Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Πασχαλινά (αααα)

Ηρθε και φέτος το Πάσχα και πέρασε..αναίμακτα και κυρίως χωρίς πολλούς καυγάδες Πρωτοτυπίσαμε για ακόμη μία φορά. Πάμε και αναλυτικά

Μεγάλη Πέμτη
Αφιξη πουρνο-πουρνό, ξεπακετάρισμα και άμεση βουτιά πρός το τοπικό σούπερμάρκετ για προμήθειες σε κρασιά, μπύρες, αναψυκτικά. Μετά πήγαμε βόλτα στη πόλη που δεν είχε ακόμη μαζέψει κόσμο. Βαφή αυγών. Τα χρώματα πρωτότυπα. Το κακό είναι ότι δεν τα κάναμε σφιχτά μάλλον πρός το μελάτο. Ετσι όποιος τσούγκριζε το αυγό του άλλου με πάθος..σκούπιζε και τ' ασπράδια απο τα ρούχα του!

Μεγάλη Παρασκευή
Συναντήσαμε κάτι φίλους μας και πήγαμε σε γνωστή ψαροταβέρνα για φαγάκι. Μετά στο σπίτι τους στη παλιά πόλη του Ναυπλίου, τον παλιό Ψαρομαχαλά. Ενα σπίτι κουκλάκι με θέα το Παλαμήδι Μετά το φαγητο πήγαμε σε Επιταφίους μαζί με την κα Π που ήθελε να προσκυνήσει.


Μεγα Σάββατο
Επισκεψη αστραπή απο την αγαπημένη Georgia και τον άντρα της, μιλήσαμε, γελάσαμε, είναι κάτι πράγματα που συμβαίνουν που λές πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που ποτέ δεν έχουν ξανασυναντηθεί να μιλάνε και να συναλλάσσονται λές και γωνρίσζονταν χρόνια, και καλά οι γυναίκες μιλάμε μέσω μπλόγκς αλλά και οι άντρες..!! τετοια χημεία, ανταλαγή κοινών αναμνήσεων, τρελλάθηκα! .. υποσχέσεις για άμεσο ταξείδι στα μέρη τους.

Το μεσημεράκι μαζί με τη βροχή εμφανίσθηκαν τα πεθερικά, η αδελφή της πεθεράς μου και το αρνί. Ξαφνικά γέμισε ο τόπος όλος, εδώ τα ταψιά, εκεί τα αυγά, τα γλυκά, τα κρέατα, τα βούτυρα (τουλάχιστον 6 πακέτα μη και ξεμείνουμε), χαρτοπετσέτες, κοκκαλάκια, λάδια, πινέλα, πιάστρες..τα γνωστά.

Στη πρώτη φωτογραφία ο μπουφές πρό Επέλασης, στη δεύτερη αμέσως μετά.


Με το που εμφανίσθηκαν ο καθένας ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πεθερός τη σούβλα του, να καθαρίσει, να δεί τα κάρβουνα, να τα ελέγξει, να κόψει προσανάμματα..να ετοιμάσει το αρνί. Η πεθερά χώθηκε στην κουζίνα, εκεί που μέχρι πρίν βασίλευε η κα Π, για να ετοιμάσει το βραδυνό μας, αυτό που θα τρώγαμε μετά την Ανάσταση. Ελα όμως που η Π δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας, η πεθερά γρήγορα την εκτόπισε, την έστειλε στη λάντζα, η άλλη την εκδικήθηκε την ώρα που ετοίμασαν μία απλή μακαρονάδα για μεσημέρι.. δεν μαλώνανε ανοιχτά, υποβόσκουσα ήταν η αντιπαλλότητα και οι προσβολές πέφτανε σύννεφο.. Ο Κ και εγώ κρατάγαμε τη κοιλιά μας απο τα γέλια.


Το βραδάκι ήρθαν και οι άλλοι θείοι που είχαμε καλέσει, φέρανε και τη βροχή μαζί τους..δεν ξέραμε αν την επομένη θα σουβλίζαμε με ομπρέλλες ή δίχως. Οπως και να έχει το αρνί περάστηκε στη σούβλα και πήγε να ξεκουραστεί όρθιο, μέσα ...στη μπανιέρα !! για να σταζει εκεί αλλα και για να μη βρωμίσουμε..όσο νάναι μυρίζουν τ' αρνάκια. Αλλά και για να μη το γλείψουν οι γάτες που περιφέρονται ιδιαίτερα τη νύχτα.. Πήγαν και στην Ανάσταση, ευτυχώς δεν έβρεχε τότε, γύρισαν πολύ γρήγορα πάντως γιατί είχε υγρασία. Τσουγκρίσαμε τ' αυγά, φέτος δεν ξέβαψαν στα χέρια μας όπως πέρυσι, μόλις τα ξεφλουδίσαμε είδαμε ότι μέσα-έξω κόκκινα ήταν, όλο το ασπράδι κόκκινο, πώς τα βάφει η πεθερά έτσι ΑΓΝΩΣΤΟ..

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα ο ουρανός ήταν μέσα στην αντάρα αλλά δεν έβρεξε, τελικά σουβλίσαμε και το αρνί που σε πρώτη φάση η πεθερά το φασκιώνει σε λαδόκολλα για να μην αρπάξει και μετά απο κάποια ώρα το ξετυλίγει
και το αφήνει στη τύχη του αφού το πασαλείψει με 2 πακέτα σουπερ φρέσκο!!

Πέρασαν και το κοκορέτσι σε μία αυτοσχέδια κατασκευή που κάνανε οι θείοι και ο Κ για να γυρίζει και εκείνο, το κοκορέτσι, που το πήραν φέτος έτοιμο μήπως φάμε λίγο καμμιά φορά γιατί μετά τα απανωτά καζίκια της πεθεράς (μία φορά ξέχασε τα έντερα και μία άλλη αντί να πιάσει τη σακκούλα με τα εντόσθια απο το ψυγειο έπιασε εκείνη που είχε ένα λαγό) είχαμε λαλίσει κοκορέτσι ακούγαμε και κοκορέτσι δεν βλέπαμε.

Και φάγαμε όλοι οικογενειακώς, τα πρώτα μεζεδάκια, όπως τα γεμιστά τοματίνια εδώ και κάτι άλλα, ήπιαμε και ΤΑ ούζα και ώσπου να γίνει το αρνί είχαμε χορτάσειΚαι σε κάποια φάση πρός το τέλος του ψησίματος η ΔΕΗ Ναυπλίου θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να μας ευχηθεί Χρόνια Πολλα και να κόψει το ρεύμα. Για 1 ώρα και έγινε το σώσε, να γυρίζουμε με το χέρι το αρνί και να μεταφέρουμε τα τραπέζια να φάμε έξω με πουλόβερ μεν αλλά με φώς ενώ μέσα που είχα στρώσει τραπέζι ήταν σκοτάδι , το καυτό αρνί όμως κόπηκε με το φώς των κεριών

και η ΔΕΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ είναι για τα μπάζα, γαιδούρια, γομάρια ναί να με μηνύσετε ζωντόβολα που όποτε νάναι κόβετε το ρεύμα και χρεώνετε όσες μονάδες σας κατέβει άσχετα αν τις έχω καταναλώσει ή όχι. Απ ο τη μιά θέλετε και γδέρνεται τους τουρίστες, ζώα, απο την άλλη τους γαμ..χωρίς σάλιο, κάτι με τα κομμένα νερά κατακαλοκαιρο ή τη ΔΕΗ ανήμερα Πάσχα. ΚΑΘΙΚΙΑΑΑ


Μετά το φαί, τι πράγμα ήταν αυτό, τι φούσκωμα..σαν μεθυσμένοι περπατάγαμε. Το απόγευμα όποιος εύρισκε ελεύθερη τουαλέττα πήγαινε και θρονιαζόταν, οι άλλοι έπαιρναν απο ένα φτυάρι και πήγαιναν..πρός το χωράφι..Κάπου εκεί ..έξω. Και βέβαια ψιλοτσακωθήκαμε, γίνεται να μη μαλώσουμε μετά απο ωραία γεύματα? Δεν γίνεται! Αλλά ήταν μικρο –καυγαδάκια της αγάπης που λέμε!
Αντε Χρόνια Πολλά και του χρόνου να είμαστε καλά!

17 σχόλια:

patsiouri είπε...

Ψοφάω να κάνω Πάσχα με τα πεθερικά σου και την οικογένειά σου Γενικότερα!!!
Η ΔΕΗ γαμιέται, κι εγώ αυτό έχω να πώ. Κι εμάς για το εξοχικό που ζήτημα να πατάμε τρείς φορές το χρόνο από ένα τριήμερο και είναι 60 τετραγωνικά μας έρχονται κάτι λογαριασμοί άντε γειά που οι φίλοι που μένουν σε πολύ μεγαλύτερα σπίτια στο ίδιο μέρος ΜΟΝΙΜΑ ουδέποτε έχουν πληρώσει!!!

Marina είπε...

Ααα! Αυτό να το έλεγες νωρίτερα να το κανονίζαμε να ερχόσουνα και εσύ.
Θα τη σκοτώσω τη ΔΕΗ Ναυπλίου, με έχει χρεώσει 1000 μονάδες πάνω απο αυτές που γράφει το ρολόι, τους πήρα χθές τηλέφωνο εξαλλη και τι μου απάντησε το καθιστό τουλουμοτύρι στο οποίο μίλησα..ότι ο λογαριασμός είναι έναντι. Ωραιά ο λογαριασμός αυτές οι 1000 μονάδες που υποτίθεται έκαψα σε ένα σπίτι κλειστό στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι είναι και αυτές?? Και ανήμερα Πάσχα κλάκ! το κόβουνε. Τους σκίζεις μετά ή δεν τους σκίζεις?

An-Lu είπε...

Γλυτώσατε τη βροχή αλλά όχι τη ΔΕΗ...εμείς τα είχαμε όλα! Και βροχή και ΔΕΗ!

Unknown είπε...

Ε νταξ... ένα άκρως ελληνικό Πάσχα...

Μια χαρούλα :)

(Μα το αρνί δεν σουβλίζεται καλά με μηχάνημα λέμε..)

Χριστός Ανέστη :)

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxax μια χαρα το βρηκα το πασχσα σας! και του χρονου ευχομαι, με μονη διαφορα τη ΔΕΗ βεβαιως βεβαιως (αν και δεν το βλεπω, χωρις να θελω να σε απογοητευσω)!!!
καλο μηνα!!

Marina είπε...

Darthiir, Χρόνια πολλά! Πάσχα χωρίς καυγά, γίνεται; Μάλλον όχι!! Ο πεθερός δεν ακούει για το ψήσιμο. Θέλει το γύρισμα να γίνεται αυτόματα. Ετσι παίρνει 1, 2 και 3 μοτεράκια για ρεζέρβα. Κάθε χρόνο όλο και κάποιο ξεμένει..έτσι έχουμε ως τώρα στην αποθήκη 5 αχρησιμοποίητα..Οσο για το κοκορέτσι χειροκίνητα ψήθηκε φέτος.

an-lu, τα διάβασα σήμερα το πρωί που μπήκα..δεν πρόλαβα να σου σχολιάσω..τρέχω τώρα

lifewhispers, ευχαριστούμε και Χριστός Ανέστη.

TzinaVarotsi είπε...

Χρόνια πολλά Μαρινάκι...και του χρόνου! :))

Σοφία είπε...

Και του χρόνου ;-)

"ζαχαρούλα.." είπε...

εγώ πάντως θα ήθελα να είμαι στην παρέα σου!! και του χρόνου!!!

καλό μήνα, τα φιλιά μου!

Blonde είπε...

Εγώ να πω την αμαρτία μου, μόνο την Ανάσταση κατάλαβα φέτος. Όλες οι υπόλοιπες μέρες δεν μου θύμισαν τίποτα από Πάσχα. Εσύ καλά πέρασες δηλαδήςςς. Μπράβοο ζουζούνα.

Dimitris Tsakalias είπε...

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ: "Πεδίον Άρεως. Το τελευταίο τσούγκρισμα των αδυνάτων."

panagiota είπε...

Χρόνια πολλά Μαρίνα,από ότι διάβασα πρέπει να περάσατε πολύ καλά!Είχε μπόλικο γέλιο και περιπέτειες το Πάσχα σας...

Psipsinel είπε...

xronia polla marinaki!

ELvA είπε...

Χρονια Πολλα, Μαρινα και με Υγεια! Φυσικα δεν περιμενα οτι θα ελειπαν και οι πατροπαραδοτες βρισιες
πχ προς στη ΔΕΗ κ.α φορεις, που οπως παντα ''τη καρφωνουν'' στον κοσμο με την αδιαφορια τους και τις κακοτεχνιες τους! Λες και το κανουν, ρε γμτ, επιτηδες, ειδικα τις γιορτες! Μαλλον ειναι τιποτα σαδιστες που επειδη αυτοι δεν παιρνουν αδειες,..φροντιζουν να περνανε οι υπολοιποι συμπατριωτες
''αξεχαστες''(απο ταλαιπωρια ομως)διακοπες! Ευτυχως ομως περασες καλα απ ο,τι καταλαβα, despite all troubles! Καλου κακου ομως μαθετε και που κανει ο..Κωστακης Πασχα & Χριστουγεννα, για να πατε και εσεις προς τα εκει,την επομενη φορα! Ειναι απο τους λιγους που
''δεν ξερουν''
τι θα πει ''μπαχαλο''
σ αυτη τη χωρα....

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Το πόσο χαρήκαμε κι εμείς που σας είδαμε, δεν χρειάζεται να το πούμε! Τελικά και αρνάκι και κοκορέτσι σουβλίσατε, είδατε που ο καιρός ήταν οκ τελικά? Σας περιμένουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Σήμερα τυχαία, διάβασα το κειμενάκι σου,με το υβρεολόγιο, για τη ΔΕΗ. Αν μεν αυτό αφορά την επιχείρηση καθ' εαυτή, μπράβο. Αν όμως απευθύνεται στους εργαζόμενους ( και δεν μιλώ για όσους δουλεύουν σε γραφείο, σε δουλειές γραφιά, που κάποιος μπάρμας στην κορώνη τους έβαλε ), τότε λείπει ο απαραίτητος σεβασμός, προς μιά τάξη ανθρώπων, που μέρα νύχτα είναι στο πόδι, για να τρέχουν να φτιάξουν τις βλάβες, άλλοι στην Πτολεμαίδα, η στη Μεγαλόπολη που, η με 40 βαθμούς η με -20 δουλεύουν μέσα σε απίστευτα ανθυγειινές συνθήκες, στα ορυχεία, γιά να βγάλουν το λιγνίτη, που θα καεί για να δώσει ρεύμα, ώστε εσύ, εγώ, κι όλη η χώρα, ν' απολαμβάνουμε αυτό το αγαθό του ηλεκτρισμού,καθισμένοι σε άνετους χώρους, με τον κλιματισμό μας, το καφεδάκι μας κλπ. Δεν δέχομαι την απαξία, που γίνεται γενικευμένα. Ίσως το δύστυχο το αρνάκι σας εκδικήθηκε που του πήρατε τη ζωούλα, για να το ρίξετε στο γλέντι. Η βαρβαρότητα της εποχής, η αδιαφορία, το κάθε τι που θεωρείται δεδομένο, όπως το ρεύμα, έχουν αλλοτριώσει κάθε αξία και έννοια σεβασμού, σ' αυτό τον τόπο που συνέχεια βραδιάζει ...
Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

ενω εσυ μπηκες με το βιογραφικό σου , δε σε έβαλε ο μπάρμπας ...