Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

Εσωτερικοί διαλογοι

Και οι πορείες ξανάρχισαν.
Και οι πέτρες και τα καδρόνια πέφτουν βροχή. "Κάθε μέρα υπάρχει τουλάχιστον μία πορεία στο κέντρο τα τελευταία 3 χρόνια" λέει γνωστός μου οδηγός ταξί. Ας μην απορούμε. Και μετά ...τι; Finis coronat opus*

Ο 21χρονος αστυνομικός άπο χειρουργείο σε χειρουργείο. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Αν πεθάνει θα γίνουν άραγε πάλι εξεγέρσεις; Θα υπερασπιστούμε και τα ένστολα θύματα του Αγνωστου Καλάζνικωφ; Χλωμό το βλέπω.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει αντίκρυσμα; Χμμμ

Εδώ Γαζώνονται άνθρωποι για την ιδέα μιάς ..πατρίδας. Αίμα παντού. Κανείς δεν λογαριάζει τίποτα. Το ξέρεις και εσύ και όλοι, ότι όταν σταματήσει κι αυτή η σύρραξη, θα ανοίξει αμέσως μία άλλη. Κι αν πεθάνεις εσύ θα αλλάξει η ροή; Ασε

Ανασχηματισμός είπαν. Κάτι πρέπει να δείξουν. Εδω που φτάσαμε, ας δείξουν και κάτι.

Η Μαρία Δημητριάδη, νεκρή. Το 1974 όταν εκείνη εμψύχωνε με τα τραγούδια της, εμείς κηδεύαμε τον μπαμπά μου. Που όλο να φύγω σχεδίαζα αλλά που εκείνος έφυγε τελικά, σε ένα ήσυχο ταξίδι, σαν τον άνθρωπο της βροχής, αφήνοντας ένα απίστευτο κενό. Η χρονιά της μεταπολίτευσης ήταν χρονιά μετεωρισμού για μάς, δεν ανήκαμε πουθενά. Το μόνο που θέλαμε ήταν να ξαναγίνουμε μία οικογένεια, με μπαμπά και να πορευόμαστε εν ειρήνη. Τρία πουλάκια κάθονται. Καμμία σχέση με τη πραγματικότητα. Οπως πάντα δλδ.


...........................................


* "To τέλος στεφανώνει το έργο"

18 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Ασχημα μας μπήκε ο Νέος Χρόνος. Μήπως από δω και πέρα έτσι θα είναι τα πράγματα ...κάπου στον πλανήτη;

Sophia Kollia είπε...

Άσχημα τα πράγματα, και να ξέρεις ότι ο περισσότερος κόσμος, πάντα είναι απορροφημένος στα δικά του, μετά..με τα χρόνια, έχουμε την εντύπωση ότι όλοι συμμετέχουν.
καλημέρα

KitsosMitsos είπε...

Όντως δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα...

Maria Tzirita είπε...

Ναι Μαρίνα μου, το τέλος στεφανώνει το έργο... Παντού και πάντα... Ας έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη χρονιά! Φιλιά!

Unknown είπε...

Καταργήστε την αστνομία, εναι μια καλή αρχή :)

issallos είπε...

καταργηστε και το κρατος...ετσι κι αλλιως οι πολυεθνικες κυβερνουν !!!
ειναι μια δετερη αρχη....
για γραψτε κι αλλες.....
:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα σε λυπήσω, αλλά για το νεαρό αστυνομικό θα ενοχληθώ όσο ενοχλήθηκα για τους νεκρούς στην άσφαλτο -μάλλον λιγότερο τώρα που το ξανασκέφτομαι- όσο ενοχλήθηκα για το νεκρό μιας ληστείας. Έκανε μία επιλογή επαγγέλματος, και μάλιστα σε σκληρό χώρο, και καμία σδύγκριση δε θα κάνω με το Γρηγορόπουλο αμαυρώνοντας τη μνήμη ενός παιδιού που κανείς δε ρώτησε και δολοφόνησε εν ψυχρώ.

ELvA είπε...

Ας μην τα κανουμε ολα ιδια!Καταδικαζουμε τη βια,αλλα συμφωνω με τον @deimo στο οτι οι δυο περιπτωσεις που αναφερεις, πιο πανω, δεν ειναι συγκρισιμες!Και με κινδυνο να θεωρηθω..μαλλον
δυσαρεστο ατομο, να πω οτι τιποτα δε με εκνευριζει περισσοτερο απο τις'κλισε ευχες', οταν μαλιστα ολοι ξερουν οτι ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το ξεκινημα αυτης της νεας
χρονιας δεν εχουν!
Χαθηκε να ευχηθουμε κατι πιο...ρεαλιστικο;

@Darthiir the Abban
@isallos
Μαζι σας! :)

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πήρα ένα e-mail με φωτογραφίες από τη Γάζα.
Σε μια απ'αυτές, ένα μικρό αγόρι με το πρόσωπό του στραπατσαρισμένο, γεμάτο πληγές...
Από πάνω η φωτογραφία έγραφε:
"Am i free, yet?"

Marina είπε...

Lilith, αυτό το έγκλημα που γίνεται στη ΄Γάζα, που όλος ο κόσμος το παρακολουθεί να συνεχίζει τη πορεία του χωρίς τελειωμό, είναι απο τα χειρότερα που έχει γεννήσει νούς ανθρωπου.

Marina είπε...

Δείμο του πολίτη, άρα υπάρχουν "κακές σφαίρες" που σκοτώνουν έναν ασχετο πολίτη (όπως τον άτυχο 15χρονο) χωρίς καμμία αφορμή και που οδηγούν τον κόσμο όλον έξω σε πορείες διαμαρτυρίας, και "καλές σφαίρες" που χτυπάνε τον Χ ενήλικα ένστολο που μπαίνοντας στην Αστυνομία " τα θέλει και τα παθαίνει-δεν είναι άνθρωπος αλλά γουρούνι-μπάτσος-δολοφόνος" και που κανείς δεν ενοχλείτε;

anepidoti είπε...

ήρθα να σε καλοσορίσω εδώ, γιατί το σχόλιό σου ενώ κρατήθηκε στο μέηλ, δεν βγήκε ποτέ στο ποστ..
δεν έχει σημασία...μια και ήρθα και διάβασα και με προσοχή όσα λέγονται, θέλω να πω πως η γνώμη μου συμπίπτει με την του φίλου δείμου γενικά και να συμπληρώσω κάτι μήπως και διευκολύνω την κουβέντα..
η αστυνομία σε μια χώρα καλείται να προστατεύει τους πολίτες της, όποιοι κι αν είναι αυτοί, εντάξει; δηλ. και να παρανομούν, πράτει τα νόμιμα, τους συλλαμβάνει, τους τιμωρεί κλπ...πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παιδιά, δεν τα δολοφονεί και δεν εξοστρακίζει σφαίρες...ούτε συζήτησα πως μιλάμε για δολοφονική πράξη εν ψυχρώ, άνευ λόγου και αιτίας, αυτό μαρίνα πιστεύω να σε βρίσκει σύμφωνη.
τώρα, όσον αφορά τον αστυνομικό, τι πρέπει να λέμε δηλαδή, πέρα απ' το ας ζήσει ο άνθρωπος...
εν ώρα υπηρεσίας, τραυματίστηκε, και τι να κάνουμε, θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί απ' οποιαδήποτε αιτία, δηλ. όποτε τραυματίζεται αστυνομικός, κάνουμε δηλώσεις κι επανάσταση;
δεν καταλαβαίνω, η ισοπέδωση που ξεκίνησε εκ του πονηρού από γνωστούς άγνωστους και τόσο άκριτα υιοθετείται, νομίζω θέλει δεύτερη ανάγνωση και σκέψη.
πρώτη επίσκεψη και...σεντόνι.
καλό βράδυ!

anepidoti είπε...

το συζήτησα είναι συζήτηση, για..να βγεί νόημα..
sorry

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anepidoti είπε...

βρε μαρίνα γιατί αφαίρεσες το σχόλιο;
τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω την παραπομπή σου, το θέμα είναι εσύ τι λες σε μια άποψη...
και για την ισοπέδωση...

Marina είπε...

Anepidoti, καλησπέρα και καλώς την. Είναι γεγονός ότι η Αστυνομία δεν κάνει πλέον το καθήκον της απέναντι του κάθε πολίτη το έχει δεί ψηλά τον αμανέ, σαν εξουσία-νταηλίκι, ο φουκαράς ο Αλέξης άδοξο θύμα της.
Δεν διαφωνώ άμεσα με τον Δείμο, και βέβαια ο αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας ήταν, τραυματίστηκε. Αυτό που με έκανε να αναρωτηθώ ήταν το κάτωθι άρθρο Καλως την anepidoti. Το κομμάτι για την πιθανή-απίθανη εξέγερση του κόσμου αν πεθάνει ο αστυνομικός το έγραψα γιατί γυρίζοντας στη μπλογκόσφαιρα διάβασα του κόσμου τις απόψεις και τους καυγάδες επ' αυτών και εύλογα αναρωτήθηκα. Δεν διαφωνώ άμεσα με τον Δείμο του Πολίτη, απλά αναρωτιέμαι για τις "καλές σφαίρες ή τις κακές σφαίρες" που διάβασα εδώ (http://enstaseis.blogspot.com/)
που αφορά καλές σφαίρες (που πιάνουν τόπο και καθαρίζουν ίσως τον τόπο απο κάποιους Χ) και κακές σφαίρες (που έφαγε μία ή και περισσότερες ο άτυχος μαθητής)
Γιαυτό έγραψα και στο τέλος ότι το βλέπω χλωμό να γίνεται πορεία και για τον αστυνομικό (σε περίπτωση που δεν ζήσει εννοείτε)

Marina είπε...

Το αφαίρεσα το σχόλιο για να το συμπληρώσω,

Marina είπε...

K;ati ginetai me ta sxolia grafontai dipla kai tora oute ellinika den mporo na grapso..