Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

Aftermath

μετά από όλα αυτά που είδα, διάβασα και άκουσα φοβάμαι ότι

.........σε ένα μήνα θα τα έχουμε όλα μασήσει, μαζί με τις συγνώμες και των πολιτικών και των πολιτών και καταπιεί
.........θα γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία τους, μαθήματα, εξετάσεις, προβλήματα, το μέλλον τους (όποιο), ό,τι έγινε έγινε
........ όλοι θα γίνουν Θωμάδες και θα απαρνηθούν την αναμιξή τους στο οτιδήποτε, ακόμη και στην ΑΔΡΑΝΕΙΑ - προβλέπονται πολλά κορδώματα εδώ.
ο Δερβενιώτης μιά χαρά τα είπε εδώ

και στο εξάμηνο
......... θα είναι σαν να μην έγινε και τίποτα, ιδιαίτερα αν βγεί ΑΛΛΟ ΕΝΑ νέο βατοπαίδι.

Τα χειρότερα πάντα έρχονται.

29 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα ναι, θα τα έχετε... ;)

Ανώνυμος είπε...

σ αυτο συμφωνουμε αγαπητη! Το επιβαλλει το συμφερον μας αλλωστε, βεβαιως-βεβαιως!

ELvA είπε...

Λιγο δυσκολο να κανουμε προβλεψεις. Αυτο που θα πρεπει να κανει ο καθενας ειναι να κατσει και να σκεφτει τα αιτια που προκαλεσαν τα γεγονοτα και να βγαλει καποια χρησιμα συμπερασματα. Ουτε να θεωρουμε τιποτε δεδομενο, αλλα ουτε και να υποτιμαμε την οργη του κοσμου απεναντι στην αδιαφορια,
την αστυνομοκρατια και την κοινωνικη αδικια.

Ανώνυμος είπε...

Να' σαι σίγουρη!
Σάμπως δεν έχει ξαναγίνει;

issallos είπε...

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια......λεει το ρητο....
αλλα σ' αυτο τον τοπο....την ελπιδα την σκοτωνουμε παντα πρωτη
....γιναμε μιζεριαριδες και κρυφολαμογια.......και... και...και
..αντε φιλεναδα.......η επομενη επανασταση θα γινει
εκ του καναπεως βεβαιως βεβαιως
ινα συμορφωθωμεν τα της ενομου ταξεως.....αμην !!!!
>>>>να μην ανοιξει ρουθουνι ενα πραμα.....!!!!<<<<<

ΥΓ
http://tsak-giorgis.blogspot.com/
δες τι βρηκα....ειναι κατατοπιστικο

phlou...flis είπε...

Ετσι κι αλλιώς, αυτό που λες συμβαίνει και σήμερα και τώρα. Μόλις κλείνουμε τις τηλεοράσεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν και καποιοι Μαρινα, που δεν θα ξεχασουν οσα χρονια και αν περασουν. Κι αυτοι θα ειναι οι δυστυχεις γονεις του ατυχου παιδιου , αυτοι που μεσα απο ενα οδυνηρο αλλα και παραλογο αισθημα ενοχης θα σκεφτονται, αυτο που σκεφτεσαι κι εσυ " γιατι δεν το προστατευσαν".

ΥΓ. Δεν ειχα καμμια προθεση να σε "λιθοβολησω" στο προηγουμενο ποστ κι ουτε ειμαι θολωμενη απο οργη . Ειμαι πολυ λυπημενη και θα ηθελα, αν ποτε κατα τυχη, διαβασει καποιος απο τους γονεις του παιδιου την αναρτηση σου, να μην νιωσει αυτος λιθοβολημενος.

Γεωργία είπε...

Να και κάτι, σχετικά με αυτό το θέμα, στο οποίο συμφωνώ μαζί σου (γιατί ως προς τα αλλά σου δύο ποστ, έχω αρκετά διαφορετικές απόψεις).
Αυτά τα πράγματα ξεχνιούνται σχεδόν ανατριχιαστικά γρήγορα. Γίνεται λίγο χαμός, εκτονώνεται, ξεφουσκώνει και, αυτό ήτανε.

Olga είπε...

Κάπου διάβασα σήμερα, ότι είμαστε λαός που ξεχνάει...
Και δυστχώς θα συμφωνήσω..Ίσως όχι όλοι - μην το ισοπεδώσουμε- αλλά η πλειοψηφία!

Καλημέρες ξενυχτισμένες

Heliotypon είπε...

Το χάλι μας με έχει απασχολήσει από δεκαετίες. Μόλις ένοιωσα τον εαυτόν μου άρτχισα να αναρωτιέμαι γιατί εμείς διαφέρουμε από τους άλλους Ευρωπαίους. Γιατί η χώρα μας είναι πάντα πίσω, Γιατί πάντα ντρεπόμαστε (κι ας μην το ομολογούμε) για την εθνικότητά μας, κι ας λέμε τα δήθεν περί περήφανης (@@) Ελληνικής φυλής και περί φώτων που δώσαμε στον κόσμο (τώρα τα φέρνουμε από την Κίνα...) και διάφορα τέτοια ωραία και εθνικά! ΓΙατί μιλάμε πάντα για Ευρωπαϊκά προϊόντα κι εννοούμε της "άλλης" Ευρώπης, αφού κι εμείς Ευρώπη είμαστε. Και γιατί σε κάθε περίπτωση συμπεριφερόμαστε σαν Αφρικανοί αν και ίσως αδικώ τους αφρικανούς μ' αυτή τη φράση, μιά κι αυτοί είναι, τουλάχιστο, γνήσιοι, ενώ εμείς εντελώς μπασταρδεμένοι. Και πολλά άλλα. Ακόμη δεν έχω βρει τις απαντήσεις και φοβάμαι ότι δεν θα τις βρω μέχρι το τέλος (μου). Βέβαια υπάρχουν και οι τελεοπτικοί βιβλιοπώλες με τα "ωραία" τους για τη Ελληνική φυλή, με τις ομάδες "Ε", με το ένδοξο διαστημικό παρελθόν μας, και άλλα φαιδρά για παιδάκια και μάλιστα καθυστερημένα! Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να τους πιστεύουμε, να τους χρησιμοποιήσουμε σαν ναρκωτικό, έτσι, για φύγουμε από τη θλιβερή πραγματικότητα;

Marina είπε...

Darthiir,φώς φανάρι ότι ζείς σε μία ξένη χώρα που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της.

Exofthalmi, ευχαριστώ αδελφή του ελέους, μη ξεχάσετε τη θεσούλα που σας ζήτησα (ξέρετε εκεί που πέφτουν τα λαδώματα):-)

Elva, συμφωνώ. Ολοι περιμένουμε να δούμε που θα μας οδηγήσουν αυτά που έγιναν, αυτά που γίνονται κάθε στιγμή και ποιό θα είναι το μέλλον αυτής της ταλαίπωρης (ταλαιπωρημένη απο τους ανθρώπους) χώρας.

Lilith, δυστυχώς έχει ξαναγίνει γι' αυτό λεω ότι τα χειρότερα έρχονται. Το ένστικτό μου αυτό που λέει.

Marina είπε...

Ισσαλε, βεβαίως-βεβαίως και όχι μόνο απο τον καναπέ μας! Θα πάρει ο καθένας μας και απο ένα PSP αντε και κανένα WII να παίξουμε και πόλεμο τρώγοντας πίτσες και΄πίνοντας μπύρες.

phlou..flis, γι αυτό άλλωστε το έγραψα.

Ελευθερία, ναί οι γονείς του παιδιού αυτού δεν θα το ξεχάσουν όσοι ζούν. Ελπίζω όμως αν ποτέ ΄τύχαινε να διαβάσουν το άρθρο μου (που πολύ αμφιβάλλω)να νοιώσουν λιθοβολημένοι, γιατί σε αυτή τη χώρα δεν αλλάζει τίποτα με ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο, η εξεγερση που ζούμε το αποδεικνύει.
Να νοιώσουν λιθοβολημένοι που έβαλαν μπροστά τα προσωπικά τους (όπως πολλοί χωρισμένοι γονείς που άφησαν ένα παιδάκι χωρίς υποστήριξη στη τύχη του αντίθετα με άλλους ώριμους γονείς που ναί μεν χωρίζουν αλλά stand by στα παιδιά τους). Ξέρεις πόσα παιδιά είναι έτσι; Εκατοντάδες ζούν μόνα τους και υποφέρουν. Ενα όμως πέθανε. Κάτι καλό ας βγεί απο τον "λιθοβολισμό". Κάτι καλό ας βγεί απο την εξέγερση.

Yoryia και όχι μόνο ξεχνιούνται αλλά παραγράφονται κιόλας. Σαν να μην έγινε τίποτα. Η ζωή συνεχίζεται! :-( Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σου και στα κάτω απο αυτό άρθρα.

Οlga, είναι γεγονός ότι πολύ απο εμάς έχουν αδύνατη μνήμη και δεν μαθαίνουν ποτέ απο παλιές εμπειρίες.

Marina είπε...

Heliotypon, όπως και εσύ πολλές φορές και για χρόνια αναρωτιόμουνα γιατί η Ελλάδα αποστασιοποιείται της Ευρώπης, ενώ ανήκει στην Ευρώπη. Μπορεί η αρχαία Ελλάδα να έδωσε πολιτισμό όταν ο υπόλοιπς κόσμος ήταν πάνω στα δέντρα, τώρα όμως άλλοι έχουν πολιτισμό και η Ελλάδα ανέβηκε στα δένδρα, και οι πολίτες να πετάμε καρύδες ο ένας στον άλλο.
Είμαστε σαν λαός σε συνεχή εξέγερση με οτιδήποτε "ξένο" απο εμάς ίσως γιατί αισθανόμαστε "ξένα σώματα" σε ένα κοινωνικό σύνολο. Δεν μας χαλάει καθόλου να είμαστε το χειρότερο παράδειγμα της ΕΕ ενώ νομίζουμε ότι οι άλλοι φταίνε και εμείς είμαστε οι καλύτεροι του χωριού.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουμε, με λυπεί όμως αφάνταστα που δεν πάμε μπροστά. Πουθενά. Κύττα τη παιδεία πώς έχει καταντήσει, κύττα τους νέους που σπουδάζουν και μετά τι? Κύττα τους εργαζόμενους, κύττα τους ηλικιωμένους να τρώνε ξύλο στις πορείες.
Εχω ζήσει σε μία ευρωπαϊκή χώρα που αν πέσεις στο πεζοδρόμιο, καλείται στη δικαιοσύνη το κατάστημα μπροστά στο οποίο έπεσες να λογοδοτήσει τι πιθανόν έρριξε στο πεζοδρόμιο και γλίστρισες. Ενα ασθενοφόρο εμφανίζεται απο το πουθενά να σε μαζέψει και να σε πάει σε ένα νοσοκομείο για να διαπιστωθεί ο τραυματισμός και να γραφτεί έκθεση. Το στραμπουληγμένο πόδι-χέρι ό,τι είναι, τυλίγεται, γνωστοποιείται η σχολή σου ότι θα άπέχεις απο τα μαθήματα και κάποια συμφοιτήτρια/εθελόντρια/καθηγήτρια σου φέρνει καθημερινά το μάθημα που έγινε σε φωτοτυπίες. Μετά την ανάρρωση σου αναλαμβάνει η νοσοκόμα της περιοχής σου που σε επισκέπτεται καθημερινά. Και αυτά όλα το 1982.
Για τα Ελληνικά δεδομένα του 2008 είναι πράγματα απο τον Αρη.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας, είναι η νοοτροπία των Ελλήνων.

Unknown είπε...

Φως φανάρι ότι δεν ζω εκεί. Φως φανάρι ότι ούτε θεωρώ ότι ζω εκεί γιατί δηλώνω ευθαρσώς ότι θα τον ξεχάσετε.
Αντιθέτως ζω σε μια χώρα όπου θα είμαι από τους λίγους που δεν θα ξεχάσουν. Δεν θα ξεχάσουν γιατί ακριβώς είναι ιδεολόγοι και δεν ασχολούνται μόνο με το σήμερα. Εσύ Μαρίνα μου που είσαι πραγματίστρια θα το ξεχάσεις. Όπως έχεις ήδη ξεχάσει όλα όσα οδήγησαν σε αυτό και όλα τα υπόλοιπα.
Το "ξεχνώ" ξέρεις δεν έχει να κάνει με την μνήμη, αλλά με τον τρόπο αντιμετώπισης και αντίδρασης. Από μνήμης κανείς δεν ξέχαε τίποτε. Το θέμα έιναι ότι στην πράξη δεν του αφήνει ίποτε αυτή η μνήμηγιατί γυρνά στην καθμερινότητά του.
Τις κρύες ειρωνίες κράτα τες για όσους δεν είναι ιδεολόγοι. Για ανθρώπους σαν του λόγου σου ας πούμε.
Μόνο που αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πως δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό της χώρας αυτό. Γιατί παντού εκλείπουν οι ιδεολόγοι και οι πραγματιστές αλώνουν κάθε πτυχή της ζωής.

Εσύ Μαρίνα μου δυστυχώς ξέχασες ήδη.

Marina είπε...

Perhaps, perhaps, perhaps

ELvA είπε...

Μαρινα,
δε θα συμφωνησω με οσα λες,
Αυτα προφανως ισχυαν για την Αγγλια του ...1982(;) Στην Αγγλια ομως του 2007, διαβασες τι συνεβει με περιπτωσεις οπως του
(Baby P,)που δυστυχως δεν ειναι η μοναδικη εκει! Στην
Αυστρια του 2007 (Fritzl), στη Γερμανια του 2007 γινονται σχεδον καθημερινα τρομερα εγκληματα βιας
μεσα στις οικογενεις, μερικα των οποιων ακομη και με την ΑΝΟΧΗ κρατ. υπηρεσιων(!) ακομη κι οταν ειχαν ενημερωθει καποιοι για τις συνθηκες και τους κινδυνους που υπηρχαν.Αυτο που θελω να πω χωρις να δικαιολογω τιποτα και και κανεναν ειναι οτι η κρατ. αναλγησια σημερα υπαρχει παντου! Δυστυχως εχει να κανει κυρια με μεγαλες περικοπες προσωπικου,με ανεκπαιδευτο, νεαρο σε ηλικια και αδιαφορο προσωπικο(προσωρινες δουλειες),επιφανειακες στατιστικες που γινονται για τα 'ματια του κοσμου'
χωρις να σημαινουν τιποτα, με μοναδικο σκοπο να εντυπωσιασουν πολιτικους ωστε να παρουν κρατ. επιχορηγησεις οι κοινοτητες.Τα πραγματικα κοινωνικο οινονομικα προβληματα της περιοχης ομως δε λυνονται ετσι! Τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι τα βλεπω και τα διαβαζω καθημερινα. Τα 'κρατη προνοιας' της ΕΕ δεν ενδιαφερονται σημερα για τους μη προνομιουχους πολιτες, σε δευτερης κατηγοριας περιοχες και αυτο το βλεπουν ολοι σιγα σιγα σε ολη την Ευρωπη και στις ΗΠΑ. Ο μεσος Ευρωπαιος
πολιτης, αγανακτησε παντου, πια, με τη πολιτικη
των 'δυο μετρων και δυο σταθμων' και δεν εμπιστευεται πια το κρατος του οπως παλιοτερα...Τωρα ειδικα που υπαρχει μεγαλη κριση και ο κοσμος χανει δουλειες κατα χιλιαδες καθε μερα, αστα καλυτερα...
Στην Ελλαδα, που ολα ερχονται με καθυστερηση... θα τα δειτε μετα τις γιορτες, δυστυχως...

http://www.guardian.co.uk/uk/2007/nov/11/deniscampbell.health

Σοφία είπε...

Θα συμφωνήσω με την Elva ότι η χώρα που περιγράφεις σε προηγούμενο σχόλιο σίγουρα δεν είναι η Βρετανία, τουλάχιστον όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε καμιά κωμόπολη δεν ξέρω, ίσως όντως να λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα.

Τώρα ως προς το άλλο θέμα, ότι σε ένα εξάμηνο θα τα έχουμε ξεχάσει όλα, συμφωνώ απόλυτα. Στην ψυχολογία το φαινόμενο αυτό αποκαλείται "αισιοδοξία της μνήμης" και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Ελλήνων, αλλά των ανθρώπων γενικώς.

Marina είπε...

Elva, δεν βλέπω που διαφωνούμε. Στην Αγγλία του 1982 βεβαίως υπήρχαν κακοποιήσεις παιδιών και δείγματα βίας μέσα στις οικογένειες, όπως και σήμερα, βεβαίως υπήρχαν street riots πολύ πιο βίαιες απο την εξέγερση που ζούμε τώρα, με πάρα πολύ ξύλο, φωτιές, σπασίματα, πλιάτσικο, πάρα πολλούς τραυματίες και νεκρούς.

Δεν ζώ πιά στη χώρα αυτή διαβάζω όμως και συζητάω με φίλους που ζούν. Ο κόσμος όλος έχει αλλάξει, όλα αυτά που γράφεις είναι αληθινά. Εξεγέρσεις γίνονται για ν'αλλάξουν τα κακώς τοποθετημένα και καλώς γίνονται.
Μακάρι ν' αλλάξουν τα κακώς κείμενα και εδώ.

Marina είπε...

Sophia, είναι το Λονδίνο και η περιοχή που ζούσα σαν φοιτήτρια ήταν το Hornsey (ένα φτηνό και υποβαθμισμένο προάστειο τότε, δεν ξέρω πως είναι τώρα). Το περιστατικό είναι αληθινό, συνέβει σε εμένα που έπεσα μπροστά απο ένα McDonalds και έσπασα τον αστράγαλό μου.

ELvA είπε...

Μαρινα, αυτα συνεβαιναν στην Ευρωπη,TOTE..Ομως δεν ειμαι και τοσο σιγουρη πια,
για να μη σου πω ΚΑΘΟΛΟΥ σιγουρη οτι θα νοιαζοντουσαν σημερα στην Αγγλια και γενικα στην Ευρωπη για μια ξενη φοιτητρια που..χτυπησε τον αστραγαλο της, εξω στο δρομο! Αν ηταν, δε, και μαυρη, ισχυει δυστυχως το ...'ας προσεχε'! Tα πραγματα δεν ειναι πουθενα πια, οπως ηταν παλιοτερα ! Τωρα οσο γι αυτο που λες οτι οι ''Εξεγέρσεις γίνονται για ν'αλλάξουν τα κακώς τοποθετημένα και καλώς γίνονται. Μακάρι ν' αλλάξουν τα κακώς κείμενα και εδώ '', σιγουρα ολοι θα συμφωνησουν, αλλα ΠΩΣ μπορει να γινει κατι χωρις συμμετοχη; Απο μονο του τιποτα δε γινεται και με το να περιμενουμε αλλους να μας σωσουν τοτε, ζητω που...καηκαμε!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Ελπίζω πως δε θα ξεχάσουμε. Δε θέλω να ξεχάσω. Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο.
Πάμε πίσω. Όχι μόνο η Ελλάδα, ο κόσμος γενικότερα. Κι αυτό γιατί γίναμε συμφεροντολόγοι, βολεψάκηδες και περιμένουμε από τους άλλους να μας ξελασπώσουν.. Και δε βγάζω την ουρά μου απ'έξω. Γιατί ό,τι και να γινόταν ως τώρα το ξεχνούσα. Αυτό όμως δε με αφήσω να το ξεχάσω.

Marina είπε...

Elva, για το τότε μίλησα όχι για το τώρα που ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Η Αγγλία του τότε σεβοταν τον πολίτη - τώρα ίσως έχει αλλάξει, δεν ζώ πιά εκεί. Οσο για το πώς θα αλλάξουμε τα κακώς τοποθετημένα δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω και εφαρμόζω είναι να είμαι εγώ εντάξει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στον εαυτό μου. Και η ψήφος μου να μη πηγαίνει χαμένη.

Γυάλινο δάκρυ, θα το ξεχάσεις γιατί η εξέγερση αυτή δεν στεφανώθηκε με κάποια πολύ μεγάλη αλλαγή, όπως π.χ. τότε του Πολυτεχνείου. Οι κυβερνώντες την άφησαν να γίνει, να εξελιχθεί και λίγο-λίγο να σβήνει, κυττώντας τη αδιάφορα και μην αλλάζοντας σε ΤΙΠΟΤΑ τη πεπατημένη τους. Αν υπήρχαν νεκροί και τραυματίες ίσως κάπως να έβγαιναν απο τα αφιονισμένα τους σύννεφα και να έπαιρναν θέση..ενώ τώρα θα δείς που πόσο αλαφρωμένο θα δικάσουν τον δολοφόνο που σε 2 το πολύ χρόνια θα είναι έξω. Κανείς δεν θα πάρει είδηση και θα περάσει στα ψιλά των εφημερίδων.

Τρείς μέρες τώρα είμαι στο κέντρο της Αθήνας για δουλειά, απο το πρωϊ ώς το βράδυ. Τα πρωϊνά πορείες και φωνές και πάρα πολύ αστυνομία. Και ο κόσμος σαστισμένος κοντοστέκεται, κυττάει και προχωρεί. Τα ΜΜΕ ήδη στρέφουν το ενδιαφέρον σε άλλα πράγματα και ο Ελληνας που είναι τηλεορασάκιας τα ακουλουθεί.
Χθές ήμουνα με μία ομαδα φοιτητών, μιλάγανε για τα επεισόδια αδιάφορα (όλα γίνανε για τον άδικο θάνατο του Αλέξη), ενώ το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι καταληψίες να μην σπάσουν/καταστρέψουν το εργαστήριό τους, τα πισι τους και βάλουν φρένο στη δουλειά τους. Δεν είναι κακό αυτό, απλά περίμενα κάτι παραπάνω απο τον "εαυτούλη".

Ανώνυμος είπε...

Ότι θα επέλθει η λήθη, κράτησέ το σαν δεδομένο.
Δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.

Το θέμα όμως είναι το τι θα καλύψει αυτή η λήθη.
Τι θα ξεχαστεί.
Και συνακόλουθα, το θέμα είναι τι παρουσιάστηκε. Τι μας συντάραξε, και ακόμα πιο πολύ τι κρύψαμε, τι κουκουλώσαμε(!!)....
Πολύ φοβάμαι πως τα πιο πολλά από όσα είδαμε, ο καθένας με τα δικά του μάτια, ναι, σύντομα θα ξεχαστούν.
Όσα όμως καμωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν, ε αυτά και να τα ξεχάσουμε εμείς, εκείνα θα μας θυμούνται συνέχεια...

Καλό σου μεσημέρι

Maria Tzirita είπε...

Ελπίζω ότι η μνήμη δε θα μας αφήσει επιλογή Μαρίνα μου... Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι το πρόβλημα με την πλειοψηφία του λαού μας Μαρίνα μου!
Εχει μνήμη ψαριού και ξεχνάει εύκολα αυτ'α που θάπρεπε να θυμάται! Τα ξεχνάει ειδικά παραμονές εκλογών και ξαναψηφήζει τα ίδια προσωπα..Ετσι ερχόμαστε στα ιδια χάλια!

------ είπε...

Μαρίνα μου καλησπέρα....περασα για να ανταποδώσω την επίσκεψη και χαιρομαι που βρίσκω γνώριμες φατσούλες!!!!
Λοιπον πριν σου αφήσω κι εγώ το σχόλιό μου, μια παρατήρηση στην ανάρτησή σου
Ο Θανατος του 15χρονου
Αφορά στην παράγραφο:
"Το άρθρο που λέει ότι ήταν μέλος ομάδας κουκουλοφόρων το διάβασα στην Καθημερινή
εδώ"
Διάβασα το άρθρο 258 φορές.. δε λέει πουθενά ότι ο Αλέξης ήταν κουκουλοφόρος..πώς θα μπορούσε βεβαια η Καθημερινή να έπεφτε σε τέτοιο ατόπημα.
Για το θέμα των γονιών νομίζω πως ο καθένας παίρνει θέση αναλογα με τον τροπο που μεγάλωσε ό ίδιος και που τωρα μεγαλώνει τα δικά του παιδιά
Οι αφορισμοί δεν προσφέρουν σε τίποτα.
Για την ταμπακιέρα τώρα.
Καλό θα είναι να έχουμε ένα τετράδιο και να γράφουμε τί συμβαινει καθε εποχή...ποιος και τί...και όταν έρθει η ώρα να την ρίξουμε την ψήφο να το συμβουλευόμαστε....το τετράδιο.
Καλό σου βράδυ

ioannis_the_great είπε...

Kαλημέρα. Τα καλύτερα ερχόνται αλλά γιατι δεν έρχονται τη στιγμή που πρέπει? Δεν με αρέσει να γκρινιάζω για αυτο σταματάω τη σκέψη και λέω απλά Καλές γιορτές

KitsosMitsos είπε...

Μαζί σου! Και να δεις ότι κάπως έτσι θα γίνει...

Marina είπε...

Νανά Τσούμα, Καλώς την και ευχαριστώ για το σχόλιο. Λάθος δικό μου ήταν για το άρθρο της Καθημερινής, το απέσυρα. Ευχαριστώ που το πρόσεξες.