Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

Ερημη πόλη

Είναι η Αθήνα απο χθες. Λιγοστά τα αυτοκίνητα, δεν υπήρχαν και τα ταξί, ο κόσμος έμπαινε στα ΜΜΜ χωρίς να στραβώνει τη μύτη του ή έπιανε το ποδαράτο.
Ετσι λειτουργούν οι Ευρωπαϊκές πόλεις, με λίγα αυτοκίνητα και γεμάτα ΜΜΜ. Ετσι λειτουργούσαν εδώ και 20 χρόνια λέμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμείς να είμαστε διαφορετικοί, γκρίνια απο το καυσαέριο, αλλά στάθηκες στην ουρά 4 ώρες στο μοναδικό πρατήριο που ακόμη έχει βενζίνη για να γεμίσεις το ρεζερβουάρ ΜΑΛΑΚΑ. Και όταν το γέμισες και ησύχασες λές "Δεν πάνε να κάνουνε απεργία και 10 μέρες -εγώ πήρα τη βενζινούλα μου" καράβλαχε, απολίτιστε, κοπρίτη.
Τα καταστήματα με άδεια ράφια..μόλις ο Ελληνας ακούει για απεργία τη πέφτει στο Πανίσχυρο Vim, σήκωνει όλη τη σειρά, παίρνει μαζί και το ράφι. Γιατί η Ελληνίδα νοικοκυρά στο σπίτι της είναι "δούλα και κυρά", όχι θα με πείτε βρωμίλω..
Μετά το Vim τη πέφτει στα μακαρόνια, στα ντοματάκια, στα βούτυρα..15 Βιτάμ και 3 πακέτα Φυτίνη του κιλού αγόραζε ο πελάτης μπροστά μου στο ταμείο..τι θα τα κάνεις κουφιοκεφαλάκη, ε?
Εξω απο το σουπερμάρκετ είχαν στήσει πηγαδάκι γυναίκες με καρότσια. Καλοντυμένες. Με απόγνωση μιλάγανε για την απεργία των βυτιοφόρων..τι θα απογίνουμε χωρίς τυρί tres francais με 12 τρύπες και πολύ ακριβό αλλά που ο Μαμαλάκης λέει ότι κάνει καλό? Που είναι το ξυραφάκι, θέλω να κόψω τις φλέβες μου.
..............
Ορίστε και μερικά προσωπικά στοιχεία. Εχω μισό ρεζερβουάρ γεμάτο, συνήθως βάζω βενζίνη τις Δευτέρες. Ετσι είχα βάλει. Επίσης έχω ένα ψυγείο γεμάτο και η κατάψυξη τίγκα.
Vim δεν έχω.
Αρα μπορώ να μουσκέψω το μαντηλάκι της απόγνωσης με δάκρυα;

18 σχόλια:

An-Lu είπε...

Καλά...τις υπέροχες ουρές για τη βενζίνη τις είδα κι εγώ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί ότι έπεσε παλι το σύνδρομο του σούπερ-μάρκετ! Είχα βάλει βενζίνα από την Κυριακή κι άμα τελειώσει, το ΚΤΕΛ να ναι καλά!

ELvA είπε...

Προς τι ο πανικος και παλι; Μηπως βγηκε βρωμα για επιθεση απο Τουρκια μερια;! :-D
Μονο σε κατι τετοιες περιπτωσεις επικρατει το συνηθες... συνδρομο του σουπερ μαρκετ,που λεει και η @an-lu. Αντι ο κοσμος να παει να φωναξει για την ακριβεια και την αισχροκερδεια, ανησυχουν φαινεται περισσοτερο για οτι δεν βρισκουν βενζινη για το ΙΧ! Σημεια των καιρων...
Υ.Γ Μαρινα ενα ..VΙΜ να το παρεις, καλου κακου, ολο και καποιους θα χρειαστει να ..."καθαρισεις"! :-D

Kwlogria είπε...

Ρε συ, αφού δεν πάμε καλά! Αντιμετωπίζουμε κάθε απεργία σαν το τέλος του κόσμου! Τι να πω; Ηλίθιοι τελείως! Μα τελείως όμως!!! :)))))

Julia_Dream είπε...

Ναι λες και θα τους πέσει η μύτη αν τους τελειώσει η βενζίνη να πάρουν ένα ΜΜΜ. Να έχεις κάποιο επείγον ταξίδι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων το καταλαβαίνω, αλλά μόνο και μόνο να υπάρχει... Τί να πω...

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Κάτι τέτοιες στιγμές, απολαμβάνω το ότι δεν ζω στην Ελλάδα (το έχω ξαναπεί πολλάκις τελευταία, μήπως δεν είμαι καλά γιατρέ μου?). Ωστόσο, οι Βούλγαροι, προκειμένου να γίνουν κι αυτοί Ευρωπαίοι, συζητούν απεργείες των φορτηγών από Δευτέρα! Και όταν ρώτησα με ποιά αιτήματα, η απάντηση που πήρα ήταν "γιατί το κάνουν και στην Ελλάδα! Καλά τηλεόραση δεν έχεις???". Ας απεργήσουν και τα κανάλια πια, να μην μας αντιγράφουν!!!!

snikolas είπε...

Τι; Σου τελείωσε το vim; Τι θα κάνεις τώρα; Ο Κ το ξέρει; Η γειτονιά το πήρε είδηση; Να σου στείλω λίγο από το αποθεματικό; Πρόλαβα και πήρα 15.334 κουτιά. Δεν θα σου δώσω πολύ γιατί δεν ξέρω τι θα απογίνω αν μου τελειώσει.

tzo είπε...

Χαχα! πραγματικά oi απεργίες των ημερών έχουν κάνει το κλίμα καταπληκτικό, αλλά και το supermarket μαι χαρά μου φαίνονται, λιτότητα δεν θα πάθουμε τίποτα!

moutro είπε...

οι ημέρες που διανύουμε νομίζω ότι στα επόμενα βιβλία ιστορίας θα αναφέρονται ως " Ο χρυσός αιώνας της ηλιθιότητας" Δεν μπορεί να χωράει τόση βλακεία και υπερβολή σε αυτή τη χώρα... Κι εγώ έχω μισό ντεπόζιτο ακόμα και έχω να βάλω από την πέμπτη... Τι να πεις. Τηλεορασιόπληκτοι όλοι.
p.s για να μην λέμε ψέματα έκανα κι εγώ μια υπερκατανάλωση την παρασκευή στα τζιν λεμόνι. Αλλά δεν ήξερα για την απεργία :P

Princess είπε...

Απεργουν τα φορτηγα, εχουμε ελλειψεις και μιση τροφοδοσια, πλακωσανε και τα κοράκια απο πανω,και μοιαζει το σουπερμαρκετ λες κι ειναι κατοχή.. Μετα θα μας τα φερνουνε πισω γιατι θα ληγουνε στα ντουλαπια!

Tanila είπε...

Μαρίνα, κονσέρβες για σκύλους πήρατε;
Εμένα μου έχει ψιλοτελειώσει η χλωρίνη, λες να μη βρίσκω; Οϊμέ!
Εγώ πάντως το ρεζερβουάρ το είχα γεμάτο από το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Σου Κου που εξαγγέλθηκε και δε το άφηνα να πέσει κάτω από 3/4. Ακόμα γεμάτο είναι.

ZouZouna είπε...

Eσύ καλά τα λες, αλλά που νομίζεις ότι ζεις? Στο Βανκούβερ? Στην άκρη της ευρώπης ζεις που οι ευρωπαίοι μας ονομάζουν Τσιγγάνους της Ευρώπης.
Οσο για τα ΜΜΜ, γιατί θα υποχρεωθώ να μπω μαζί με τον Αλβανό και την Ρουμάνα. Οοοοοοοχι, δεν το έκανα ποτέ, δεν θα το επιτρέψω στην ζωή μου. Είχα βενζίνη και θα έχω χωρίς ουρές! Και θα κυκλοφορώ κάθε μερα με το ΙΧ μου! και τις Κυριακές στο κέντρο !!!

patsiouri είπε...

Εγώ δεν οδηγώ ούτως η άλλως, οπότε ζώ την κάθε με΄ρα σα να μην υπάρχει βενζίνη και είναι μια χαρά!!
Το μόνο που σκιάχτηκα είναι μήπως σταματήσουν τα λεωφορεία και πως θα πηγαίνω στη δουλειά!
Και τα ασθενοφόρα βέβαια, αλλά φαντάζομαι πως όση μαλακία και ανοργανωσιά να υπάρχει αυτό τουλάχιστον το έχουν προβλέψει...

Unknown είπε...

Άκουσα ότι κάτι κυρίες της γειτονιάς σου στοκάραν σε vim, μπορείς να προμηθευθείς από εκεί.. με αυξημένα μεταφορικά φυσικά :p

(Μας χρειάζεται ένας πόλεμος να στανιάρουμε...)

Ra Ma είπε...

Κατάλαβα αργά ότι είχαν απεργία, την Κυριακή όταν πλήρωσα 25 ευρώ ταξί να πάμε σε κάτι βαπτίσια γιατί δεν είχα βενζίνη! (Δώσε μου το μαντηλάκι της απόγνωσης να το μουσκέψω εγώ!)
Καλό απόγευμα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

..εγώ πάντως διάβαζα ανελλιπώς εφημερίδες.. μήπως κυρήχθηκε πόλεμος και από την πολλή δουλειά δεν το πήρα χαμπάρι!!!!!!!!!!!!

καλημέρα!

Tanila είπε...

Θα μου στρίψει!
Δε βρίσκω καπνιστό σολωμό και τυρί μπρι στο σουπερμάρκετ!
Τα ύστερα του κόσμου!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

πωλειται vim σε τιμη ευκαιριας!
παρτε κοσμε!
παρε... παρε... παρε...
:))))
καλα μιλαμε εισαι απιστευτη...
χαμογελα πολλα στο μαντηλακι της απογνωσης!!
αμ, πως;

So_Far είπε...

Παίχτηκαν τρελά σκηνικά τελικά με τη βενζίνη... τα έβλεπα κι εγώ εκεί που ήμουν τις τελευταίες μέρες...
είμαστε ανασφαλής λαός , αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια... τρομακτικά ανασφαλής...