Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

Λυγουριό, Μέθανα, Γαλατάς, Λεμονοδάσος

Μετά απο μερικές μέρες στο Ναύπλιο βαρεθήκαμε και αρχίσαμε τις βόλτες..
Πρώτη εξερεύνηση, του νέου παραλλιακού δρόμου Παλ. Επίδαυρος-Γαλατάς. Τον καναμε πέρυσι για πρώτη φορά μέχρι ενός σημείου, φέτος όμως προχωρήσαμε ώς το τέρμα του..δλδ το Γαλατά.

Απο Ναύπλιο παίρνουμε το δρόμο για το Λυγουριό. Φτάνοντας εκεί ακολουθούμε τις πινακίδες για Παλιά Επίδαυρο. Υπάρχουν 2 δρόμοι, ο ένας που περνάει μέσα στη πόλη του Λυγουριού, είναι πιο σύντομος. Ο αλλος δρόμος είναι πιο γραφικός, μέσα απο τα πεύκα και τον βρίσκουμε αφού βγούμε απο το Λυγουριό. Αφήνουμε πίσω μας το Κέντρο Υγείας και βγαίνουμε στο δρόμο που πάει πρός Αθήνα. Στριβουμε αριστερά κάτω απο τη γέφυρα και ακολουθούμε πινακίδες για Πόρο-Γαλατά. Ανεβαίνουμε μία πλαγιά, αφήνουμε στα δεξιά μας το σουπερμάρκετ ΑΒ και βρίσκουμε διασταύρωση με ΔΥΟ πινακίδες για Γαλατά

Αν πάτε δεξιά στον ανηφορικό δρόμο, που είναι ο παλιός με τις στροφές, θα περάσετε μέσα απο τα βουνά .
Ο νέος παραθαλάσσιος δρόμος είναι αριστερά, ο οποίος έχει φανταστική θέα όλο το Σαρωνικό, περνάει μέσα απο γραφικά χωριά (Δρυόπη, Τροιζήνα, διαβολογέφυρα) , φθάνει στη διασταύρωση για Μέθανα και συνεχίζει για Γαλατά. Σε 1 ώρα είχαμε φθάσει στο Γαλατά

Απέναντι ο Πόρος μας καλούσε.. Η φυσική θέα ωραιότατη, βάρδα μην ανακατευτεί ο ανθρώπινος παράγοντας λίγο πάρα κάτω, και τα κάνει σκτ. Μπροστά στη προκυμαία σκέφτηκες να τους βάλεις βρε βλάκα, πιο πέρα δεν μπορούσες??

Συνεχίσαμε για το Λεμονοδάσος..όπου ο δρόμος στένεψε και καταλάβαμε ότι πέσαμε στον παλιό με τις στροφές.. ας συνεχίσουμε όμως μεχρι "το δάσος" είπαμε.. Μόνο που δεν υπήρχε Λεμονοδάσος, ούτε δάσος, ούτε λεμονιές είδαμε, αντ' αυτών πολλες ελιές και απίθανη θέα.


Στην επιστροφή περάσαμε και απο τα Μέθανα..ωραίο το μέρος και υπέροχη παραθαλάσσια διαδρομή. ΟΜΩΣ λόγω των ιαματικών νερών η πόλη των Μεθάνων μυρίζει..το χειμώνα δεν είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του υδροθειου (κλούβια αυγά), το καλοκαίρι όμως..

αφήστε το καλύτερα. .. Κάναμε μία βόλτα και φύγαμε.....γρήγορα. Δεν σταματήσαμε πουθενά για φαγητό...γυρίσαμε σπίτι μας.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Βρε μπας και δουλεύεις σε ελεγκτικό μηχανισμό οδικών υποδομών;

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marina είπε...

Τστσ! Απλά αρέσει στον Κ το οδήγημα..και σε εμένα η φωτογραφία σαν χόμπυ..Εδώ και χρόνια οργώνουμε την Ελλάδα και το εξωτερικό..απλά τώρα σκέφτηκα να γράψω κάτι για όλα αυτά!

Μακάρι να ήμουνα ελεγκτής οδικών υποδομών..θα τους είχα γδάρει, τίποτα δεν θα πέρναγε αν δεν ήταν τέλειο..και τα λαδώματα θα τα έβαζαν στα δικά τους οπίσ***, μαζί με τα πούπουλα και τη πίσσα !

ELvA είπε...

Μαρινα, διαβαζοντας τις ταξιδιωτικες περιγραφες σου, νοιωθει κανεις δυο συναισθηματα: Nοστο για τα ομορφα μερη, αλλα και πικρα, επειδη διαπιστωνει κανεις δυστυχως,οτι πολυ λιγα διορθωνονται εκει, με τα χρονια....
Μαζι με ολα και η κακη αισθητικη (για να μη μιλησουμε για τη κοινη λογικη) πολλων ιθυνοντων που σε καμμια περιπτωση δε θα επρεπε να ειναι στα πραγματα...Το παραδειγμα με τους σωληνες αρκει και μονο! :(

Marina είπε...

Elva, με κατάλαβες πολύ καλά. Περνάω και ξαναπερνάω απο όμορφα μέρη για να διατηρώ τη μαγεία τους, συχνά όμως διαπιστώνω ότι συν τω χρόνω πάνε πρός καταστροφή, όχι επειδή η φύση άλλαξε αλλά επειδή ο παράγων άνθρωπος ή έχασε το λίγο κοινό νού που είχε, ή βάλθηκε να τα διαλύσει, τίποτα να μη μείνει, μόνο το προσωπικό κέρδος.
Και όλο ταξειδεύω για νέα μέρη που ίσως αντέχουν ακόμη στη φθορά.

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλή περιήγηση!
Και δεν είναι μακριά για εκδρομή