Διάβαζα στη τελευταία Lifo για τον Keith Richards ετών 65 και το μυστικό της ευζωϊας του. Δημοσιογράφοι ρώταγαν πως τα έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να ζεί καλά, να είναι αδύνατος, αποδοτικός σαν επαγγελματίας μουσικός και ευχαριστημένος απο τη ζωή του.
Η απάντησή του
"΄Πίνω πολύ, τρώω λίγο και καπνίζω πολύ καλής ποιότητας χόρτο"
Αν εξαιρέσουμε την ομορφιά, γιατί απο μικρός ασχημομούρης ήταν, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάπως τις προσταγές των γιατρών και λοιπών τρομο-λάγνων, μη το ένα, όχι το άλλο, ποτέ το τρίτο..
Είδα πρίν απο 10 χρόνια τη φίλη μου Αννα-Μαρία να πεθαίνει σε ηλικία 42 ετών απο επιλαχοντα καρκίνο, την Α. Μ που ήταν αποκλειστικά χορτοφάγος
Είδα πέρυσι το Τζό να πεθαίνει σε ηλικία 46 ετών και εκείνος χορτοφάγος, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, όλο στα σπόρ ήταν
Είδα το 2001 το θείο μου να πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών απο καρδιά μπάμ και κάτω, ενώ ήταν γύρω στα 110 κιλά, ευχαριστημένος, έπινε το κρασί του και όλο σε εκδρομές τρέχανε..για το φαγητό δεν συζητάω..έτρωγε και τον μάγειρα
Είδα και τη μάνα που όλη της τη ζωή ήταν λυγερή και γυμνασμένη..να μένει κατάκοιτη για 3 χρόνια..μέχρι το θάνατό της απο Αλτζχάιμερ
Μας έχουν φάει τα αυτιά για τις βλάβες των καταχρήσεων.
21 σχόλια:
Οι απαγορεύσεις της ιατρικής προέρχονται από τους μηχανισμούς.
Αφαιρώ εντελώς την αποκλειστική χορτοφαγία γιατί δεν αποτελεί σωστή διατροφή. Η σωστή και συνετή διατροφή χωρίς καταχρήσεις λοιπόν δεν εγγυάται τη μακροζωία, όπως και η ιατρική δεν εγγυάται πως μπορεί να σώσει τους ανθρώπους σε αντίθεση με τη λανθάνουσα άποψη που επικρατεί και βάζει συνεχώς τους γιατρούς στη θέση του απολογητή.
Η συνετή διατροφή χωρίς καταχρήσεις εγγυάται τη διεύρυνση της ζωής ενός ατόμου, σε σχέση με την ζωή που αυτό το ίδιο και μόνο το άτομο θα έχει αν κάνει καταχρήσεις και κακή διατροφή. Συνεπώς η σύγκριση μεταξύ 2 ατόμων είναι εντελώς ανούσια. Το ίδιο και η αναφορά σε άτομα που πάσχουν από κληρονομικές ασθένειες. Και ο ρίτσαρντς θα κέρδιζε καμιά 10αρί χρονάκια επιπλέον αν δεν τα έκανε όλα αυτά…
Το θέμα λοιπόν είναι απλά το μέτρο, ώστε και καμιά καταχρησούλα να κάνουμε, αλλά και να ζήσουμε καλύτερα τα χρόνια μας, αν η κράση μας το επιτρέπει.
Το έγραψα αυτό γιατί ο Ρίτσαρντς με τα τόσα που έχει κάνει, αν ήταν άλλος στη θέση του θα τα είχε τινάξει πρό πολλού. Πέρα όμως απο τη διατροφή και τη κράση είναι και η ποκιλία των ενδιαφερόντων που προσθέτουν έναυσμα για να συνεχίζουμε να ζούμε.
Αυτό που γράφεις για τους γιατρούς το βρίσκω πολύ σωστό, θεωρούμε ότι επειδή η ιατρική έχει προχωρήσει, οι γιατροί οφείλουν να διώξουν και τον θάνατο. Είναι λάθος.
Είναι θέμα γονιδίου, το πιστεύω αυτό. Όμως νομίζω ότι το οφείλουμε στον εαυτό μας να τον κρατάμε σε καλή φυσική κατάσταση, ακόμα και με λίγο περπάτημα την ημέρα. Είναι πολύ κρίμα να βλέπεις νέους ανθρώπους να μην μπορούν να περπατήσουν 500μέτρα και να λαχανιάζουν αμέσως. Η "δίαιτα" (αν και μου αρέσει καλύτερη ο όρος διατροφή επειδή υποδηλώνει κάτι μακροχρόνιο) είναι ανάλογα και με το άτομο, το μεταβολισμό και την ηλικία. Δεν είμαι ειδικός βέβαια, απλά με απασχολεί το θέμα και διαβάζω αρκετά.
Την καλημέρα μου Μαρίνα! :-)
Όπως επίσης αν ήταν άλλος με γερότερη κράση από του ρίτσαρντς στη θέση του και ακολουθούε τα "ορθά" θα ζούσε το διπλάσιο. Αυτή σου ακριβώς η σύγκριση είναι άτοπη. Ο ρίτσαρντς συγκρίνεται μόνο με τον ρίτσαντς.
Τα εναύσματα δε έχουν την ίδια επίδραση και στις δύο περιπτώσεις (σωστής-λάθος διατροφής) για το ίδιο άτομο, αλλά έχουν επίσης διαφορετική επίπτωση σε διαφορετικά άτομα.
Μου θυμίζεις το θείο του Βίκτωρος, οποίος έκανε 1-2 πακέτα την ημέρα και έπινε τουλάχιστον 1 λίτρο κρασί (τώρα τα έχει μειώσει αμφότερα) και τρώει ακριβώς μισό σαγανάκι τυρί ή ισομεγέθη ποσότητα σε κρέας. Έχει φτάσει αισίως τα 79 και τώρα μόλις του έρχεται ο "λογαριασμός", εξ ου και οι μειώσεις των βλαβερών. Σημειωτέον ότι από τα 6 αδέλφια του, τα 5 έχουν αποδημήσει εις Κύριον σε πολύ νεότερες ηλικίες από διάφορους καρκίνους. Πιστεύω ότι το μυστικό του είναι και η στάση ζωής που έχει: Ζαμανφού!
kalimera !
pan metron ariston
kai oles tis skotoures sthn karina tou ploiou sou opws elege mia kerkyraia pou efyge sta 90 feyga afou perase apo to Birkenaou ( stratopedo sygkentrwshs )
Αν συνειδητοποιουσαμε ολοι, οτι δεν χρειαζεται να στεναχωριομαστε για πολλα μικροπραγματα, σιγουρα θα ζουσαμε ολοι περισσοτερο! Αυτο που μας '' τρωει'' ειναι το αγχος & συχνα ειναι και χωρις λογο! Ενας συγγενης ειχε χρονια προβλημα με την καρδια του και το παλευε.Στα γεραματα επαθε ανοια, ομως, και τοτε
''ω του θαυματος'' σταματησε να εχει καρδιακα! Εφτασε δε μεχρι τα 90, επειδη σταματησε να ..ανησυχει γι αυτο!! Δεν λεω, βεβαια, οτι ηταν και η καλυτερη λυση, απλα θελω να πω οτι πολλες φορες ειναι και πως βλεπουμε εμεις τα πραγματα στη ζωη μας.
Elva, χα χα, τέλειο!!!
Κι εγώ πιστεύω πολύ στη ζωή χωρίς άγχος, όχι πως δεν ψάχνω δικαιολογία για να μην κόψω το τσιγάρο.
Η κολλητή μου πέθανε 25 χρονών από καλπάζοντα καρκίνο στο κεφάλι, μπαμ μπάμ, Πάσχα αρρώστησε, Σεπτέμβρη έφυγε. Εκανε πολύ υγιεινή ζωή. Τελευταία έχω βαρεθεί ν'ακούω γύρω μου για συνομήλικούς μου (30) που φέυγουν ξαφνικά από ανεύρυσμα, ή έχουν καρκίνο. Δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο ζωής τους, άλλοι πίνουν, άλλοι όχι, άλλοι καπνίζουν, άλλοι όχι, άλλοι κάνουν χρήση ουσιών, άλλοι όχι, άλλοι τρέφονται υγιεινά, άλλοι με junk food...όμως το παθαίνουν.
Κοινός παράγοντας των περισσοτέρων είναι το άγχος.
Κι εγώ πριν ένα χρόνο σώθηκα από θαύμα. Είχα ένα τεράστιο και ιδιαίτερο γυναικολογικό πρόβλημα που δε φαινόταν στο Τεστ ΠΑΠ στο οποίο ήμουν συνεπέστατη. Μου προκάλεσε ειλεό, με σώσανε για είκοσι λεπτά περίπου και τώρα όλα καλά. Αν είχα αργήσει λίγο ακόμηνα καλέσω ασθενοφόρο δέ θα ζούσα. Και εδώ και ένα χρόνο κόβω μαχαίρι ότι δε γουστάρω και συνεχίζω ότι γουστάρω ( εξαιρουμένης της επαγγελματικής φάσης, δυστυχώς!).
Και όπως είπε ο Τρισμέγιστος Όσκαρ (Ουάιλντ), "Δεν έχω κάνει ποτέ γυμναστική. Περπατάω μόνο όταν πάω στο νεκροταφείο να αφήσω λουλούδια στους τάφους των φίλων που έκαναν γυμναστική..."
Οι καλύτερες χρήσεις είναι οι καταχρήσεις. Οτιδήποτε περιέχει στέρηση πιστεύω ότι δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Βέβαια ο καρκίνος που ανέφερες δεν είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από το φαγητό, αλλά από το άγχος σίγουρα. Άρα κόβουμε ότι δεν μας αρέσει μαχαίρι. Οι αρχαίοι που ξύνονταν όλη μέρα έγιναν αθάνατοι. Γιατί να μην του μιμηθούμε?
Και κράση και πόσο τοις μετρητοίς παίρνουμε όσα συμβαίνουν. 'Οντως, αντί να καθόμαστε να μετριόμαστε και να εξεταζόμαστε, περνώντας το χρόνο μας με ανησυχία, γιατί να μην το ευχαριστηθούμε, που θα μας μείνει και στην τελική;...
Καλημέρα!
Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός όλων. Γονίδια, διατροφικές συνήθειες, άθληση κτλ. Απλά ξεχνάμε κάτι που το θεωρώ βασικότερο, είναι το πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος. Περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σ΄ αγαπάνε; Κάνεις μια δουλειά που σ΄ ευχαριστεί; Έχεις καλούς φίλους; Και όλα αυτά τα ¨μικροπράγματα¨ που τελικά μόνο ¨μικροπράγματα¨ δεν είναι. Πόσες φορές ακούσατε πως αυτός πέθανε 1 μήνα μετά τον θάνατο της γυναίκας του, η το αντίθετο; Άνθρωποι υγιέστατοι που χάνοντας κάτι σημαντικό για εκείνους ξαφνικά μαράζωσαν; Και φυσικά τόσα άλλα παραδείγματα που δεν έχει νόημα να αναφέρω. Για μένα, ίσως τα ¨μικροπράγματα¨ είναι το μυστικό της μακροζωίας.
Ας προσθέσω και μια άλλη παράμετρο στα παραπάνω: τα ζάπλουτα τζάνκια του τύπου Ρίτσαρντς κλπ έχουν προσωπικούς γιατρούς, νοσοκόμες, διατροφολόγους, τους κάνουν οζονοθεραπείες και άλλα αναζωογονητικά. Και δε πίνουν κι αλβανικά δηλητήρια, αλλά τα καλύτερα. Και πουλάνε και μούρη στη συνέντευξη. Τα ζάκια του δρόμου ψοφάνε σα τις μύγες..
καλό σ/κ:)
@snikolas
Τα ''μικροπραγματα'' που εγω αναφερομαι δεν ειναι σε καμμια περιπτωση η.. οικογενεια, η τα οικεια μας προσωπα!! Προς θεου!
''Μικροπραγματα'' για εμενα ειναι πχ το αγχος μερικων για την..κοινωνικη
τους ανοδο, να γινουν & να αποκτησουν δλδ ο,τι και οι γειτονες, η οι συγγενεις τους!! ''Πολυ της μοδας'' τελευταια, σε πολλα σπιτια, απ ο,τι ακουω!
@heart n soul
Συμφωνω απολυτα! Κοινοι θνητοι και τυποι στυλ..Κηθ Ριτσαρντς δεν ειναι σε καμμια περιπτωση συγκρισιμα πραγματα!
http://oxistolithanthraka.blogspot.com/
Εμείς δεν έχουμε ούτε πολλούε γιατρούς, ούτε διατροφολόγους. Έχουμε όμως τον καρκίνο προ των πυλών. Βοηθήστε μας με ένα μεγάλο ΟΧΙ στο λιθάνθρακα!
στο θέμα της διατροφή είναι και τη ταιιράζει σοτν καθένα, έτσι; άλλος ζει καλύτερα τρώγοντας κρέας, άλλος με χορτοφαιγκή δίαιτα.
θα έλεγα ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδια και φυσικά.... η συναισθημαιτική νοημοσύνη. Στην ψυχή μας νομίζω είναι το κλειδί.
μία ζωή στα "μη" και στα "δεν "... κι όμως όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε... ίσοι!!!!!!!!!!
καλό μήνα!
Ρεβόλβερ είναι και γυρίζει.. πολλές φορές ανεξάρτητα από τις στατιστικές ή αν θέλεις κάτω από τις μέσες καμπύλες τους...
πάρτο σαν στοίχημα με αποδόσεις στο περίπου...
Έχουν αλλάξει οι εποχές. Τότε δεν υπήρχαν αυτοί οι τόσο γρήγοροι και αγχωτικοί ρυθμοί ζωής. Δεν υπήρχε αυτή η μόλυνση τους περιβάλλοντος. Οι τροφές δεν είχαν ορμόνες, όπως σήμερα και μια πληθώρα φυτοφαρμάκων. Ύστερα, λένε ότι οι παλιοί ήταν και πιο δυνατοί οργανισμοί. Ο τρόπος ζωής μας, κλεισμένος σε τσιμέντο, σε μποτιλιαρίσματα, στη βία, στο άγχος της ανεργίας που σήμερα είναι πολύ έντονο. Όλα αυτά επιβαρύνουν ψυχή και σώμα. Όταν σήμερα ο νέος, δεν αθλήται, περπατάει πολύ λιγότερο, γιατί οι μετακινήσεις του γίνονται με μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο κλπ, ξενυχτάει, κάνει καταχρήσεις...Όλα αυτά αποτελούν ένα μείγμα, εις βάρος της υγείας μας κατά τη γνώμη μου, φίλη μου Μαρίνα. Καλό μήνα εύχομαι καλή εβδομάδα!
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr
Αυτό που ήθελα να πω το απέδωσε εξαιρετικά και καυστικά η heart n soul!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Λες να αναθεωρήσουμε? Πάω να χτυπήσω κανένα παϊδάκι!
Γι'αυτό Μαρινάκι ας πιούμε κάνα ούζο παραπάνω...
Λες να ζήσουμε περισσότερο? Μάλλον το σίγουρο αυτό είναι!
Δημοσίευση σχολίου