Κυριακή, Μαΐου 25, 2008

Eurovision & Evgeni Plusenko

Φέτος πρωτοτύπισα και δεν στήθηκα να δώ τα τελικά της Eurovision, είχα τόσο άγχος που προτίμησα να κάνω πάζλ. Ομως η τηλεόραση ήταν ανοιχτή και ο ΚΠ άκουγε. Είχα ακούσει και τα τραγούδια έτσι κι αλλιώς απο το YOU TUBE, οπότε ήσυχη περίμενα την αγαπημένη Ουκρανία να βγεί με τα τσαρούχια και η Secret Combinezon αλα Kitsomitso να πάρει απο τα τρία το καλύτερο, ευτυχώς ή δυστυχώς το έκτρωμα που ονομάζεται Καλομοίρα βγήκε τρίτη! Θα την προτιμούσα 25η όμως ο θεός sms ομογένεια (rules) τα είδε αλλιώς.

Το ρούσικο τραγούδι δεν έλεγε τίποτα. Αυτό που έλεγε ήταν η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή στο πατινάζ Evgeni Plusenko (το βίντεο της επιτυχίας του στο τέλος) που με τις πιρουέτες του έκλεψε την παράσταση. Για όποιους φυσικά έχουν μάτια και βλέπουν, για όποιους ασχολούνται με το χορό στον πάγο.
Η Καλομοίρα δεν ήταν κακή. Απλά δεν μ'αρεσει. Δεν έχει ταλέντο, δεν έχει φωνή. Προσωπική μου άποψη.


Με τον Plusenko δίπλα του και νανούρισμα να έλεγε ήταν αδύνατον να χάσει.

19 σχόλια:

ELvA είπε...

Το οτι η Eurovision ειναι ενα ετησιο κιτς πανηγυρι ειναι γνωστο! Το “γιατι” ομως ασχολειται ο κοσμος μαζι του ειναι το αξιοπεριεργο. Ισως επειδη δεν μπορουμε να καταλαβουμε τη περιεργη...“λογικη” που επικρατει εκει. Εκει που νομιζουν ολοι, bookmakers , δημοσιογραφοι, κοινο, οτι ξερουν τον νικητη, εκει τη ...πατανε οι περισσοτεροι! Αλλα....«περι ορεξεως κολοκυθοπιττα», που λενε. Τα γουστα ειναι τοσο διαφορετικα. Κατι που ορισμενοι θεωρουν κιτς, ισως σε αλλες χωρες να ειναι …grand succé! Στη Σουηδια και στην Αγγλια η ..Charlotte Perelli ηταν απο τα «φαβορι» και ηρθε στη..18η θεση!! Μη τα ψαχνεις λοιπον!
Ουτε εγω θα αγοραζα CD με τη Καλομοιρα, αυτο το ειδος μουσικης παιζεται κυρια στα ..φαστφουνταδικα, αλλα φαινεται οτι αρεσει σε πολλους αλλους! Η αληθεια ομως ειναι οτι σ αυτο που κληθηκε να κανει τα πηγε καλα! Η φωνη, σ αυτο το διαγωνισμο, δεν ειναι και το πρωτο κριτηριο, οπως καταλαβαινεις, αλλα αν μη τι αλλο δεν ειχε τρακ, ουτε εκανε λαθη κλπ. Ειχε κεφι και εδειξε οτι περναγε καλα στη σκηνη και αυτο ειναι τελικα που μετραει σε τετοιους διαγωνισμους!
Οσο για τον, Plusenko, που αναφερεις, μπορει να ειναι κορυφη σ αυτο που κανει, αλλα τι δουλεια ειχε στη ...Eurovision να συνοδευει αυτον τον μετριο τραγουδιστη, δεν το καταλαβαινω, τοση αναγκη για προβολη εχουν ορισμενοι πια;

ΥΓ Το video με το αχρειαστο ...στριπτιζ του επι παγου δεν ειναι επισης κιτς;

Agorafoviagr είπε...

Η Καλομοίρα μου αρέσει γιατί έχει έτσι αυτό το χαρούμε το θετικό που εκέμπει, το αθώο. Από φωνή, εντάξει ας πάμε σε άλλο θέμα. Σχετικά με το τραγούδι της Ρωσσίας, τι να πω....Να είναι καλά οι χώρες που το υποστήριξαν, λόγω γεωγραφικού χώρου. Επειδή μου αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν, για αυτό μου άρεσε η προσπάθεια της Καλομοίρας. Γενικά η γιουροβίζιον, πλέον, είναι κάτι που έχει αλλάξει. Θα προτιμούσα να τραγουδάνε στη γλώσσα της χώρας που εκπροσωπούν. Τώρα το βλέπω και αισθάνομαι σαν να βλέπω Αμερικάνικο διαγωνισμό τραγουδιού...Καλή μέρα να έχουμε
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr

patsiouri είπε...

Ούτε εγώ το είδα αλλά περίμενα να αποκλειστούμε με τη μικρή απάτη!
Anyway, να'ναι καλά οι Γερμανοί που μας ε΄δωσαν δωδεκάρι για τον ΟΤΕ ίσως(?) και ο Πούτιν με τους αγωγούς του!

KitsosMitsos είπε...

Καταρχάς, ευχαριστώ για την αναφορά και τη συσχέτιση με το Καλομοιράκι. Με τιμάς! Χαχα!
Τώρα περί Ρωσίας, όντως κάνανε ό,τι ήταν δυνατόν για να κερδίσουν. Εκτός απ'το πατινάζ, το βιολί που εμφανίστηκε ήταν Στρατιβάριους. Ο συνδυασμός αυτών έφερε το αποτέλεσμα.
Το πανηγυράκι τέλειωσε, καιρός για νέες εξορμήσεις!
Την καλησπέρα μου!

An-Lu είπε...

Εγώ πάλι το έχω μεγάλο καϋμό που δε βγήκε μπροστά το τσίκι-τσίκι...
;-)

Ra Ma είπε...

An-Lu, το οχταράκι σαν γνήσιοι χαβαλέδες το δώσαμε!
Οι Ρώσοι το πήραν με το σπαθί τους, εννοώ αφού διαμέλισαν πρώτα τη χώρα τους :)
Καλή εβδομάδα.

panagiota είπε...

A!!!Mαρίνα...
Μουσική παιδεία δεν έχει το Κακομοιράκι,
Αίσχος το αγγλικό στιχάκι,
Νιαουρητό ανέραστου γάτου το τραγουδάκι.
Αλλά εμένα με ξετρέλανε εκείνο το φουξ φορεματάκι,
Λέω να ξαναπαντρευτώ για να κοπιάρω το καταπληκτικό μοντελάκι!
Ξέρεις καμιά ράφτρα,για το ρόζ φραμπαλαδάκι?τις ξυλιές στο κωλαράκι άστες, για την Κακομοίρα γλάστρα...

Ευτυχείτε!!!
Είθισται να λέει ο Αλκης Στέας.Ευτυχώς που πέθανε και δεν γνώρισε την Καλομοίρα!
Δυστυχείτε!!!θα φώναζε ο άμοιρος!

snikolas είπε...

Εμένα μου άρεσαν τα Γαλλάκια!

Lina είπε...

μπραβο ρε νικόλα!!! ναι, ο Γάλλος ήταν ζούπα!!

μαρίνα χωρίς τον ευγένη, όντως δεν θα λεγε τπτ το τραγούδι, γι αυτό κι εγώ προτείνω του χρόνου να παμε με πύρρο δήμα.

Marina είπε...

Elva, μου είναι δύσκολο να ασχοληθώ με τη μανία που έχει ο Ελληνας με αυτο το σαχλό πανηγυράκι όπου δεν γίνεται για να αναδειχθούν νέα ταλέντα αλλά για να δείξουμε στο κοινό το καλύτερο νούμερο του τσίρκου. Ενας παγκόσμιος πρωταθλητής, ρίχνει τη μύτη του και κάνει πιρουέτες σε 3 μέτρα πίστα, συνοδεύοντας έναν εντελώς ατάλαντο τραγουδιστή σε ένα τραγούδι μίμησης του Cat Stevens. Αλλοι πάλι κουβαλάνε κότες, γαλοπούλες, φτερωτούς αγγέλους ο θεός ξέρει τι άλλο για το ενδιαφέρον του κοινού..αν αυτό είναι τέχνη, αφήστε εμένα έξω, το τσίρκο ποτέ μου δεν μ'άρεσε.

agorafoviagr, ένα πανηγυράκι έχει γίνει που ο κόσμος αρέσει να το βλέπει, όχι τόσο για τα ανερχόμενα ταλέντα-φωνές όσο για το "τι θα σκαρφιστούν να βάλουν επί σκηνής πάλι". Τσίρκο!

patsiouri, για τον ΟΤΕ το έδωσαν. Τελικά ακόμη και στη Euroβύζιον τα πολιτικά παιχνίδια rule!

kitsomitso, την μετατροπή σε Combinezon τη βρήκα θεϊκή, αλλοίμονο να μην αναφέρω τη πηγή! Θα ήταν ντροπή μου!

An-Lu, Το τσίκι-τσίκι θα γίνει μεγάλη επιτυχία με τα μικρά, σαν τη Μακαρένα, θυμίσου με!

radio marconi, το 8άκι το δώσαμε για τον αγωγό baby στους Ρώσους, μόνο γι' αυτό.

panagiota, το φουστανάκι της πήγαινε γάντι.

Snikolas, δεν είχε σκηνική παρουσία το τραγούδι τους. Εμένα μου άρεσε το Αρμένικο και η Ουκρανή.

Lina, Ακουσα ότι θέλει του χρόνου ο Κραουνάκης να φτιάξει το τραγούδι της Eurovision, οπότε λές να βάλουν τον Πύρρο να κρατάει αγκαλιά την τραγουδίστρια και όλη την ορχήστρα; Τι ρεζιλίκια Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ και εγώ με όλο αυτό το πανήγυρη, αλλά… απέχει πολύ αυτό, από το να χαρακτηρίσω ένα κοριτσάκι χάρμα οφθαλμών… έκτρωμα.

Μπορεί να μην έχει την τέλεια φωνή… άφωνη όμως δεν μπορεί να την πει κανένας. (αν και το ηχόχρωμα της είναι τι ίδιο με εκείνο της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λατρεύτηκε από πολλούς) Έχει όμως όλο αυτό το…¨πακέτο¨ που λένε…υπέροχη κίνηση, το χάρισμα της επικοινωνίας, τσαχπινιά και νάζι, ευγένεια, και αφοπλιστική αθωότητα.
Και επιτέλους.. δεν πήγε να τραγουδιση στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ούτε σε κάποιο φεστιβάλ ποιοτικού τραγουδιού.

Και τελικά…Αυτό το…¨έκτρωμα¨ όπως την αποκαλείς μαρίνα…Κατάφερε να νικήσει (γιατί για νίκη πρόκειται) όλες αυτές τις συμμαχίες, και να βγει τρίτη.

Νομίζω ότι πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε παντού ασχήμιες, και να προσπαθήσουμε να δούμε και κάποια θετικά εκεί που υπάρχουν.

Και στο τέλος τέλος… καλώς η κακώς… την πατρίδα μας εκπροσωπούσε, και αν μη τι άλλο, πρέπει να την δούμε με αγάπη.

Η γνώμη μου επίσης είναι, να μην ξαναλάβει μέρος η χώρα μας σε αυτήν την γελοιότητα, των… ¨γλειψιμάτων¨!!!

Jason είπε...

Καλά μεταξύ μας ο Γιεβγένι δεν έκανε και τίποτα στη Eurovision. Βόλτες γύρω-γύρω έκανε για να μας ζαλίσει.
Βέβαια χωρίς την Πλούσενκο να κάνει τον ύκλο του χαμένου ποιητή, ο Bilan σιγά μην έβγαινε, αλλά αυτό λόγω της διασημότητας του Γιεβγένι, όχι δηλαδή ότι έκανε κάτι φανταστικό. Σόου είναι και η Eurovision, παίζει το ρόλο της και η διασημότητα.

Όσο για την Καλομοίρα, δεν είναι η Μούσχουρη, αλλά θα συμφωνήσω με το από πάνω σχόλιο. Έχει καλή φωνή για το είδος που τραγουδάει, έχει την ικανότητα να τραγουδάει ενώ χορεύει ταυτόχρονα (δοκιμάστε σπίτι σας να χορεύετε και να κάνετε τούμπες τραγουδώντας όπως πχ. ο Ρουβάς την ώρα που τραγουδάει, και αν δε σας έχει βγει η γλώσσα μετά από 1 λεπτό, τότε μπορείτε να μην αναγνωρίσετε ότι απαιτεί ταλέντο), έχει νάζι και έχει γενικά ό,τι χρειάζεται για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, και μ΄ αυτά και μ' αυτά κατάφερε με ένα ανύπαρκτο τραγούδι να τσιμπήσει την 3η θέση στη Eurovision, η οποία είναι ακριβώς αυτό το πανηγυράκι που λέμε, στο οποίο αυτό το πακετάκι πουλάει υπέροχα. Δεν είναι καμιά ποιότητα, αλλά γι' αυτό που είναι η Καλομοίρα ήταν μια χαρά. Φυσικά και υπήρχαν πολύ καλύτερα κομμάτια, αλλά εκεί δεν κερδίζει ο καλύτερος.

Τώρα το ότι βγήκαμε 3οι ως χώρα μου είναι εντελώς αδιάφορο και η καλύτερη δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ξαναπατήσουμε, όπως έχει κάνει από χρόνια η πολιτισμένη μουσικά Ιταλία.
Αλλά τι να κάνουμε...

Marina είπε...

Που πάς μωρή ξυπόλητη στ' αγκάθια, η Καλομοίρα, κατά τη γνωμη μου είναι "εκτρωμα" σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Δεν έχει τη φωνή που απαιτώ απο μία τραγουδίστρια, τη σκηνική παρουσία (γιατί το να τινάζει τη χαίτη και το κεφάλι άγαρμπα..δεν σημαίνει ότι έγινε και χορεύτρια) τα ναζάκια-γατούλας-Βουγιουκλάκη, δεν παίζουν,έχουν ξεπεραστεί. Ο Ρουβάς και η Παπαρίζου ήταν έτη φωτός καλύτεροι, γιατί είχαν ταλέντο, είχαν κάτι να δέίξουν (φωνή-αρμονική κίνηση, μπρίο) απο ένα κοριτσάκι, στο ρόζ φουστανάκι που νιαούριζε και κουνιώταν σαν νευρόσπαστο. Για νούμερο του τσίρκου καλή ήταν.
Σημείωσε ότι ούτε τον Ρουβά ακούω, ούτε τη Παπαρίζου. Απλά αναγνωρίζω το ταλέντο που έχουν.

Marina είπε...

Jason, Ο Πλουσένκο πούλησε το ρούσικο τραγούδι, με 2 πιρουέτες σε μία 3χ5 πίστα, πάλι καλά που είχε χώρο να κουνηθεί.
Ετσι όπως έχει γίνει η Eurovision δεν μ' αρέσει οφείλω να το πώ, γιατί έχει χάσει αυτό που ήταν παλιά, δλδ την ανάδειξη νέων ταλέντων σαν ΦΩΝΕΣ όχι σαν ακροβατικά νούμερα, με κότες, με γαλοπούλες, με φτερά και πούπουλα.
Αν η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει σε αυτόν τον μετριώτατο διαγωνισμό με μετριώτατα ταλέντα, εντάξει μέσα είμαι.
Αν επίσης μαζεύονται όλοι οι άσχετοι και γουστάρουν, βυζομπούτι, ΟΚ.
Οχι όμως και διαγωνισμός ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ! Ελεος πιά!

Ανώνυμος είπε...

Se kanenan de aresei kai oloi asxoleiste tromara sas. Mou aresei pou exete kai emperistatwmenh apopsh To de fraseologio deixnei to epipedo sas pou malon einai poly xamhlotero apo ayto ths kalomoiras...

panagiota είπε...

Αμαν βρε Καλόμοιρε,κόψε κάτι...
Κι ο Φρομ ασχολείθηκε με τον Φρόυντ,κι ο Φερμι με τον Αινστάιν(σε υπέρ και κατά των απόψεων των όπου συμφωνούσαν ή όχι)και το 90% του πλανήτη ασχολείται με τα όσα δεν τους αρέσουν στον Μπους.
Πω! πω!!Τελικά όλοι ανεγκέφαλοι είμαστε,με επίπεδο κάτω του μηδενός αφού σχολιάζουμε αρνητικά την "θεά"της φωνητικής Κακομοίρα...
Τρομάρα μας!!!

Σοφία είπε...

Εμένα πάντως η Καλομοίρα μου άρεσε, και ο Ρώσος το ίδιο, και φυσικά για τον Plushenko δεν έχω λόγια. Αλλά εντάξει, ο καθένας με τα γούστα του και περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια ;-)

Marina είπε...

kalo Moiros, καλώς τον και μετ' εις υγείες σου!

Σοφία, μα γι' αυτά τα κολοκυθοπιτάκια δεν ζούμε όλοι?

Juanita La Quejica είπε...

ΧΑΧΑ! Καλά λες... όλοι για μια κολοκυθόπιττα ζούμε!
Πάντως, είχε μια ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτη ταινία την ίδια ώρα στην ΕΤ.