Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Ταξί & ζώνη ασφαλείας

Χθές το πρωί παραλίγο να χτυπήσω άσχημα σε ένα αθηναϊκό ταξί γιατί δεν φόραγα ζώνη ασφαλείας.

Συνήθως κάθομαι πίσω, ειδικά όμως χθές κάθισα μπροστά και ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή, γιατί αν ήμουνα πίσω θα είχα τραυματισθεί πολύ. Μπροστά που κάθισα ξέχασα να δέσω τη ζώνη ασφαλείας (που το κάνω πάντα), απο αμέλεια, έ λέω τι θα γίνει, μικρή η απόσταση..κίνηση..σιγά. Ούτε και ο οδηγός φορούσε ζώνη, μερικοί μου το υπενθυμίζουν αν τυχόν δεν φορέσω έτσι κι αλλιώς (στο δικό μου αυτοκίνητο πάντα φοράω), μερικοί κοροϊδεύουν το όλο μέτρο, λένε ότι δεν χρειάζεται κλπ.

Και εκεί που καθόμουνα σαν τη καλή χαρά, άρχισε το ταξί να κάνει στροφές, έχασα την ισορροπία μου και βρέθηκε το κεφάλι μου πάνω στο παρμπρίτζ, ευτυχώς έκοψα τη ταλάντωση βάζοντας το χέρι μου απο κάτω, πρίν ακουσθεί το χτύπημα απο λαμαρίνες που διαλύονται κάπου αριστερά και πίσω και πρίν δώ να πετάει ένα σίδερο κάπου πλάγια και να θρυμματίζει τα αριστερά τζάμια.. Ξαφνικά σταμάτησαν όλα, είχα ζαλισθεί δεν μπορούσα να κουνηθώ..τελικά κάποιος μου άνοιξε τη πόρτα και βγήκα τρέμοντας, με κράτησε μη πέσω..ένας Ζητάς, πολύ καλό παιδί. Μου πήρε κατάθεση και μετά με έβαλε σε ένα άλλο ταξί και έφυγα..


Οπως μου είπαν, ο οδηγός του ταξί που ήμουνα, ήθελε να στρίψει σε φανάρι λεωφόρου αριστερά. Κινείτο στη μεσαία λωρίδα και είχε βγάλει φλάς για αριστερά. Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες αργότερα, δεν κύτταξε το καθρέφτη ή τουλάχιστον δεν κατάλαβε ότι ερχόταν με φόρα μία μηχανή στην αριστερή λωρίδα, την ίδια ώρα που εκείνος άλλαζε λωρίδα με αποτέλεσμα η μηχανή να κάνει μανούβρα για να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση ενώ ο τρομαγμένος ταξιτζής να προσπαθεί με το τιμόνι ν' αποφύγει τη μηχανή..και το ταξί πήρε βόλτες. Ευτυχώς δεξιά δεν είχε τίποτα, αριστερά όμως ήταν η μηχανή που χτυπήθηκε. Ενα κομμάτι λαμαρίνα έσπασε τα αριστερά τζάμια του ταξί...ο οδηγός τραυματίστηκε και ο μηχανόβιος έπεσε στο οδόστρωμα..ευτυχώς σηκώθηκε όρθιος.. και τα έβαλε με τη στραβομάρα του ταξιτζή..το τι του είπε δεν λέγεται.. Μετά έγινε χαμός.. Κόπηκε η κυκλοφορία, εμφανίσθηκε σε χρόνο dt ένα περιπολικό, κάτι σκούπες ήρθαν μάζεψαν τα σπασμένα γυαλιά και σίδερα.. Κάποιος μου έδωσε λίγο νερό, καθίσαμε σε μία σκιά. Τότε άκουσα τι είχε γίνει και μετά μου πήρανε κατάθεση, φαντάζομαι ότι θα πληρώσω πρόστιμο για τη ζώνη που δεν φόραγα, καλά να πάθω, να πληρώσω για να μάθω να υπολογίζω τη ζωή μου.


Δεν είχα πάθει τίποτα, μόνο σόκ. Αν είχα βάλει τη ζώνη ούτε κάν θα κουνιώμουνα.. Εντάξει έπεσα στη περίπτωση, όμως όταν κάτι προκύπτει, πάντα σε "μία περίπτωση" δεν συμβαίνει;

Ακόμη και σε ένα ταξί που κινείται με 20 χλμ την ώρα κι αν!

16 σχόλια:

Sophia είπε...

Πάλι καλά που δεν χτύπησες... Εγώ πάντως, προτιμώ να με κοροϊδεύουνε όλοι (γιατί με κοροϊδεύουνε, μη νομίζεις) που βάζω ζώνη στάνταρ όπου και να κάθομαι στο αυτοκίνητο, παρά να αποκτήσω έστω και μισό καρούμπαλο.

AVRA είπε...

τωρα τελευταια δεν σε παει βρε μαρινακι...!

ευτυχως τελος καλο, ολα καλα!

lakis είπε...

Ας προσέχουμε, για να έχουμε... ζωή! Μέρα καλή

Ανώνυμος είπε...

Φίλος καθόταν πίσω σε ταξί και είχε βάλει ζώνη. Χτύπησαν το ταξί από πίσω και τη γλίτωσε λόγω της ζώνης. Πλάκα πλάκα είναι απαραίτητη πάντα. Παρόλο που φορούσε ζώνη τον πονούσε η πλάτη του 2-3 βδομάδες από το τράνταγμα.

Unknown είπε...

Μα η ζώνη ασφαλείας για τα 20 χλμ είναι! Μη γελιόμαστε!
(Δε σε πάει το 2009... Ξάπλωσε μέχρι το 2010 γιατί δεν ξέρω που θα σε βγάλει...)

γυάλινο δάκρυ είπε...

Έκανες καμιά εξέταση μετά μην έχεις πάθει τίποτα εσωτερικό στο κεφάλι που μπορεί να εμφανισθεί αργότερα χωρίς να το καταλάβεις; Να το προσέξεις πολύ αυτό.. Το λεω επειδή έχει τύχει σε συγγενή.
Καλημέρα και μακριά τα κακά πλέον.. Φιλιά!

ELvA είπε...

Zωνη, απο δω και περα,οπου πας,οσο και κοντα να ειναι,
Μαρινα!Ασε τους αλλους να λενε και να κοροιδευουν...
Καποιοι γνωστοι μου επαθαν προσφατα ενα φοβερο ατυχημα
και ενω το Ι.Χ τους εγινε λαμαρινες,αυτοι,ευτυχως,
επεζησαν, επειδη φορουσαν ζωνη! Ηugs :)

Ανώνυμος είπε...

επεσες στην περιπτωση. Καλα τα ειπες, χρησιμη η ζωνη, παντα τη φοραμε, αλλα, καταλαβαινω τη τρομαρα σου και την απογοητευση σου: μια φορα ειπες να μη τη βαλεις και να το αποτελεσμα!

(επειδης μου εχει καρφωθει: να φωναξουμε τον εξορκιστη της Θωδη?....αλλιως θα πρεπει να ακουσεις τον καμηλιερη και να ξεκουραστεις το 2009, αναλαμβανοντας δραση απο το 2010 και μετα!) χιχιχιχι...

Besixdouze είπε...

όπως είπε και η Sophia, κάποιοι πράγματι κοροιδεύουν και υπάρχουν και ορισμένοι.. οι οποίο το θεωρούν και προσβολή να βάζεις στο ταξί τους ζώνη!!! Απίστευτο;;

Marina είπε...

Ευτυχώς όλα καλά, τίποτα δεν έπαθα. Αλλη φορά ΠΟΤΕ μπροστά στο ταξί και αν ξανατύχει ΠΑΝΤΑ Ζώνη.

Το 2009 δεν μου μπήκε καλά..και επειδή δεν πιστεύω στα ευχέλαια και τους παπάδες δεν τους θέλω σπίτι μου..χρειάζεται να ρίξω τους τόνους...ούφ!

Lina είπε...

συμφωνω με τον επιλογο σου.

"περαστικά" σου.... γενικώς =)

Σοφία είπε...

Ούτε κι εγώ φορούσα ζώνη στα ταξί, αλλά μια φορά από ένα φρενάρισμα έπεσα μπροστά, δεν χτύπησα αλλά ο ταξιτζής με κατσάδιασε (για Λονδίνο λέμε τώρα) και από τότε φοράω πάντα. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά και πάλι καλά που δεν χτύπησε κανείς σας.

Maria Tzirita είπε...

Πάντα ζώνη Μαρίνα μου, ακόμα και στο ταξί! Μην το ξεχνάς ποτέ, αν και νομίζω μετά από αυτό που έπαθες, σίγουρα δε θα το ξεχάσεις! Σε γλυκοφιλώ!

An-Lu είπε...

Τέλος καλό, όλα καλά για σένα...ξεκουράσου μέχρι το 2010 ;-)
Όσο για τη ζώνη, η αφεντιά μου τη φορούσε σε ταξί πολύ πριν γίνει υποχρεωτική και την κοιτούσαν οι ταρίφες ως UFO...
Καλύτερα ούφο παρά τραυματίας όμως ;-)

panagiota είπε...

Μαρίνα πρόσεχεεεεεεεεε
Ρέπεις τον τελευταίο καιρό σε αρρώστιες και ατυχήματα.

Καλημέρα

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Εμένα το αυτοκίνητο μου φωνάζει αν δεν φορέσουν ζώνη οι μπροστινοί. Αλλά μου έχει γίνει τόσο συνήθεια παιδιά που αν δεν την φοράω νοιώθω ότι αιωρούμαι στον αέρα όταν οδηγώ