Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

Πάρε 3

1) Χθές είχα τη φαεινή ιδέα να σηκώσω τα χαλιά. Γιατί θεώρησα ότι καλοκαίριασε, ήδη πλένω τα μάλλινα και τα βάζω σε σακκούλες, οπότε λέω να τελειώνω και με τα χαλιά..ναι; ΟΧΙ. Γιατί σήμερα κάνει κρύο..που να τον πάρει τον καιρό αρχές Μαϊου και μπάζει.. και χαλιά γιόκ, έχουν εξαφανισθεί. Μόνο οι γάτες με κυττάζουν με ένα βλέμμα..άλλο πράγμα.. "όποιος βιάζεται..κρύωνει"

2) Σήμερα είχα κλείσει ραντεβού να πάω στο κομμωτήριο για κούρεμα-χτένισμα. Πάω στην ώρα μου και περιμένω..περιμένω..περιμένω..να έρθει ο κομμωτής..Το κομμωτήριο δεν είχε ψυχή, ήταν νωρίς. Μία ώρα αργότερα, σηκώθηκα θυμωμένη και έφυγα. Απο τη διεύθυνση του κομμωτηρίου, καμμιά τσούπρα δεν ήρθε να μου πεί μία εξήγηση, τι έγινε ο περίφημος κουρέας πιά, να μου αντιπροτείνει κάποιον άλλον, έναν καφέ τουλάχιστον..τίποτα. Δύο ώρες αργότερα με πήρε στο τηλέφωνο ο ίδιος να μου ζητήσει συγνώμη κάτι του έτυχε. Καλά ρε άνθρωπέ μου, χάθηκε να μου το έλεγες εγκαίρως; Τρείς ώρες έχασα εξαιτίας σου!! Ετσι δεν χτενίσθηκα και τα κουτσο-έφτιαξα μόνη μου.

3) Το βράδυ είμαστε καλεσμένοι σε βραδυά όπερας. Κάθε που πάω σε όπερα, βρέχει. Τι πράγμα είναι τούτο! Να μη μπορώ να φορέσω ένα παπουτσάκι της προκοπής, να φτιάξω λίγο το μαλλί κάπως αλλιώς..ό,τι και να κάνω..με τη βροχή, το παπούτσι θα γίνει χάλια, το ίδιο και το παντελόνι μου και το μαλλί μου θα γίνει πράσο!




Αλλοι "παίρνουν 5" , σε εμένα αρκούν τα 3 . Αει στο καλό!

11 σχόλια:

An-Lu είπε...

1. εγώ η χαζή πάλι έχω τύψεις που ακόμα δεν κα΄θάρισα ούτε ένα χαλί ;-)
2. Κάθε εμπόδιο για καλό
3. Το λές και μόνη σου! Σκέψου να είχες φτιάξει το μαλλί και να στο κάνει πράσο η βροχή...

patsiouri είπε...

1: Το πρώτο που σκέφτηκα να γράψω ήταν το 3 της γοργόνας!
2: Εγώ έχω μόνο 2 χαλιά οπότε τα δίνω έξω, δεν παίζει να τα πλύνω...

Princess είπε...

Μα σηκωσες τα χαλιά; Τι λες παιδι μου; Εδω εκανε ο αντρας μου ενα αστειο να βγαλει το παπλωμα και απειλησα οτι θα παθω επιτοπου γριπη, πνευμονία, θα τον κολλήσω, και θα μας βρουνε το πρωι κοκκαλιασμένους απο το κρυο... Μπρρρρρ.... Κατσε να τυλιχτώ την κουβερτούλα μου γιατι μεπουντιασες!

KitsosMitsos είπε...

Δες το κι αλλιώς...Τουλάχιστον το διασκεδάζεις!!!

Ανώνυμος είπε...

κοιτα συμπτωση...κι εγω σημερα πηγα κομμωτηριο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τα χαλιά πήγα να το κάνω κι εγώ...αλλά - ευτυχώς - είπα να περιμένω λίγο ακόμα!;)

Marina είπε...

An-lu, αδύνατον να τα κάνω μόνη μου, 2 χαλιά πελώρια είναι της μάνας μου..πάρα πολύ ταλαιπωρημένα τα περιποιούνται οι γάτες..τα θεωρούν χώμα. Τα καθαρίζω τοπικά βέβαια αλλά τα δίνω έξω για γενική καθαριότητα, αυτοί είναι επαγγελματίες.
Το μαλλί καλό ήταν..γίνανε όμως σημεία και τέρατα χθές..θα τα γράψω ξεχωριστά.

Patsiouri, και εγώ έξω τα δίνω. Αδύνατον να τα πλύνω στο σπίτι..πού θα στεγνώσουν? Είναι και βαριά κούτσουρα, έχω και τη μέση μου. Τα δίνω έξω και τέρμα.

princess, τα σήκωσα τη Τρίτη, τα έδωσα χθές έξω και σήμερα είμαι με χοντρές κάλτσες και ζακέττα..Απόρησε ο άντρας μου κιόλας, "βρε Μαρίνα, αφού πάντα μετά τη γιορτή μου τα σηκώνουμε.." το λέει και το όνομα daily madness, τι περιμένεις

kitsosmitsos, α! Απο διασκέδαση δεν έχω παράπονο! Το τι γίνεται κάθε μέρα που ξημερώνει δεν παίζεται. Είμαι εκείνο το άτομο που θα διαλέξουν τα περιστέρια να κουτσουλίσουν όταν φοράω κανούργιο ταγιέρ. Μόλις σκουπιστώ θα με ξανα-κουτσουλίσουν. Κάθε μεσημέρι στη παραλιακή στο ύψος της Παλμύρας κάνω αγώνα να πατήσω συγκεκριμμένο ποδηλάτη..τον ξέρω και με ξέρει. Κάθε φορά παραβιάζει το κόκκινο και κάθε φορά στρίβω χωρίς φλάς δεξιά..Μούρη με μούρη ερχόμαστε, βριζόμαστε για 4 λεπτά, χαμογελάμε ο ένας στον άλλο και φεύγει..μέχρι αύριο..αφού με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι μου που είναι στις μαύρες τους για να ξεκαρδιστούν.

una mama, πηγες και χτενίσθηκες έτσι δεν είναι? Δεν κάθισες απ' έξω να γλυφεις το μαρμαρακι της πόρτας? Είναι απίστευτη η έλλειψη μυαλού σε μερικά μέρη. Μπήκε μέσα η πελάτισσα ΠΩΣ την αφήνεις να φύγει όταν σε κάθε δρόμο έχει απο ένα κομμωτήριο, όταν πτωχεύουν και κλείνουν τα καταστήματα συνέχεια, όταν υπάρχει τόση ανεργία ε? Αγαλμα να μου κάνουν εκεί δεν ξαναπάω.

ευη, πρόκαν, πρόκανα η προκομμένη και τώρα κρυώνω. Και οι γάτες χωρίς χαλιά πάνε στη θέση που τα είχα στρώσει, ξύνουν το πάτωμα με τα ποδαράκια τους και νιαουρίζουν "φέρτα πίιισωωωω" Θα ήταν τρέλλα να τα ξαναστρώσω..ε?

Tanila είπε...

Kρυουλιάρες γιαγιές.
Εγώ ήδη κυκλοφορώ ξεκάλτσωτη και τα χαλιά τα έχω σηκώσει εδώ κι ένα μήνα.

Tanila είπε...

και είσαι πολύ τυχερή που με την υγρασια αποκτάς μαλλί πράσο, γκρινιάρα.
Εγώ αποκτάω αφάνα.... :-(

ELvA είπε...

Μια "αγγαρεια" που δεν εχουμε εδω, Μαρινα μου, ειναι το μαζεμα των χαλιων! Παιζουν σ ολες τις ..σαιζον, επειδη ποτε δεν ξερεις με τον καιρο,στα βορεια κλιματα. Για τις καημενες τις γατες σου, που εχασαν το βολεμα τους, δεν βαζεις κανενα πιο μικρο χαλακι,να μην κρυωνουν και σε κοιτανε με απορια; Αχ αυτες οι γατες το βλεμμα τους τα λεει ολα...
Για τα μεγαλυτερα κομμωτηρια,στην Ελλαδα, τουλαχιστον για εμενα, το ολο σκηνικο και στυλακι ειναι ακρως απωθητικο. Μερικες "τσουπρες", οπως τις ειπες, το παιζουν σταρ εκει μεσα, αντι να κανουν τη δουλεια τους, οσο πιο σωστα μπορουν, ασε που θα πρεπει συχνα να υποστει κανεις και ολες τις..μλκς που σου αραδιαζουν για το ενα, η το αλλο, ασχετο θεμα. Νομιζω ομως οτι φταιει και ο πελατης λιγο οταν ανεχεται καταστασεις και σκεφτεται "O ...Τεο π.χ ειναι ο καλυτερος κομμωτης της Αθηνας και δεν θελω να παω αλλου", τοτε κατσε, περιμενε και μη μιλας, ετσι δεν ειναι;
Και στη Σουηδια υπαρχουν πολλα κομμωτηρια, αλλα και τα πιο μικρα ακομη εχουν επαγγελματισμο και
βεβαια δεν "γραφουν" τον πελατη,οπως συμβαινει συχνα στα μερη μας....

Marina είπε...

Tanila, άει στο διάλο που θα με πείς κρυουλιάρα γριά με μαλλί πράσο! Πολύ χαίρομαι που φουντώνει το δικό σου στην υγρασία και γίνεσαι θημωνιά :-)))))))

Elva, η κακή συμπεριφορά τείνει να γίνει χαρακτηριστικό των Ελλήνικών υπηρεσιών πλέον. Και δυστυχώς είναι οι μικρότερες ηλικίες που είναι τόσο ανάγωγες. Τι στην ευχή, δεν τους μαθαίνουν τίποτα οι γονείς τους, οι εργοδότες τους..τίποτα πιά, μάστιγα έχει γίνει.