Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2009

Απορίες σοβαρές αλλά και γελοίες

ΑΠΟΡΩ

... που μερικοί άνθρωποι είναι τόσο κακομαθημένοι. Χαίρονται να κάνουν παρέα με όσους συμφωνούν μαζί τους και τους χαίδεύουν τ' αυτιά, άμα όμως κάποιος πεί κάτι διαφορετικό ή ακόμη και ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ, θυμώνουν και τον πετάνε έξω απο π.χ το μπλόγκ τους, τη παρέα τους, βρίζοντάς τον και απο πάνω επειδή δεν συμφώνησε. Είναι όμορφο να βρίσκουμε ομοιδεάτες, δεν λέω. Αλλά το να κάνουμε έναν διάλογο και με τους διαφωνούντες, πάλι κερδισμένοι θα βγούμε, απο την αντίθεση μαθαίνεις όχι απο τη συναίνεση. Δεν το καταλαβαίνουν..

...είμαι στο λεωφορείο/μετρό/τράμ και συλλέγω..μυρωδιές. Πάνε οι εποχές που οι κυρίες μυρίζαν αρώματα και οι άντρες κολώνιες..αυτά απαντώνται πλέον στις μεγάλες ηλικίες 60+. Οι περισσότερες γυναίκες δεν μυρίζουν τίποτα, υπάρχουν και εξαιρέσεις δεν λέω αλλά και τότε τα αρώματα είναι πολύ απαλά. Βέβαια όσες πήγαν κομμωτήριο κάπως ξεχωρίζουν απο τη μυρωδιά της λάκ. Οι νεαρές κοπέλλες και τ'αγορια συνήθως μυρίζουν ιδρώτα ή και απλυσιά δυστυχώς. Τώρα όμως τελευταία άρχισα να μυρίζω σκορδίλα και ψαρίλα στα μαλλιά και ρούχα τους.. ασε πια αυτά τα χνώτα.. Ελεος βρε παιδιά, εντάξει να κάνουμε οικονομία στο νερό..αλλά όχι και να βρωμάμε!!

... βάζω τις κάλτσες στο πλυντήριο διπλωμένες για να μη τις χάνω. Μετά τη πλύση βγαίνουν ξεδι-πλωμένες και μονές. Δεν χάνονται όλες, κάποιες όμως χάνονται. Τις κατάπιε ο κάδος λέω. Ετσι όταν έρχεται ο συντηρητής παίρνω μεγάλο καλάθι θεωρώντας ότι θα βρώ τις χαμένες μου κάλτσες..κάπου στα έγκατα του πλυντηρίου.. Το καλάθι μένει άδειο. Τζάμπα μάλλον κατηγορήθηκε το πλυντήριο..οι καλτσούλες άφαντες.


...έχω μία γάτα γύρω στα 3 το πολύ κιλά. Ομορφη και ναζιάρα. Αυτό που με κάνει να απορώ είναι το μέγεθος των σκ.. της..Είναι πελώρια και πολύ μακριά..για τη συγκεκριμμένη μινιόν γατούλα.. Τι πισινός είναι αυτός και βγαίνουν τόσο μεγάλες κου@@δες??...

7 σχόλια:

ELvA είπε...

Καλημερα Μαρινα μου

Και εγω μερικες φορες τις ιδιες σκεψεις κανω, οταν διαβαζω γνωμες σε ορισμενα μπλογκς, που οπως λες 'χαιδευουν αυτια' ενω οσοι διαφωνουν, ρίχνονται 'στο πυρ το εξώτερον' ;) Δεν ξερω αν το ιδιο γινεται παντου, πιθανον να συμβαινει συχνα, μια και γενικα ισχυει το 'Όμοιος ομοίω αεί πελάζει', (Θυμαμαι το ρητο αυτο, απο το Λυκειο! χαχα) Παντως και η πολυ συμφωνια δεν μου αρεσει,
ουτε σημαινει οτι οι συμφωνουντες ειναι αναγκαστικα ανοιχτομυαλοι ανθρωποι. Παντως σε γενικες γραμμες νομιζω οτι η Ελληνικη κοινωνια ειναι πολυ συντηρητικη και ετσι ακομη και αυτοι που θεωρουν εαυτους αριστερους δεν ειναι, τελικα, οσο 'ανοικτοι' θα επρεπε, ουτε σε συζητησεις ουτε σε νεες προτασεις....

KitsosMitsos είπε...

Ειδικά για το πρώτο θα συμφωνήσω όσο δεν παίρνει! Και όχι τίποτε άλλο, αλλά μετά θεωρούν όλους τους άλλους απόλυτους και τους εαυτούς τους σωστούς.
Αυτό δηλώνει ψυχολογικά προβλήματα. Προσπαθείς να βρεις ό,τι να'ναι για να επιβεβαιωθείς.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Aπο όλους τους ανθρώπους παίρνεις ενα μαθημα...αυτο ειναι η δικη μου η γνωμη

jean couceau rouceau είπε...

κι ο συγκάτοικος μου το ιδιο κανει.Αποτελεσμα : δε καθαριζουν οι καλτσες.Ισως φταιω κι εγω που τα βαζω ολα στους σαραντα.
Οσον αφορα τη διαφωνία να πω οτι απο αυτην προερχονται απειρες ενδιαφερουσες συζητησεις που μου ανοιγουν τα ματια.Η συχνη συμφωνια μοιαζει με βουρκο.Γι' αυτο και απαντάται στον εργασιακό χώρο.

phlou...flis είπε...

Διαφωνούντες, μυρωδιές, κάλτσες, κουράδα... Πέστο, πόσα ποτηράκια έτσουξες; :-)

Σοφία είπε...

Χαχα ούτε εγώ φοράω άρωμα... πλένομαι πάντως!

Για τις κάλτσες δεν έχω εξήγηση. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να χάσω καμία (ίσως να χάνονται ζευγάρια όμως και γι' αυτό δεν τις προσέχω).

Δέσποινα είπε...

Ανταποδίδω την blogοεπίσκεψη και χαίρομαι πολύ που σας βρίσκω!!!
Αν είστε η Μαρίνα/Daily Madness με τις όμορφες φωτογραφίες στο Panoramio, τότε γνωριζόμαστε κι από 'κει! Να είστε καλά!!!