Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Πώς να κόψεις το στομάχι σου

Χθές με χαιρέτησε μία κυρία που ήξερα αλλά που δεν αναγνώρισα λόγω..βάρους. Ενώ τη θυμόμουνα υπέρβαρη, εμφανίσθηκε ξαφνικά μπροστά μου μία λεπτεπίλεπτη σιλουέτα με κολάν !!! χωρίς ίχνος πάχους επάνω της.. είχε και το σκυλάκι της μαζί και εξαιτίας του τελευταίου επιβεβαιώθηκα ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο και όχι για κάποια συγγενή της.

Πιάσαμε την κουβέντα και τη ρώτησα για τη μέθοδο που ακολούθησε για την τόσο θεαματική της αλλαγή και μου είπε ότι "έκοψε το στομάχι της". Ομολογουμένως δεν κατάλαβα τι έκανε και τη ρώτησα αν έβαλε το δαχτυλίδι που πολλές βάζουν με χειρουργική επέμβαση.
Η απάντηση με σάστισε
"Εκανα κανονική χειρουργική επέμβαση όπου ο χειρουργός έκοψε το στομάχι μου στα δύο, αφαίρεσε το μισό και έτσι μειώθηκε η χωρητικότητα στο υπόλοιπο. "
Δεχόταν τη μισή ποσότητα τροφής έτσι επιτεύχθηκε το ποθητόν ήτοι να χάσει 70 κιλά σε ένα χρόνο!.
Είδε φαίνεται το τρομαγμένο μου βλέμμα και βιάστηκε να με καθησυχάσει ότι είναι μία μέθοδος ρουτίνας πλέον για τις υπέρβαρες γυναίκες που στοχεύουν σε ριζική μέθοδο απώλειας βάρους.. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε επακόλουθο, απλά τρώτε λιγώτερο. Και τα οφέλη τεράστια..μπλά, μπλά! Ελεγε εκείνη και εγώ δεν άκουγα απο τη φρίκη.

Υποτίθεται ότι ξέχασα το συμβάν, τη νύχτα όμως μου ήρθε σαν εφιάλτης. Απο τις 5.00 το πρωϊ δεν μπόρεσα να ξανακοιμηθώ!
Μπρρρρ!

16 σχόλια:

Σοφία είπε...

Κι εγώ μαζί σου... αλλά αν είσαι πολύ υπέρβαρος και δεν μπορείς με τίποτα να χάσεις τα 70 (!!) περιττά κιλά σου, ο ακρωτηριασμός του στομαχιού είναι μια κάποια λύση.

Tanila είπε...

70;;;
70!!!

Tanila είπε...

Δηλαδή δε μπορούσε ΝΑ ΜΑΘΕΙ να τρώει τη μισή ποσότητα;
Έπρεπε ν'ακρητηριαστεί, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται ένα χειρουργείο;
Όχι τίποτ'άλλο, εμένα μου πήρε 4 μήνες περίπου αλλά έμαθα να τρώω τη μισή ποσότητα. (θα το κάνω για έναν μήνα θέλω να χάσω 3 κιλά)
Προσπάθησε καθόλου; 'Η χειρουργείο στα τυφλά;

An-Lu είπε...

Yikes!

Ανώνυμος είπε...

Geia sou,

epetrepse mou ena anwnumo sxolio, sta greeklish :)

To stomaxi twn upervarwn exei "ksexeilwsei" epeidh gia polla xronia katanalwnan megales posothtes trofhs. Epishs logw sunithws kakhs diatrofhs, exoun katastrepsei toso polu to metavolismo tous pou duskoleuontai na xasoun baros. Epeidh oi upervaroi exoun megalo stomaxi, to na akolouthisoun mia diaita einai suxna polu duskolo, afou niwthoun oti pethainoun apo thn peina, mias kai to meiwmeno faghto den arkei na gemisei to stomaxi tous, wste na niwsoun to aisthima tou koresmou. Gi auto, mhn frikareis. Einai polu thetiko pou h kuria auth phre authn thn apofash kai ekane thn egxeirhsh, kai einai mia apofash pou mallon eswse th zwh ths.

Kalo savvatokuriako!

Marina είπε...

Η απάντηση του ανώνυμου, νομίζω εξηγεί καταστάσεις που αγνοούσα. Με καθησύχασε κάπως γιατί είχα πανικοβληθεί

Ηκυρία αυτή τώρα πρέπει να είναι γυρω στα 50 κιλά. Στο πρόσωπο έχει χαλάσει λίγο έφυγαν τα μαγουλάκια υγείας που είχε, έχει όμως ηρεμήσει, χαμογελάει είναι άλλος άνθρωπος. Ομως, υπάρχει και ένα όμως. Συγγενικό της πρόσωπο που έκανε την ίδια επέμβαση, πέθανε στο μήνα επάνω. Γι'αυτό φρίκαρα.

Unknown είπε...

Υπαρχουν και άλλοι τροποι παντως να χασεις τα περιττα κιλά.Λιπαοαναρροφηση πχ. Δεν μπορω να το πιστεψω πως υπαρχουν ανθρωποι που πανε και κοβουν το στομαχι τους για να σταματησουν να τρωνε. Δεν ειμαστε καλα. Και γω φρικαρα, Μαρινα

Sotiris K. είπε...

Προσωπικά, διατηρώ σταθερό το .. δείκτη ευημερίας με τάση αυξητική (μέχρι γιγαντισμού και βάλε δηλαδή :) !!)
Ξέρω όμως ότι υπάρχουν πολλές τεχνικές για την αφαίρεση του στομάχου ή για την παράκαμψή του ή για το λεγόμενο "μανίκι".
Τεχνικές που γίνονται λαπαροσκοπικά!
Ειδικός δεν είμαι, ούτε και καμιά διάθεση έχω να γίνω, όμως τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον, και εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται περί ακρωτηριασμού, αλλά για διαφορετική διαδικασία.
(Επιμένω, μαρέσω έτσι χάλια που είμαι, άρα δεν χολοσκάω!)

Μην τρομάζετε επομένως, αλλά μην μπαίνετε και στην ουρά, για τη διαδικασία.
Μέτρον άριστον, που έλεγαν και οι αρχαίοι ... βίγκινκς !!!
:)

museum είπε...

Γεια σου Μαρίνα για πρώτη φορά από το ιστολόγιό σου. Το θέμα του πάχους και του αδυνατίσματος είναι φοβερό. Ένας γνωστός μου έβαλε δαχτυλίδι στο στομάχι και έμεινε μισός. Χάλια το θέαμα. Και νομίζουν πως είναι έτσι πιο εμφανίσιμοι. Από υγεία δεν ξέρω, γιατρός δεν είμαι, μα την αισθητική μου μπορώ να την εμπιστευτώ. Είναι μία καθαρή περίπτωση που το σώμα μας που κανονικά εξωτερικεύει μία ιδεολογία, εγκλωβίζεται σε ένα κορμί ξένο, χωρίς έκφραση, χωρίς συναίσθημα, χωρίς τίποτα.

Καλή συνέχεια στο blog σου!

Besixdouze είπε...

70 κιλά σε ένα χρόνο;;
Είναι τώρα αυτό φυσιολογικό;;
Τι να πω...

Maria Tzirita είπε...

Ναι Μαρίνα μου, μην το γελάς καθόλου, πολλοί άνθρωποι βρήκαν την υγειά τους με αυτη, ή παρόμοια επέμβαση. Σε λίγα χρόνια πιστεύω δε θα υπάρχει κανένας υπέρβαρος άνθρωπος κι αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα. Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό μήνα!

kiki είπε...

Κι όμως Μαρίνα...Είναι ένας από τους τρόπους που ενδείκνυται για πολύ υπέρβαρους ανθρώπους. Ο γαστρικός δακτύλιος, το γασρτικό μπαλόνι, η γαστρεκτομή είναι τρόποι που συστήνονται. Οι πολύ υπέρβαροι άνθρωποι δεν μπορούν να ακολουθήσουν μια συστηματική δίαιτα, γιατί τα αποτελέσματα αργούν να φανουν και για διάφορους άλλους λόγους. Οπότε μην απορείς...

Αταίριαστος είπε...

Μη φρικάρετε! Είναι μία λύση ανάγκης, μία έσχατη λύση, αλλά είναι μία λύση. Φίλη μου που ήταν υπερβολικά παχύσαρκη από το δημοτικό κι αφού πέρασε χρόνια ολόκληρα (ως τα σαράντα της) πάνω από τα εκατό κιλά, το πήρε απόφαση, έκανε την επέμβαση και τώρα είναι μία κανονική (στα κιλά) γυναίκα. Το μόνο κακό είναι ότι χρειάζεται και μία πλαστική εγχείριση μετά για ευνόητους λόγους.

Unknown είπε...

Καλημέρα
Είναι ένας τρόπος και αυτός να πετύχει κάποιος το αποτέλεσμα που επιθυμεί, αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.

phlou...flis είπε...

Κόψιμο παραπανίσου στομαχιού, κόψιμο υπέρβαρων βυζιών, τράβηγμα στόματος μέχρι τα αυτιά, αντικατάσταση ...ποντιακής μύτητς, συμμάζεμαι ...ψωμακίων ... Ε που θα πάει, θα ...κατασκευάσουμε το ιδανικό σώμα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ 140 ΚΙΛΑ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ....ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ?ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ?ΤΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ?ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ?ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ,ΙΣΩΣ..... Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ...ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΗΝΗ....ΓΙΑΥΤΟ ΛΙΓΗ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!