Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2009

Το quiz του καλοκαιριού

Δείτε προσεκτικά τη φωτογραφία που τράβηξα πρίν λίγες μέρες απο παραθαλάσσιο χωριό.

Απεικονίζει μία πλακόστρωτη προβλήτα δίπλα στη θάλασσα. Για κυττάχτε τα παγκάκια.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΥΤΤΑΝΕ για όνομα του θεού;;;;; Αντί να κάθεσαι να αγναντεύεις τη θέα, τα πέλαγα, το Ναύπλιο στο βάθος απο τη μιά πλευρά και το Αστρος Κυνουρίας απο την άλλη, σε βάζουνε φάτσα να κυττάς τον απέναντί σου (ή και τον κάλαθο των αχρήστων)!!

Ποιός εγκέφαλος συνέλαβε αυτή την ιδέα ;;;

Τώρα θα μου πείτε ότι η προβλήτα προσφέρεται και για ΑΛΛΑ αθλήματα (πέρα απο τους ψαράδες που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους επάνω στο μώλο..για να μη κουράζονται..μη περπατήσουν και τους χαλάσουν οι σόλες απο τις σαγιονάρες τους...ή για τους νεαρούς πιθηκόβιους μηχανόβιους που κάνουν σούζες και αγώνες πάνω στο μώλο..)

αθλήματα της ελληνικής επαρχίας..όπως

αυτό της Πασαρέλλας όπου οι χαριτωμένες υπάρξεις ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας πάνω-κάτω, κάτω-πάνω όλη το απόγευμα, βράδυ, νύχτα σινάμενες κουνάμενες θα περπατούν υπό το άγρυπνο μάτι των καλοκαθισμένων ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ κριτών και σχολιαστών τους! Αμ! Πώς! Να βγάλουμε και κανένα γαμπρό..χωρίς να του πετάμε πιθάρια!

Σίγα μη έστρεφαν τα παγκάκια πρός τη θέα θάλασσα..!! ..τι στο καλό..μπρίκια θα κολλάμε τώρα!!Αχ βρε ελληνική επαρχία, τα παγκάκια σου μέσα!

..............................................

Οι φωτογραφίες είναι απο τους Μύλους, Αργολίδας

15 σχόλια:

Unknown είπε...

Ε τώρα, η αλήθεια να λέγεται, μ' αρέσει να αγναντεύω το πέλαγος, αλλά αυτό είναι μια μοναχική διαδικασία. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα προτιμήσω το "νυφοπάζαρο" ;)

ELvA είπε...

Eιναι σιγουρο οτι ανδρες και μαλιστα ...οχι και του υψηλοτερου ΙQ, της περιοχης σκεφτηκαν τον προσανατολισμο των παγκακιων!χαχαχα

Υ.Γ Πες μας τωρα και την πολιτικη παραταξη που ηγειται του συμβουλιου της παραθαλ.αυτης περιοχης, αν και πιστευω οτι απ τα...παγκακια και μονο, καταλαβαινει κανεις οτι δεν προκειται για ανοιχτομυαλους,
ρομαντικους ανθρωπους, ουτε τιποτα
...προοδευτικα μυαλα! :(

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Βάζοντάς τα έτσι, τοποθετήθηκαν περισσότερα παγκάκια, άρα πληρώσαμε περισσότερα. Αν θυμάμαι καλά έχουν και στην κάθετη πλευρά, στην λεγόμενη πασαρέλα. Αμφιβάλλω για το αν κάθεται κανένας και στα μεν και στα δε.

Maria Tzirita είπε...

Μη γκρινιάζετε βρε, μια χαρά είναι τα παγκάκια, βλέπεις από όποια μεριά επιθυμείς και βλέπεις και την περατζάδα - δύο σ'ένα! Καλοκαιρινή θετική διάθεση να βλέπω και χαμόγελα, έλα παιδιά, έλα...!!!!

Marina είπε...

Darthiir, εντάξει εσύ είσαι ειδική περίπτωση..συλλέκτης νεαρών κορασίδων που ίσως... Μετά τη συγκομιδή φαντάζομαι θα ήθελες να καθόσασταν σε ένα ρομαντικό παγκάκι με θεά το κύμα και όχι το κουβά με τα σκουπίδια, έτσι δεν είναι;

Elva, πρέπει να βγεί ειδικό μάθημα στα πανεπιστήμια "πώς να καταστρέφετε το φυσικό τοπίο" και πώς να διώχνετε τουρίστες". Είναι στιγμές που απορώ με το μυαλό μας. Τόσο δύσκολο είναι να στρέψεις το παγκάκι πρός τη θέα που απλόχερα προσφέρετε μπρός στα μάτια σου; Το αυτονόητο είναι τελικά πολύ δύσκολο. Εχουν ρίξει λεφτά για να φτιάξουν τις πλάκες της προβλήτας, οι ίδιοι όμως οι δημότες δεν τη πονάνε..κάτι βλακόπαιδα άνω των 20 ετών κάνανε αγώνες και σούζες με τα μηχανάκια, πήγα κοντά τους και τα έδιωξα με ένα μπαστούνι σαν τις κότες..ήθελα να βγάλω φωτογραφίες χωρίς ν' ακούω μαρσαρίσματα, Τόσο ανεγκέφαλοι είμαστε!

Georgia, μήπως μπερδεύεις τις περιοχές; Στη κάθετη πλευρά δεν είδα κανένα..μα κανένα. Αρα η κεντρική περαντζάδα της περιοχής είναι η άμοιρη προβλήτα. Με θέα..το μοντελάκι της γειτόνισσας..που καμαρωτή περνά..
πώς έλεγε και η Γερακίνα.."ντρίγκι ντρίνκι ντρούν τα βραχιόλια της βροντούν" Και η θάλασσα..πάει καλλιά της.

Maria Tzirita, έγινα έξαλλη με αυτά τα παγκάκια. Τα έβαλε ο δήμος για να εμποδίζει τους οδηγούς να παρκάρουν πάνω στο μώλο..το καταλαβαίνω αυτό, βάλτα όμως έτσι ώστε να υπάρχει λόγος ύπαρξής τους. Προώθησε λίγο θάλασσα, λίγη θέα πέρα απο αυτό που βλέπει η μύτη σου δλδ τη περαντζάδα, το "νυφοπάζαρο" που λέει πιο πάνω ο Νταρθιρ, κάνε κάτι διαφορετικό απο τη πεπατημένη.Με χάλασαν απίθανα.

Unknown είπε...

Στο περίπου...
Δε θα διάλεγα ποτέ παγκάκι...
Θα προτιμούσα ένα απόμερο βραχάκι ;)

An-Lu είπε...

Μπορείς να πάρεις την Ελλάδα από την Ανατολή αλλά δεν μπορείς να πάρεις τον ανατολίτη από την ελληναρά ;-)

patsiouri είπε...

Σωστή η γοργονίτσα!!!

habilis είπε...

Mια χαρά είναι τα παγκάκια στους Μύλους .
Αν κάτσεις και ανάποδα μια χαρά βλέπεις το Μπούρτζι.
Σουφλάκι δοκίμασες?
:-))

Jason είπε...

Το έχω προσέξει κι εγώ αυτό συχνά... Είχα γράψει κι εγώ κάποτε ένα post για ένα παγκάκι, από το Loughborough της Αγγλίας! Εκείνο είχε πλάτη σε φυτά και σε λουλούδια.
Σύνηθες, πάντως... Ειδικά στην ελληνική επαρχία.

Marina είπε...

An-lu συμφωνώ απόλυτα

habilis, οπως το πάρει κανείς. Εμένα με ενοχλούν που δεν κυττάνε πρός το πέλαγος αλλά το ένα πρός το άλλο. Θέμα οπτικής γωνίας

Jason, είναι κάτι απο το οποίο δύσκολα ξεφεύγει κανείς..ασε που δεν το σκέφτονται, τι έγινε σου λέει, όπως ο/η habilis απο πάνω, έχω δεί παγκάκια που "κυττάνε" και πάνω σε μαντρότοιχο ενώ απο την άλλη πλευρά..θέα-πιάτο μία πόλη!!

Meropi είπε...

Εντάξει βρε Μαρινάκι μου,
θα βλέπεις την απέναντι θάλασσα, αφού έχει και από τις 2 πλευρές. Τώρα αν ενδιάμεσα βλέπεις και τον κάδο σκουπιδιών, λίγο το κακό. Χα χα χα χα!!!

Σοφία είπε...

Τα παγκάκια έχουν τοποθετηθεί έτσι για να διευκολύνουν το νυφοπάζαρο ;-)

Ίσως και για λόγους ασφάλειας, για να μην σηκωθεί κανείς με φόρα και πέσει στο νερό...

Kwlogria είπε...

Έλα τώρα ρε συ! Αυτό που σκέφτηκες με τη μία, είναι ολόκληρη επιστήμη γι' αυτούς!! Που να το φτάσουν να το σκεφτούν, ήμαρτον δηλαδή! Πάλι καλά που δεν έβαλαν το ένα πάνω στο άλλο!

Σοφία είπε...

Και στην Χαλκιδική που πήγα φέτος έτσι ήταν τοποθετημένα τα παγκάκια. Πιστεύω σίγουρα πια πως τα βάζουν με τη μούρη μέσα για λόγους ασφαλείας.