Γιατί γιορτάζουμε εμείς οι Ελληνες την 28η Οκτωβρίου, ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ του Πολέμου και δεν γιορτάζουμε ΤΗ ΛΗΞΗ του όπως όλες οι άλλες χώρες που ενεπλάκησαν στον πόλεμο αυτό?
Ξέρει άραγε κάποιος Ελληνας πότε έληξε ο πόλεμος? Κι αν ερωτηθεί κανείς..χμμ! σκέφτεται..μερικοί ίσως ξέρουν..η πλειονότητα, ΟΧΙ.
Γιατί να γιορτάζουμε την αρχή των πολέμων, των βασάνων και κακουχιών και να μην γιορτάζουμε π.χ. την ημέρα που η Ελλάδα έγινε κράτος μετά τον απελευθερωτικό πόλεμο απο τους Τούρκους; Ποιά η ημερομηνία, ξέρει άραγε κανείς;
Ντροπή, αυτό μόνο λέω. Ντροπή μας.
Eίναι απλό καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί υποτίθεται πως γιορτάζουμε τη μέρα που είπαμε ΟΧΙ στο φασισμό.
Βάζουμε λοιπόν τα παιδιά να παρελάσουν σαν τα ρομποτάκια και να χαιρετάνε τα σιχάματα Ψωμιάδη, Άνθιμο, Παπαθεμελή κτλ...μπάς και ξυπνήσουν να καταλάβουν πως αυτό το ΟΧΙ δεν το είπαμε ποτέ...
Κάπως έτσι.
Πες τα χρυσοστομη pats!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χειροτερο ειναι οτι κατι τετοιοι στεκονται σαν να εχουν καταπιει μπαστουνι
στις παρελασεις..'εθνικα υπερηφανοι' και καλα, οταν τιποτα απο τις πραξεις τους δεν τους συνδεει με το 'ΟΧΙ στο φασισμο'!
Με την ευκαιρια να πω οτι ειναι καιρος να σταματησουν οι παρελασεις ειδικα μαλιστα οταν χρησιμοποιουνται για εσωτερικη καταναλωση,η για τονωμα αρρωστημενων φρονηματων! Μακρυα!
Κατά την άποψή μου, μια εθνική γιορτή θα έπρεπε να γιορτάζουμε σαν έθνος. Αυτήν της επανάστασης του 21, της ίδρυσης και σύστασης του ελληνικού κράτους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως γιατί με βάση κάποιο ιστορικό και εθνικό υπόσυνείδητο αναγνωρίζομαι ότι η αρχή, το πρώτο εκείνο βήμα είναι πάντα το πιο σημαντικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
patsiouri, είναι γελοιότητες αυτά που γράφεις. Ειπαμε "όχι" τότε και το γιορτάζουμε επειδή μάλλον είναι το μοναδικό όχι στην ιστορία μας, γιατί έκτοτε μόνο "Yes Sirs" λέμε, μαλλιασε η γλώσσα μας και καμπούριασε και η μέση μας απο τις υποκλίσεις.Δεν έχω αντίρρηση να γιορτάζουμε το μοναδικό μας "όχι", θέλω όμως και να γιορτάζουμε το τέλος του πολέμου, όπως συμβαίνει με όλα τα κράτη εκείνα που ενεπλάκησαν στον Β΄Π.Π.
ΑπάντησηΔιαγραφήelva, διαφωνώ με τις παρελάσεις..δεν έχουν πλέον νόημα, άσε που προδιαθέτουν κάποια άλλα νοσηρά παρελθόντα.
phlou..flis, συμφωνω να γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους. Ποιές όμως είναι αυτές; Αν είναι να γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (που ξεκίνησε ο απελευθερωτικός μας αγώνας), γιατί να μη γιορτάσουμε και εκείνη την ημερομηνία που η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος; Αντ'αυτού αν ρωτήσεις πολλοι λίγοι ξέρουν πότε γίναμε κράτος..
Και αντί για συμμετοχή σε αηδιαστικές παρελάσεις, ας κάνουν τα σχολεία μία γιορτή όπου οι μαθητές θα μάθουν τι έγινε και ίσως να συμμετέχουν.
Καημέ,διαφωνώ με το ιστορικό και εθνικό μας υποσυνείδητο να γιορτάζουμε την αρχή μιάς σύρραξης. Να γιορτάσουμε και το τέλος όχι μόνο την αρχή.
Α προσωπικά δεν ντρέπομαι καθόλου (να σου καεί το βίντεο ρε που θα μου πεις να ντραπώ), γιατί είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που έκαναν γιορτή τον ίδιο τον πόλεμο και τον αγώνα εναντίων του φασισμού και έτσι οδήγησαν σε νίκη, ενώ οι άλλες είτε απλά συνθηκολόγησαν, είτε δεν αντιστάθηκαν, είτε μπήκαν από συμφέρον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν με χαλάει καθόλου να γιορτάζω την αξιοσύνη των τότε - και να καταδικάζω την απαξίωση των σήμερα...
A και χαιρέτα λίγο το φασισμό που επιστρέφει επειδή ακριβώς οι άνθρωποι μπήκαν στο τρυπάκι να μην προασπίζουν τίποτε, θεωρώντας αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά "πολιτισμό"
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτροπή τους ;)
Συμφωνω απολυτα με τον Darthiir the abban! Γιορταζουμε την εναρξη γιατι μια παμφτωχη , μικρη, αγροτικη χωρα ειχε το σθενος να πει οχι σε μια αυτοκρατορια και το πιο εκπληκτικο , να την νικησει κιολας ( ελληνοιταλικος ).Κι αυτο χαρη στην ψυχη των ανθρωπων της.Ας
ΑπάντησηΔιαγραφήελπισουμε οτι οσο κι αν την τσαλακωνουν αυτη την ψυχη με την τρισαθλια παιδεια που της παρεχουν , την εξοικειωση στη διαφθορα , την υποκουλτουρα των ΜΜΕ και τις κορωνες των ελληνορθοδοξων ταλιμπαν, κατι παντα θα μενει καθαρο κι ανεπαφο .Οσο για τις παρελασεις ...τι περισσοτερο να πω απο την υπολοιπη παρεα ?