Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

11 days of Christmas

Τις τελευταίες μέρες πήγαινα συχνά στο κέντρο της Αθήνας για δουλειές..ναί! μέσα στη βροχή και στα λασπόνερα. Περπατάς προσεκτικά στα πεζοδρόμια μη φάς καμμιά τούμπα ενώ παρατηρεί κανείς τη βρώμα και τη δυσωδία των σκουπιδιών που συσσωρεύονται κοσμώντας κάθε δρόμο εκτός των κεντρικών λεωφόρων.

Μα είναι εικόνα αυτή κύριε Κακλαμάνη μου 10 μέρες πρίν τα Χριστούγεννα;

Τι πάει να πεί "κάνουν απεργία τα συνεργεία καθαρισμού και σκουπιδιών", δεν είμαστε καλά, βρές τρόπο να καθαρίσεις την Αθήνα. Βρές τρόπο να μην είναι ΒΡΩΜΙΚΗ η πόλη.

Πέρασα ένα βραδάκι με το αυτοκίνητο απο τη Πλατεία Συντάγματος. Είχε κόσμο εξαιτίας μιάς χριστουγεννιάτικης γιορτής, κόσμο με ομπρέλλες, αλλά κόσμο. Παντού αστυνομικοί..και απόρησα τι στην ευχή κάνουν τόσσσσοιιιιι αστυνομικοί στη γιορτή; Και μετά είδα το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Α! Μάλιστα! Τους ανέθεσαν να φυλάνε το δένδρο! Μα τι γελοιότητα!

Παρακολουθω εδώ και καιρό μία δίκη που γίνεται στην Ιταλία για το φόνο μιάς 20χρονης Αγγλίδας φοιτήτριας απο τους συγκατοίκους της. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το βάρος της δημοσίότητας που δίνει ο Τύπος στη καταδικασθείσα Αμερικάνα, ενώ για το θύμα που τελικά έχασε τη ζωή της με φρικτό τρόπο..κανείς δεν νοιάζεται. Απορώ που κάθονται βουλευτές κλπ και δίνουν γνώμες αν θα αθωωθεί σε έφεση που θα κάνει η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ, απορώ που δίνουν συνεντεύξεις ότι συμπάσχουν με αυτά που περνάει !!! να γίνεται στάρ ο εγκληματίας, !!! Ε! Το θεωρώ εντελώς ανήθικο. Η Amanda Knox ενεπλάκει σε αποτρόπαιο έγκλημα μαζί με τους φίλους της βίασαν και σκότωσαν. Το δικαστήριο τη καταδίκασε αλλά τα ΜΜΕ (κατευθυνόμενα προφανώς) την αθωώνουν. Αυτό με βγάζει απο τα ρούχα μου!.

Μέρες που έρχονται ορίστε και ένα τραγουδάκι


6 σχόλια:

ELvA είπε...

Kαλημερα Μαρινα!

Τα ιδια και τα ιδια στην Αθηνα που συναγωνιζεται τη ...Καλκουτα σε βρωμα, ειδικα αυτες τις μερες! Μα ταμα το εχει αυτος ο δημαρχος και καθε Χριστουγεννα λες και το κανει επιτηδες να εχει βρωμικο το κεντρο;
Η αστυνομια φαινεται οτι μονο το εργο της φυλαξης του δενδρου εχει να προσφερει + ξυλο σε διαδηλωτες, οποτε ζητουν αυξησεις!

Η περιπτωση της Αmanda Κnox λεει πολλα για το πως βλεπουν καποιοι τη δικαιοσυνη στις μερες μας! Μην απορεις οταν καποτε θα γινει ταινια και θα τρεχει ο κοσμος στο σινεμα για να δει την ...ωραια Αmanda! Φαινεται ειναι δευτερευον για πολλους το οτι ειναι δολοφονος!

Unknown είπε...

Κοίτα, εγώ χτες το μεσημέρι ήμουν στην πλατεία Καρίτση, ένας κάδος γεμάτος σκουπίδια υπήρχε, ναι, αλλά ο κακός χαμός δε γινόταν...
Δεν ξέρω αν δίπλα στην Ερμού γινόταν (δεν πήγα) και αν εσκεμμένα γίνεται...
Υπάρχουν γειτονιές πάντως που υπάρχει πρόβλημα, αυτό ομολογουμένως ισχύει.

Τώρα το "βρες τρόπο" είναι πολύ όμορφη κουβέντα!
Αλλά προϋποθέτει άλλου τύπου και πολιτικές αλλά και πολίτες...

Ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που σου κάνει εντύπωση για την Ιταλία: Γιατί πάντα δημιουργούμε οι ίδιοι μια αρνητική δημοσιότητα για κακά, και την γενικεύουμε, χωρία να είναι πραγματικότητα και χωρίς να εκφράζει τα πάντα.
Αλλά ξέχασα, οι έλληνες βγάζουμε πάντα τα μάτια μας μόνοι μας!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για μένα πάντως μένουν περισσότερες μέρες (13). Κάνω υπομονή.

phlou...flis είπε...

Από αυτά που άγραψες, το τραγουδάκι είναι το καλύτερο.

An-Lu είπε...

Αχ...το τραγούδι είναι το καλύτερο, αν και ομολογώ ότι μετά τις τρείς γαλλικές κοτούλες χάνω το μπαλάκι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.!!!!!!!!
Ο Πρόεδρος της Ονδούρας ανετράπει απο εβραϊκή συνωμοσία

http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/12/manuel-zelaya.html