμε το αυτοκίνητο και είχαμε την πρώτη εκπληξη .. γιατί με το που δρασκελίσαμε το κατώφλι πέσαμε πάνω σε μιά σκούπα, ήταν του διαχειριστή της πολυκατοικίας που μαζί με τη γυναίκα του τυλιγμένοι σε μουσαμάδες με σκούπες στα χέρια κυνηγούσαν τα νερά μήπως μπούν μέσα στη πολυκατοικία.. ο ένας έτρεχε απο δώ να δέσει/σωσει κάποιο λουλούδι, η άλλη έσπρωχνε τα φύλλα μακριά απο τις σχάρες και εμείς στη μέση κυττάγαμε σαν χάνοι.. Αλλά δεν ήταν ο διαχειριστής που κυττάγαμε ήταν ο δρόμος μπροστά μας ο οποίος ήταν γεμάτος αυτοκίνητα, σπάνια περνάνε αυτοκίνητα απο εμάς γιατί έχει πολλά αδιέξοδα και να μπροστά μας, οδηγοί σε έξαλλη κατάσταση να ψάχνουν ένα δρόμο μη αδιέξοδο που ίσως τους οδηγήσει μακριά απο την παραλιακή πρός την Λεωφ. Βουλιαγμένης.. Απ΄ότι μας είπε κάποιος απο αυτούς μετά απο 2 ώρες κόλλημα, έφθασε κοντά στο παλιό αεροδρόμιο που είχε πλημμυρίσει και τους γυρίζανε πίσω...
Η Ελλάς της Αποχέτευσης
Αν σκεφτούμε ότι οι μηχανικοί της Μυκηναϊκής εποχής φτιάχνανε / βάζανε σιφόνια στα λουτρά των παλατιών τους θέλω να πιστεύω ότι οι μεταγενέστεροι μηχανικοί κατέχουν την γνώση της Υδραυλικής και μπορούν να κατασκευάζουν μερικά αποχετευτικά έργα γαμώ το τους γιατί βαρεθήκαμε να πνιγόμαστε..
Στην Ελλάδα του Μεσαίωνα είναι ντροπή τόσο για τους μελετητές όσο και για αυτούς που παραλαμβάνουν τα έργα να έρχεται μία μεγάλη βροχή και να υποχωρεί το οδόστρωμα στον δρόμο πρός Μαραθώνα, στη θέση Πατητήρια και να βγαίνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας - ο Πέτσας - με τις λάσπες μέχρι το γόνατο να τις σπρώχνει έξω απο το μαγαζί του.., όπου η παραλιακή έγινε λίμνη, η Λεωφ. Αμφιθέας ξανα ονομάστηκε Βουρλοπόταμος γιατί το τι κατέβασε δεν νοείται και τα αυτοκίνητα στη μέση να πνίγονται..
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ελλάς παρόλλο που ανήκει στην Ευρώπη, διακηρύχθηκε επίτιμη χώρα του Τρίτου Κόσμου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι όπως περάσουν απο τις Υγιειονομικές Υπηρεσίες της περιοχής τους, μαζί με τις οικογενειές τους για να εμβολιασθούν για χολέρα, τύφο, πανούκλα, ελονοσία και κίτρινο πυρετό, εμβόλια που είναι απαραίτητα για να ζεί κανείς στα Αφρικανικά κράτη.
Θα μας πρήξουν αύριο οι δημοσιογράφοι γιατί σήμερα απεργούσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε βλέπω φως στο τούνελ.
Το καλυτερότερο αποχετευτικό σύστημα να έχεις, αν έχεις κόψει όλα τα δέντρα και έχεις τσιμεντώσει τα πάντα... θα πλυμηρίσεις.... δεν υπάρχει σωτηρία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ακόμα και αν δεν πλυμηρίσεις... τους δημοσιογράφους δεν θα τους γλυτώσεις!
Ήμουν νια και γέρασα, κάποια πράγματα όμως παραμένουν τα ίδια. Τα Πατητήρια του Πέτσα, η μονίμως κλεισμένη από τα νερά Μαραθώνος, ο κατακαμμένος Διόνυσος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ολοκληρώθηκε τσάτρα πάτρα η Μαραθώνος προκειμένου να γίνουν οι Ολυμπιακοί, είχα τσακωθεί με έναν ανεγκέφαλο ελληνογερμανό συνδικαλιστή εθελοντή, που έζησε ζωή και κόττα μην έχοντας δουλέψει ποτέ του, στην πλάτη μας βέβαια, εμείς τον πληρώναμε. Του είπα ότι ήμουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι τα έργα έγιναν με τέτοιο τρόπο που θα τα πληρώσουμε ξανά και ξανά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Έφερα την Μαραθώνος σαν παράδειγμα, ότι στην πρώτη βροχή θα ξαναγίνει ο γνωστός χαμός και έπεσαν όλοι να με φάνε.
Κατά που βρίσκονται τώρα; Να τους στείλω 5 και άλλα 5 και άλλα 5...
Αλλά αυτοί ζουν στην Γερμανία τον χειμώνα, τί ανάγκη έχουν;
Ετσι για την ιστορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι η λεωφόρος Αμφιθέας, ο παλιός Βουρλοπόταμος.
Ολόκληρη η συνοικία Αμφιθέα λεγόταν Βουρλοπόταμος, από το όνομα ενός ξεροπόταμου που διέσχιζε τη σημερινή ομώνυμη λεωφόρο στο ύψος περίπου του Μαρινόπουλου και που η αφεντιά μου με όλους τους πιτσιρήδες της εποχής επισκεπτόμασταν, προ αιώνων βέβαια, για να παίξουμε με τα ... βατράχια ...
Το ποτάμι αυτό μπαζώθηκε, αλλά η φύση, ατυχώς δεν αντιλαμβάνεται από αυτά. (Προφανώς η απροσάρμοστη φύση φταίει για όλα όπως καταλαβαίνετε...)
Έτσι, όταν βρέχει, κατεβαίνουν τεράστιοι όγκοι νερών και πέφτουν στην Αμφιθέας, που έχει μεν υπόνομο, αλλά και δεν επαρκεί να απορροφήσει όλα τα νερά, και συνήθως είναι βουλωμένες οι σχάρες του...
Μέραααα! Σήμερα πήγαμε γραφείο. Σουηδία ντήαρ, έχε γειά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθές που κάτσανε οι δημοσιογράφοι σπίτι τους και εμείς στο δικό μας ήταν πολύ ωραία, μόνο που δούλευαν απο το σπίτι τους όπως και εμείς απο το δικό μας ούτως ώστε σήμερα να μας αλλάξουν τα φώτα για τα γνωστά πλημμυρικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα των Ολυμπιακών μεταλλίων (όπως σωστά είπε ο Αρκούδος)και που τρελλαινόμαστε να διαβάζουμε/βιώνουμε γιατί όσο νάναι μας αρέσει το S&M για να έχουμε να γκρινιάζουμε μετά.
Χουανίτα, όταν οι Νεοέλληνες χόρευαν στο Καλλιμάρμαρο επειδή είχαμε πάρει τότε τους Αγώνες 2004, εμείς μουτζώναμε την μαλακία τους. Τα τρώμε τώρα. Αλλά δεν τα τρώνε μόνο αυτοί τα τρώμε όλοι. Οσο για τη Μαραθώνος είναι πονεμένη ιστορία και κατακαλόκαιρο, εκεί έχει νερά. Τι στο διάλο γίνεται δεν ξέρω.
Μαρκο, ευχαριστώ για την διόρθωση. Είναι τέτοια η λύσσα του Ελληνα να κτίσει και να πλουτίσει/ταχτοποιήσει την πάρτη του που θα μπάζωνε και τα σύννεφα αν μπορούσε..
Αυτό που με χαλάει είναι η αβεβαιότητα. Πληρώνω τους φόρους μου όπως όλοι μας. Γιατί ρε πούστη να μην έχω οφέλη? Σε άλλα κράτη πώς είχα δηλαδή?
Όταν μπαζώναμε τα ποταμιά και κάναμε κατοικημένες περιοχές τα έλη με τα αυθαίρετα η όταν ρίχναμε το τσιγάρο και καίγαμε τα δάση πάλι το κράτος έφταιγε .. εμείς φταίμε .. από γενιά σε γενιά την ιδία συμπεριφορά έχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λεγόμενο κληρονομικό χάρισμα .. οι πατεράδες – μανάδες μάθανε τα παιδιά τους να καταπατούν και με τα να ψηφίζουν για νομιμοποίηση τον κλεφτή πολιτικάντη..
Οι πατεράδες- μανάδες μάθανε τα παιδιά τους να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι και να τα αρπάζουν .. Ρε ουστ…. όλοι μας .
Μακάρι να μην κάνουμε και εμείς τα παιδια μας σαν τα μούτρα μας ..
ΠΕΣΤΑ ΡΕ Π@@@@Η ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεφάλι μας το κλούβιο φταίει που θέλουμε κράτος αλλά το θέλουμε για τους άλλους και το θυμόμαστε για εμάς μόνο όταν είναι προς ώφελός μας...
κάπου άκουσα ότι και στα χρόνια του περικλή είχαν μπαζώσει κανα δυο ποτάμια. άμα μπαζώνουμε τόσα χρόνια ποτάμια, τι περιμένεις;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ χθες παρατηρούσα, πόσο τα χάνουμε με μια βροχούλα... φαντάζομαι τα μουτρα κανενός άγγλου που θα μας έβλεπε...
συμφωνώ με τον isos και τον darthirr έχω βαρεθεί να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους όταν και εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε τίποτα παρά να καταστρέφουμε ό,τι όμορφο έχει αυτή η χώρα. Θυμάμαι πχ στη Σέριφο είχα πάει πριν από 6 χρόνια και πήγα και φέτος Πριν από 6 χρόνια είχε υπέροχες παραλίες χωρίς τίποτα τριγύρω τώρα δεν υπάρχει παραλία που να μην έχουν κτίσει... είμαστε σαν τον καρκίνο της γης που κάνει συνεχώς μετάσταση μέχρι να την απομυζήση...
ΑπάντησηΔιαγραφήEllas: Η χώρα του λυμνάζοντος Ηλίου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα ωραία πράγματα, όπως η Ελλάδα, έχουν αρχή (κι αφού είναι αρχή, λάμπει), μέση (συντήρηση, διατήρηση) και τέλος (εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλλαδιστάν ζείς.
Οσο για το τις πταίει... φαύλος κύκλος: το κακό μας το κεφάλι, αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά έκαστος έχει την κυβέρνηση που του αξίζει κλπ
Μιας και είναι σχετικό, ξέρετε οτι (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, δεν νομίζω να άλλαξε τίποτα) είμαστε η λαμπρή εξαίρεση όπου οι επιχειρήσεις κοινής οφελείας απαγορεύεται να δουλεύουν στην ίδια τρύπα (στους δρόμους);
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι, χρειάζονται πολλές τρύπες για να θάψουν τα χάλια μας (και τα λεφτάκια μας).
Τι είναι η πατρίδα μας ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία χώρα που δεν μπορεί να συντονιστεί με την νέα πραγματικότητα μετά το 1990.
Με ένα πληθυσμό που γερνάει και λογικά έχει απαιτήσεις γιά περισσότερες υπηρεσίες.
Πάσχουμε από μία μακροχρόνια αδυναμία να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθεμένη αξία.
Ολίγον προγονόπληκτοι.
Ολίγον καλοπερασάκηδες
Τι μέλλον έχει μία εταιρεία που παράγει προϊόντα με χαμηλή προστιθεμένη αξία, σε μία ελεύθερη αγορά με εργατίκό δυναμικό γερασμένο και ανεκπαίδευτο ?
Αργά αλλά σταθερά οδηγείται σε κλείσιμο...
Ετσι και η πατρίδα μας θα υποχωρει αργά αλλά σταθερα και κάποια στιγμή θα ανακαλύψουμε ( ελπίζω όχι η γενιά μας), ότι δυστυχώς επτωχεύσαμε...(οχι μόνο Οικονομικά αλλά και πολιτισμικά)
Και μετά θα γίνει η αφύπνιση και θα ξεκινήσει η άνοδος μέσα σε ότι περιβάλλον θα έχει διαμορφωθεί τότε...Δεν υπαρχουν αδιέξοδα, κύκλοι μόνο πτώσης και ανόδου.
@cgp: σα να λέμε "θα γυρίσει ο τροχός θα γρηγορήσει κι ο φτωχός";
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε γιατί διάβαζα (πού;) οτι όταν ο Ελληνας είναι στον πάτο, έχει τον τρόπο του: φτιάχνει κι άλλα σκαλιά πιο κάτω :)
@Αλομπαρ42: Δημιουργική Λογιστική λέγεται το "μάθημα" και διδάσκεται στην Ανωτάτη Χαϊδευτική Σχολή από διακεκριμένους Έλληνες (αποκλειστικά) καθηγητές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει και ανοιχτές θέσεις για το κοινό. Έρχεσαι παρέα μια μέρα;
:-)
Μικρούλι, το αντικείμενο με ενδιαφέρει! Εχω σκεφτεί χιλιάδες τρόπους να κλέψω την Εφορία (έτσι κι αλλιώς με κλέβει κι αυτή), αλλά το να το κάνεις νομότυπα απαιτεί Δημιουργική Λογιστική :)
ΑπάντησηΔιαγραφή