Τρίτη, Απριλίου 17, 2007

Προσγειώσεις

Απο τα χαράματα σηκώθηκα σήμερα για τους μεταφορείς που όντως ήρθαν πουρνό-πουρνό. Πέντε άτομα που άρχισαν να συσκευάζουν τα έπιπλα και τα είδη οικιακής χρήσης της κας Π.

Το σύμπαν άρχισε να χάνει την ηρεμία του και να διαλύεται λίγο-λίγο. Η Π. πήγαινε και ερχόταν σαν μεθυσμένη πάπια, μεγάλη αλλαγή για την ηλικία της. Και πάει και στο άγνωστο κατά κάποιο τρόπο, κοντά στα πεθερικά μου που ναί μεν τα πάνε καλά με εμένα, όμως πώς θα τα πάει με εκείνους? Το αγκαθάκι της αμφιβολίας τσιμπάει τις πιό περίεργες στιγμές.

Το πρωϊ η μέση μου δεν με τράβαγε πολύ, σχεδόν την ξέχασα. Δεν έκανα όμως δουλειές γιατί σκέφτηκα μη την ξαναπάθω. Απλά παρακολουθούσα το τύλιγμα της οικοσκευής. Μετά όμως πήγαμε σε μία αποθήκη που είχε για να μεταφέρουμε κάτι παλιά έπιπλα στο νέο της σπίτι. Η άποψή μου για τις αποθήκες είναι γνωστή. Τις μισώ γιατί εκεί θάβουμε τις αναμνήσεις μας. Και δεν τις τοποθετούμε ωραία και καλά, αλλά τις πετάμε κάτω απο άχρηστα, απο σκόνη, τις ποδοπατούμε κατά κάποιο τρόπο. Ετσι μας εκδικούνται σαπίζοντας ή καταστρεφοντας τους εαυτούς τους. Η λήθη σκοτώνει. Γεγονός.
Σήμερα έίδα μικροέπιπλα άλλων εποχών, που κοσμούσαν το σπίτι της Π όταν ήμουνα παιδάκι. Μουχλιασμένες ζωγραφιές και μισοσπασμένα αντικείμενα. Αποκαθήλωση.
Η Π όμως δεν το βλέπει έτσι, έδωσε οδηγίες και όλα τα παλιά φορτώθηκαν πρός τη νέα κατοικία. Γιατί οι δικές της οι αναμνήσεις είναι πέρα απο υγρασίες και φθορές. Ζούν στα μάτια του ονείρου, τότε που όλα ήταν νέα, ωραία, λαμπερά.
Τα πεθερικά ήρθαν να υποδεχθούν τα πρώτα πράγματα. Ο πεθερός συνοφρυώθηκε όταν μύρισε την οσμή της παλιατσούρας, άνοιξε τα παράθυρα. Παρόλλα τα χρονάκια του ζεί στο τώρα όχι στο χθές. Ευτυχώς.
Γύρισα σπίτι πρίν μία ώρα περίπου. Ξεθεωμένη και η μέση μου σε άθλια κατάσταση. Κάθε βήμα και ουρλιαχτό. Αύριο θα βάλω ένα σέξυ έμπλαστρο στη μεσούλα μου και θα βγώ πάλι στην γύρα.

Είναι και τα γενέθλιά μου..

Καληνύχτα.

20 σχόλια:

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Χρόνια πολλά και καλύτερα!!! Η μεσούλα θα περάσει αρκεί να μην την ξεκάνεις!

An-Lu είπε...

Χρόνια σου πολλά και καλά!
Να σε χαιρόμαστε και να είσαι υγιής!

ΥΓ Αχ, γιατί δεν ακούς τη γιατρογοργόνα σου κουτό;

Ανώνυμος είπε...

Να τα εκατοστήσεις, Μαρίνα! Να τα ζήσεις όπως επιθυμείς!
Περαστικά ;)

Unknown είπε...

Χρόνια καλάαααα!!!! :))))

APOTINEDRA είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!! Να τα εκατοστήσεις!

snikolas είπε...

Χρόνια σου πολλά! Πάντα ευτυχισμένες και όμορφες στιγμές.

Ανώνυμος είπε...

Ωπς! Γενέθλια;
Πολύχρονη και πάντα ευτυχισμένη...

Αν το γνώριζα, θα ανταπέδιδα το γλυκάκι που είχες στείλει στα δικά μου, με φωτογραφία από τη βιτρίνα του Τερκενλή μιας και πριν λίγο πέρασα απ' έξω επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη!

Psipsinel είπε...

Xronia Polla Marina! elpizo na perasis omorfa!

afterhours είπε...

Χρόνια πολλά & καλά!Πάντα να είσαι χαρούμενη όπως καταλαβαίνω μέσα από το blog σου!

€lisavet είπε...

Χρόνια πολλά Μαρινάκι! :)

Attalanti είπε...

Χρόνια πολλά, bday girl! Να είσαι καλά και να είσαι παντού. φιλιά!

AVRA είπε...

να τα χιλιασεις!

So_Far είπε...

Υπομονή και κουράγιο και να τελειώσεις γρήγορα. Για τα γενέθλιά σου θα σου ευχηθώ και εδώ αλλά και με μία e_card που θα σου στείλω σε λίγο... Να τα χιλιάσεις, Μαρινάκι !!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά!!! Ώστε κριαράκι κι εσύ, ε; Τελικά είμαστε πολλοί!!! :)

Marina είπε...

Για τις ευχές ευχαριστώ θερμά. Γλυκάκια για όλα τα γούστα στο επόμενο κείμενο.

Jason είπε...

Χρόνια πολλά Μαρίνα.
Ό,τι επιθυμείς εύχομαι, να είσαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη.

Kwlogria είπε...

Πω πωωωωωωωωωωωω!!!! Τώρα το είδα!!! Χρόνια πολλά κοριτσάκι μου, περαστικούλια με την παλιομέση, να είσαι πάντα ευτυχισμένη, υγιής και γεμάτη αγάπη!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

happy birthday dear Marina

Unknown είπε...

Marina kane kratei me thn mesi giati einai upoulo pragma.....
Sou euxomai episis gia ta genethlia sou POLUXROMI kai ENTIXISMENI...:) Nai nai na akouseis kai mia alli euxi olo ta idia kai ta idia...:)

Juanita La Quejica είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά με μια μικρή καθυστέρηση, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τα γνωστά τρεχάματα. Καλύτερα η μέση τώρα;