Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2006

Ο ήχος των τυμπάνων

Νύχτα, μαύρο σκοτάδι, ψόφος, γύρω απο ένα στρατόπεδο κοντά στα σύνορα. Οι παρατηρητές στη θέση τους στα φυλάκια, αφουγκράζονται τον ήχο των τυμπάνων. Οχι δεν πρόκειται για τα πνεύματα της Αιολικής Γής του Ηλία Βενέζη. Είναι ο προειδοποιητικός ήχος των τυμπάνων των ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ.
Ο ήχος-κράχτης ότι τώρα περνάμε, ότι έχουμε το ελεύθερο να περάσουμε τα σύνορα για να βγάλουμε-μπάσουμε ναρκωτικά, όπλα και ότι άλλο..ο ήχος του να κάτσετε στ' αυγά σας στραβάδια μην ανοίξει καμμιά μύτη, δικιά σας θα είναι η μύτη, μυξιάρικα..


ΔΗΛΑΔΗ, αν κατάλαβα καλά σε κάποια σημεία των Ελληνικών συνόρων τα φανταράκια που κάνουν τη θητεία τους με το που πατάνε το πόδι τους εκεί παίρνουν γραμμή απο τους ανωτέρους τους να κωφεύουν στο έγκλημα που γίνεται μπροστά στα μάτια τους.

Και μετά απορούμε που τα παιδιά αυτοκτονούν, που τρώνε αδέσποτες και πεθαίνουν, που τους σκοτώνουν, που δεν σέβονται τις αρχές κλπ. Οταν λαμβάνεις τέτοια οδηγία με το που φθάνεις στο Στρατό, τι να σεβαστείς μετά ρέ?
Να σεβαστείς τον φιόγκο, το πρόσωπο της ύστατης εξουσίας στο φυλάκιο που σου δίνει την εντολή "Δεν βλέπω-δεν ακούω-δεν αντιδρώ" ?

Ξέρω ότι δεν φταίνε οι Διοικητές, οι έντολές έρχονται εξ άνωθεν-κάτωθεν-δεξιόθεν-αριστερόθεν...έρχονται απο κάπου.

Κατά τ΄αλλα τα φανταράκια φυλάνε τα σύνορα απο τους εχθρούς της χώρας. Τους εξωτερικούς ή τους εσωτερικούς?
Και πώς τα φυλάνε αφού δεν οπλοφορούν? Τα όπλα είναι κλειδωμένα σε αποθήκες και το κλειδί είναι περασμένο στη ζώνη κάποιου στρατιωτάκου, ούτε κάν βαθμοφόρου..

Α! Ναί! Και τώρα με τον καινούργιο νόμο του ύστατου αρμέγματος στέλνουν και αλλοδαπούς στο Στρατό, ναί Αλβανούς, Ρώσους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, για 6 μήνες να υπηρετήσουν πρίν πάρουν ελληνικό διαβατήριο..ούτε και αυτοί οπλοφορούν για να μη σκοτώνονται μεταξύ τους λέει... Φέρτε μου ένα κουβά για να ξεράσω.

Ολοι όμως και οι μέν και οι αλλοδαποί ακούνε τον ήχο των τυμπάνων...και γλείφονται..Ξέρουν οι αλλοδαποί πώς κάποιοι, κάπου στις χώρες τους πλουτίζουν.. Και χαίρονται εις βάρος της Ελλάδος..

Να τη χαιρόμαστε τη χώρα μας ρε μαλάκες!

20 σχόλια:

vasvoe είπε...

nai kala katalaves

snikolas είπε...

Μεγάλη πληγή έξυσες. Και πίστεψε με, όσο και να ξύνεις, όσο και να ξύνουμε, οι αρμόδιοι θα ξύνουν ξέρεις τι… δυστύχως.

alombar42 είπε...

Η παραοικονομία κάθε τύπου και μορφής έχει παράδοση στην Ελλάδα. Πολλοί προσπάθησαν να κάνουν κάτι γι' αυτό αλλά το μέλι ουδείς εμίσησε.
Επί χούντας, είχε εκδοθεί αυστηρή διαταγή για τα Τελωνεία οτι όποιος υπάλληλος πάρει χαρτζηλίκι (κολόκουρο) θα τιμωρηθεί. Το αποτέλεσμα, πέραν της αύξησης του ποσού (τώρα ρισκάρουμε) ήταν οτι μετά από λίγο καιρό η Εφορία έκανε δεκτό το αίτημα των εκτελωνιστών, που ισχύει μέχρι σήμερα: το κολόκουρο δικαιολογείται σαν έξοδο χωρίς απόδειξη στα τιμολόγιά τους. Τα ποσά είναι γνωστά και αποδεκτά από την Εφορία.
Το μεγαλείο της υποκρισίας του κράτους.

Στο περί "χαίρονται εις βάρος της Ελλάδας", ας κρατάμε και μια πισινή - ξέρω μετανάστες που αισθάνονται σαν Ελληνες και δεν χαίρονται (αγάπησαν τη χώρα αυτή περισσότερο από τη δική τους).

Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Μη έχοντας πάει στρατό ακόμα, ούτε κάποιος από τον συνομήλικο κύκλο μου, δεν είμαι ενήμερος για την ύπαρξη τέτοιας σκανδαλώδους αντιμετώπισης πάνω στο θέμα της φύλαξης των συνόρων… Παρ’ όλα αυτά, οι λαθρέμποροι θα υπάρχουν πάντα και παντού. Και να περιοριστούν, θα βρουν άλλους τρόπους να κάνουν την δουλειά τους. Αν όμως το θέμα αυτό το συνδυάσουμε με την επικαιρότητα, και την γρίπη των πουλερικών, βγάζουμε το συμπέρασμα, ότι είναι θέμα ημερών, παρά τα ενδεχομένως κλειστά σύνορα, να εισαχθούν στην χώρα μας όντα μολυσμένα... Το τι θα επακολουθήσει αν συμβεί κάτι τέτοιο, λίγο πολύ το ξέρουμε όλοι (αν και υπέρμετρα διογκωμένο) από τις ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών...

Ανώνυμος είπε...

Η πληροφορία γιά τα τύμπανα, είναι δυστυχώς αληθινή και δεν είναι δημοσιογραφική η πηγή.

.....Και βέβαια δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε χώρα της ΕΕ. Καταλαβαίνω απόλυτα τον Δήμαρχο Φερρών....., στην Γκατζολία όμως μήπως συμβαίνουν?

Marina είπε...

Για το λαθρεμπόριο το είχα ακούσει παλιά, αλλά όταν άκουσα και για τα τύμπανα, νευρίασα.. Δεν φθάνει που κάνουν παρανομία, αλλά να ειδοποιούν και να απειλούν με τυμπανοκρουσίες και απο πάνω..είναι άνω ποταμών. Ενα ρεζίλι έχουμε γίνει, απο τους πολιτικούς μας μέχρι τον τελευταίο φαντάρο που καταπίνει τις εντολές του κάθε ένστολου ηλιθίου..που κι εκείνος καταπίνει, την εντολή κάποιου άλλου ανωτέρου του..


Nicola Skoura, ναί ξύνω την πληγή και θα την ξύνω μήπως σταματήσουν πιά οι ανώτεροι ανεγκέφαλοι να ξύνουν τα απαυτά τους και ασχοληθούν λίγο με αυτόν τον τόπο..

alombar42, δεν ξέρω πότε επιτέλους θα "μεγαλώσουμε" και θα μπορέσουμε να σταθούμε σαν Κράτος χωρίς παραοικονομία σε βαθμό κακουργήματος..Οταν έγραψα ότι οι αλλοδαποί χαίρονται εις βάρος της Ελλάδος εννοούσα πως χαίρονται για το λαθρεμπόριο, που ανέχεται η Ελλάδα τους λαθρέμπορους να περιφέρονται με λοφία και μουσικές..Είναι ντροπή να τους στρατεύει το κράτος και να μην τους δίνει όπλο..αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.

Ηνίοχε, δυστυχώς είναι αλήθεια. Ισως ο ανηψιός σου να μην τα άκουσε γιατί η μονάδα του να μην ήταν τόσο κοντά στα σύνορα..Δυστυχώς επίσης οι βαθμοφόροι προειδοποιούν τα στραβάδια να κλείνουν τα αυτιά τους όταν περνάνε τα αυτοκίνητα των λαθρεμπόρων..Και εκείνοι εντολές εκτελούν. Αλλοι δίνουν το ελεύθερο στα πάρε-δώσε. Και εκεί βρίσκεται το έγκλημα. Δεν παραπονιέμαι τόσο για το λαθρεμπόριο (αυτό γινόταν και πάντα και παντού θα γίνεται) παραπονιέμαι για την αυθάδεια, που περνάνε μετά μουσικής!! Και όλοι τους υποθάλπτουν γιατί ωφελούνται!.

Elric Kaffir, ελπίζω ότι όταν φθάσεις στην ηλικία να πάς Στρατό, να μη σε στείλουν κοντά σε σύνορα να ακούσεις τον ήχο του αίσχους και εσύ..Τα σύνορα φυλάσσονται, αλλά μερικοί τα διασχίζουν με τις ευλογίες και των δύο πλευρών..Οσο για τη γρίππη των πουλερικών..πολύ φοβάμαι ότι θα μας επισκεφθεί, είτε απο τα ίδια τα πουλιά ή απο τους μεταφορείς τους.

Ανώνυμε, που είναι η Γκατζολία? Εκτός αν εννοείς τη Θράκη?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Mετα απο το Ελλας,Θρησκεια,Οικογενεια τωρα εχουμε...Ναρκωτικα,παρακρατος και Μπουρδελα...

Marina είπε...

Ηνίοχε, κατ΄αρχήν μην εξάπτεσαι. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει ότι θέλει στο ημερολόγιό του.
1) Δεν έχω κάνει τη θητεία μου στον Εβρο και δεν μπορώ να σου πώ απο πρώτο χέρι αν τα σύνορα φυλάγονται κανονικά. Θέλω να ελπίζω ότι φυλάγονται. Απο ποιούς όμως? Εδώ ελεύθερα περνάνε οι παράνομοι, οι Τούρκοι μας μάραναν?
2) Τα τύμπανα δεν τα χτυπάνε οι Τούρκοι οι ελληνικώτατοι λαθρέμποροι τα χτυπάνε.
3) Γιατί ανακατεύεις τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ? Τι σχέση έχουν με το άρθρο μου? Ακουσα κάτι, έγραψα κάτι. Αυτό δεν με κάνει προβοκάτορα, σκεπτόμενο άνθρωπο με κάνει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζεις.

Juanita La Quejica είπε...

Φωνάζουμε μήπως για να ακουστούμε πάνω από τον ήχο των τυμπάνων; Που εύχομαι να σωπάσουν, αν πραγματικά χτυπούν σε τέτοιους ρυθμούς.

Marina είπε...

Ηνίοχε υπονοείς ότι εσύ γνωρίζεις τόσο καλά το θέμα "περί τυμπάνων" που μας ανακαλείς εμάς "τους αφελείς" όπως αναφέρεις στο μπλόγκ σου, στην τάξη?

Δεν πιστεύω κανέναν δημοσιογράφο. Πιστεύω μόνο αυτά που ακούω ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ.

Marina είπε...

Καλέ μου Ηνίοχε, καθόλου δεν πειράχτηκα με τις αποψεις σου ίσα-ίσα τις διάβασα στο ποστ σου. Δεν συμφωνώ αλλά δεν σε αντικρούω, γιατί σέβομαι την διαφορετικότητά σου. Αλλοίμονο αν όλοι είμασταν ίδιοι..ο κόσμος θα ήταν τελείως ανούσιος.
Οχι αγαπητέ μου, δεν είναι απο δημοσιογράφο η πληροφορία μου δυστυχώς. Ενας φαντάρος πέθανε στα σύνορα, έγινε νεκροψία, τον θάψανε και τον ξεθάβουν τώρα για περαιτέρω...κάτι ψάχνουν..θα βγεί στον αέρα που θα πάει..
Βεβαίως οι λαθρέμποροι θα μπορούσαν να περάσουν με μία βαρκούλα, προτιμούν όμως την άλλη μέθοδο..για τους δικούς τους λόγους..
Αστα να πάνε Ηνίοχε..η ιστορία βρωμάει απο το κεφάλι..Να ελπίζουμε μόνο ότι οι Τούρκοι δεν θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα γιατί τότε..πάνε τα παιδιά μας..ώσπου να βρούν τον υπεύθυνο, να ξεκλειδώσουν τις αποθήκες και να βρούν τα όπλα τους θα έχουν ΄γίνει σουρωτήρια απο τις σφαίρες..

Αταίριαστος είπε...

Υπηρέτησα στα σύνορα (Έβρος) και αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πάντως είναι γεγονός ότι περνούν διάφοροι γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνεται αλλιώς. Τη νύχτα απαιτείται ένα άτομο ανά μερικά μέτρα, πράγμα αδύνατον.

Marina είπε...

Αγαπητέ Αταίριαστε. Υποτίθεται ότι στα σύνορα υπάρχουν εκατοντάδες στρατιώτες (σύμφωνα με τον Ηνίοχο)που τα φυλάνε..τώρα πως γίνεται να μην υπάρχουν αρκετοί να τοποθετούνται "ανά μερικά μέτρα", άλλοι να ακούνε τους λαθρεμπόρους, άλλοι όχι αυτό δεν το ξέρω. Κάτι όμως γίνεται.

Marina είπε...

Hνίοχε, δεν έχω καμμία σχέση με δημοσιογράφους αλλά έχω σχέση με τον Στρατό. Δεν ξέρω σε ποιά μονάδα υπηρετούσε ο αταίριαστος, ξέρω όμως ότι ακούνε τα τύμπανα όσοι είναι κοντά στο πόστο του παιδιού που πέθανε πρόσφατα..

Γιατί να σε λυπηθώ? Γιατί να μην έχεις εσύ τις απόψεις σου και εγώ τις δικές μου? Ετσι είναι οι μπλογκοφίλοι - σέβονται ο ένας τις τρέλλες του άλλου..
Τι νέα απο τον κοντορεβυθούλη? Ξέρεις υπάρχει και ο Τζάκ με τη φασολιά..

CGP είπε...

Μήπως το θέμα του Hummer συνδέεται με τα τύμπανα η είμαι κακεντρεχής ?

Ανώνυμος είπε...

πάντηση στις αναφορές στρατιωτών, σύμφωνα με τις οποίες οι λαθρέμποροι, όταν περνούν τον ποταμό Έβρο, χτυπούν τύμπανα, για να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από το δρόμο τους, δίνει ο ιμάμης (χότζας) Μοχαμέρ του Διδυμοτείχου.
"Τα τύμπανα που ακούνε τη νύχτα οι φαντάροι τα ηχούν μουσουλμάνοι", υποστηρίζει ο ιμάμης Μοχαμέρ. Όπως περιέγραψε ο ιμάμης, "από το 1962 που έχω διοριστεί, κάθε χρόνο οι εκκλησιαστικές επιτροπές της μουφτείας μας προσλάμβαναν έναν νταουλτζή. Όταν συμπληρώνει τη μισή διάρκεια του το ραμαζάνι, βγαίνει ο νταουλτζής και τα παιδιά του με ένα καλάθι. Κάθε μουσουλμανική οικογένεια χτυπά το νταούλι και τα μέλη τραγουδούν διάφορα ποιήματα, ενώ δίνουν χρήματα στον νταουλτζή. Παλιά έδιδαν σιτάρι, αλεύρι". Στο τέλος του ραμαζανιού και στο μπαϊράμι, που έχουμε αυτή την εποχή, βγαίνει πάλι ο νταουλτζής. Επίσης, το καλοκαίρι, ανάλογα με το ημερολόγιο, όταν αρχίζει ή σταματά το ραμαζάνι, χτυπά το τύμπανο ο νταουλτζής, περίπου στις 3 το πρωί, σηκωνόμαστε όλη η οικογένεια και τρώμε. Στη συνέχεια ο πατέρας ανοίγει το χέρι, δηλώνοντας ότι φάγαμε και δίνουμε το λόγο μας στο θεό ότι την επόμενη ημέρα δεν θα φάμε τίποτα. Το βράδυ περίπου στις 7 με 8 το καλοκαίρι και 5 με 6 το χειμώνα, όποιος γνώριζε γράμματα ήξερε πότε διακόπτεται το ραμαζάνι. Οι υπόλοιποι ενημερώνονταν όμως με το νταούλι. Όπου ζούνε μουσουλμάνοι στα χωριά της Θράκης, ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Παλιά κάποιοι, που δεν γνώριζαν τις θρησκευτικά μας λειτουργίες, έδειραν νταουλτζήδες επειδή χτυπούσαν το τύμπανο τα ξημερώματα. Εκτός αυτών, οι μουσουλμάνοι έχουμε νταούλια στους γάμους, στους αρραβώνες", συνεχίζει ο ίδιος. (Εφημερίδα : Η Άποψη)

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ.
ΦΙΛΙΚΑ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

File/h blogger eimai enas apo aftous pou ypiretisan ston evro k akousan ta tympana alla de kryvetai kamia theoria synomosias apo piso giati exo kanei kai ego o idios silipseis lathremporon k lathrometanaston me tin voitheia tis synoriakis astynomias.To "ethimo" ton tympanon exei na kanei me to ramazani kai to mpairami ton mousoulmanon.Simatodotouse tin enarksi,tin liksi kai alles simantikes stigmes aftwn twn paliwn ethimwn gia na enimerosei aftous pou de gnorizan gramata.(giati de mathainotan apo stoma se stoma kai den ypirxan imerologia).Vevaia me ta xronia afto to ethimo exei alliothei kai dinoun polles ennoies stin krousi tou tympanou.Kai aftes oi plirofories proerxontai apo tourko istoriko k filo.Den yparxei logos na pistevoume prota tin theoria synomosias kai meta na vazoume tin logiki na kanei tin douleia tis.

Ανώνυμος είπε...

Kai kati pou ksexasa na prostheso:Tn stigmi pou akousa ta tympana kata to vradyno mou peripolo dipla akrivos sto potami mas eipe o aksiomatikos peripolou:"Peste kato grigora me to kefali kato kai mi sikosete to kefali".Molis eide oti ekteloume kanonika patise ta gelia kai mas eipe oti apo mena den exei tetoia kai sikothikame.Afou ton rotisame ti ennoei mas eksigise pos afto einai ena apo ta paixnidia ton ypaksiomatikon gia "psaronoun" ta "neoudia". Kalhnyxta!

Unknown είπε...

sumfwnw me ti marina!ola einai opws ta leei.anwnumos eise megalos trompas...an eides oti ta sunora fulagontai eise gelasmenos..