Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Γειτονες

Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρεσθε δώστε μία γνώμη. Εχω πρόβλημα με τους γείτονες στη πολυκατοικία που μένω.
Γεγονότα
Κάθε σχεδόν βράδυ εδώ και 20 περίπου μήνες απο τότε που μετακομίσαμε σε αυτό το διαμέρισμα, η οικογένεια του κάτω ορόφου αφήνει τη τηλεόραση στη διαπασών τις νύχτες μετά τα μεσάνυχτα, είναι τόσο δυνατά που ακούμε καθαρά τους διαλόγους/μουσικές και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Συγχρόνως έχει βάλει το σκύλο στο μπαλκόνι ΜΟΝΙΜΑ, γαυγίζει συνέχεια το δόλιο το σκυλί, λερώνει δεν τα μαζεύουνε, μυρίζει άσχημα το καλοκαίρι. Μία απο τις "κυρίες" αυτές κάνει συνεχώς παράπονα σε όλους και για όλα. Επανηλειμμένα έχω πάει στο σπίτι της και της έχω ζητήσει να χαμηλώνει την ένταση το βράδυ, με έγραψε κανονικά. Μετά της χτύπησα το κουδούνι μία νύχτα, περασμένες 12.30 μου άνοιξε και της παραπονέθηκα ξανά. Πραγματικά χαμήλωσε την ένταση για λίγες μέρες και μετά πάλι στη διαπασών. Την επομένη με πήρε τηλέφωνο και με απείλησε ότι θα μου στείλει τον γιό της "είναι 1.80 άντρακλας, θα σε σπάσει στο ξύλο" μου είπε. Τα ανέφερα στο διαχειριστή, ήρθε μια φορά και διαπίστωσε ότι ο ήχος ήταν πολυ δυνατός, της έκανε σύσταση, εκείνη κατηγόρησε άλλους ότι ενοχλούν κλπ. Εχθές πήγα πάλι στις 12.30 το βράδυ, της ξαναχτύπησα τη πόρτα και δεν μου άνοιξε.. έκανα βέβαια φασαρία. Σήμερα το πρωϊ με ξαναπήρε τηλέφωνο απείλησε να με μηνυσει που της χτύπαγα τη πόρτα τη νύχτα, δηλώνοντας ότι ως τις 12.30 επιτρέπεται κάθε βράδυ να κάνει πάρτυ αν της αρέσει και ξανά ότι θα μου στείλει το γιό της να με σαπίσει στο ξύλο.
Πήγα στην Αστυνομία και μου είπαν ότι μπορεί να κάνει πάρτυ έως τις 23.00 μετά είναι ώρα κοινής ησυχίας.
Υπάρχουν διάφορα σχέδια για το πώς θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε το πρόβλημα, πρότεινε κάτι ο αστυνομικός υπηρεσίας, ο διαχειριστής, τα πεθερικά κλπ.
Θα ήθελα να μου πείτε και εσείς τη δική σας γνώμη. Τι να κάνω.

20 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

1.Aν δεν είναι δικό της το διαμέρισμα και το νοικιάζει μπορείτε να μαζέψετε υπογραφές να τη διώξετε.
2.Μπορείτε να φέρετε την αστυνομία την ώρα που γίνεται αυτό και χωρίς να το ξέρει να σας ξανααπειλήσει και μπροστά τους.
3.Μπορείτε να μαζευτείτε όλοι μαζί και να τη σαπίσετε εσείς στο ξύλο.

Estrella is little miss Greeky είπε...

Δύσκολες αυτές οι καταστάσεις Μαρινάκι. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν από λόγια μπορεί να βρείς και τον μπελά σου. Ότι μπορεί να γίνει νόμιμα να σηκωθούν και να φύγουν από την πολυκατοικία θα ήταν το καλύτερο. Αυτό με τις υπογραφές ίσως και τη βοήθεια της αστυνομία παράλληλα.

Flonsavardu είπε...

"Μπορείτε να μαζευτείτε όλοι μαζί και να τη σαπίσετε εσείς στο ξύλο."

χαχαχαχαχα.

λοιπόν όσον αφορά το σκυλάκι, ξέρω επειδή έχω και εγώ δύο γατάκια και το έχω ψάξει το θέμα, δεν επιτρέπεται να το έχει στο μπαλκόνι. νομικά επιτρέπονται μέχρι 2 κατοικίδια, μέσα στο σπίτι όμως.

για το μεγαλύτερο σου πρόβλημα τώρα, νομίζω πως όντως οι υπογραφές, αν δεν είναι δικό της το σπίτι, θα βοηθήσουν. το ζήτημα είναι φυσικά πως η κυρία είναι ψυχολογικά ασθενής, οπότε δεν ξέρω αν μπορείς να κινηθείς έτσι. μπορεί να μην έχει καν γιο.

αν είναι δικό της το σπίτι, και επειδή η αστυνομία δεν γίνεται να έρχεται συνέχεια να της κάνει παρατήρηση, μπορείς να πάρεις μαι στολή αστυνομικού, ένα φίλο σου και να πηγαίνει κάθε βράδυ. χαχα.

Marina είπε...

Δυστυχώς η κερία είναι ιδιοκτήτρια.

γυάλινο δάκρυ, το νο. 3 για όλα τα λεφτά! Φαντάζεσαι όλη τη πολυκατοικία να καραδοκεί για να κάνει τόπι στο ξύλο τη κερία! Αχαχαχα! Και όλοι έχουν παράπονα απο εκείνη, που όλο παρατηρήσεις κάνει, όλοι την ενοχλουν, οι κόρνες του ενός, το πλυντήριο της άλλης, το χαλάκι της τρίτης..και με όλους κάνει προβλήματα..ξέρεις τώρα καρακατσουλιό!

Estrella, δυστυχώς κατηγορούν όλους τους άλλους ενώ οι ίδιοι είναι εκείνοι που ενοχλούν περισσότερο. Αυτό με το νυχτερινό θόρυβο όμως είναι απαράδεκτο. Ενα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά της χρειάζεται!

Flonsavardu, επειδή έχω 3 γάτες μέσα στο σπίτι και ταϊζω και άλλες 4 αδέσποτες έξω, ξέρω πώς είναι. Για το δυστυχισμένο της σκυλί δεν κάνω φασαρία, τουλάχιστον του δίνουν ένα πιάτο φαγητό και ένα σπίτι απο το να το πετάξουν στο δρόμο όπως τα αδέσποτα που ταϊζω στα πάρκα. Μου καίγεται όμως η καρδιά που το ακούω να δέρνεται τις νύχτες πάνω στα παντζούρια και να παρακαλεί. Απονο εκ μέρους τους.
Δυστυχώς επίσης έχει γιό, έναν παχουλό ευγενέστατο κύριο. Οτι δεν στέκει στα μυαλά της είναι σίγουρο, τι φταίει το παιδί της να πάει φυλακή, γιατί εκεί θα καταλήξει αν έρθει να με χτυπήσει! Αμαρτίες γονέων..

Maria Tzirita είπε...

Να μετακομίσεις μήπως;...
Δεν ξέρω Μαρίνα μου, πραγματικά είναι πολύ δυσάρεστο να βιώνεις τέτοιες καταστάσεις. Νομίζω η μόνη λύση είναι να καλέσεις την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας την ώρα εκείνη. Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Σε φιλώ κι εύχομαι να βρεθεί λύση!

Sophia Kollia είπε...

Μια λύση είναι να ηχογραφήσεις τις απειλές και να στείλεις εξώδικο, η να μαζέψετε υπογραφές για ηρωική έξοδο, αν και νομίζω, αν πάρεις από ένα ειδικό κέντρο ένα σκυλί, που θα τους κάνει τη ζωή κόλαση για καμιά βδομάδα, ίσως καταλάβουν κάτι!
καλά ξεμπερδέματα

€lisavet είπε...

Να δώσετε όλοι από 5 ευρώ και να της πάρετε ασύρματα ακουστικά. :)

Ανώνυμος είπε...

Να απευθυνθείς σε δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει πως να μαζέψεις τις αποδείξεις και να της κάνεις αγωγή. Επίσης αυτό μέ τις ώρες κοινής ησυχίας που σου είπε η αστυνομία είναι σημαντικό. Επίσης μπορείς να βάλεις το διαχειριστή να της κάνει αγωγή για όλα. Σκύλους θόρυβο κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Μια λύση θα ήταν να ζητήσετε από το δικαστήριο χωρίς την παρουσία της να διορίσει πραγματιγνώμονα για να μετρήσει την ένταση του ήχου. Συντηρητική απόδειξη το λένε. Είναι όμως αμφίβολο αν θα πιάσει γιατί πρέπει να είναι και αυτή παρούσα. Μόνο αν πέσετε σε γάτο δικαστή με κατανόηση θα σας δώσει την προσωρινή διαταγή για να αναλάβει ο πραγματογνώμονας. Αφού έχετε όλα τα στοιχεία τότε της κάνετε την αγωγή.

Juanita La Quejica είπε...

12 χρόνια βασανιζόμαστε 20 ώρες το 24ωρο από ένα βαρύτονο σκύλο που τον έχουν μόνιμα σε μια λωρίδα αυλής κολλημένη στην δική μας, κάτω από τις κρεββατοκάμαρές μας. Δεν έχει βγει ποτέ από εκεί, ούτε για να πάει στον γιατρό. Τον έχουν μόνο του, οπότε ο καημένος γαυγίζει τους πάντες και τα πάντα ζητώντας παρέα. Δουλεύει βράδυ το αφεντικό του, γυρνά κατά τις 2, γαυγίζει ο Μάρκος. Ο γιος φεύγει κατά τις 6 το πρωί για τη δουλειά, γαυγίζει ο Μάρκος. Βγαίνουμε να απλώσουμε ρούχα, γαυγίζει ο Μάρκος κοκ. Δεν καταφέραμε να κάνουμε τίποτα, η αστυνομία μας έχει πει διάφορες αηδίες αυτά τα χρόνια και οι δικοί μου δεν έχουν θελήσει να φτάσουμε στα άκρα, ελπίζοντας ότι θα ψοφήσει ο σκύλος κάποια στιγμή. Στο μεταξύ έχουν πεθάνει 3 από τους δικούς μου, χαχαχα!!! Θα μας θάψει όλους ο Μάρκος, που τί φταίει αυτός που είναι κτήνη τα αφεντικά του και εμείς ηλίθιοι και δεν πάμε νομικά και ό,τι γίνει;
Εν ολίγοις... πήγαινε δικαστικά.

panagiota είπε...

Eν ολίγοις Μαρινάκι φώναζε το 100 κάθε βράδυ για διατάραξη και σταμάτα να της χτυπάς την πόρτα.
Δικαστικά δεν θα βγει τίποτα. Τζάμπα λεφτά θα χαλάσεις για δίκη που θα βγει μετά από 5-6 χρόνια(τρέχα γύρευε)
Και όταν θα συμμορφωθεί(και θα γίνει κάποτε) θα πρέπει να βάζεις ωτασπίδες για να μην ακούς το άμοιρο το ζωντανό που ίσως από την τρέλλα της το πετάξει στον δρόμο.
Σε φιλώ καλή μου

phlou...flis είπε...

1. Χαλάμε την κεραία ή κάνουμε παρεμβολές στο σήμα.
2. Αγοράζουμε μεγαλύτερο και αιμοβόρικο σκυλί στη βεράντα μας (δε θα πρότεινα να ρίξουμε φόλα στο σκυλάκι).
3. Ανταποδίδουμε με φασαρία σε ώρες που αυτοί ησυχάζουν.
4. Τους τηλεφωνούμε, χωρίς αναγνώριση κλήσης, σε άτακτες ώρες.
5. Κιαν όλα αυτά δεν πιάσουν, μετακομίζουμε.
ΥΓ. Ελπίζω να σε βοήθησα να ...χαλαρώσεις (τουλάχιστον)

Σοφία είπε...

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από ανάλογο πρόβλημα. Ευτυχώς μέχρι στιγμής έχω σταθεί πολύ τυχερή με τους γείτονές μου (touch wood). Πάντως θα έλεγα να δώσεις περισσότερη βάση σε αυτό που λένε οι αστυνομικοί γιατί έχουν περισσότερη πείρα από τέτοιου είδους καταστάσεις, και αν στραβώσει το πράγμα (π.χ. αν έρθει ο άντρακλας του 1.80 μην χ*σω το ύψος να σε απειλήσει) αυτοί θα αναλάβουν να δώσουν λύση.

Καλά ξεμπερδέματα!

Σοφία είπε...

Τώρα που διάβασα και τις απαντήσεις των υπόλοιπων, έχω να πω ότι ο phlou...flis έδωσε τις καλύτερες ;-)

Ανώνυμος είπε...

Μιλήστε με το διοικητή της αστυνομίας να έρχονται να κάνουν συστάσεις μετά τις 24:00 και να τις γράφουν στο βιβλίο συμβάντων για να έχετε αποδείξεις. Μετά τα πράγματα είναι απλά.

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/adams-family.html

ELvA είπε...

Tι να σου πω, δυσκολα τα βλεπω! Αν τιποτα απο τις παραπανω συμβουλες δεν πετυχει δοκιμασε και αυτο το τραγουδακι ...20 φορες την ημερα και στη διαπασων! Ισως τελικα μετακομισουν ΑΥΤΟΙ αντι για εσας! :) Kαλα κουραγια!

kiki είπε...

Κινήσου νομικά με τα δικαιώματα που σου δίνει ο νόμος. Με τέτοιους ανθρώπους δεν τα βγάζεις πέρα αλλιώς...

patsiouri είπε...

Συμφωνώ με phloyflis, ιδίως με το πρώτο.
Ένα γνωστό τεχνικό γατόνι να έχετε, θα τη στερηθεί για πολύ καιρό την τηλεόραση η μαντάμ...
Επίσης, μπορείς να μου δώσεις το τηλ. της να την πάρω να της πω πως είαμι από τη Φιλοζωική της περιοχής και της έχει γίνει καταγγελία για κακομεταχείριση του σκύλου της.
Άκου δεν το βάζουν μέσα το σκυλάκι και κλαίει...
Τι το πήρανε τότε, για έπιπλο???

Unknown είπε...

Καταγγελία στην αστυνομία κάθε βράδυ για να πηγαίνουν αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ησυχίας και στη φιλοζωική για το σκυλί,
Αλλά να είσαι προετοιμασμένη για πιθανά «αντίποινα» είτε με νόμιμα, είτε με παράνομα μέσα, ανάλογα με το θράσος τους…

KitsosMitsos είπε...

Ό,τι και να κάνεις να αποφύγεις τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όπως και το ότι της χτυπάς την πόρτα τέτοια ώρα μπορεί να σου στείλει εξώδικο κτλ.
Νόμιμα μέσα όπως αστυνομία είναι τα ενδεδειγμένα.