Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Φωτιές

Κάθε καλοκαίρι μπαίνουν φωτιές και καίνε. Ξεκινάνε τους θερμούς μήνες και πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, στο πέρασμά τους τα πάντα μπορεί να χαθούν. Απο το 1974 καίγεται η χώρα τα καλοκαίρια, εξαιρουμένου του 2004 που τίποτα δεν κάηκε γιατί είχαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες..όπου όλοι ανασκουμπώθηκαν να μη πιάσει τίποτα φωτιά και χάσουμε γόητρο.
Αν η Ελλάδα είναι δύο πάνινα μπατζάκια, οι φωτιές τα έχουν κατακάψει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα τσουρουφλίζουν τα πόδια της χώρας κανονικά. Και η καμμένη χώρα χοροπηδάει γιατί πονάει..καίγεται ο φυσικός πλούτος, οι άνθρωποι, τα σπίτια τους, οι περιουσίες τους.

Καίγονται τα πόδια της Ελλάδας ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ και κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι.. παρά μόνο ΑΦΟΥ φουντώσουν οι φλόγες να τρέχουν να τις σβήσουν, με ότι μέσα διαθέτουν, μέσα της πυρκαγιάς, ΠΥ και Στρατό, ο κάθε σπιτονοικοκύρης μόνος του να καταβρέχει τις αυλές και τα παραθυρόφυλλά του...

Αφού λοιπόν η χώρα είναι επιρρεπής στις φωτιές ΓΙΑΤΙ εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό;

Λένε ότι στις χαράδρες και στις πλαγιές μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να φθάσουν για να ρίχνουν νερό και αυτά όταν δεν φυσάει πολύ γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση. Γιατί δεν έγιναν δασικοί δρόμοι ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να φθάνουν κοντά στις εστίες; Γιατί όσες προσπάθειες έγιναν για δημιουργία τέτοιων δρόμων απερρίφθησαν απο το κράτος με τη πρόφαση ότι άπαξ και ανοίξει δρόμος..ύστερα απο λίγο θα ξεφυτρώσουν αυθαίρετα και παρελκόμενα.. ;

Τα γιατί μου άπειρα.. εν τω μεταξύ οι φλόγες συνεχίζουν το έργο της ..μελλοντικής οικοπεδοποίησης.. Λές και αυτός είναι ο στόχος.

6 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Μάλλον αυτός είναι ο στόχος...

Τρελοτουρίστρια

ELvA είπε...

Marina

Θα συμφωνησω κι εγω oτι η ακρα... οικοπεδοποιηση ειναι ο μονος στοχος που εχουν αυτες οι κυβερνησεις. Αν δε δουν και τη τελευταια σπιθαμη πρασινου να μη μετατρεπεται σε...οικοπεδο, τοτε μαλλον θεωρουν οτι... απετυχαν στο εργο τους! Ας τα βλεπουν αυτοι που τους ψηφιζουν ακομα και ας αλλαξουν μυαλα, πριν μας κανουν ολους...τσιμεντο! :(

Unknown είπε...

Κοίτα, εδώ που τα λέμε, είναι άδικο αυτό για τους δρόμους...

Γι' αυτό καίγονται και τα δάση...

Unknown είπε...

^^δεν είναι άδικο...
Φτουκακα... ξέχασα το δεν

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Λες να ειναι κάποιος αλλος ο στοχος πέρα απο την οικοπεδοφαγία;;;;;




Ε δεν ειμαστε και χαζοι αλλα φταιμε εμεις που τους ψηφίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Μαρίνα μου δεν εφαρμόζεται ο νόμος, δεν γίνεται το Κτηματολόγιο. Κι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σαν χώρα.Νομοι υπαρχουν και μαλιστα πολύ πιο αυστηροι απο οτι σε άλλες χωρες! Αλλα δεν εφαρμοζονται. Τα πάσης φύσεως "αρπακτικα" γνωρίζουν οτι σύμφωνα με την υπάρχουσα τακτική οι εκτάσεις αποχαρακτηρίζονται και πέρνουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας στα χεράκια τους!
Ποιος φταίει? Εμεις που ανεχόμαστε τους πολιτικούς μας- που τους ψηφίζουμε! Ηθικοί αυτουργοί στις πυρκαγιες οι ίδιοι οι πολιτικοί και οι μετέπειτα wonna be αγοραστες των καμμένων εκτάσεων δασικών ή μη και απλοί εγκληματίες εκτελεστές οι εμπρηστές!Ακόμα και οι Δήμαρχοι φταίνε. Οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες θα όφειλαν να μην εισηγούνται την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των καταπατημένων και αυθαίρετων οικημάτων, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι, απλούστατα διότι ζουν εκεί.
Τα εγραψα αναλυτικα στο μπλογκ μου ( δες την παραπομπή τετ α τετ με τον εμπρηστή) κι επίσης το ποστ "Συνεντευξη με τον εμπρηστή " στο μπλογκ egxoreidio@blogspot.com που κατα καιρους με φιλοξενεί.
Θα χαρώ να μου σχολιάσεις