Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

Χριστουγεννιάτικα βάσανα

η πώς να κρατήσετε τις γάτες μακριά απο το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Ο κύριος ένοχος είναι αυτός ο 8μηνίτικος λεπτεπίλεπτος ολόλευκος κούκλος που φέτος γνωρισε το δένδρο. Εχασε το φώς του απο τη συγκίνηση όταν είδε ένα σωρό χαριτωμένα πραγματάκια να κρέμωνται και να κουνιούνται για να τα πιάσει και να τα κατεβάσει κάτω...Μερικά μύριζαν κιόλας μπισκότο..μιάμ, μιάμ! Ψίχουλα σε όλο το σαλόνι.


Αρχισε την ίδια κιόλας μέρα να μασάει το δένδρο, που είναι ψεύτικο, αυτός όμως δεν το ήξερε στην αρχή, η γεύση δεν του έκατσε μετά..φτού και πάλι φτού..ξέρασε τα μασημένα ..κάπου.

Μετά ασχολήθηκε με την πράσινη ποδιά κάτω απο το δένδρο, αυτή που έχουμε για να σκεπάζουμε τα πόδια και επάνω βάζαμε (ΒΑΖΑΜΕ λέω, όχι βάζουμε) τη φάτνη. Κατάφερε και έβγαλε την πράσινη ποδιά, την έσυρε στο καλαθάκι του και εκεί την χρησιμοποίησε για ....ουρητήρα. Λόγω του ότι κοιμάται στην κρεββατοκάμαρά μας..χθές ήταν μία νύχτα όλο εφιαλτες..σήμερα σαν τα λαγωνικά βάλαμε τις μύτες μας στο πάτωμα να δούμε απο που έρχεται η μπόχα.. Και βέβαια η ποδιά πήρε πόδι. Να λείπει και η φάτνη.
Μετά ..άρχισε και τα ακροβατικά..έδινε ένα σάλτο και τσούπ νάτος πάνω στο δένδρο σαν αγγελλάκι. Αλλά να καθόταν ήσυχος..πού, έρριχνε σφαλιάρες στα στολίδια..
Αλλόφρονες ανατρέξαμε στο Ιντερνέτ, θέσαμε την ερώτηση και ω! του θαύματος και άλλοι ταλαίπωροι σαν εμάς είχαν λύσεις..
α) Να δέσουμε το δένδρο με πετονιές και να τις καρφώσουμε στον τοίχο
β) Να σκορπίσουμε πορτοκαλόφλουδες κάτω απο το δένδρο γιατί η μυρωδιά τις αποτρέπει, (αν δλδ σκαρφαλώνει ο γάτος στο δένδρο, να πασαλείψω τα κλαριά με μαρμελάδα πορτοκάλι?)
γ) Να βάλουμε πλέγμα-φράχτη γύρω απο το δένδρο

Εσείς τι λέτε? Α! και το ενδεχόμενο πνιγμού της γάτας είναι ΑΟΥΤ!

20 σχόλια:

srm1033 είπε...

Μαρίνα αυτά τα ρωτάνε πριν στολίσουν δέντρο. Μια πολύ καλή λύση , αυτή που έκανα εγώ δηλ και μετά απο μια εβδομάδα το δέντρο μου παραμένει ανέπαφο , είναι να ψεκάσεις το δέντρο με άρωμα. Εγώ χαλάλησα ενα σπρέι που είχα απο τα body shop με άρωμα βανίλιας και ψέκασα το δέντρο ενώ το στόλιζα. Το αποτέλεσμα, ο γάτος δεν το πλησιάζει καν και το σπίτι μυρίζει βανίλια που λατρεύω!

Ανώνυμος είπε...

prota apo ola : ftou tou na min to matiasoume , ine panemorfossssss
deftero: lisi den exo proxiri, o dikos mou gatos pote den asxolithike me to dentro ...apla perna apo dipla ke to kitazi me ena ifos apaxiotiko...

αθεόφοβος είπε...

1-Εαν δεν είναι ευνούχος τον στέλνεις να πηδήξει.
2-Τον ξαποστέλνεις στο μπαλκόνι
3-Κλειδώνεις το σαλόνι.
4-Κλειδώνεις τον γάτο σε δωμάτιο.
5- Ξηλώνεις το δέντρο και γλυτώνεις από όλα!

Jason είπε...

Πρόταση: Οι γάτες κάνουν ωραίο στιφάδο. (πλακίτσα)
:)

nassos είπε...

Δεν τους κάνεις τίποτα. Εγώ έχω 2 γάτες και πέρσυι που τόλμησαν να ανέβουν παρολίγον να τους πέσει στα κεφαλάκια τους. Και από τότε μόνο το μυρίζουν.

jojo είπε...

αχ, δεν έχω καποια λύση στο πρόβλημά σου...

απλώς είπα να σου συμπαρασταθώ γιατί αυτά που περιέγραψες παρόλη τη γλαφυρότητά τους,
αποτελούν το κράμα για έναν απόλυτο πανικό στο σπίτι!

ελπίζω να βρεις τον τρόπο να αποσπάσεις την προσοχή του γατούλη σου απο το δέντρο σύντομα!

πολλά φιλιά!

Chrisa είπε...

Να τον χαίρεσαι τον γατούλη σου!!! Είναι πολύ όμορφος... Πάντως η λύση με το άρωμα βανίλια μου άρεσε πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην δέσετε το δέντρο. Δέστε το γατούλη πανω στο δέντρο.
Αφού θέλει να κάνει το αγγελάκι, μια χαρά ζωντανό στολίδι θα έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Αν του πασάρατε μια ψιψίνα;;; ;)

An-Lu είπε...

Απ ότι είδα και άλλοι μπλογκο-γατο-γονείς έχουν το ίδιο πρόβλημα...μάλλον να ψεκάσεις το δέντρο με άρωμα πορτοκαλιού, μπορεί και να κάνει κάτι...

Marina είπε...

Διάβασα τα σχόλιά σας και κατουρήθηκα στα γέλια..είστε όλοι απίθανοι.

Convinsed. ΜΠΡΑΒΟ, πάρα πολύ καλή ιδέα, σήμερα κιόλας θα πάω στο Body shop να πάρω κάποιο άρωμα κιτροειδές.. ευχαριστώ.

psipsinel, ευχαριστώ είναι όντως κουκλάκος και άταχτος..

aθεόφοβος. Είναι στειρωμένος. Στο μπαλκόνι κυρίως τον έχω, αλλά μπαίνει και μέσα. Ευγενικά μου χτυπάει το τζάμι με το ποδαράκι του και του ανοίγω. Τωρα ας πούμε κοιμάται στο καλαθακι του..αργότερα θα χτενισθεί, ξυριστεί, αρωματισθεί και θα βγεί.

Jason, κάτι είχα καταλάβει για τις Ιταλικές σου ρίζες (επί Κατοχής)..Φανερώθηκες τώρα!

nassos, οι άλλες μου 2 γάτες δεν έχουν πρόβλημα με το δένδρο, αγίες είναι, δεν λερώνουν, δεν καταστρέφουν, δεν ξύνουν τα έπιπλα, μόνο μαμ, κακά και νάνι. Ισως είναι της ηλικίας, είναι μικρός ακόμη και παίζει.

Jojo, φτάνει που με επισκέφτηκες για συμπαράσταση. Δεν μπορείς να διαννοηθείς, τι γίνεται εδώ μέσα. Τι να την κάνουμε την τηλεόραση με 3 γάτες να χοροπηδάνε..Σήμερα το πρωϊ τον βρήκα αλευρωμένο..είχε καταλάθος χώσει τη μούρη του εκεί που δεν έπρεπε. Είναι πολύ άταχτος, αλλά συνήθως τον συγχωρούμε!

Chrisa, σε ευχαριστώ καλή μου και εσύ να χαίρεσαι τα ζωάκια σου. Και σε μένα φάνηκε η καλύτερη λύση..

amo, βιάζεσαι πολύ, το Πάσχα δεν ήρθε ακόμη πόσο μάλλον η ώρα της Σταύρωσης.. Φαντάζεσαι να προσπαθήσει κάποιος να τον δέσει οπουδήποτε. "Αυτά τα χέρια δεν μπορεί να είναι δικά μου, τόσο γρατζουνισμένα, χάλια σκέτα καρδιά μου"

evelina Z13, πρίν 2 μήνες του κάναμε τσοπ-τσόπ γιατί δεν είχε αφήσει πόδι για πόδι αψέκαστο! Αρα άμα δεί ψιψίνα που βλέπει έτσι κι αλλιώς τις 2 δικές μου, μόνο τσάϊ και συμπάθεια.

an-lu,μάλλον εκεί θα καταλήξω.

Shades είπε...

Ειδές αυτά τα παλιό Χριστούγεννα σε τι μπελάδες μας βάζουν;
Έχω μια καλή λύση όμως.. το δέντρο είναι έθιμο απ’ τα ξένα.. στόλισε καράβι το πολύ πολύ να κάνει τον καπετάνιο..
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Μικρή είχα και εγώ ένα γάτο τον Νέλσων, που δεν άφηνε τίποτα όρθιο άρα και το δέντρο. Η μαμά μου λοιπόν, έβαζε σε μία γάζα πολλές φλούδες ποερτοκαλιού και από ό,τι θυμάμαι ο Νέλσον απλά κοίταζε το δέντρο, ούτε που τολμούσε να πλησιάσει

Ανώνυμος είπε...

Αχ! Ευτυχώς έχω σκύλο: δε δίνει σημασία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άλλο πρόβλημα έχει. κατουράει συνέχεια έξω από την πόρτα του δωματίου μου!

Juanita La Quejica είπε...

Δεν τον πλακώνεις στα αφεψήματα βαλεριάνας όσο θα έχετε στολισμένο το δένδρο;
Θυμάμαι αμυδρά μια συμμαθήτριά μου στο δημοτικό να ποτίζει phenergan αντιβηχικό τον 2χρονο αδερφό της κρυφά από τους γονείς, για να είναι μονίμως ζαβλακωμένος και να μην της χαλάσει το έλατο που είχε στολίσει μόνη της για πρώτη φορά! ΧΑΧΑ!

tassoula είπε...

Το σχόλιο της Χουανίτα είναι όλα τα λεφτά!Πάντως το άρωμα πιάνει!
Πολύ όμορφα τα νέα templates!Καλημέρα!!

snikolas είπε...

Τον ανταλλάζεις με σκύλο!

Η ξαδέρφη μου είχε έναν γάτο που ανέβαινε συνέχεια στο δέντρο. Το τσάκισε σου λέω. Όλο κάτω το βρίσκαμε!

Marina είπε...

shades in the dark, ούτε το καραβάκι θα γλύτωνε..εκτός και αν είχε και αυτό μυρωδιά πορτοκαλιού..

so far, τελικά βάλαμε παντού φλούδες πορτοκαλιού..

keimgreek, σε θεωρεί δικό του μωρέ γι' αυτό σου κατουράει την πόρτα. Αν την ανοίξεις και τον μπάσεις μέσα θα σταματήσει

juanita δεν ντρέπεσαι βρέ άτιμη, βρέ αθλια.. σκέφτηκα να του ρίχνω λίγο κονιάκ στο φαγητό του(όπως έκανε η μαμά μου παλιά σε μένα για να ησυχάζω γιατί της άλλαζα τα φώτα στις σκανδαλιές)αλλά με απέτρεψε ο Κ. Τον αγαπάει αφάνταστα βλέπεις, προτιμάει να χαλάσει το δένδρο αρκεί να είναι το Μπαμπάκι ευτυχισμένο!!

tassoyla, Τα templates για να ταφτιάξω, μου έφυγε όλη η μαγκιά, δεν είμαι κομπιουτερού..και παιδεύτηκα. Ευτυχώς που φαίνονται.

snikolas, τι μου λές τώρα..δεν μπορώ να τον αποχωριστώ...όσο για το σκύλο που είχα παλιά κατούραγε κάτω απο το δένδρο..Ούφ!

Ανώνυμος είπε...

Οι δικές μου γάτες κάνουν την Φάτνη.... συνέχεια πάνε και κοιμούνται κάτω από το δέντρο. Και εγώ πάντως έχω ακούσει για φλούδες πορτοκάλι

vasvoe είπε...

Μαρίνα το Μπαμπάκι σας είναι ΚΟΥΚΛΙ!

χαχααα κι ο αδερφός του τα ίδια κάνει, αν και δεν έχουμε δέντρο, βρίσκει άλλες διαβολιές να κάνει το ζωντόβολο. Πάει στα ράφια και πετάει κάτω τα σιντί, τα ντιβιντί (ό,τι μπιμπελό πρόλαβα το μάζεψα...) πάει στην μπανιέρα και πετάει κάτω τα σαμπουάν σαπούνια κτλ, σκαρφαλώνει τις κουρτίνες, που έχουν γίνει φυσικά τρυπητές. Ευτυχώς έχει και τις αδερφές του να κυνηγάει και έτσι δεν ασχολείται αποκλειστικά με την μετατροπή του διαμερίσματος σε σκηνικό βομβαρδισμένου τοπίου. Αλλά πού θα πάει, σε έξι μήνες το πολύ θα έχει ενηλικιωθεί και θα ηρεμήσει. Και τότε μπορεί να αλλάξω και τις κουρτίνες και να ξαναφέρω γλάστρες στο σπίτι.