Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Η οδοντόκρεμα

Η πώς το σωληνάριο μιάς οδοντόκρεμας θα σας διαλύσει τη σχέση σας.
Διάβασα στο περιοδικό ΕΥ ΖΗΝ ένα άρθρο σχετικά με τις εύθραυστες σχέσεις ζευγαριών που αρπαζόμενα απο το ένα τίποτα, τη βρύση που στάζει (αλλά που ΕΣΥ δεν διόρθωσες), το κάθισμα της τουαλέττας (που το αφήνεις μονίμως ανασηκωμένο) βγάζουν όλα τα απωθημένα τους πάνω στο έτερον ήμισυ και τελικά ή κρεμάνε μούτρα ή χωρίζουν. Ενα πολύ καλό άρθρο για τα προβλήματα της εποχής μας.







Αυτό που με έκανε να σταθώ ήταν το θέμα της οδοντόκρεμας. Τσακώθηκε ο γράφων με τη κοπέλλα του όταν εκείνη του έκανε παρατήρηση για το τρόπο που μεταχειρίζεται το σωληνάριο της οδοντόκρεμας. Εκείνος το άφηνε ανοιχτό - ξεραινόταν το περιεχόμενο = καυγάς. Το ζούλαγε στη μέση και όχι απο κάτω = καυγάς. Ξαφνικά αναρωτήθηκα, πώς συμπεριφέρομαι στην οδοντόκρεμα του σπιτιού και αν αυτή σκοπεύει να μου γκρεμίσει το γάμο μου. Ταυτίστηκα απόλυτα με τον αρθρογράφο, Γιώργο Κωνσταντινίδη, που απόρησε για τη γκρίνια της κοπέλλας του, γιατί και εγώ την ξεχνάω ανοιχτή, πόσες μα πόσες φορές έχω χάσει και το καπάκι και τη κλείνω με ένα κομματάκι αλουμινόχαρτο, επίσης απο τη μέση την πιάνω και τη ζουλάω για να βγεί, ενώ ο Κ τη ζουλάει απο κάτω πρός τα πάνω. Ποτέ όμως δεν μαλώσαμε γι' αυτήν . Ενώ εκείνοι γίνανε μαλλιά κουβάρια. Και χωρίσανε μετά.

Αυτό που με αποτελείωσε στο άρθρο ήταν η γνώμη κάποιας επικοινωνιολόγου ότι "'οσοι παραμελούν να βάλουν το πώμα στην οδοντόκρεμα, παραμελουν και τις γυναίκες" και "Πώς μπορεί ενας άντρας να πιάσει απαλά μια γυναίκα απο τους γοφούς όταν ένα ταλαίπωρο σωληνάριο το συνθλίβει απο τη μέση;" Ελεος βρε παιδιά! Τι μου λέτε δλδ, ότι παραμελώ τον άντρα μου ή δεν του φέρομαι όπως πρέπει με βάσει μιά οδοντόκρεμα!!! Ούτε ο αστυνόμος Σαϊνης δεν θα έβγαζε τέτοια συμπεράσματα!

Και κάθομαι και σκέφτομαι πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην εποχή μας απο τις λογείς γενικευμένες εξυπνάδες που ο κάθε ένας λέει δημοσίως για να παρασύρει τον κόσμο σε συμπεράσματα. Αλλοίμονο αν τα τέστ " δείξε μου το βρακί σου, να σου πώ τι πεθερά θα αποκτήσεις" ήταν και σοβαρά!.

Ολο το βράδυ χθές καθόμουνα σε αναμένα κάρβουνα. Ελειπε το πώμα της οδοντόπαστας.. κάπου τόχα πετάξει. Αφαντο! Επίσης ήταν ζουληγμένη στη μέση σαν ανάποδο γαμώτο. Περίμενα τον καυγά..που όμως δεν ήρθε. Μάλλον δεν ανήκουμε στα μοντέρνα ζευγάρια που μαλώνουν για να επικοινωνούν,, ισορροπώντας έτσι τις σχέσεις τους και έχουν κάνει τσίκλα το " άμα δεν έχεις τίποτα να πείς, πρέπει να τσακωθείς".

Αραγε εσείς θα μαλώνατε για τη κουλούρα της τουαλέττας, τη βρύση που στάζει, το κουμπί που δεν ράφτηκε, βάζοντας ετσι υποθήκη στη σχέση σας;

25 σχόλια:

Σοφία είπε...

Δεν έχω μαλώσει για τίποτα από όλα αυτά (δεν μαλώνω γενικώς) αλλά για το καπάκι της οδοντόκρεμας θα τσακωνόμουν ευχαρίστως. Κι αυτό γιατί είμαι σιχασιάρα και θα σκεφτόμουν συνέχεια τι μικρόβια θα μπορούσαν να μπουν μέσα κ.λπ.

Νομίζω ότι αυτό που εννοούσε η επικοινωνιολόγος (ωραίος τίτλος BTW) είναι ότι αν ο άλλος σου έχει πει 1, 2, 3 φορές να μη κάνεις κάτι που τον ενοχλεί κι εσύ επιμένεις να μην δίνεις σημασία, παρόλο που είναι κάτι απλό όπως το καπάκι της οδοντόκρεμας, τότε το πιθανότερο είναι ότι παραμελείς και άλλα σημαντικότερα "θέλω" του συντρόφου σου.

Αν βέβαια δεν τον ενοχλεί πού έχεις βάλει το καπάκι, τότε δεν τίθεται θέμα :-)

Estrella is little miss Greeky είπε...

Μαρίνα θα συμφωνήσω με τη Σοφία, όχι για το πώς το βλέπει η επικοινωνιολόγος, αλλά έτσι όπως το βλέπει η Σοφία έχει δίκιο. 1,2,3 πάει πολύ.
Εγώ από την άλλη στο θέμα της οδοντόκρεμας είμαι αυτή που πάει κλείνει το καπάκι, την ζουλάει από κάτω και την "φτιάχνει" για να φαίνεται όμορφη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αμόρε που την πατάει στη μέση ή αφήνει το καπάκι ανοιχτό. Όμως σε γενικές γραμμές αν κάτι μας ενοχλεί πρέπει να το κάνουμε γνωστό στον άλλο και εκείνος με την σειρά του να προσπαθήσει να το αλλάξει. Υπάρχει και η περίπτωση να μην τα καταφέρει γιατί είναι τρόπος ζωής. Αλλά η προσπάθεια μετραει και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.

Meropi είπε...

Μαρίνα μου γλυκιά,
για την οδοντόκρεμα δεν τσακώνομαι, ούτε για τη στεφάνη της τουαλέτας. Γενικώς είμαι ήπιος άνθρωπος και σπάνια τσακώνομαι. Για ένα πράγμα όμως έχω τσακωθεί με τον άντρα μου. Πετάει τα χαρτιά τουαλέτας στη λεκάνη. Δεν έβαλε όμως μυαλό. Τρέμω στη στιγμή που θα βουλώσει η αποχέτευση. Και πάλι όμως δεν θα χωρίσω. Χα χα χα!!!!!

Maria Tzirita είπε...

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο γκρινιάρα, αλλά σίγουρα δε θα έφτανα να χωρίσω γι αυτούς τους λόγους. Γενικά πιστεύω πως όταν δυο άνθρωποι μαλώνουν και τρώγονται για τέτοια θέματα, υπάρχει πρόβλημα στη σχέση κι όλα τους φταίνε. Αχ, όταν περάσει ο έρωτας κι ο ρομαντισμός, πώς σε παίρνει από κάτω η καθημερινότητα...
Φιλάκια Μαρίνα μου, ωραίο θέμα!

phlou...flis είπε...

Αν ήξερες το άσμα "Πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσά μου..." θα πρόσεχες και θα καταλάβαινες.
ΥΓ. Φυσικά μιλάει για οδοντόβουρτσα και όχι οδοντόκρεμα

Flonsavardu είπε...

δεν έχω μαλώσει για τίποτα απ' όλα αυτά. έχω μαλώσει- για την ακρίβεια "τον έχω μαλώσει"- όταν πάει τουαλέτα και δεν σκουπίζει την λεκάνη με το βουρτσάκι ιφ γιου νοου γουατ αι μιν- ίου! επίσης έχω μαλώσει για μία οδοντόκρεμα που βρέθηκε ξαφνικά στο σπίτι όσο έλειπα, ενώ ο φίλος μου δεν πάει ποτέ σούπερ μάρκετ και όταν τον ρωτούσα που την βρήκε μου έλεγε δεν ξέρω, κάπου μες στο σπίτι. όποτε έπλενα τα δόντια μου τις επόμενες μέρες σκεφτόμουν "ποια βρώμα σε έφερε εδώ πέρα;". ναι, καλά κατάλαβες, είμαι πολύυυυυ ζηλιάρα.

Lina είπε...

όχι ότι θα εφτανα κια να χωρισω γι αυτο, αλλά μου τη σπάει αφάνταστα και η ακούμπωτη οδοντόκρεμα, και το ακουμπωτο σαμπουάν, και το να πλένει ο αλλος τα πιατα αφηνοντας τη βρυση να τρεχει.

Εκνευρίζομαι, πώς το λένε; Και περισσότερο επειδή για ένα δευτερόλεπτο τεμπελιάς αδήνεις το νερο να τέχει, την οδοντόκρεμα να ξεράινεται, το σαμπουάν να ναι έοτιμο να χυθει αν πεσει κτλ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά...
Είναι τώρα η οδοντόκρεμα λόγως να τσακώνονται;
Γιατί δεν παίρνουν από μία;
Εγώ για παράδειγμα, που θέλω να αλλάζω συνέχεια μάρκες, όπως καταλαβαίνετε πρέπει να έχω τη δική μου!
Απλά πράγματα! :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχοντας μελετήσει παλαιότερα διεξοδικά το ζήτημα των διαζυγίων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σε καμία πε΄ριπτωση όλα αυτά τα ευτελή δεν απολούν αίτια σύγκρουσης. Μάλλον, επρόκειτο για άρθρα σε περιοδικό ποικίλης ύλης, από εκείνα που εύκολα γράφουν κατίνες (άνδρες και γυναίκες) χωρίς να εξετάζουν τίποτε σχετικό με το ζήτημα. Κανείς δε χωρίζει για μία οδοντόβουρτσα ή για ένα καπάκι τουαλέτας. Ο χωρισμός καθώς είναι μία πε΄ριπλοκη διαδικασία συναισθηματική ικαι ψυχολογική περνάει από πολλά επίπεδα. Ίσως, βέβαια, στην τελική επιχειρηματολογία να χρησιμοποιηθοπύν και ευτελή "επιχειρήματα", αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την ουσιαστική αιτία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχοντας μελετήσει παλαιότερα διεξοδικά το ζήτημα των διαζυγίων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σε καμία πε΄ριπτωση όλα αυτά τα ευτελή δεν απολούν αίτια σύγκρουσης. Μάλλον, επρόκειτο για άρθρα σε περιοδικό ποικίλης ύλης, από εκείνα που εύκολα γράφουν κατίνες (άνδρες και γυναίκες) χωρίς να εξετάζουν τίποτε σχετικό με το ζήτημα. Κανείς δε χωρίζει για μία οδοντόβουρτσα ή για ένα καπάκι τουαλέτας. Ο χωρισμός καθώς είναι μία πε΄ριπλοκη διαδικασία συναισθηματική ικαι ψυχολογική περνάει από πολλά επίπεδα. Ίσως, βέβαια, στην τελική επιχειρηματολογία να χρησιμοποιηθοπύν και ευτελή "επιχειρήματα", αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την ουσιαστική αιτία.

Sophia Kollia είπε...

Αυτοί που χωρίζουν για αυτά , είναι ζευγάρια που μπερδεύουν την ζωή με σίριαλ. Μπορούν πάντα να έχει ο καθένας την δική του οδοντόπαστα! Σιγά το δύσκολο. Μα απλά πράγματα!
καλημέρα

Unknown είπε...

Να ιδρυθεί πάραυτα σύλλογος προστασίας κακοποιημένης οδοντόκρεμας.
Τέρμα στους Σωβινισμούς!

Ανώνυμος είπε...

Oloi lene oti einai sygkatavatikoi kai den gkriniazoun alla oi men gynaikes fanerwnoun oti oles einai gkriniares stous filous kai syzigous me 8emata toualetas klp kai oi de antres kathontai kai eite akoune ta sxoliana tous ,eite to paizoun magkes me to na mi dinoun simasia! Merikoi malista pou tous sygxairw, fernoun kai gkomenes sto spiti alla oi kopellies tous de lene na katalavoun tipota! xaxaxa.Kala pote tha to paroun eidisi? Ksypniste den ftaine oi odontokremes, ta myala ftaine!

Stergios

KitsosMitsos είπε...

Κοίτα να δεις τι μπορεί να σου κάτσει!

Jason είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με το πρώτο comment της Σοφίας.
Και γενικότερα νομίζω ότι στους καυγάδες το πιο σημαντικό δεν είναι η αφορμή ή το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο δείχνει ο καθένας πόσο τον ενδιαφέρει ή όχι ο άλλος, πόσο τον λογαριάζει, πόσο τον σέβεται, κλπ..

Παρ' όλα αυτά, δε νομίζω ότι αυτό ήταν αυτό που ήθελε να πει η επικοινωνιολόγος.
Αυτό που ήθελε να πει η επικοινωνιολόγος είναι ότι βγαίνουν υπερβολικά πολλοί επικοινωνιολόγοι στην αγορά εργασίας και επειδή δε βρίσκουν όλοι δουλειά στα κανάλια και στα κόμματα, κάτι πρέπει να σκαρφιστούν κι αυτοί για να βγάλουν το ψωμί τους.
Εναλλακτικά, αυτό που μπορεί να ήθελε να πει η επικοινωνιολόγος είναι ότι όλοι οι άντρες είναι κομπλεξικά γουρούνια και ότι εκείνη δεν είχε ποτέ της πάει με κάποιον.

Ε μην τρελαθούμε τώρα, ξερνάω με κάτι τέτοιες μπούρδες.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μου τη σπάει η στραβοπατημένη οδοντόκρεμα και να μην έχει καπάκι. Επίσης μου τη σπάει να είναι η κουλούρα της τουαλέτας κάτω γιατί λερώνεται με τα ούρα. Πάμε τώρα πάρα πέρα. Τι κάνεις χωρίζεις? Όχι. Ψάχνεις να δεις αν είναι τακτική νοικοκυρά κλπ. ή αν είναι τσαπατσούλα. Αν δεν είναι? Χωρίζεις? Όχι αν έχει άλλα χαρίσματα. Αν δεν έχει? Στη μαμά της.

Lina είπε...

stergio-anwnyme φυσικά και φταινε τα μυαλά.... ιδιως αυτα που τσουβαλιάζουν και φανερωνουν απωθημενα..

νατασσΆκι είπε...

Μετά από 15+ πια χρόνια γάμου, δεν αναρωτιέμαι ούτε για καπάκια οδοντόκρεμας, ούτε καν για οδοντόβουρτσες...
:)

Απλά έχουμε βρει τρόπο να λέμε ο ένας στον άλλο τι ενοχλεί, κι αυτό νομίζω είναι το βασικό, άλλωστε.

Καλημέρα :)

Unknown είπε...

Δεν ειμαστε καλα, λεω εγώ. Ειναι δυνατον να θεωρουνται προβληματα αυτα, βρε παιδια, και μαλιστα τοσο σημαντικα που να μαλωνεις με τον/την συντροφο σου.
Κατι χανω μου φαινεται !

An-Lu είπε...

Μα υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που αποσταθεροποιούν τις σχέσεις τους για τέτοιες καλαμίες; Δεν έχουν χωρίσει όλα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γκρίνιαζα ή μάλλωνα ποτέ για το στραβοπιεσμένο σωληνάριο της οδοντόπαστας αλλά θα φώναζα για το μη σήκωμα της στεφάνης της τουαλέτας ( τι σου χρωστάω μωρέ να κάθομαι στα.. βρεγμένα..! )
Με λίγη διπλωματία και πολύ χιούμορ τα θεματάκια αυτά λυνονται Μαρίνα μου . Θα σου αναφέρω κάτι χαρακτηριστικό. Κάποιος κάποτε συνήθιζε να σβύνει το τσιγάρο του ( με φίλτρο) στη λεκάνη της τουαλέτας μου.Ενα πρςι βρήκε μια όμορφα πλαστικοποιημένη σελίδα κολλημένη στον τοίχο στο υψος των ματιών το : Μη σβύνεις το τσιγάρο σου στη λεκάνη! Η καθαρίστρια δεν ξέρει καλό κολύμπι .. και απεχθάνεται τις βουτιές!!!"
Υποθέτεις την αντίδραση του?

Ανώνυμος είπε...

Το αίτιο και η αφορμή.
Τις αιτίες ψάχνουμε και δεν κολάμε στις αφορμές. Όχι δεν είναι η αιτία το σωληνάριο για το όποιο διαζύγιο. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πια σχεδόν όλες οι οδοντόπαστες, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, έχουν πλαστικό σωληνάριο. Όσο στραβά και να το πατάει κανείς, σε λίγο ισιώνει από μόνο του, οπότε απορώ πού είναι το πρόβλημα!!! Τις καλημέρες μου!

Ra Ma είπε...

Την οδοντόκρεμα τη βρίσκω ζουλισμένη σε λάθος σημείο αλλά δεν έγινε και τίποτα, ...κάθε φορά τη διορθώνω!
Μια μουρμούρα για το καθάρισμα της στεφάνης της τουαλέτας, για τα παπούτσια που πρέπει να βγάζω μπαίνοντας στο σπίτι και τα ρούχα που κρεμώ στα πόμολα ...την έχω. Εδώ που τα λέμε δίκαιο έχει!!! Όχι όμως και να φτάσεις στο χωρισμό!
Καλή εβδομάδα!!!

Besixdouze είπε...

Έχω πολύ μεγάλο θέμα με την οδοντόκρεμα, είναι εντελώς χαζό και το παραδέχομαι οτι γίνομαι υστερική, αλλά δεν μπορώ να το πολεμήσω!! Ευτυχώς για το καπάκι πρόβλημα δεν είχα ποτέ, πάντα στη θέση του είναι, όμως δεν αντέχω η οδοντόκρεμα να είναι πιεσμένη στη μέση του σωληναρίου!
Δεν μάλωσα, απλά του εξήγησα πως με ενοχλεί και από τότε ο καλός μου δεν το ξαναέκανε, προσέχει κάθε φορά και την πιέζει από την άκρη!
Φορές που κάνω πράγματα που ενοχλούν εκείνον σκέφτομαι οσα κάνει για μένα και προσπαθώ κι εγώ να τα αλλάξω. Η σχέση θέλει συμβιβασμούς, έστω και για τα πιο χαζά πραγματάκια!