Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Ιδιωτικά ΚΤΕΟ

Μετά απο αυτά που είχα τραβήξει πρίν 2 χρόνια στα δημόσια ΚΤΕΟ για να περάσω το αυτοκίνητό μου, είπα φέτος να πάμε σε ιδιωτικό μετά απο ραντεβού.
Σηκωθήκαμε λοιπόν το προηγούμενο Σάββατο και πήγαμε σε ένα νέο ΚΤΕΟ κοντά σχετικά στο σπίτι μας. Ηταν σε έναν πολύ όμορφα περιποιημένο χώρο, με άψογη υποδοχή απο ευγενέστατες κοπέλλες.Πήραν τα στοιχεία μας, μας πέρασαν σε ένα καθαρό όμορφο σαλόνι πελατών με μία τηλεόραση 40άρα πάνω απο το κεφάλι μας να παίζει αλλά χωρίς ήχο (καλόοο) είχε μηχανάκια για καφέ, αναψυκτικά, νερό κλπ...για να περιμένουμε.


Πίσω μας ο χώρος της εξέτασης των οχημάτων καθαρός σαν χειρουργείο και αστραφτερός. Ετριβα τα μάτια μου. Καμμία σχέση με το αντίστοιχο ΚΤΕΟ στον Αλιμο που σιχαινόσουνα να πατήσεις, πόσο μάλλον ν' αγγίξεις.
Σε μία ώρα είχαμε τελειώσει. Ενας ευγενέστατος τεχνικός μας έδωσε τα χαρτιά μας, μας υπέδειξε τι πρέπει να διορθώσουμε στους τροχούς (μία ευθυγράμμιση), μας άφησε το αυτοκίνητο μπροστά-μπροστά, μας χαιρέτησαν, και μας ξαπόστειλαν
Κόστος 96 ευρώ.
Χαλάλι τους!

29 σχόλια:

An-Lu είπε...

Not bad!

Marina είπε...

Not bad at all αν σκεφτείς ότι είχαμε ραντεβού στις 9.40 και τελειώσαμε σε 1 ώρα!!!! Ξαφνικά ένοιωσα ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρώπη!

Τζων Μπόης είπε...

ακρίβεια ελβετικού ρολογιού, 45 λεπτά μου είπαν 45 λεπτά έκαναν, βέβαια το αυτοκίνητό μου δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, είναι κι αυτό εστέτ όπως ο ιοδκτήτης του και προσέχει :)

Sourotiri είπε...

Και η μανα μου προτιμαει τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ απο τα δημοσια... Η διαφορα στην τιμη ειναι αμελητεα και αξιζει με τα χιλια να πας στο ιδιωτικο.

Ανώνυμος είπε...

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ είναι απίστευτο όχι μόνο γιατί τελειώνεις μπαμ μπαμ και χαλαρά αλλά και γιατί αν έχεις γνωστούς σου περνάνε και καΐκι.

Σοφία είπε...

Το θέμα δεν είναι να σου περάσουν καΐκι, το θέμα είναι να εξυπηρετηθείς. Εφόσον εξυπηρετήθηκες και δεν σε έγδυσαν, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Μπράβο τους!

Ra Ma είπε...

Το κόστος αναμονής, να περιφέρεσαι με χαρτιά από γραφείο σε γραφείο και το χάσιμο μιας μέρας δεν το συγκρίνω με μερικά ευρώ παραπάνω. Και είμαι σε φάση που πρέπει να το περάσω και εγώ!
Καλημέρα.

ZouZouna είπε...

Καλέ, πόσοι πήγατε στο ΚΤΕΟ? E, αφού ξεμπερδέψατε έτσι, μην το πείτε πουθενά... εγώ πάντα το έστελνα με αντιπρόσωπο και δεν έχω εμπειρία, ούτε απέξω.
το παιγνίδι δεν το ξέχασα, πάω να κομεντάρω στο προηγούμενο!! καλημεραααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Για να κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου ειναι ΟΛΑ καλα και θετικα οταν πληρωνουμε σε ιδιωτες για πραγματα αυτονοητα;
Με την ιδια λογικη ειναι ΟΚ,οταν καταργουνται πολλοι κρατικοι φορεις γιατι δεν ''δουλευουν καλα''; Τοτε να μη διαμαρτυρομαστε οταν σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει και κρατικη περιθαλψη και γινουμε οπως Αμερικη!

Juanita La Quejica είπε...

Αν δεν υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση, το κόστος των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι αβάσταχτο για τους περισσότερους από εμάς, οπότε ίσως εκ των πραγμάτων να μην είναι και δίκαιη η σύγκριση. Έχεις πάντως ένα δίκιο ανώνυμε.
Αλλά όπως τα περιγράφεις Μαρίνα, με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό! Θα μου στείλεις κατ'ιδίαν την διεύθυνση; Ούτε ξέρω πότε περνάμε ΚΤΕΟ, ευκαιρία να το τσεκάρω.

Tanila είπε...

KTEO για πρώτη φορά περνάς όταν δεις δημοσιευμένο τον αριθμό πινακίδας σου σε σχετική στήλη εφημερίδας. Τα ΝΕΑ νομίζω έχουν σε σταθερή μέρα της εβδομάδας, για παράδειγμα. Αν αγόρασες καινούριο αμάξι, είναι περίπου στην οκταετία. Από κει κι έπειτα, κάθε τρια χρόνια.
Εγώ πήγα σε δημόσιο. Αν εξαιρέσεις το ότι έγινα ρεζίλι (αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), μια ωρίτσα έκανα. Βέβαια δε πήγα τουαλέτα. Και ούτε μου είχανε πει νούμερο προτεραιότητας. Μονο ώρα ραντεβού.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ πας, μπαίνει το αμάξι για τεχνικό έλεγχο στην ώρα που έχει κλείσει ραντεβού, το κοιτάνε σχολαστικά (από την προσωπική εμπειρία που έχω) και φεύγεις χωρίς να έχεις κουραστεί με μαστόρια, που βαριούνται που δουλεύουν, που όταν περάσει ο τεχνικός έλεγχος για να σου βάλουν τη σφραγίδα στο φυλλάδιο μπορεί και να περιμένεις κανένα 20λεπτο.....Νομίζω πως στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, για να το περάσεις το αμάξι ενώ δεν είναι για να περάσει, γιατί φοβούνται μη χάσουν την άδειά τους. Ρίχνουν πολλά λεφτά σε μηχανικό εξοπλισμό όταν το στήνουν, για να ρισκάρουν. Αυτήν την άποψη έχω.
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr

Γιώργος είπε...

εγω χωρις να εχω τραβηξει οτι τραβηξες εσυ με το δημοσιο πηγα φετος για πρωτη φορα σε ιδιωτικο.
σε μιση ωριτσα ειχα τελειωσει.Κοστος οχι παραπανω απο 50 ευρω.
μονο που σε υποδεχονται σε καθαρο περιβαλλον, με ευγενεια ειναι αρκετο για να τους προτιμησεις.

γιαυτο και ειμαι υπερ του ιδιωτικου τομεα....
και που η κυβερνηση ξεπουλαει τους δημοσιους τομεις το κανει επειδη τα εχει κανει σαν τα μουτρα της...
μακαρι να ηταν ολες οι υπηρεσιες ετσι.

"ζαχαρούλα.." είπε...

κι εμείς πλέον μόνο σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ πάμε.. έχεις δει τα ΚΤΕΟ τα δημόσιο στην Πάτρα????? δεν θες...

φιλάκια, καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Οταν λετε εδω οτι το κρατος τα εχει κανει σαν τα μουτρα του (η κυβερνηση αυτη δλδ)εχετε απολυτο δικιο,αλλα ρωτω
εχετε αραγε σκεφτει οτι με αυτην ακριβως την γνωμη-νοοτροπια που εχουν πολλοι λογω δικαιης, το αναγνωριζω, αγανακτησης, μηπως ετσι προωθουνται εξ απαλων ονυχων ανεπιστρεπες αλλαγες, που σηματοδοτουν το τελος πολλων και σημαντικων κρατικων φορεων, οπως ειπα και παραπανω, οπως πχ.της δημοσιας Υγειας; Για σκεφτητε το και αυτο λιγο, ή ειστε ολοι τοσο πλουσιοι που διαλεγετε αμεσως τον ιδιωτικο τομεα;;

patsiouri είπε...

Εχει δίκιο ο ανώνυμος από πάνω μου...σε λίγο κάθε γειτονιά θα προσλαμβάνει σεκιούριτι τον οποίο θα πληρώνουν οι δημότες επειδή οι μπάτσοι είναι πχ (και όχι όλοι) άχρηστοι. Αυτό που πρέπει να ζητήσουμε σαν πολίτες είναι ο εκσυγχρονισμός και όχι η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Γιατί ακριβώς δεν είναι όλοι οι πολίτες πλούσιοι ώστε να πληρώνουν ιδιωτική υγεία, παιδεία, ΚΤΕΟ, φύλαξη παιδιών και χιλιάδες άλλα που δε μου έρχονται τώρα.
προσωπικά δεν οδηγώ οπότε έχω γλυτώσει ΚΤΕΟ, ασφάλειες και τέτοιες ιστορίες, απλώς έχω κάνει πλούσια τη συμπαθή κίτρινη φυλή, ούτε οικογένεια έχω οπότε δεν πληρώνω φροντιστήρια, στο θέμα της Υγείας όμως αντιμετωπίζω υπέρογκα έξοδα στα οποία τυχαίνει να μπορώ να ανταπεξέλθω. Αν δε μπορούσα όμως τι θα γινόταν?
Ας έχουμε όλοι αυτό στο μυαλό μας.

Marina είπε...

Γιωργο..είδαν και αποειδαν και ξεπουλάνε τον δημόσιο τομέα μήπως δούν καλύτερες υπηρεσίες και μέρες. Αν είναι να αισθάνονται οι πολίτες σαν μέρος ενός όλου, όπου οι μέν θα εξυπηρετούν τους δε χωρίς κανένα πρόβλημα, ας ξεπουληθεί όλοι η Ελλάδα και τα καθίκια που μας βγάζουν το λάδι..(ή και αυτούς που σκότωσαν την Αμαλία) ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

aνώνυμε, αν σκεφτούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός υπάρχει επειδή ο πολίτης τον πληρώνει, δεν καταλαβαίνω γιατί να μου βγάζει απο τη μύτη την υπηρεσία που οφείλει να κάνει αλλά δεν εφαρμόζει. Δεν είναι θέμα πλούτου εδώ, απλή αγανάκτηση. Αν τίθεται θέμα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να πάρουν τη δουλειά των δημόσιων, να τους τη πάρουν. Γιατί μόνο με τον τρόμο μη χάσουν τα κεκτημένα θα ανασκουμπωθούν οι δημόσιοι και θα πράξουν το καθήκον τους. Στο εξωτερικό το να είναι κανείς δημόσιος υπάλληλος είναι Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ, ενώ εδώ..άρχοντες!Καιο πολίτης..τσανακογλείφτης.

patsiouri μου, πώς το βλέπεις να εκσυγχρονίζεται ο βολεμένος κρατικός υπάλληλος? Στην Ελλάδα ζούμε εκεί που του δημοσίου δεν ιδρώνει το αυτί του. Θα ιδρώσει μόνο αμα φοβηθεί ότι θα ΧΑΣΕΙ. Τότε μπορεί και να κάνει το καθήκον του. Σόρυ δλδ που στο λέω, αλλά το δημόσιο είναι πληγή για την Ελλάδα.

Marina είπε...

Ανώνυμε, γιατί να μη πληρωνουμε σε ιδιώτες τα αυτονόητα, όταν το κράτος δεν μας τα παρέχει, ή χειρότερα ώσπου να τα δώσει μας βγάζει το λάδι; Και τι ποιότητα υπηρεσιών μας εξασφαλίζει αυτό το κράτος; Στην Ελλάδα ζούμε. Για ν' αλλάξει κάτι πρέπει να τρομοκρατηθούν οι μηχανισμοί..ότι "κύριοι, τέλος. Σπίτια σας τώρα". Λυπηρόν αλλά αληθές. Οταν πέθανε η μητέρα μου τράβηξα το ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ στην εφορία γιατί η συγκεκριμμένη υπάλληλος ήθελε μπαξίσι. Και εγώ δεν της τόδινα. Δέκα φορές με πηγε και με έφερε, μου ακύρωνε συνέχεια τα χαρτιά μου..για τα 50 ευρώ που ήθελε..δωράκι! Τέτοιο κράτος ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Juanita, για την υγεία ΔΕΝ ΘΕΤΩ ΘΕΜΑ ΕΔΩ. Μόνο για το ΚΤΕΟ σχολιάζω. Θα σου στείλω τη διεύθυνση αν και αυτό που πήγα είναι πολυ μακρυά απο το σπίτι σου, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο και στη γειτονιά σου.

Tanila, ΚΤΕΟ περνάω κάθε δύο χρόνια, τσεκάρω το στρογγυλό αυτοκόλλητο πίσω. Και προηγουμένως έχω πάει το αυτο στο σέρβις. Σε δημόσιο ΚΤΕΟ δεν ξαναπατάω ΠΟΤε. Οι τεχνικοί έχουν ένα τρόπο να μιλάνε σε όσες γυναίκες δεν συνοδεύονται λές και μιλάνε..σε καθυστερημένα άτομα...επειδή οι ίδιοι είναι χαμηλού IQ. Aρνούμαι να ασχολούμαι μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

@patsiouri
Συμφωνω μαζι σου και δεν καταλαβαινω πως οι αλλοι εδω εχουν τετοια λανθασμενη γνωμη για πραγματα κεκτημενα. Δηλαδη δεν εχουν προβλημα αν τα ΚΤΕΟ γινουν ιδιωτικα, αλλα εχουν αν γινουν τα νοσοκομεια ιδιωτικα;
Ειμαστε σοβαροι τωρα; θελετε δηλαδη να σας κανει η ΝΔ και εξαιρεσεις, μια και στα δημοσια ΚΤΕΟ φερονται χειροτερα στις γυναικες απο οτι στους ανδρες;Εκει ΜΟΝΟ ειναι το προβλημα σας, ολα τα αλλα τα βρισκετε εσεις σωστα;Δεν σας απασχολουν οι αυξησεις που εγιναν και οτι συνανθρωποι μας δεν εχουν να φανε, τα ΚΤΕΟ ειναι το ΜΟΝΟ προβλημα στην Ελλαδα;;
Για σκεφτητε τα πραγματα λιγο πιο ωριμα πριν να ειναι πολυ αργα για οτιδηποτε αλλαγες...

patsiouri είπε...

Μπορεί να γίνει κάτι πολύ πιο απλό που να μας βολεύει όλους. Ο.Κ, να γίνουν όλα ιδιωτικά, συμφωνώ. Καλύτερες υπηρεσίες όντως θα παρέχονται. Όλα. Σχολεια, πανεπιστήμια, ΚΤΕΟ, νοσοκομεία, διόδια, αστυνομία,λιμάνια, τα πάντα!

Απαιτώ όμως σαν πολίτης, για οτιδήποτε ιδιωτικό χρησιμοποιώ, να αφαιρείται η δική μου συνεισφορά μέσω ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ για τη συντήρηση του αντίστοιχου δημοσίου. Δεν έχουμε αστυνομία? Ωραία, κλείστε το το μαγαζί να πληρώνω εταιρεία, αλλά όχι και το άχρηστο οποιοδήποτε Α.Τ.

Ιδιωτικό νοσοκομείο? Ευχαρίστως, αλλά να μην είμαι υποχρεωμένη σα μισθωτή να πληρώνω εισφορά στο γαμωΙΚΑ, να πληρώνω μόνο το ιδιωτικό.
Ιδιωτικά σχολεία? Σούπερ,ΜΟΝΟ ιδιωτικά όμως! Όχι να στείλω το παιδί μου ιδιωτικό και να φορολογούμαι ΚΑΙ για το δημόσιο θέλω δε θέλω!

Κοινώς,αισθάνομαι τρομερό κορόιδο να διπλοπληρώνω για οτιδήποτε. Συμφωνώ με τη Μαρίνα, το δημόσιο είναι μάστιγα και πρέπει να καταργηθεί. Μέσα, κι'εγώ από τον ιδιωτικό τομέα επιθυμώ να εξυπηρετούμαι, αλλά να ΜΗΝ πληρώνω για κανέναν άλο τομέα που ούτως η άλλως δε χρησιμοποιώ!

Όταν σταματήσω να φορολογούμαι για κάτι δημόσιο, τότε μόνο θα σταματήσω και να το χρησιμοποιώ, αλλά νομίζω πως τελικά όλη η Ελλάδα διπλοπληρώνει οπότε έχουν καλομάθει και οι μεν και οι δε.

Kαι αν είχα αυτοκίνητο, δε θα πατούσα σε Ιδιωτικό ΚΤΕΟ παρ'όλο που δεν αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα. Γιατί το δημόσιο ΚΤΕΟ το πληρώνω. Και δε με νοιάζει πως θα μου μιλήσει ο κάθε ξύσουλας στο δημόσιο ΚΤΕΟ, απλούστατα θα έτρωγα μέλια επειδή τον βάζω να δουλέψει ενώ αν είχα πάει στο ιδιωτικό την ώρα που εγώ θα (ξανα)πλήρωνα αυτός θα τα (ξανα)'ξυνε!

(Το ότι κάποια αγαθά ΄θα έπρεπε αυτονόητα να διατίθενται δωρεάν σε κάθε πολίτη, πράγμα που συμβαίνει π.χ στην "υπανάπτυκτη" Κούβα είναι πολύ μεγάλη κουβέντα...)

Marina είπε...

Ανώνυμε και patsiouri, το άρθρο μου αφορά ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΤΕΟ. Δεν σχολιάζω ούτε αναφέρομαι στην ιδιωτικοποίηση του Κρατικού μηχανισμού της Ελλάδος.

Marina είπε...

patsiouri, όταν έχεις στρώσει τον κώλο σου χρόνια για να αποκτήσεις το lifestyle που βολεύει εσένα, ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ τον ΄κάθε "ξύσουλα" να σου τη λέει, επειδή ξέρει ότι μπορεί. Επειδή είναι στο δημόσιο αραχτός. Επειδή ξέρει ότι αναγκαστικά σ' αυτόν θα πάς. Για να γίνει η δουλειά σου, θα κλείσεις το στόμα σου και θα τον ανεχθείς. Δες το άρθρο του Yo!Reekaπου που ανέχεται τη γαϊδάρα πίσω απο τον γκισέ. Εγώ δεν το ανέχομαι. Χαλάω τον κόσμο, στην ανάγκη κουβαλάω και την τηλεόραση.
Εχω ζήσει στο εξωτερικό πολλά χρόνια. Δεν είμαι εναντίον του κρατικού φορέα. Είμαι εναντίον του κάθε φορέα που δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.
Ξέρω ότι βρίζοντας τον μισογύνη των ΚΤΕΟ που πληρώνω, τίποτα δεν θ' αλλάξει. Ο κόσμος αλλάζει, το δημόσιο λιμνάζει.

Ανώνυμος είπε...

patsiouri + Μarina

Ναι,αλλα, εχουμε τροπο να τιμωρησουμε τους κακους, ρε παιδια. Γιατι δεν το κανουμε μαυριζοντας τους στις εκλογες; Οταν ερθει ο καιρος ασχετα απο τις γκρινιες, παλι τα Κωστογιωργακια θα τρεξετε ολοι να ψηφισετε, ετσι δεν ειναι;

Marina είπε...

Ανώνυμε, αυτά περί μαυρίσματος τα ακούω τώρα ΧΡΟΝΙΑ. Ολοι δεν θέλουμε τα ίδια και τα ίδια και όταν καταμετρώνται οι ψήφοι πάλι τα γνωστά ονόματα βγαίνουν. Είναι οι Ελληνες ραγιάδες του κερατά.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δυστυχως δικιο! Ετσι πιστευω και εγω, αλλα βεβαια τυχαινει να μην ψηφιζω αυτους που βριζω, ενω οι ραγιαδες που λες και εσυ, αυτο κανουν μια ζωη! Σκεφτονται μηπως να περιμενουν άλλα....
400 χρονια ;

patsiouri είπε...

Δεν εχω φηφίσει ποτέ Πασόκ και Ν.Δ.
Αυτό που είναι λυπηρό, είναι πως ακούς νέους ανθρώπους να τα ψηφίζουν επειδή έτσι "κάνει από πάντα η οκογένεια...". Φιάσκο.
Κι'εμένα οι δικοί μου ήταν κάποτε πορωμένοι με το ένα από τα δύο, αλλά ΠΟΤΕ δε διανοήθηκα να το ψηφίσω. Ήμαρτον!
Επίσης με τσαντίζουν κάτι γερόντια που ακούω να μυξοκλαίνε στο λεωφορείο "Χάλια τα'χουνε κάνει αλλά αυτό είναι το κόμα μας, τι να κάνουμε???"
Θέλω να τους δείρω!

Ανώνυμος είπε...

Μια απο τα ιδια! Ουτε και εγω εχω ψηφισει ποτε τους μονομαχους και γι αυτο δεν
καταλαβαινω τιγλωσσα μιλανε
οι υπολοιποι εδω σ αυτο το ποστ! Αλλοιμονο αν ψηφιζαμε
τα κομματα που ψηφιζαν/ουν συγγενεις μας, χωρις καμμια
κριτικη! Τα γεροντια που λες οτι μυξοκλαινε αλλα ψηφιζουν τα ιδια και τα ιδια, απο παραδοση, προτεινω να τα στειλουμε σε καμμια διαδηλωση συνταξιουχων! Εκει εχουν μεγαλες πιθανοτητες να τους δειρουν τα....ΜΑΤ!

Unknown είπε...

Εγώ με τα ιδιωτικά κτέο πάντως σώθηκα!Ούτε ταλαιπωρία,ούτε ουρές,ούτε πλάγια μέσα για να περάσει το αμάξι σου!Μπράβο τους!Έχω πάει σε δύο κτέο της Autovision στη βάρη και στον Πειραιά ένα της δουλειάς και ένα δικό μου και τις δύο φορές έφυγα σε 30 περίπου λεπτά όμορφα και ωραία!Αν θέλετε δοκιμάστε τα!
τηλ 210.2.44.44.44
www.kteohellas.gr

Ανώνυμος είπε...

σε οσους σκοπευουν να ελέγξουν τα αυτοκινητα τους σε ΚΤΕΟ
Προτεινω ανεπιφυλακτα
- auteco - 210 340 7700-www.auteco.gr

πιστευω οτι ειναι πολυ καλη εμπειρια και πολυ οικονομικη
πληρωσα 39,99 οπως μου ειπε η ευγενεστατη κοπελα απο το ταμειο

τωρα αν υπολογισεις οτι εχει χαμηλοτερη τιμη απο το δημοσιο και δωρεαν τον επανελεγχο και βλεποντας και τη foto του φίλου blogger τα συμπερασματα δικα σας...