Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2006

"Hummer" House of Horrors

Η ιστορία γνωστή του κρατουμένου με το στρατιωτικό τζίπ τύπου Χάμμερ.
Υπάρχουν μερικά σημεία που δεν κατάλαβα, η νοημοσύνη μου δεν τα έπιασε. Πώς δηλαδή ένας κρατούμενος συλλαμβάνεται, χώνεται στην ψειρού και μετά
αφού οδηγηθεί απο τους αστυνομικούς κάπου εκτός κελιού για να αλλάξει ρούχα (άκουσον, άκουσον - τι δηλαδή να φορέσει το σμόκιν του?)
να την κάνει απο τη φυλακή, ήρθα, σας είδα φίλοι αστυνομικοί και τώρα λέω να πηγαίνω, παρακάθησα.. αντε γειά, να βγαίνει έξω κύριος..και
να διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει μέσον για να φύγει..
Εγκλημα! Να μην τον περιμένει τουλάχιστον ένα ταξί..
μέσα στα χιόνια, που να πάει ο άνθρωπος..με τα πόδια, να λιώσει τις σόλες των παπουτσιών του..αλλοίμονο..τι κάνει λοιπόν?
Πηγαίνει σε κοντινό στρατόπεδο καταδρομών - ξεφτίλα ρε - μπαίνει μέσα και κάνει και τη βόλτα του να δεί τη θέα.
Υποτίθεται ότι τα στρατόπεδα έχουν κάποιον στην πύλη, όχι μόνον έναν, γιατί και πρός νερού του να πάει ο ένας, πάντα υποτίθεται υπάρχει και ένας δεύτερος να προσέχει.. Αλλά φαίνεται ότι στο συγκεκριμμένο στρατόπεδο δεν τον είδαν, ίσως να πρόσεχαν τον Χατζηνικολάου στην τηλεόραση, ή να παίζαν πρέφα, ίσως να μην ήταν στη θέση τους, ή ο κρατούμενος να ήταν ζουμπάς και να τον πέρασαν για σκύλο που σουλατσάρει ανενόχλητος...και
να φθάνει μέχρι το πάρκινγκ των στρατιωτικών αυτοκινήτων που περίμεναν στη σειρά να τα διαλέξουν με το κλειδί στη μίζα "όπως Αμερική" ...
Χαρά ο δικός σου, μπαίνει μέσα στο τζίπ,
φθάνει στην πύλη και λέει στον σκοπό τις σαχλαμάρες του και ο τελευταίος
του ανοίγει την πύλη της κολάσεως και
φρτττ! έξω βγαίνει ο πολύμήχανος Οδυσσέας με σκοπό όχι να ανατινάξει την Ελλάδα αλλά να φάει μιά ζεστή τυρόπιττα..
Το ότι τον συνέλαβαν αργότερα οι αστυνομικοί δεν λέει.. αυτό που λέει είναι ότι μπήκε ένας άσχετος σε ένα στρατόπεδο πεζοναυτών ανενόχλητος, πήρε ένα τζίπ και βγήκε ανενόχλητος.
Μπατε σκύλοι αλέστε είμαστε.

24 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Την επόμενη φορά όλο και κάποιος "ειδικός" μπορεί να δανειστεί κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ώστε να είναι πιο εντυπωσιακό το θέαμα.
Το πιο αστείο (από ό,τι μου είπε ο Ευβοιώτης γεννήτωρ, γιατί εγώ τα είπαμε, με τις ελληνικές πηγές ενημέρωσης και γενικότερα τα ΜΜΕ περνάω ακόμα τη φάση άρνησης-απέχθειας) είναι ότι η Αρτάκη ξαφνικά απομακρύνθηκε αρκετά χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, 22 κατά τους σοφούς με τα πολλά παράθυρα. Τελικά, τί Αρτάκη τί Κυπαρίσσι. Όλα από την γέφυρα και πάνω βρίσκονται. Ουστ! Άλλος ένας λόγος -πόσο βαρετό και αυτό, κάθε μέρα τόσοι λόγοι- να μην πιστεύω απολύτως τίποτα από όσα λένε στα ΜΜΕ. Ότι το πήρε πάντως ο τύπος το τζιπ το πήρε, ό,τι απόμεινε το είδαν διάφοροι γνωστοί και φίλοι, εκεί στο Κυπαρίσσι που έγινε Αρτάκη. Ή μήπως ανάποδα;

snikolas είπε...

Πρέπει να πας φαντάρος, για να καταλάβεις πόσο μπουρδέλο είναι τα πράγματα. Όχι hammer, και υποβρύχιο κλέβεις αν θέλεις.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατι μου λεει οτι απο πισω κρυβονταν πολιτικα συμφεροντα αποκλειστικα και μονο.

Oneiros είπε...

Φυσικά, ξέρετε τι θα γίνει τώρα: για τον επόμενο μήνα, όλα τα στρατόπεδα της χώρας θα πήξουν στις επιθεωρήσεις και θα πέσουν γύρω στις 18.000 μέρες φυλακή, μέχρι να ξεχαστεί λιγάκι το πράγμα και να ηρεμήσουν κι οι καημένοι οι σκοπάνθρωποι απανταχού της Ψωροκώσταινας (αφού, δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα ουσιαστικό, στην τελική).

Πάντως, ο τύπος είχε υπηρετήσει στο στρατόπεδο και ήξερε τα κατατόπια. Δεν ξέρω αν η εκπαίδευση των δικών μας πεζοναυτών περιλαμβάνει και τακτικές ανορθόδοξου πολέμου, αλλά φαίνεται πως ο συγκεκριμένος είχε εκπαιδευτεί καλά, σύμφωνα τουλάχιστον με το δόγμα των αμερικανών πεζοναυτών ("Adapt, Improvise and Overcome"). 6/10 για εκτέλεση, 10/10 για στυλ... Hoo-ah! :-p

Oneiros είπε...

ΥΓ: Ωραία η αναφορά στο Hammer House of Horror ;-)

alombar42 είπε...

Οταν οι ίδιοι οι αξιωματικοί δε σέβονται τους κανόνες που διδάσκουν, λογικό και αναμενόμενο είναι να προκύπτουν τέτοια χαριτωμένα. Οταν συνταγματάρχης στην πύλη, αντί για σύνθημα λέει "ανοίξτε ρε", λογικότατο είναι.
Το μόνο λυπηρό (και ανεγκέφαλο) αποτέλεσμα είναι οτι πραγματικά θα πέσουν φυλακές σε αθώους φαντάρους.
((Εχω και ανάλογες προσωπικές ιστορίες...))

Marina είπε...

Juanita, έχουμε κλείσει την ΤιΒι εδώ και καιρό και τα νέα τα διαβάζω σε εφημερίδες ή τα ακούω..Την Τετάρτη με το χιόνι άνοιξα την τηλεόραση και μετά απο 4 ώρες τηλεθέασης ήμουνα έτοιμη να κόψω τις φλέβες μου απο τις σαχλαμάρες που άκουγα..

nikolas skouras, μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου? Απ ότι έχω ακούσει τα μπουρδέλλα ήταν / είναι επιχειρήσεις με οργάνωση, ο καθένας ξέρει τη θέση του, οι πόρνες, οι νταβατζήδες, αυτοί που εισπράττουν και παλιά βγάζανε και ένα πιάτο φαϊ στους πελάτες..τώρα πώς βγήκε η έκφραση δεν το ξέρω..

drugstv, μήπως μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου? Οταν άκουσα την είδηση στην αρχή σκέφτηκα μήπως ήταν άλλη μία εκπομπή του Ευαγγελάτου, να έβαλε κάποιον να ψάχνει πόσο εύκολα μπορεί κανείς να ξεχαρβαλώσει τη χώρα..μετά όμως μου φάνηκε πολύ χοντρό το αστείο..

Oneiros όλο και περισσότερο πιστεύω μήπως ο υποτιθέμενος τρελλός δεν ήταν και τόσο τρελλός αλλά βαλτός απο κάποιους για να γίνει φασαρία, να πέσουν κάποια κεφάλια που δεν έπεφταν ως τώρα, να γίνει κάποια ανανέωση πρός όφελος κάποιων στο στράτευμα..Δεν μπορεί να είναι τυχαία ότι επιλέχτηκε ένας πρώην πεζοναύτης, γιατί να μην επιλεγείς εσύ ή εγώ? Σκόπιμα διάλεξαν κάποιον που "είχε τον τρόπο του" να περνάει απαρατήρητος, να ξεπερνάει εμπόδια και να φθάνει στην τελική επίτευξη..τους το τράκαρε, αναφανδόν πήγε και τις βόλτες του και μετά "ελάτε πιάστε με"..

Alombar42, οι φαντάροι δεν είναι και τόσο βλάκες/αθώοι, κάποια εκπαίδευση έχουν κάνει, ιδιαίτερα οι καταδρομείς.. τώρα αν όντως στραβώθηκαν ε! ας φάνε και μιά ποινή..αντί για τον τυροπιττάκια θα μπορούσε να είναι κάτι σοβαρώτερο.

alombar42 είπε...

Μαρίνα, αυτό που εννοώ είναι οτι αν κάποιος με ύφος δηλώσει στο νέο φαντάρο "άνοιξε ρε στραβάδι, δώδεκα μήνες έχω εδώ, δεν έμαθες ακόμα;", η πόρτα έχει πολλές πιθανότητες να ανοίξει. Δεν την ανοίγει ο φαντάρος, την ανοίγει η λάθος εκπαίδευση (κοιτάμε το φύλλο και χάνουμε το δέντρο) και η διατήρηση και ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών, ΕΙΔΙΚΑ στα "γερά" σώματα.

Είμαι στις Διαβιβάσεις, στη μονάδα, τμήμα Καταχώρησης (λήψη, καταγραφή, αρχειοθέτηση, παράδοση και διαχείριση γενικώς μηνυμάτων και εγγράφων κάθε τύπου), επειδή ήμουν "μορφωμένος".
Κάπως μου έκοψε και έμαθα να παίζω στα δάχτυλα τους σχετικούς στρατιωτικούς κανονισμούς. Εβαλα το τμήμα σε τάξη, διαμόρφωσα το χώρο για να είναι λειτουργικός και σε λιγότερο από δύο μήνες όλα λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μου φέρονταν όλοι (ακόμα και ο διοικητής) με σεβασμό (κι εγώ να μπορώ εύκολα να λουφάρω - όταν η μηχανή δουλεύει σωστά, ο μηχανικός κάθεται - αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μου).
Σύμφωνα με τους κανονισμούς λοιπόν, όταν υπάρχει αναμονή στην παραλαβή σημάτων (ουρά στο πορτάκι), τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, την οποία για να αλλάξεις πρέπει να έχεις διαταγή από το διοικητή σου ή τον διοικητή της μονάδας. Κανένας απολύτως άλλος δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα - εγώ ο φαντάρος εκτελώ διατεταγμένη υπηρεσία.
Ερχεται συνταγματάρχης (είναι εξαιρετικά σπάνιο αυτό - πάντα στέλνουν φαντάρους, αλλά αυτός μάλλον βιαζόταν ή έτυχε να είναι εκεί) από άλλη μονάδα και παρακάμπτει τη σειρά και προσπαθεί να μπει από την κεντρική είσοδο μέσα στο χώρο εργασίας μας (απαγορεύεται αυστηρά).
Του λέω να πάει στη σειρά του, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ομως εγώ είχα γερό βύσμα (που κρατούσα κρυφό για ώρα ανάγκης, γιατί αν δηλώσεις οτι έχεις βύσμα δεν περνάς τόσο καλά) - και δεν είχα άμεσο λόγο να φοβάμαι. Οποιοσδήποτε τυχαίος φαντάρος θα είχε εξυπηρετήσει το συνταγματάρχη που ήθελε ένα προσωπικό του σήμα, αλλιώς θα ρίσκαρε να φάει φυλακή άμεσα (ανυπακοή) ή έμμεσα (θα μπορούσε να τον διαβάλλει στο διοικητή - πολύ συνηθισμένο φαινόμενο).
Στην προκειμένη περίπτωση εισέπραξα ένα "φαντάρε πρόσεξε πώς μιλάς γιατί θα φας εικοσάρα για ανυπακοή σε ανώτερο - φέρε αμέσως το σήμα".
Φώναξα το διοικητή μου (αυτό λέει ο κανονισμός), ο οποίος είχε βαθμό ταγματάρχη, δηλαδή κατώτερος.
Αυτός απολογείται ευγενικά "αφήστε τον κύριε Συνταγματάρχα, είναι νέος και του έχω δώσει οδηγίες να τηρεί αυστηρά τους κανονισμούς και καμμιά φορά το παρακάνει, θα του μιλήσω εγώ - Alombar, δώσε αμέσως το σήμα στον κύριο Σχη και σε τέτοιες περιπτώσεις να με φωνάζει αμέσως".
Ετσι, για να πώ όλη την ιστορία, έδωσα το σήμα και την άλλη μέρα με βγάζει στην αναφορά για 5ήμερη τιμητική άδεια, για "υποδειγματική συμπεριφορά - δε δίστασε να εφαρμόσει τους κανονισμούς".

Επαναλαμβάνω όμως, αν δεν είχα το βύσμα, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο.

Το συμπέρασμα είναι οτι αν ο συνταγματάρχης δε σέβεται τους κανονισμούς, ο φαντάρος θα τον μιμηθεί σε πρώτη ευκαιρία. ΑΥΤΟ έμαθε να κάνει.

Unknown είπε...

Να σου πώ...
Θυμάμαι μιά μέρα που είχα κρατήσει επι δέκα λεπτά έναν αντιπλοίαρχο με το όπλο προτεταμένο γιατί ήθελε να του επιτρέψω να τον αφήσω να περάσει... (οι δικοί μου μέσα θέλαν να ντυθούν οπότε.... :p)

Γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος έσκασε στα γέλια και είπε ότι είχε καιρό να ο δεί αυτό...

Πάντως υπάρχει πολύ μεγάλυ διαφορά στην νοοτροπία φύλαξης στρατοπέδων της ενδοχώρα απ' ότι των συνόρων...

Γενικά, όπως όλος ο κόσμος, όταν αισθάνεται ασφαλής ο στρατιώτης κοιμάται πολύ πιό εύκολα...

Από εκεί και πέρα, για να μην κοροϊδευόμαστε, με το "τρέξιμο" που τρώνε τα στραβάδια, η σκοπιά είναι το πιό γλυκό κρεβάτι...

Αλλά αυτό ισχύει επίσης περισσότερο στο κέντρο παρά στην περιφέρεια.

alombar42 είπε...

Darth, στα... σύνορα ήμουν κι εγώ (Χίος) αλλά εκεί είναι που κυκλοφορούν τα αστεία τύπου "αν άυριο σκάσουν δέκα Τούρκοι την κάτσαμε". Υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στην εκπαίδευση, που είχαν να κάνουν με το γεγονός οτι μαθαίναμε τη λεπτομέρεια και χάναμε την ουσία ("να ηδονίζεται το έδαφος" χίλιες φορές, αλλά ποτέ "να έχετε το νου σας στη βόρεια πύλη γιατί μπάζει από παντού").

Η διαφορά νοοτροπίας πάντως έγκειται στο όπλο, στο σώμα και μερικές φορές στον άνθρωπο. Οι πεζικάριοι (τζιτζίκια) είναι οι πιο... μαύροι, από κοντά με το πυροβολικό. Οι ειδικές δυνάμεις τραβάνε μανίκι (επειδή εκεί προωθείται η λογική του καψονιού) αλλά τους περνάνε κι έναν ελιτισμό που δε βοηθάει σε πραγματικές καταστάσεις.

Δυστυχώς ποτέ δεν ζήτησαν από τους φαντάρους προτάσεις για βελτίωση (πχ) της φύλαξης του οπλισμού - θα είχαν πολλά να μάθουν και θα κέρδιζαν και οι φαντάροι τελικά.

alombar42 είπε...

Darth, ξέχασα... αν μου πεις οτι δεν είχες βύσμα, δεν θα σε πιστέψω :)

Katerina ante portas είπε...

Aν γράψει κανείς το σενάριο μιας μαύρης κωμωδίας που βασίζεται σε αυτό, θα είναι για γέλια ή για κλάμματα,αναρωτιέμαι..
Αν βρισκόταν μετά κάποιος σαν τον Περράκη να τη γυρίσει πως θα σας φαινόταν ο "κρητικός" για κλέφτης;

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι; Δεν έγινε και τίποτα! Φαντάζεσαι να έφτανε στο Κολωνάκι με το Hammer; Τότε το πρόβλημα θα ήταν όντως σοβαρό! :-)

Εν Πλω είπε...

Μια μικρή διόρθωση, αν μου επιτρέπετε: όταν φυλάς σκοπιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις την ανάγκη σου. Περιμένεις μέχρι να τελειώσεις και μετά κάθεσαι -αν θες- και 10 ώρες στην τουαλέτα! Αυτά θεωρητικά πάντα... :) Στη σκοπιά, επίσης, είσαι πάντα μόνος σου. Στην πύλη μόνο υπάρχούν κι άλλοι οπλίτες.

Επίσης, επιτρέψτε μου να πω ότι ο Μπούτσικας ΔΕΝ ήταν βαλτός. Είναι, απλώς, απ' αυτά τα περιστατικά που συμβαίνουν μια φορά στα... 20 χρόνια. Όχι ότι δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, αν κρίνω από το επίπεδο φύλαξης των ελληνικών στρατοπέδων και το επίπεδο ετοιμότητας, εκπαίδευσης και πειθαρχίας των στρατιωτικών...

Unknown είπε...

Δεν είχα :p

Τουλάχιστον όχι αυτό που εννόησες εσύ....

(Ούτε τον ενόχλησα ποτέ αυτόν που είχα - αχρείαστος να ήταν έλεγα) και φυσικά ήξερα ότι αν έφτανε στ' αφτιά του αρνητικό σχόλιο για μένα θα έτρωγα το καψόνι του κερατά από τον ίδιο...

Ίσως όμως να έχεις δίκιο ως προς το σώμα (ούτε για την επιλογή έβαλα μέσο.. απλά έγραψα διάφορα πραματάκια που οι τύποι θεώρησαν ότι θα γινόμουν ΟΥΚΑΣ... που να ξέρουν ότι θα πήγαινα στα 28!). Στο ΠΝ δεν συνάντησα ούτε έναν τύπο που να θέλει να αμαυρώσει το όνομα κάποιου, ακόμα και όταν ήταν ο μεγαλύτερος "χωριάτης" που έχω συναντήσει ποτέ μου.
Αντιθέτως, όταν μια φορά την μπήκα σε έναν πλοίαρχο και του είπα ότι εγώ δεν κάνω το τάδε που να χτυπιέται αν δεν μου το ζητήσει ο ΑΦΕ (ο άνθρωπος που έχει την γενική διοίκηση εν ώρα βάρδυας), μετά με πήρε σαν βρεγμένη γάτα να με ρωτήσει πότε μπορούσα να τον εξυπηρετήσω....

Ομολογουμένως βέβαια, για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις κι εσύ, ο δικός μου πλοίαρχος θα με υποστήριζε μέχρι τα μπούνια αν δεν τον εξέθετα, οπότε ούτως ή άλλως δεν χρειάστηκα μέσο...

(chat room το κάναμε εδώ μέσα... και ξεφύγαμε απ' το θέμα....5 μέρες κράτηση για απόκλιση από το ζητούμενο :p)

alombar42 είπε...

Κι εσείς παπούς καμηλιέρη;
Ο μύθος πάντως λέει οτι εξαπανέκαθεν στο ΠΝ πάνε οι αριστοκράτες και στην αεροπορία τα πιο μεγάλα βύσματα :)

(ίσα το κορμί φαντάρε!)

Marina είπε...

Alombar42. Να μην την ανοίγει τη πύλη η λάθος εκπαίδευση, να μην παραβαίνουν τους κανόνες οι συνταγματάρχες, να μην παίρνεις άδεια επειδή εφάρμοσες τους κανόνες. Ενας χρόνος είναι η θητεία περίπου (υπάρχουν και εξαιρέσεις) για 1 χρόνο στη ζωή των Ελλήνων ας ακολουθήσουν όλοι τους, τους κανόνες. είμαστε απαράδεκτοι σαν λαός, απείθαρχοι και μονίμως παραπονούμενοι..

Και κάτι άλλο. Το ΠΝ θεωρείται όντως αριστοκρατία, έτσι κι αλλιώς κάνουν τις καλύτερες δεξιώσεις. Κάτι ξέρω και εγώ ο μπαμπάς μου τελείωσε Σχολή Δοκίμων και μετά (τον Β. Παγκ. Πόλεμο όπου επέζησε) έκανε καριέρα εκεί.. Η αφρόκρεμα όμως πάει για την πουλάδα..τους διαλέγουν πολύ αυστηρά.

Darthiir, στον ΠΝ ε? Μιά χαρά πέρασες στο Ναύσταθμο, ..χαλαρά πολύ χαλαρά..

Katerina ante portas. Αν βλέπαμε την ιστορία σε επιθεώρηση θα γελάγαμε μέχρι δακρύων..Φαντάζεσαι τον Πιατά ή τον Ψάλτη να εξηγεί πώς αλίευσε το Χάμμερ και γιατί το πάρκαρε στην Πλ. Κολωνακίου (λέμε τώρα)..

Titanas, γιατί όχι και στο Κολωνάκι? Μου θυμίζεις μιά άλλη περίπτωση Αγγλου στρατιωτικού που έφθασε Θεσσαλονίκη με πλήρη εξάρτηση μάχης και το πολυβόλο έτοιμο απο πίσω, με στόχο να πάει Πρίστινα (πόλεμος Σερβία τότε)και ρωτώντας τους ντόπιους τον κατεύθυναν πρός Καρύταινα..Εχασε το δρόμο του στην πορεία και κατέληξε στη Λαχαναγορά του Μοσχάτου που έφερνε το τζίπ βολτα τα μαρουλάκια και τα μπρόκολλα..Θυμάσαι το περιστατικό? Γέλαγε όλη η Ελλάδα!

Enplo. Το θέμα τουαλέττας το ξέρω ότι οι σκοποί δεν πάνε, πιθανότητα έφερα μήπως και δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα για το πώς πέρασε πολίτης μέσα στο στρατόπεδο. Ακόμη και συγγενης να ήταν με τους φύλακες δεν είναι δικαιολογία αυτή. Επίσης ξέρω ότι δεν ήταν βαλτός, με τρομάζει όμως πώς ένας τρελλός (γιατί περί αυτού πρόκειται)να μπαίνει στα πιό φυλαγμένα σημεία της Ελλάδος και να βγαίνει τρα λα λα...να μην απορούμε που τα φυντάνια της 17Ν διέρηξαν τότε οπλαποθήκες..το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον.. θα σφίξουν λίγο οι κώλοι τώρα που το πράγμα είναι φρέσκο και μετά καλάάάάά!

Nikos Kantarakias είπε...

όπως είπαν και οι άλλοι πρέπει να έχεις πάει για να το νιώσεις.. είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ο στρατός σήμερα.

η "Λούφα και Παραλλαγή Νο2" του Περάκη (προσωπικά δε μου είπε και πολλά ως ταινία) αλλά δεν έβγαλε το γέλιο που θα μπορούσε να βγάλει αν περιέγραφε ακόμα περισσότερες πραγματικές greek army καταστάσεις..

Ανώνυμος είπε...

Marina, το θυμάμαι αλλά αυτό συνέβει μια φορά στον πόλεμο. Το κολωνάκι είναι γεμάτο από jeeps που ναι είναι ωραία αλλά για όνομα!

Unknown είπε...

Α ναι... απο δεξιώσεις και παράτες μάθαμε...
Άλλωστε στο ΠΝ είναι "ευρωπαίοι" σε σχέση με τα άλλα σώματα στρατού :ppp

To μια χαρά είναι σχετικό...
Αλλά ναι, από την μία φρόντιζα τους ναύτες μου, από την άλλη φρόντιζα τους αξιωματικούς μου οπότε κανείς δεν είχε παράπονο και με άφηνε να κάνω ότι θέλω :p

Άμα τους έχεις όλους ευχαριστημένους κάνουν τα στραβά μάτια!!!

Juanita La Quejica είπε...

Σκωτσέζος ήταν ο φαντάρος! Και μάλιστα είχε σταματήσει στο βενζινάδικο της γειτονιάς μου για πληροφορίες, αλλά ήταν μόνο ο βοηθός Πακιστανός εκείνη την ώρα και φοβήθηκε να του μιλήσει... Κι έτσι κατέληξε στην Λαχαναγορά!

Marina είπε...

Ηνίοχε, τέτοια ευτράπελα δεν συμβαίνουν σε στρατούς που βασίζονται στην οργάνωση..διάβασε το άρθρο του http://enplo.blogspot.com, τα γράφει καλύτερα απο μένα επί του θέματος. Οσο για τους χαρακτηρισμούς "ξεφτίλα και μπάτε σκύλοι αλέστε" αναφέρομαι στο συγκεκριμμένο γεγονός όχι στο Στρατό της Ελλάδος, ούτε στα φουκαριάρικα τα παιδιά που κάνουν τη θητεία τους.

Darhiir, έφαγες τρέξιμο καλό φαίνεται στο ναυτικό..δεν σε παραχάϊδεψαν.

Juanita, όντως Σκωτζέζος ήταν .

Markos είπε...

Ηνίοχε, λόγω ηλικίας είναι φανερό ότι με το στρατό, το "πάλεψα" το θέμα πολύ πριν από το 80.
Ε, σιγά και μην ήταν προστατευμένα τα στρατόπεδα και τότε.
'Ασε που τότε δέχονταν επιθέσεις και εκ των ένδον.
Πήγα στο στρατό (ΥΠ) αμέσως μετά την πτώση της χούντας.
Πολύ απλά, θα σου πω ότι προσπαθούσαν να ξαναμαζέψουν τον οπλισμό που είχε χαθεί κατά την περίοδο της χούντας.
Ανεπιτυχώς βέβαια..

Δε λέω για το χάος της επιστράτευσης.
Ας το αφήσουμε καλύτερα.
Εκείνο κόστισε και σε ζωές.

drskafidas είπε...

oute mia wra sto strato!