Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Κρ-ίματα

Δεν μ' αρέσει που κάποιοι εσκεμμένα βάλανε φωτιές και κάψανε τα καταστήματα των συμπολιτών μας, καθώς και το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ, κτίριο του 1914.
(Εδώ καίγεται η μισή Ελλάδα, μειώνεται το βιοτικό μας επίπεδο, οδηγούμεθα σε εξαθλίωση, για τα σπασίματα-καψίματα θα σκάσουμε; ) λέει η αντιπολίτευση.
Αυτά τα - ίματα, (καψ-ίματα, σπασ-ίματα) έχουν γίνει κρ-ίματα, βάσει αυτών μας κρίνουν. Οι φωτογράφοι των διεθνών ειδήσεων, έδειξαν τη πορεία των αγανακτισμένων συμπολιτών μας 5 λεπτά κι αν. Τα υπόλοιπα κατελήφθησαν απο τα - ίματα.

Είναι επιλογή μας άραγε να δίνουμε ψευδή στοιχεία για τη ταυτότητά μας, για τα πιστεύω μας, για την οικονομική μας κατάσταση, για τους φόβους μας, για μάς; Δεν είμαστε σκάρτοι σαν λαός, απλά κακομαθημένοι. Μας κακομάθανε οι πολιτικοί των επιλογών μας, μας παίρνανε πολλά ηλεκτρικά τραινάκια και κουκλόσπιτα τόσα, που νομίσαμε πιά ότι γίναμε..Αμερική, γκούχ γκούχ..ΕΕ εννοώ. Μια χαρά βολευτήκαμε και τώρα που μας επιβάλλεται το ξε-βόλεμα, πολεμάμε για αυτό . Δεν κατηγορώ ούτε τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ, ούτε εμάς που όχι μόνο δεν βλέπαμε αλλά ούτε και ρωτάγαμε. Διαφωνώ με τη καταστροφή της ξένης περιουσίας, είτε ανήκει στον κ. Φούφουτο, είτε ανήκει στο Κράτος, δλδ σε εμάς. Ούτε είμαι της άποψης που λέει ότι άπαξ και ο λαός πεινά, πρέπει να περάσει απο τη φωτιά ό,τι πολιτιστικό υπάρχει, μέσα στην αγωνία της επιβίωσης να μη μείνει τίποτα όρθιο, μόνο αποκαϊδι. Οι μοναχοί παλιά καίγανε τα μοναστήρια τους πρίν πεθάνουν για να μη τα πάρουν οι επόμενες γενιές.
(Ελα τώρα! Κάποιοι επιτήδειοι πλήρωσαν τους "γνωστούς-αγνώστους" να βάλουν φωτιές σε συγκεκριμμένα κτίρια ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια, την επιχορήγηση για τα διατηρητέα, το οτιδήποτε) λέει η αντιπολίτευση.

Τα κρίματα είναι του μυαλού μας.

Απο καταβολής του Ελληνικού κράτους φροντίσαμε πάντα να κυττάμε ΤΗ ΔΙΚΗ μας βολή, και όχι το σύνολο των συνανθρώπων μας. Ελπίζω να είμαστε ο μοναδικός λαός που θα παλέψει να σβήσει τη φωτιά απο το δικό του σπίτι και του γείτονα δε πά να καεί, εμείς σώσαμε τη κομόντα του παπού. Να είμαστε ο μοναδικός λαός που η κοινωνική αλληλεγγύη να είναι "λέξη", που εφαρμόζεται ΜΟΝΟ όταν όλοι χάνουμε τα κεκτημένα, αλλά ποτέ άλλοτε.

Ελπίζω μόνο αυτό

6 σχόλια:

  1. καλως σε βρηκα Μαρινα ....συμφωνω και εγω με οσα γραφεις....δυστυχως αυτος ο ατομικισμος μας εφαγε...εμεις να ειμαστε καλα...και ολοι οι αλλοι σταχτη και μπουρμπερη....τα φιλια μου καλο ξημερωμα....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως τούτη τη φορά δεν κοιτούσαμε μόνο τη δική μας βολή, αλλά προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε. Γι' αυτό έγινε ό,τι έγινε, επειδή η συνεργασία είναι επικίνδυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω παψει να βλεπω τηλεοραση Μαρινα και ειδικα οι ειδησεις των 8 εχουν καταντησει πλεον σιριαλ....παραθυρα,παραθυρα,πανελ,πανελ,χωρις να το καταλαβαινουμε γινομαστε ολο και πιο αναλφαβητοι λογω του οτι τα media ανεκαθεν χειραγωγουσαν τις μαζες.Μας μετατρεπουν σε ζωα.

    πιστευω Μαρινα πως ολοι μας,ολοι οσοι κατοικουν σε αυτη τη χωρα,εχουμε διαστρεβλωμενη αποψη για αρκετα πραγματα εξαιτιας της ελλειψης αφυπνισης απο την οποια υποφερει ο Ελληνας εδω και αιωνες.Κοινως,κοιμομαστε ορθιοι σε αυτη τη χωρα.

    μια φορα ειπα σε συγγενη μου που μιλουσαμε για τις δουλειες πως η Ελλαδα ειναι φτωχη χωρα και προσεβληθη,το εφερε βαρεως,αλλα επειδη η γυναικα εχει τα διπλα μου χρονια αναγκαστηκα να κανω πισω,αλλα τελικα μηπως ομως τετοιες αντιδρασεις δικαιολογουν τις πολιτικες θεσεις των ανθρωπων που τις εκφραζουν;κοντολογοις,μηπως ο καθε ανθρωπος εκφραζεται απο τη πλευρα του στην τελικη;να το βαλουμε το ερωτημα;η Ελλαδα ειναι φτωχη ή πλουσια χωρα;

    ειναι εμετικη η κατασταση της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι σαν λαός ουδέποτε μπορέσαμε να ομογενοποιηθούμε τόσο μεταξύ μας όσο και με τους συμμάχους μας. Ο θεσμός του κράτους δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευτούν και αντίστοιχα οι πολίτες γίναμε κάτι σαν Αρματολοί και Κλέφτες: Οταν όλα είναι ωραία δεσμευόμαστε στις βουλές του Κράτους που δίνει, όταν διαφωνήσουμε με τις βουλές του Κράτους που σταματάει να δίνει, γινόμαστε θυμωμένοι Κλέφτες και τα κάνουμε λίμπα.

    Απο εκεί και πέρα συνεργαζόμαστε για το δίκιο μας στην Αγανάκτηση και στα έκτροπα. Ακόμη κι αν τα τελευταία ειναι υποκεινούμενα απο άλλους φορείς, εμείς σαν πολίτες τρέφουμε/κλείνουμε τα μάτια και αφήνουμε για 1000η φορά τους "γνωστούς-αγνώστους" (γελοίος τίτλος, είτε είναι γνωστοί οπότε πιάστε τους, είτε άγνωστοι οπότε βρείτε τους)να καταστρέφουν το βιός του λαού.
    Χωριστήκαμε λοιπόν στα 2, στο Κράτος και στους Κλέφτες. Ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβουμε ότι ο Πολίτης είναι το Κράτος, δλδ αυτοί που κάθονται στη Βουλή δεν είναι κάποιοι άλλοι (που μας κάνουν το βίο αβίωτο)είναι οι εκπρόσωποί μας, αυτοί που παλεύουν για την ευημερία μας.

    Αυτό είναι πολύ δύσκολο ο Ελληνας να το καταλάβει, πώς το Κράτος γίνεται φίλος. Επίσης οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν πώς θα γίνουν φίλοι με τους πολίτες χωρίς να λαδώνονται. Το Κράτος δεν βοηθάει, δε χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ πρός όφελος του πολίτη, όλο σκουπίδια βάζει για να χειραγωγεί, όπως έγραψε πιο πάνω, και να προωθεί τις όποιες αποφάσεις του, τις όποιες αλλαγές μέσω προγραμμάτων π.χ. το Μεγάλο Αδελφό. Το Κράτος δεν αγαπάει τον Ελληνα. Το Κράτος κυττάει μόνο τη τσεπούλα του.

    Οπότε γιατί να περιμένω τον καθένα απο εμάς να μην είναι ατομικιστής;

    Δυστυχώς όμως ονειρεύομαι για ένα Κράτος Πρόνοιας, έναν πολίτη που διαφωνεί μεν αλλά σέβεται και τους άλλους. Είμαι αλλού
    Οταν θα γίνουν εκλογές θα βγεί πάλι ένα απο τα 2 μεγάλα κόμματα. Γιατί δεν θέλουμε σαν λαός να πάμε μπροστά. Μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την Ιστορία "Κλέφτες και Αρματολοί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Μαρίνα... Συμφωνώ με όλα όσα λες. Τελευταία έχω αποκοπεί λίγο από την μπλογκόσφαιρα και έχω επενδύσει χρόνο σε διάφορα φόρουμ (κακώς). Αυτά που έχω διαβάσει με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου. Τα ίδια ατομάκια που στη μία συζήτηση παραπονιούνται ότι ο λαός πεινάει, δεν υπάρχουν χρήματα, καλά κάναν και τα κάψαν οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας, καλά κάναν τα τσογλάνια (σόρρυ οι μαθητές ήθελα να πω) και μούντζωσαν τους επισήμους στα Γιάννενα μπούρου μπούρου μπούρου το δίκιο του εργάτη μπούρου μπούρου μπούρου για όλα φταίει η Παπασταύρου! μπούρου μπούρου... στην επόμενη συζήτηση περιγράφουν πόσα κιλά παϊδάκια και παντσέτες έψησαν την Τσικνοπέμπτη και πόσο θα τους κοστίσει το παιδικό πάρτυ που οργανώνουν για τον 5χρονο Αλέξανδρο (400-600 ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται). Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαβόλου...........

    Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τη δικαιολογία την έχουμε έτοιμη, αλλά από πράξεις (ατομικές πράξεις, όχι να περιμένουμε πρώτα να δράσει το απρόσωπο κράτος) μηδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοφία, όλη η Ελλάδα είμαστε εντελώς δήθεν. Αλλα λέμε και άλλα πράτουμε. Αλλοι φερόμαστε να είμαστε και άλλοι είμαστε πραγματικά. Αυτό είναι πιστεύω το μεγάλο μας κρίμα. Δεν έχουμε ποτέ σκεφτεί να μη βρωμίζουμε τη πόλη μας (να μη πετάμε το χαρτί έξω απο το παράθυρο)γκρινιάζουμε όμως όταν το κράτος δεν μαζεύει τα σκουπίδια μας. Περιμένουμε τα πάντα απο τους άλλους χωρίς τη παραμικρή διάθεση να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή