Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2006

Κράχτης

Κάτι έπαθε το πόστ και βγήκαν καραγκιοζάκια. Το ξαναγράφω όσο θυμάμαι

Κατά πόσο είναι σωστό να διαλέγω την Κυριακάτικη εφημερίδα μου με βασικό κριτήριο τις/την ταινίες/ταινία που προσφέρει και τα ένθετα? Γιατί σήμερα σχεδόν όλες οι εφημερίδες της ημέρας αυτής είναι γεμάτες με περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια, ταινίες αυτού ή του προηγούμενου αιώνα, παιχνίδια, κόμικς, σταυρόλεξα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Και αν η εφημερίδα δεν προσφέρει τίποτα, να μην παίρνω εφημερίδα?

Αν σκεφτούμε ότι τα νέα τα μαθαίνουμε απο το Ιντερνέτ, διαβάζοντας τον Τύπο, ακούμε ραδιόφωνο και βλέπουμε τηλεόραση, την εφημερίδα την παίρνουμε γιατί μας προσφέρει κάποιες απόψεις δημοσιογράφων και όχι για τα ένθετα.

Είναι όμως έτσι?

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Κατάντιααααα

. είπε...

εγώ νομίζω ότι μετράνε τα κιλά της εφημερίδας. η πιό βαριά κυριακάτικη αγοράζεται περισσοτερο.

Γύρω στα 3 κιλά πρέπει να ναι.

Marina είπε...

Darthiir, κατάντια για ποιόν? για τις εφημερίδες που θέλουν ΜΟΝΟ να πουλάνε ανεξαρτήτως ύλης και βάζουν δολώματα ή για το κοινό που πάει για το δόλωμα? Τα νέα έτσι κι αλλιώς τα μαθαίνουμε, οπότε?

Μαριλίνα, υπήρχε παλιά μιά γελοιγραφία που έδειχνε τους αγοραστές να πηγαίνουν στο περίπτερο τσουλώντας χειραμαξάκι για τις κυριακάτικες εφημερίδες..

mn8 είπε...

Ειναι φυσιολογικο, απο την στιγμη που μιλαμε για εμποριο σε καπιταλιστικη κοινωνια, καποια στιγμη εννοιες οπως η ενημερωση [που θιγεις εσυ] αλλα και η μουσικη, η ψυχαγωγια, κτλ, να χασουν τον προσανατολισμο τους.

Ειναι απλα μαρκετινγκ. Ειδικα για καποιες εφημεριδες, που θελουν να επιδεικνυουν μεγαλυτερο αριθμο πωλησεων [αρα και μεγαλυτερη υποτιθεμενη επιρροη] στο κομμα τους. Οσο για τις... "ανεξαρτητες"; Πολυ απλα, αν ακολουθουσαν την παραδοσιακη γραμμη, θα εβαζαν λουκετο.

Οχι, δεν ειναι ολοι κερδισμενοι. Μεγαλος χαμενος ειναι ο ιδιος ο πολιτης. Γιατι η ενημερωση μεσω της εφημεριδας ειναι σαφως πληρεστερη και σου αφηνει περιθωριο να σκεφτεις και να κρινεις περισσοτερο απο οτι το ραδιοφωνο ή η τηλεοραση. Αλλα θα μου πεις, σαν χαϊβανια δεν συμπεριφερονται ολοι ουτως ή αλλως;

Υ.Γ. Σορρυ για το μεγαλο ποστ :)

snikolas είπε...

Να ρωτήσουμε και τα δέντρα…

Unknown είπε...

Για τις εφημερίδες,
Για μας,
Για την ενημέρωση,
Για την ποιότητά της,

Για το ότι νομίζουμε ότι ενημερωνώμαστε στο φινάλε....

Juanita La Quejica είπε...

Να ρωτήσουμε και στο μαντείο...

Marina είπε...

ΜΝ8, συμφωνώ μαζί σου, για μιά άποψη ζούμε όλοι, τα περισσότερα ένθετα είναι χάλια όσο για τις ταινίες..στο τέλος θα μας δίνουν και του βωβού κινηματογράφου..πλήρης αδιαφορία για την ποιότητα, όλα για το κέρδος.

Nicola Skoura και Juanita, μόνο τους εκδότες να μην ρωτήσουμε..

alombar42 είπε...

Αγοράζω εφημερίδες επειδή τις δίνουν μαζί με τα σιντιά και τα ντιβιντιά. Ενημερώνομαι από το δίκτυο, λόγω ταχύτητας, πλουραλισμού και ευκολίας στην επιλογή.
Δεν αισθάνομαι καμμία υποχρέωση να χρησιμοποιώ το χαρτί επειδή έχει ένα παρελθόν, επειδή υπήρξε σύμβολο ενημέρωσης. Ισως δεν είμαι αρκετά ρομαντικός, αλλά η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι ζήτημα ρομαντισμού.
Αγοράζω μερικά μηνιαία περιοδικά όμως - μάλλον από συνήθεια, την οποία κάποτε θα ξεπεράσω...

Katerina ante portas είπε...

Scripta manent τα γραφτά μένουν δεν λένε; Μια είδηση μπορεί να κατασκευαστεί ηλεκτρονικά πολύ ευκολώτερα και να χαθεί και το ξεκίνημά της, η πηγή της. Στην εφημερίδα όμως, οι ειδήσεις μπορούν και να διασταυρώνονται. Είμαι κολλημένη με το χαρτί, (βιβλίο, εφημερίδα κλπ)όσο και με την ταχύτητα διάδοσης που την προσφέρει το internet.

Kevlarsoul είπε...

Χμμ μου αρέσουν τα ένθετα με τις βιβλιοκριτικές, με τα αφιερώματα..
Κατά τα άλλα οι εφημερίδες, οι κυριακάτικες είναι για μένα μια συνήθεια. Τις ανοίγω τις διαβάζω και σκορπάω τα ένθετα παντού. Μπορεί κάτι να διαβαστεί και πολύ πιο μετά. Είναι ωραία να ανοίγεις την εφημερίδα παντού, στο τραπέζι, στον καναπέ, στο πάτωμα, στο κρεβάτι…
Το laptop είναι άβολο, και δεν μυρίζει φρεσκοτυπωμενο μελάνι. Δεν μπορείς ούτε τον καφέ σου να ακουμπήσεις πάνω του…

Marina είπε...

alombar42, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου..είμαι φαίνεται παιδί της τεχνολογίας..Με τραβάνε τα ένθετα αυτά με τα βιβλία και ορισμένοι δημοσιογράφοι..κατα τ΄αλλα υπάρχει και η Athens Voice

Katerina ante portas, όσον αφορά το χαρτί τείνω να με τραβούν τα βιβλία όχι ο εφήμερος Τύπος. Ιδιαίτερα μου αρέσουν εκείνα τα παλιά με τα άκοπα φύλλα..που έχουν πλέον εκλείψει.

morgana, αν θυμάμαι λέει τα κουπόνια με τα διαμερίσματα. Μετά δίνανε ταξιδιωτικούς οδηγούς, cd κλασσικής μουσικής μέχρι και πουπουλένια παπλώματα..

kevlarsoul, με έπιασες καλά. Ενας βασικός τσακωμός με τον Κ τις Κυριακές είναι για το ποιός θα βουτήξει και μαδήσει πρώτος την εφημερίδα..να σκορπίσει τα ένθετα κλπ, κλπ.