Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Τσόντα (μόνο για άνω των 18)

Χθές μας είχαν καλέσει να παρακολουθήσουμε μία Οπερα στο Μέγαρο Μουσικής. Η όπερα ήταν η "Simon Boccanegra" του G. Verdi. Οπερα σε τρείς πράξεις με 2 διαλείμματα ενδιάμεσα. Τα σχόλιά μου για την όπερα στο τέλος του κειμένου αυτού.

Καθίσαμε στις θέσεις μας στη πλατεία και βολευτήκαμε. Το κενό ανάμεσα στις σειρές μικρό, για να περάσει κάποιος να πάει να καθίσει στη θέση του, πρέπει οι ήδη καθήμενοι να σηκωθούν όρθιοι για να περάσει. Ερχεται το πρώτο διάλειμμα, μετά απο τη πρώτη πράξη. Ο Κ επειδή έχει ένα μικρό κινητικό πρόβλημα δεν είναι εύκολο να μισο-σηκωθεί όρθιος σε τόσο στενό χώρο, έτσι όσοι θέλανε να περάσουν αναγκαστικά κάνανε μεγάλο άλμα. Και ερχεται η ώρα της χοντρής τσόντας..

Οι κάτω των 18 ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ

Ζευγάρι ευτραφών θέλει να περάσει. Μπροστά πάει η κυρία, καλοντυμένη, μυρωδάτη (ευτυχώς), χαμογελαστή. Περνάει απο μένα που ήμουνα όρθια και πάει πρός τον Κ που δεν μπορούσε να σηκωθεί. Εκείνη σηκώνει το ποδαράκι της με σκοπό να περάσει απο πάνω. Το ένα πόδι πέρασε, το άλλο ΟΧΙ.
Και μένει ΕΚΕΙ.
Ιππαστί.
Τα τροφαντά της οπίσθια στη μούρη του Κ, σαν αερόσακκος φουσκωμένος.
Με το χέρι της απλωμένο να καλεί βοήθεια τους διερχόμενους στο διάδρομο.

Να πεθάνω στο γέλιο, να έχω κοκκινήσει ολόκληρη "πάει σφήνωσε" πρέπει να μου ξέφυγε γιατί ο σύζυγος με αγριοκύτταξε να μου χώσει καμμία.. Τελικά κάποιος είδε το πρόβλημά της και ξεραμένος στα γέλια τη τράβηξε και πέρασε..Ο σύζυγος έκανε όπισθεν και βγήκε απο την άλλη άκρη..
Phewwww! Ανάσανε ο Κ..τι τούλαχε.. που πήγε να ηρεμήσει με τις μουσικές!

Στο δεύτερο διάλειμμα, με το που έπεσε η αυλαία, τσούπ, πετάγεται ο Κ. όρθιος. "Τι κάνεις, Χριστιανέ μου?" του λέω
"Ακουσε να δείς, απο το να μου ξαναχώσουν τη μούρη σε κανενα κώλο, εδώ θα κάτσω όρθιος στο διάδρομο, όποιος θέλει ας περάσει"! Και εκεί έμεινε όρθιος σαν ταξιθέτρια..μέχρι το τέλος του διαλείμματος!!!!
..........................
Να εξηγήσω ότι δεν έχω τίποτα εναντίον των ευτραφών ανθρώπων, τους αγαπώ όπως όλους τους άλλους και καθόλου δεν τους ξεχωρίζω. Αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό!
.........................
Η παράσταση ήταν υπέροχη, οι φωνές απίθανες, ο βαρύτονος Δημ. Τηλιακός χαρισματικός τόσο σαν φωνή όσο και σαν ηθοποιία. Η Χιλιανή σοπράνο Αngela Marambio είχε μία φωνή σαν όλους τους αγγέλους.. Το κάτι άλλο.
Οποιος αγαπάει την Οπερα, να μη χάσει αυτή τη παράσταση.

16 σχόλια:

Tanila είπε...

:-D
Ναι, αλλά θα το θυμάστε και θα γελάτε.

ELvA είπε...

Φοβερες καταστασεις αυτες με τα στενα καθισματα, σε κοινοχρηστους χωρους! Και να σκεφτει κανεις οτι το Μεγαρο Μουσικης χτιστηκε σχετικα προσφατα, πως και δεν προεβλεψαν το προβλημα;Ευτυχως ομως δεν ετυχε σε εσενα! Πως θα αντιδρουσες; Εγω δεν θελω ουτε και να το σκεφτομαι! χαχα..Παντως γελασατε και δεν θα ησασταν και οι μονοι!! :-D

An-Lu είπε...

Σχετικότατος και Botero!
;-)

Ανώνυμος είπε...

ωραία να πάμε.
Η κυρία θα είναι εκεί; :) :)

Καλησπέρα

αα έχεις και μια πρόσκληση!!

Ανώνυμος είπε...

τι γελιο μεταμεσονυχτιο μ'επιασε τη γυναικα!!! θα με ακουν οι απανω και θα εχουν σαλταρει...
ο Κ. με το δικιο του ο ανθρωπος...καλα εκανε και σηκωθηκε...το φανταζεσαι να το παθαινε δευτερη φορα???

Γεωργία είπε...

Χαχα, ο ορισμός της απόλυτης αμηχανίας. Καλά, κι εγώ αν ήμουν στη θέση του δικού σου θα μου την έδινε. Αυτά τα στριμωξίδια, τσαλαπατήματα, σήκω να περάσουν και τα σχετικά δεν τα μπορώ καθόλου.

Unknown είπε...

Χαχαχα...

Καλά που δεν του έβαλε και χαλινάρι :p

ZouZouna είπε...

Ξεπεράσατε κάθε προσδοκία. Γέλασα μέχρι δακρύων. Φιλιά

Marina είπε...

Tanila, μόνο αυτό θα θυμόμαστε! Νάξερες τι γίνεται κάθε που πάμε σε τέτοια!. Είχα συνοδέψει την ανηψιά μου τα Χριστούγεννα σε μπαλέττο. Τα αυτιά μας μέσα στη κλασσική μουσική ήταν όταν βγήκαμε. Στο δρόμο ακριβώς μπροστά απο την έξοδο του θεάτρου ήταν ένα γκρούπ μεξικάνων που τραγούδαγαν δικά τους τραγούδια στη διαπασών..Κουφαθήκαμε, απο τη λίμνη των κύκνων πέσαμε στη Μπόσα Νόβα!

elva, αυτό με τα στενά καθίσματα μεγάλο τους λάθος, σε νέο αμφιθέατρο, απαράδεκτο! Η ιδέα και μόνο ότι θα μου ερχόταν ο παχουλός σύζυγος στη μούρη..με πιάνει τρέλλα..Παναγία μου!

An-Lu, Ε ! Ναί! Ευτυχώς η συγκεκριμμένη ήταν ντυμένη γιατί σε άλλη περίπτωση..θα έπρεπε να παντρευτώ για 3η φορά!

Sotiris K, να πάτε! Οσο για την κυρία..θα σας γελάσω. Το κακό με αυτές τις υπέροχες παραστάσεις είναι που απαγορεύεται η φωτογράφιση..δεν μπορείς να διαννοηθείς την ομορφιά των σκηνικών και κοστουμιών, που λές γιατί να μη μπορώ να τραβήξω 1 φωτογραφία, παράπονο με έπιασε.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση..όμως τα δικά μου γράμματα είναι σαν των γιατρών..αν καταλάβεις κάτι..πές το και σε μάς!

una mama, φρίκαρε ο άνθρωπος..είναι και σιχασιάρης..Αφού τώρα που το ξανασκέφτεται να ξαναπάει πλατεία,τσινάει..προτιμάει να κάτσει σπίτι!

Yoryia,δεν λές καλά που δεν κόλλησε τη μύτη του στον..σύζυγο!! Εκεί θα γινόταν Βιετνάμ! Ούτε και εγώ τα μπορώ αυτά, τώρα το φτιάξανε το Μέγαρο, χάθηκε να κάνουν λίγο παραπάνω χώρο..το κέρδος όμως..όπως πάντα rules!


Darthiir, και καπίστρι..Το μαστίγιο όμως θα το κράταγε το άλογο!

Γλυκο-κέρασο Ζουζούνα, και που να τό έβλεπες live. !!

Stou είπε...

Εγώ πάλι θα είχα λυθεί στα γέλια αγαπητή μου και ας την έτρωγα από τον άντρα της. Εδώ, εγώ κάποιες φορές στο λεωφορείο ή κάπου στα στριμωχτά και χώνω τον κώλο μου σε καποιανού τη μάπα και πεθαίνω στα γέλια, φαντάσου να το έβλεπα κι όλας.

Ανώνυμος είπε...

A και πού σαι, ο Κ. είναι ωραίος? Γιατί αν είναι ωραίος καταλαβαίνεις πως η τύπισα το έκανε επίτηδες...χα

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλέ πως θα σταματήσω τα γέλια?????

καλό ΣΚ!@@!@@!@@!

Blonde είπε...

Και ποιός δεν θα γέλαγε

ci είπε...

(σόρρυ για το) άσχετο σχόλιο: έχεις πρόσκληση για μπλογκοπαίχνιδο!

"ζαχαρούλα.." είπε...

χα χα...

καλή εβδομάδα!

Dr_MAD είπε...

Την πάτησα κανονικότα με τον τίτλο. Shame On Me!