Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009

Ο "Αρτέμης Μάτσας" των Blogs

Ελαβα ένα e-mail απο τον Blogger ότι το online πρόχειρο λεξικό μαγειρικής μου έχει χαρακτηριστεί ως "ανεπιθύμητο-προσβλητικό" απο κάποιους, μου ζητάει διάφορες διευκρινήσεις ειδάλλως θα το διαγράψει ως spam.

Ηθελα να ήξερα ποιούς ενόχλησαν οι μαγειρικοί όροι που παραθέτω!!! Τους σοκάρισε η επεξήγηση της Σαλάτας Νισουάζ ή o ορισμός al dente και με χαρακτήρισαν ώς spam ενώ δέχονται μιά χαρά τα υβριστικά, σκανδαλοθηρικά, ρατσιστικά και σεξουαλικού περιεχόμένου μπλόγκς;
Μα πώς έγινε αυτό, θα μου πείτε. Πολύ εύκολα. Πάνω-πάνω στο μπλόγκ υπάρχει μία navbar με διάφορα κουτάκια, ένα απο αυτά γράφει "επισήμανση ιστολογίου". Αν το πατήσετε ενώ βρίσκεσθε στο ιστολόγιο του κου Βρίζωταθεία π.χ. και αν θέλετε να τον ανακαλέσετε στην τάξη, πατώντας το ενεργοποιείτε το ρομποτάκι της λογοκρισίας του blogger που κλειδώνει το μπλόγκ μέχρι να διελευκαθνεί (αν ποτέ) το θέμα.. Κι αν γίνει αυτό ΟΚ, ο πολυχρονεμένος μπλόγκερ σου δίνει τη πράσινη κάρτα..εγκρίνεσαι. Αν όχι ΧΡΑΠ άντε στο διάλο φίλε με τις μαγειρικές σου, αν έγραφες για μ**νιά και κ&λους μιά χαρά θα ήταν..τα κατσαρολικά απαγορεύονται γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. Ούστ απ' εδώ!

Δεν ξέρω ποιούς μάγειρες ή συγγραφείς ή απλό κόσμο ενόχλησαν οι ορισμοί μου για το τι είναι η συκομαϊδα και το γκιούλμπασι, θύμωσα πάρα πολύ για αυτό που έγινε..Σαν καλή λεξικογράφος όμως που είμαι, θα το πάρω το λεξικό μου απο τον κ. Blogger και θα το βγάλω εκτός μπλογκόσφαιρας..θα το πάω αλλού.

Οσο για τον "Αρτέμη Μάτσα" τον ανώνυμο καταδότη, που μου έκανε αυτή την βρωμοδουλειά, του/της εύχομαι ότι τρώει να του/της προκαλεί μεγάλη ευκοιλιότητα..που θα τον/την πιάνει πάντα στα πιο περίεργα μέρη, χωρίς πρόσβαση σε τουαλέττα, π.χ σε κατάμεστο express τραίνο, κατά τη διάρκεια δικής του ομιλίας κλπ.. και να γίνεται αυτό συνέχεια.
Αμα πιά!

17 σχόλια:

patsiouri είπε...

Οχι ρε συ...
Ρε μπάς και το πάτησε κανείς το κουμπί κατά λάθος και δεν ήξερε να το αναιρέσει???
Πολύ κουλό μου φαίνεται...
Αν και έχω ακούσει και για άλλα μπλόγκς που τα έκοβε ο blogger για πλάκα χωρίς να έχουν κάτι ιδιαίτερο και χωρίς βέβαια να μει επισήμανση ιστολογίου...

sitronella είπε...

Καλησπέρα Μαρίνα,
μας έχει τύχει ανάλογο θέμα όταν κάποιος αποφάσισε να δηλώσει τα μαιλ που έπαιρνε από το site μας (που είχε ζητήσει αυτος να παίρνει, έτσι; ) ως σπαμ. Μετά είχαμε πρόβλημα με όλα τα μαιλ σε yahoo και hotmail. Τέλος πάντων.
Παλαιότερα είχε προτείνει εάν θέλετε να χρησιμοποιήσουμε το λεξικό αυτό στο λεξικό που έχουμε στο site των Συνταγών της Παρέας (το οποίο ποτέ δεν τελειοποιήθηκε). Εάν σας ενδιαφέρει, στείλτε μου ένα μαιλ. Εγώ θα χαρώ πολύ με μια τέτοια συνεργασία. Εάν πάλι όχι, κανένα πρόβλημα, καλή καρδιά :)

Είναι πάντως πολύ εκνευριστικό να σου χαλάει κάποιος την δουλειά σου (και είναι πολύ αξιόλογη και αξιέπαινη η δουλειά που έχεις κάνει), είτε επειδή είναι ανίδεος, είτε επειδή είναι ανηθικος.

Katerina ante portas είπε...

Tώρα τελευταία το κάνουν φαίνεται συχνά κάποιοι περίεργοι αν μη τι άλλο..
Πρόσφατα είχαν μπλοκάρει ως ανηθίκου περιεχομένου το..Ζωντανό Ιστολόγιο!!
Eπίσης μια ποιητική ιστοσελίδα..
Άσε που μερικά μπλογκς που έχουν μαχητικό πατριωτικό περιεχόμενο (Ζουράρις, Παπαθεμελής κλπ) βγάζουν προειδοποιητικό ότι μπαίνεις με ευθύνη σου σε μπλογκ που ενδέχεται να έχει "προσβλητικό περιεχόμενο"!!!
Να το πολεμήσεις Marina. Κάνε παράπονο στο google και δώσε το url ώστε να μπούμε και να σε στηρίξουμε.-

Unknown είπε...

Τί λες βρε που έχεις το θράσος να εκφέρεις τις λέξεις νισουάζ και αλντέντε χωρίς να κοκκινίζεις;

Σόδομα και Γόμορραααααααααααα
Μπουρλότοοοοοο στο μπλογκ σουουουου

Lina είπε...

αααα δεν παμε καλα μου φαινεται!

Marina είπε...

Patsiouri. Βγήκα απο τα ρούχα μου χθές. Είχα γυρίσει απο εκδρομή, είχαμε περάσει όνειρο, ας δώ και τα e-mails μου λέω και ΓΚΟΥΠ ήρθε η κεραμίδα.. Σχεδόν δεν κοιμήθηκα απο τα νεύρα μου, γιατί έχω δουλέψει για αυτό το λεξικό! Ακόμη και λάθος να είναι οι ορισμοί, διόρθωσέ με, μη με σβήνεις όμως! Σπάστηκα απίθανα!

Sitronella. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο και τη πρότασή σου. Με τιμάς που θέλεις να ενσωματώσεις το πρόχειρο αυτό λεξικό στη τόσο ενδιαφέρουσα σελίδα σου. Βεβαίως και με ενδιαφέρει μία συνεργασία μαζί σου. Θα σου στείλω μήνυμα απ' εκεί.
Katerina. Απορώ με αυτά που μου γράφεις..τι τους πειράζουν οι ποιητές και οι άσχετοι; Τόχα ακούσει για τον μπλόγκερ και τις "κυρώσεις" που του έβαλε ο γούγλης αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα έφθανε και εκεί το θέμα..Θα σε ενημερώσω μόλις το μεταφερω. Σίγουρα όμως θα το βγάλω απο τον μπλόγκερα.

Darthiir, ναί ρε σύ πώς τόλμησα να θέλω να ασχολούμαι με το τι είναι το "κοκορέτσι" και το βαθμό ψησίματος κρέατος "a point". Μεγάλο ατόπημα εκ μέρους μου, ενώ άν έγραφα φιλιππικούς για πολιτικά πρόσωπα με μπόλικα βρωμόλογα όπως πολλοί..πρόβλημα δεν θα είχα.. Α! να χαθούν απ' εδώ!

Lina, καθόλου καλά δεν πάμε..μπήκε ψαλλίδα λογοκρισίας..και αν οι σελίδες σου δεν έχουν τίποτα το επιλήψιμο..εφευρίσκουν κάτι..

ci είπε...

Τι να πει κανείς?? Ζήλεια, κόμπλεξ.. αυτά που λέγαμε Μαρίνα μου, κενές ζωές, αντί να σου πουν μπράβο για την τόσο όμορφη δουλειά σου!

Και από όσο ξέρω δεν αρκεί να πατήσεις μια φορά το κουμπάκι "επισήμανση" γιατί αυτό γίνεται και κατά λάθος, οπότε δεν το λαμβάνουν σοβαρά. Το εξετάζουν μόνο όταν έχουν πολλά παράπονα..Δηλαδή όποιος ήταν αφιέρωσε πολύ χρόνο στο θέμα.
Λυπηρό..

Φιλιά, φυσικά είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς.

Besixdouze είπε...

δουλειά δεν έχει ο κόσμος μου φαίνεται!

issallos είπε...

.....ο παππους απο την διφημιση ειναι...!!!
Που λεει να φυγετε να πατε αλλου !!!

http://www.youtube.com/watch?v=6YN72ZsADhg

Προσπαθω να σε κανω να χαμογελασεις λιγο.....!!!
Ειναι μεγαλη ιστορια....
ξερω οτι θα δουμε και συνεχεια....
Βλεπω να στηνω δικο μου σερβερ και να πανε να πνιγουν οι δηθεν λογοκριτες....!!!!

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!

TzinaVarotsi είπε...

Βρε μπας και το πάτησε κανείς μη ξέροντας;... δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε επίτηδες!

KitsosMitsos είπε...

Δεν πάει καλά ο κόσμος... Καθόλου καλά!

irlandos είπε...

Απίστευτο! Είναι λοιπόν τόσο απλό το να δημιουργήσει κανείς πρόβλημα σε κάποιο μπλογκ ?

Φιλικά,
Ιρλανδός

An-Lu είπε...

Αφαίρεσε από το html των μπλογκ σου τον κωδικό που αναφέρεται στο navbar, μόνο έτσι θα "σωθούν"

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως δεν εχω καμια συμβουλη της προκοπης, αλλα ηθελα να σου πω απλα οτι τα πραγματα εχουν αρχισει να μπλεκουν ακομα και για κατι τοσο απλο, οσο το μπλογκιγκ. Μηπως ηνηγκεν η ωρα νατην κοπανησουμε?

kiki είπε...

Να τα πάρω ένα ένα.
1) Έχει ακουστεί κι άλλη φορά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όντως μπορεί κάποιος να πατήσει το φλαγκ και να χαρακτηρίσει το μπλογκ άσεμνο κλπ κλπ. Πιστεύω ότι αν έγινε με το δικό σου, έγινε κατά λάθος. Για μένα, είναι μ.......α του μπλόγκερ να αφήνει σε τόσο εμφανές σημείο κάτι τόσο επικίνδυνο αν είναι έτσι.
2) επειδή το έχω συζητήσει με φίλους, δεν πιστεύουν ότι με το να το πατήσεις μια φορά σε βγάζουν ανεπιθύμητο. Πρέπει να γίνει πολλές φορές.
3) Μπορεί ο καθένας μας να βγάλει τη μπάρα από το πάνω μέρος του μπλογκ, αλλά έχω πληροφορίες ότι αν το κάνεις πάλι μπορεί να σε τιμωρήσει ο μπλόγκερ...
4) Μπορείς να μεταφέρεις όλο το μπλογκ αλλού. Είτε σε νέα σελίδα του μπλόγκερ ή στον wordpress σαν τελευταία λύση αν δεν συνεργαστείς με τη Σιτρονέλλα...

phlou...flis είπε...

Μη ψάχνεις για ...Μάτσα. Κάποιος θα το πάτησε κατά λάθος στην ...αναζήτησή του σχετικά με τα διάφορα κουμπάκια