Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

Κωστάκης και Ελενίτσα

Σήμερα ήταν η γιορτή του Κ, επίσημα βεβαίως δεχόμαστε όποιους θέλουν να έρθουν. Παλιά αγόραζα στον Κ μία τούρτα με διακοσμητικά απο πάνω, μετά όμως η πεθερά κάθε χρόνο μας έφερνε τη δική της τούρτα (χειροποίητη - έφτιαχνε ακόμη και ζαχαρωτά). Οποιοι έρχονται πρίν τα πεθερικά κάθονται, πίνουν αναψυκτικά και περιμένουν...φυσικά το χειροποίητο γλυκό. Με προσμονή και χαμόγελα αναρωτιούνται, "τι θα είναι φέτος?" ποτέ δεν ξέρει κανείς τι έμπνευση θα έχει η πεθερά.
Ετσι φέτος εμφάνισε μικρά στρογγυλά σού με σάλτσα φράουλας.

Κάθε χρόνο τα πεθερικά φέρνουν τα δώρα στον Κ, πάντα ρουχα και κάθε φορά κάνουν λάθος τα νούμερα. Τέτοιο γέλιο, τέτοια αφασία, πιάνουμε καρέκλα να κάτσουμε.

Πότε του παίρνουν μεγάλα παντελόνια (βρε μπαμπά τόσο μεγάλο κώ&& με βλέπεις να έχω, εδώ χωράει και βαρέλι μέσα), πότε πολύ μικρά (άντε μπαμπά πάλι για τον εγγονό - 8 ετών - ψώνισες)

Πότε τα μπλουζάκια έχουν το σωστό μέγεθος αλλά λάθος χρώμα -είναι μελαχροινός και τα καφέ ή μαύρα δεν του πάνε - (σαν μαύρος γάτος στο σκοτάδι θα είμαι μπαμπά), ή είναι small με το σωστό χρώμα (βρε μπαμπα στραβομάρα έχεις, με το πρώτο πλύσιμο θα γίνουν μπεμπέ)

Μιά φορά κάνανε λάθος και του πήρανε σώβρακα (βρε μπαμπά τι είναι αυτές οι σκελέες, ούτε 90 ετών παπούς να ήμουνα θα με κοροϊδεύει η Μ) ενώ μιά άλλη πήγαν για πυτζάμες και του πήραν XXL (για sleeping bag μπαμπά, καλές είναι)..

και ανοιγοκλείνουν οι γονείς το στόμα τους ότι αυτά τα μεγέθη τους δώσαμε και μετά βγάζει το μπλοκάκι του ο πεθερός που έχει γράψει τα σωστά μεγέθη και όντας βλέπει οτι πήρε πάλι άλλα αντι άλλων και λέει, "ε! Δεν πειράζει, θα τ' αλλάξεις γιέ μου να πάρεις ότι θέλεις".

Και η πεθερά δεν λέει τίποτα, μόνο κάθεται σταυροπόδι και απολαμβάνει baileys on the rocks, αυτή τη φορά φορούσε νέο ταγιέρ με ύφασμα που έφερε απο την Ιταλία, ραμμένο στο χέρι, και τυρκουάζ μπλούζα, είχε κάνει τα μαλλιά της μπουκλάκια σαν εκλεράκι ήταν. Κάτσανε 2 ώρες και μετά φύγανε.

Και του χρόνου. Περάστε να κεραστείτε.


δροσερή caipirinha



pavlova with strawberries

10 σχόλια:

tassoula είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!Να είναι πάντα καλά ο Κ. σου!Πήρα λίγη pavlova και πάω να την απολάυσω!

Katerina ante portas είπε...

Στην υγειά σας, χρόνια του πολλά και καλά! Να τον χαίρεσαι και να σε λατρεύει!
(E εκείνη τη συνταγή των σου δεν την κοπιάρεις και για μάς;) :)

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρεσαι, Μαρίνα, τον Κώστα σου! Η φάση με τα πεθερικά έχει πολύ γέλιο! :))

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρεσαι...

Unknown είπε...

sou stelno oles tis eyxes!!!!

An-Lu είπε...

Άργησα αλλά τις ευχές μου τις έστειλα έγκαιρα στους δικαιούχους!
Να είσαι καλά και να τον χαίρεσαι!

AVRA είπε...

και του χρονου να ειστε καλα να ξαναφατε τα υπεροχα γλυκα της πεθερουλας!

(τυχερη που εισαι με
τετοια πεθερα!)

Πολυχρονος λοιπον!

Marina είπε...

Ευχαριστώ όλους και όλες για τις ευχές.
Κατερίνα, για τη συνταγή δεν ξέρω αν μπορώ να τη βρώ, η πεθερά δεν δίνει γενικά σωστές συνταγές, πώς να στο πώ, τις δίνει αλλά ξεχνάει να πεί λεπτομέρειες και ενώ τα δικά της γλυκά είναι τέλεια, τα δικά σου κάτι παθαίνουν, ή δεν είναι αρκετά φουσκωτά, δεν το κάνει επίτηδες. Παράδειγμα. Ηθελε η συνυφάδα μου να φτιάξει ένα συγκεκριμμένο κέικ, της τα είπε όλα, όμως το κέικ δεν φούσκωσε. Οταν ανακεφαλαιώνανε τα συστατικά, τη ρώτησε αν έβαλε το Χ, μα δεν μου το είπατε, λέει η άλλη, α! Αυτό εξυπακούεται. Κατάλαβες τώρα τι εννοώ?

Ανώνυμος είπε...

Ωπ, να τον χαίρεσαι :))
Αυτή την pavlova τι την ήθελες και μου τρέχουν τα σάλια? :P

So_Far είπε...

Χρόνια πολλά και καλά και από μένα. Με ό,τι επιθυμείτε!
Και ναι, αυτή η πάβλοβα 'σκοτώνει' και να φανταστείς ότι τα γλυκά δεν τα τρώω... αλλά με συγκίνησε οπτικά!!!