Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009

Χαρίζονται αγγλικά βιβλία

Ιστορικά, πολιτικά κυρίως αλλά και λογοτεχνία. Ολα σε καλή κατάσταση. Δε μπορώ να τα κρατήσω άλλο έχω πρόβλημα χώρου. Αν ενδιαφέρετε κανείς αφείστε μήνυμα στα σχόλια ή στείλτε μου e-mail

1) "The Bridge : A journey between Orient and Occident" by Geert Mak, hardback.
A history of Istanbul's Galata bridge from the 6th century to the present

2) "Twice a Stranger:How mass expulsion forged modern Greece and Turkey" by Bruce Clark pbk.

In 1923 nearly 2 mil citizens of Turkey and Greece were moved across the Aegean- expelled because they belonged to the "wrong" religion. The author's fascinating account over these turbulent evemts draws pm mew research in Greece & Turkey and interviews of surviving refugees wo lived through those years.

3) Χαρίστηκε

4) "Imperium" by Ryszard Kapuscinski.

It is a story of an empire, the former USSR. Just before the Berlin wall came down, the author talkied to hundreds of ordinary Soviet people about their extraordinary lives and the terror from which they were emerging.

5) "Shah of Shahs" by Ryszard Kapuscinski. pbk

It depicts the final years of the Shah of Iran, the nature of the revolution and the devastating results of fear. There is a description of the tyrannical monarch who saw himself as "the father of a Nation", the people and how they lived terrorized by the secret police.

6) "The pleasures and sorrows of work" by Alain de Botton pbk

It is an exploration of the joys and perils of the modern workplace, to make the modern frenzied world function. With the philosophical eye and the characteristic combination of wit and wisdom.

7)+8) are taken

9) "The Black book" by Orhan Pamuk pbk
A novel about a disappearance

10) "Clerical errors" by Alan Isler pbk

A delightful mix of both wit and profundity about a Catholic priest who has a secret: He doesn't believe in God. And that's not all. For the last 40 yrs he has shared his bed with his housekeeper. He also is a Jew, devoting his time in kabbalistic studies. A terribly funny novel.

11) "Lust of Knowing: The Orientalists and their Enemies" by Robert Irwin

12) "The Black Swan" by Nassim Nicholas Taleb hardback

13) "Passport ot Enclavia: travels in search of a European identity" by Vitali Vitaliev

14) "How Proust can change your life" by Alain de Botton pbk

15/ Και μερικά ακόμη εδώ

21 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Κανά καλό αστυνομικό εν έχεις κοπελιά να 'ουμ';

Marina είπε...

Θα δώ και θα σου πώ!

pelerin είπε...

Όλα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Το 1 και 4 με ενδιαφέρουν περισσότερο μιας και εγώ δεν έχω πολύ χώρο. Πως θα μπορούσε να γίνει η δωρεά;

Unknown είπε...

Μαρινα, αν σου εχει μεινει κανενα απο τα βιβλια θα το ήθελα πολυ. δουλευω με καποιους αλλους - κυριως απο την Βρετανια - σε ενα project, στελνουμε βιβλια στην Καραιβικη και την Αφρικη, προσπαθωντας να δημιουργησουμε βιβλιοθηκες σε σχολεια. Θα ειμαι στην Αθηνα τον Αυγουστο, αν μπορεις βεβαια να περιμενεις μεχρι τότε.

σ'ευχαριστω

Αθηνά

patsiouri είπε...

Εγώ το μερίδιό μου το χαρίζω στην Αθηνούλα από πάνω!!!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Μαρίνα καλησπέρα. Διάβασα το ποστ σου και με ενδιαφέρουν ιδίως το 7 και το 8, αν είναι ακόμη διαθέσιμα. Αν και νιώθω λίγες τύψεις, γιατί η Αθηνά στο παραπάνω σχόλιο έχει πολύ καλύτερους λόγους από εμένα να τα θέλει....

Unknown είπε...

παιδια σας ευχαριστω πολυ, αλλα δεν υπαρχει λόγος να στερηθειτε ενα βιβλιο που σας αρεσει. Μπορω να παρω οτι μεινει αζητητο στην Μαρινα.

Marina είπε...

Εδώ ισχύει το first come, first served.

Pelerin, Βεβαιώς να τα πάρεις. Αν μένεις Αθήνα μπορούμε να συναντηθούμε στο κέντρο. Για λεπτομέρειες το e-mail μου είναι papicos@yahoo.com

Athena, μου λύνεις πραγματικά τα χέρια. Μήνες ψάχνω να χαρίσω αγγλικά βιβλία σε βιβλιοθήκες και δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ανταπόκριση στην Ελλάδα. Τα ελληνικά βιβλία που είχα για δωρεά, τα ταχτοποίησα, βρήκα μία βιβλιοθήκη που με μεγάλη τους χαρά δέχτηκαν τους 300 τίτλους που τους δώρισα (ήρθαν και τα πήραν)Τα βιβλία ανήκαν στους γονείς μου..και απλά μου πιάναν χώρο. Πέρα απο αυτά που δημοσιεύω για δωρεά έχω κι άλλα πολλά και εδώ(http://defteroheri.blogspot.com) αλλά και στο σπίτι. Δεν χωράμε άλλο πιά, ήδη έχω 3500, θέλω χώρο για τα μελλοντικά που θα αγαπήσω. Τον Αύγουστο που θα έρθεις, ίσως χρειαστείς αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους..Να μιλήσουμε και να βρεθούμε.

Patsiouri, υπάρχουν βιβλία πολλά, αν θέλεις κάτι μου λές, συναντιώμαστε αν μένεις Αθήνα και στο δίνω. Θα ανέβω Θεσσαλονίκη αρχές Ιουλίου, αν μένεις εκεί μου λές να τα πάρω μαζί μου.

Κοκκινοσκουφίτσα, το 7+8 είναι αζήτητα, άλλα τα παίρνεις. Αντίστοιχα στείλε μου e-mail στο papicos@yahoo.com για λεπτομέρεις αποστολής

Ανώνυμος είπε...

απιστευτη εισαι!
Θεά!

Unknown είπε...

Μαρινα, σ'ευχαριστω πολυ. Μακαρι να μπορουσα να παρω πολλα. Αλλα και γω θα πρεπει να τα μεταφερω. Μπορω να παρω, παντως καμμια 30αρια αν σου περισευουν.
Ειλικρινα σ'ευγνωμωνω. Τα βιβλια ειναι πανακριβα στο Τρινιδαδ και σε αλλα νησια της Καραιβικης. Ελαχιστοι μπορουν να τα αγορασουν και οι βιβλιοθηκες ειναι σχεδον ανυπαρκτες

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marina είπε...

Athena, θα ήθελα να συμμετέχω και εγώ στο project αυτό για τα βιβλία..έχω πολλά ξενόγλωσσα που δεν πρόκειται να ξανα-διαβάσω, και μερικά στα γαλλικά - μεταφυσική κυρίως Shri Aurobido-, αν είναι δυνατόν στείλε μου λεπτομέρειες για τη κίνηση αυτή, με ενδιαφέρει πολύ.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μαρίνα και όσοι άλλοι ενδιαφέρεστε. Ο οργανισμός λέγεται booksforAfrica.org, και υπαρχει και το www.bookaid.org.
Ξεκίνησαν στην Αμερική αλλά υπάρχουν και στην Βρετανία. Εγώ ξεκίνησα με την ομάδα της Βρετανίας, στέλνοντας βιβλία στην Αφρική. Από τότε όμως πήγα να δουλέψω στο Τρινιδαδ, στην Καραϊβική, και είδα τις ανάγκες που υπαρχουν, κυρίως λογω φτώχιας και την έλλειψη βιβλίων σε πολλά από τα νησιά, ενεργοποιήθηκα και κατάφερα να πηγαίνει ένα μικρό μέρος των βιβλίων που μαζεύαμε στην Καραϊβική. Εχουμε στείλει μέχρι τώρα γύρω στα 700.

Πριν 9 μήνες μετακόμισα από την Αγγλία στην Ιταλία και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Κατάφερα να μαζέψω μερικά αγγλικά βιβλία από τα μέλη του International Women Forum, δυστυχώς όχι πολλά. Στείλαμε περίπου 90 βιβλία πριν ένα μήνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην ποιότητα των βιβλίων. Επειδή τα προωθούμε σε σχολεία κυρίως, προσπαθούμε να στέλνουμε καλά και χρήσιμα βιβλία. Ιστορικά, πολιτικά, οικονομικά, επιστημονικά και καλή λογοτεχνία. Δυστυχώς οι περισσότερες προσφορές που εχουμε είναι αστυνομικά, saga and chicky light paperbacks.

H ποιότητα των βιβλίων σου με ενθουσίασε, Μαρίνα. Είναι εξαιρετικά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη κίνηση στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει μπορείτε να την δημιουργήσετε. Γαλλικά και Αγγλικά βιβλία είναι πάντα ευπρόσδεκτα στις χώρες της Αφρικής και μέσω του site booksforAfrica.org, μπορείτε να βρείτε contacts.

Συγνωμη για το μακρυ σχόλιο

ci είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ci είπε...

Πολύ ωραία τα βιβλία σας (αν διάβαζα θα ζητούσα σίγουρα 1-2!).
Έχω όμως κι εγώ να σας παραδώσω ένα βραβείο, στον Κήπο μου:)
[http://bouboubou.blogspot.com/]

irlandos είπε...

Θα ήθελα το 3, "The God Delusion" του Richard Dawkins. Το είχα, το δάνεισα και -δυστυχώς- δεν το ξαναπήρα ποτέ. Αν δεν στο έχει ήδη ζητήσει κάποιος άλλος μέσω email, θα το ήθελα.

Τώρα που διάβασα τα σχόλια, σκέφτομαι ότι ίσως να είναι καλύτερα να το δώσεις μαζί με τα άλλα στο booksforAfrica και το bookaid. Αλλά πάλι, μάλλον δεν είναι το πιο κατάλληλο βιβλίο για αυτό το αναγνωστικό κοινό. Ενώ εγώ, ως άθεος, έχω ... ανοσία.

Φιλικά,
Ιρλανδός

Kwlogria είπε...

Τι καλά που κάνεις! Όχι σαν κάτι άλλους που τα πετάνε στα σκουπίδια και πάμε οι μαλάκες και τα μαζεύουμε!

An-Lu είπε...

Αν και εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τα ξενόγλωσσα, θα ήθελίκτα να έδινες στο Βικτωρα το 5 και/ή το 8...μιλ μερσί ;-)

Marina είπε...

Τη Παρασκευή 26/6 θα είμαι στο κέντρο της Αθήνας για δουλειές. Ηδη έχω ένα ραντεβού για παράδοση βιβλίων. Οποιος άλλος/αλλη θέλει κάτι ας στείλει ένα e-mail (papicos@yahoo.com) να συναντηθούμε για να τα παραλάβει

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα. Θα με ενδιέφεραν τα 2-5-10.
Από την άλλη δε θα ήθελα να τα στερήσω από κάποιους άλλους. Βλέπεις πώς πάει ο "δανεισμός" και με ενημερώνεις, αν θέλεις!