Κυριακή, Ιουλίου 22, 2007

Τοους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο- Αύγουστο μένω Αθήνα γιατί η πόλη αδειάζει και είναι παράδεισος.
Παράδεισος να οδηγείς το πρωϊ, παράδεισος το κέντρο της Αθήνας για περίπατο. Ησυχία απόλυτη, χαρά Θεού.
Δεν πάω πιά διακοπές τότε γιατί
Ολοι οι Αθηναίοι φεύγουν πατείς με πατώς σε πρός όλες τις κατευθύνσεις λές και τους έχουν βάλει πίσσα και πούπουλα.
Οχι βέβαια γιατί κάνει ζέστη, τον ίδιο καιρό είχε φέτος και τον Ιούνιο. Φεύγουν γιατί τώρα "πρέπει να φύγουν", σαν τα κοπάδια των προβάτων που ακολουθούν τις εντολές του κριαριού, φεύγουν όλοι γιατί πρέπει να κάνουνε μπανάκια, να δείξουν τις κορμάρες τους που έχτισαν με 1000 κόπους στα γυμναστήρια, να κάνουνε τρελλίτσες (για τις οποίες θα καυχώνται αργότερα), να μαυρίσουν (και στα σημεία που δεν τα βλέπει ποτέ ο ήλιος. Υπάρχει όμως επ ' αυτού και θεία δίκη, γιατί σε μερικές περιπτώσεις πρώτα τσουρουφλίζονται, μετά ξεπετσώνονται, μετά πάνε στους γιατρούς και στο τέλος μαυρίζουν αφού αλλάξουν από άσπρο σε ρόζ, σε κόκκινο, σε μώβ και στο ποθητό μαύρο) και τον υπόλοιπο κόσμο να τσαντίσουν.
Και τις μέρες που έχουν κλείσει εισιτήρια για φευγιό χαλάνε τα καράβια, ακυρώνονται πτήσεις, άπειρες καθυστερήσεις, έρχονται τα ΜΜΕ και νάαα τα παράπονα.
Κάθε χρόνο τα ίδια..βαρεθήκαμε να τα βλέπουμε. Ολο το χρόνο έχουν οι πλοιοκτήτες να κάνουν σέρβις στα σαπιοκάραβά τους και να τα έχουν έτοιμα για τις ορδές των τουριστών, για να μην χαλάνε, να μην καθυστερούνε..τι στο διάλο βλάκες είναι? Δεν θέλουνε να βγάζουνε έξτρα λεφτουδάκια? Γιατί χαλάνε τα καράβια τις ημέρες των μεγάλων εξόδων και όχι τις άλλες μέρες? Και μη που πείτε ότι φταίνε πάντα τα μπωφόρ...μη χέσω! Κάτι άλλο γίνεται, κάτι πολύ στραβό.
Κουτσά-στραβά φτάνουνε στον προορισμό τους. Και τι κάνουν εκεί? Απλά βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους, δηλαδή φέρονται σαν
Δεν σέβονται τους ντόπιους, τους βρίζουν, τους θεωρούν καράβλαχους. Μέρα νύχτα χαλάνε τον κόσμο είτε φωνάζοντας, είτε μαρσάροντας τα μηχανάκια, "ήρθαμε βρέεεε να μας χαίρεστε". Ασε δε την κατανάλωση νερού. Καλά τώρα τους ήρθε η όρεξη να αποθέσουν λίγη βρώμα εκεί που ανήκει? Το νερό σε ορισμένα νησιά θεωρείται ακριβό και πολύτιμο. Και τι κάνουνε οι πίθηκοι? Το αφήνουνε να τρέχει ή χειρότερα κάνουνε αφρόλουτρα...και να τα νερά και τα σαπούνια, να βουλώνουνε οι αποχετεύσεις..να τραβάνε τα μαλλιά τους οι ξενοδόχοι. Στο τέλος βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους στα μπάρ και στα ξενυχτάδικα, γίνονται πίττα μέχρι αναισθησίας, ξεβρακώνονται, πηδιούνται στους δρόμους (πέρυσι στη Ρόδο νομίζω), λές και έχουμε όρεξη να βλέπουμε εμείς και τα παιδιά μας τζάμπα τσόντες.
Και όταν τελικά καταλήξουνε στη θάλασσα μήπως όλα τα άλγη τελειώνουν εκεί? Μήπως το κρύο νερό τους ηρεμεί και τους καθησυχάζει? Ναι! Πώς. Φροντίζουν όλοι να κατουρήσουν μέσα στα ρηχά, καθώς στέκονται όρθιοι, τάχα μου, τάχα μου πώς δοκιμάζουν αν είναι κρύα η θάλασσα!... Αν κατουρήσουμε όλοι βρέ ζώα, η θάλασσα θα γίνει βόθρος, και η ονειρεμένη παραλία θα μετονομαστεί σε Ψυττάλεια..βόδια.
Και βέβαια υπάρχουν παράπονα ότι "χάλασε" το τοπίο, δεν είναι όπως παλιά...πώς έχει μαζευτεί κόσμος, κάθε καρυδιάς καρύδι, πώς είναι βρώμικα, ακριβά, τα φαγητά δεν τρώγονται, οι καφέδες πανάκριβοι, ο κάθε βρωμάει λάδι καρύδας ενώ κάθεται και ξερογλείφεται δίπλα σε θεσπέσιες υπάρξεις, τι σκουπίδια έχει η παραλία ... πώς χάλασε έτσι βρε παιδιά?
Πώς να είναι το δόλιο το τοπίο πρίν το λερώσετε κύριοι και κυρίες Ιουλιάτικοι-Αυγουστιάτικοι?
--------------

13 σχόλια:

cindaki είπε...

Χαχα!!!

Μια χαρά τα λες! Μα δεν είναι μεγάλη βλακεία; Πρέπει όλοι να φύγουν τις ίδιες μέρες, να γεμίσουν καράβια, ξενοδοχεόα, παραλίες ασφυκτικά και κανένας να μην το ευχαριστιέται! Τι να πω;
Πάντως, η Αθήνα τον Αύγουστο είναι τέλεια!!!

Suspect είπε...

η αθηνα ειναι ανθρωπινη πολη οταν λειπουν οι ανθρωποι

So_Far είπε...

Είναι η καλύτερη περιγραφή ever για τα περίφημα "μπάνια του λαού". Συμφωνώ απόλυτα και δεν αλλάζω αυτούς τους δύο μήνες την Αθήνα με τίποτα !!

An-Lu είπε...

Έλα μου ντε....ευτυχως εδώ υποφέρουμε από αυτά τα φαινόμενα μόνο τα ΣΚ...

Niemandsrose είπε...

Συμπέρασμα:
Οι Αθηναίοι στην Αθήνα είναι πρόβατα και στις διακοπές ουρακοτάγκοι. Άνθρωποι πότε θα γίνουν;

KV είπε...

χαχαχα φοβερό!!!!

Unknown είπε...

Εγώ πάλι να σου πω, την κάνω από τέλη Ιουλίου και επιστρέφω αρχές Σεπτέμβρη..

Αύγουστος στην Αθήνα είναι ότι πιο χάλια υπάρχει...

Τώρα για ταλαιπωρία... ε, νταξ, δεν τρελαίνομαι για πλοία αλλά κατά τα άλλα τόσα χρόνια ουδέποτε ταλαιπωρήθηκα...

Όσο για τους πίθηκους... Αυτοί υπάρχουν φύγουν δεν φύγουν από την Αθήνα... :)

Unknown είπε...

pantos den einai opos palia pou adeiaze entelos h Athina... gia rotiste posoi stous 10 ellines pane diakopes pleon....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν έρθεις και Χαλκιδική τα ίδια θα δεις κι εδώ. Οι ντόπιοι είναι οι "βλάχοι", εμείς οι θεοί γιατί τάχα τους αφήνουμε λεφτά και μπορούμε να τους γαμήσουμε κιόλας.

kofidispower είπε...

http://kofidispower.blogspot.com Έμαθες για το το πιο κουλ ελληνικο blog? Όοοοοοχιι? Φίλε/η έχεις μείνει πολύ πίσω.. Μπες αμέσως και άσε τον εαυτό σου να καλπάσει ανάμεσα στα υπάρτατα πνευματικά μονοπάτια της φαντασίας και της παθιασμένα ενδιαφέρουσας αρθρογραφίας. Μην χάνεις όυτε λεπτό..Η λεκτική σου λύτρωση σε περιμένει...
(βάλε με και στα links σου..)

ralou είπε...

Tι να πω!
Ο έλληνας κάνει τις διακοπές που του αξίζουν!
Με σαπιοκάραβα, βρώμικα εστιατόρια, βρώμικες θάλασσες.
Και
Με κατούρημα στη θάλασσα(μπλιάχ), με σπατάλη νερού, με ακατανόμαστη συμπεριφορά.

Και όχι τίποτα άλλο αλλά τα ακριβοπληρώνει κι όλας όλα αυτά!

Marina είπε...

sofi-k. Μεταφέρουμε στις εξοχές τους χειρότερους εαυτούς μας. Το ίδιο κάνουν και τα ΜΜΜ. Ο καθρέφτης μας.

suspect, δεν γίνεται όμως να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλο. Μήπως είναι καιρός να εκπολιτιστούμε?

so far, στην Αθήνα ναί, αλλά με μικρές δροσιστικές αποδράσεις.

an-lu,αμα όμως πάς π.χ. σε κυκλαδίτικο νησί τα βλέπεις αυτά ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ μπροστά σου. Η αγανάκτηση!

niemandsrose, θα αργήσουν ΠΟΛΥΥΥΥ!

kv, και που να κάτσει δίπλα σου ο μποντυμπίλντερ καρύδα. Τάση για άμεση φυγή πρός το οπουδήποτε.

darthiir, αυτές οι μικρές αποδράσεις που κάνεις μ' αρέσουν πάρα πολύ. Πότε πάς σε ένα μέρος, επιστρέφεις, μετά κάπου αλλού..για μένα αυτό που κάνεις είναι οι ιδανικές διακοπές.

zoaki, είναι πλέον τόσοι πολλοί οι κάτοικοι των Αθηνών που ποτέ η πόλη δεν αδειαζει εντελώς..

dειμο, στη Χαλκιδική που πήγα πέρυσι τον Ιούνιο (τέλος) ήταν πολύ καλύτερα απο τα νησιά π.χ.

ralou, αν όλοι φερόμασταν έτσι θα μας άξιζαν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είναι όλοι όμως έτσι. Εν τούτοις τα ίδια απολαμβάνουν. Ετσι καταφεύγουμε (οποτε μπορούμε) εκτός. κρίμα δεν είναι?

insomnia#3 είπε...

Καλημέρα,

Πρώτη φορά στην γειτονιά σου ...
Πραγματική αποκάλυψη !!!