Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2009

Χριστουγεννιάτικες σκέψεις


Κατ' αρχήν να ευχηθώ σε όλους να περάσετε όμορφα και οικογενειακά, μαζί με αυτούς που σας αγαπούν, μαζί με αυτούς που αγαπάτε...και να φάτε. Αφήστε τις δίαιτες και τις γκρίνιες παράμερα..και αφεθείτε στις δημιουργίες της κάθε μητέρας, θείας, γιαγιάς, κουμπάρας, ξαδέλφης, φίλης, φίλου, μπαμπά, παπού, θείου σας, που ξεπατώθηκαν για να σας..χορτάσουν.. και τις πετσούλες να φάτε..τα καψαλισμένα κομματάκια του γουρουνιού ή της γαλοπούλας.. αυτά που δεν επιτρέπονται..φάτε τα μωρέ..αφήστε τους γιατρούς να λ'ενε..

γιατί
αν ζούσαμε όλοι σαν λιτοδίαιτοι μοναχοί..οι γιατροί θα πουλάγανε λεμονάκια στη λαίκή! Οπότε για να μη μείνουν άνεργοι..φάτε..πιείτε..και χορέψτε.. τσιφτετέλια..αν σας σηκώνει το τραπέζι..και επάνω του.. ή ντίσκο και όποιος αντέξει.. για όλα τα γούστα..


Αύριο έχω όλο το σόϊ τραπέζι.. Σαν Παναγίες έρχονται πάντα και πολύ σπάνια τσακώνονται σε μένα (αν και ποτέ δεν ξέρεις..)..μετά πάλι τραπέζι έξω την επομένη..και συνεχίζει..η κάθε θεία πρέπει να δείξει τη τέχνη της χρονιάρες που είναι μέρες..προκαλώντας μία γαστρορραγία τουλάχιστον... σε κάποιον απο εμάς..Το είπαμε, να μη το ξαναλέμε..τόσους γιατρούς έχει το σόϊ, μη πεινάσουν οι άνθρωποι!
Το περίεργο είναι ότι θυμόμαστε τις γιορτές που είναι συνδεδεμένες με ευτράπελα, άλλα αστεία άλλα κουραστικά..και όχι γιατί φάγαμε καλά!. Οπως τότε που έφτιαξε κανελλόνια η κα Π και αφού τα έψησε, βγάζοντάς τα απο το φούρνο, έσκυψε και της ήρθε ζάλη...και κράτττςςςςς έπεσε το πιρέξ στα πλακάκια και εκείνη απο πάνω..και βγάλαμε τα Χριστούγεννα σφουγγαρίζοντας ξανά και ξανά γιατί γλιστραγαν τα λάδια..και συνεφέροντας την οικοδέσποινα που έκλαιγε και διαμαρτύρονταν. Μετά βέβαια γλείψαμε τα εναπομείναντα πιάτα..γιατί όποιος κάνει χειρωνακτική εργασία ΠΕΙΝΑΕΙ..και ήπιαμε όλο το απόθεμα.. Η τότε που κόβοντας το γουρουνάκι, μιά άλλη θεία, έκοψε και το δάχτυλό της μαζί..και τρέχαμε !
Οι καυγάδες δίνουν και παίρνουν σε ΚΑΘΕ ΜΑΣ οικογενειακό τραπέζι..οπότε δεν είναι κάτι το περίεργο να πιαστούμε για το τίποτα.. Αυτό γίνεται κάθε τόσο..τσίκλα πιά!. Το πιο περίεργο θα ήταν να μη μαλώσουμε! Ετσι για αλλαγή! Εχουν όμως όλα πολύ γούστο..

Εύχομαι λοιπόν σε όλες και σε όλους.. ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ με υγεία!

8 σχόλια:

phlou...flis είπε...

καλές γιορτές να περάσετε εσύ και το ...σόι σου :-)
καλά Χριστούγεννα κα καλή Χρονιά

Meropi είπε...

Μαρινάκι μου,
εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε σένα και την οικογένεια σου.

kiki είπε...

Καλές γιορτές Μαρίνα!

An-Lu είπε...

Παρόλη την κούραση, ελπίζω να περάσετε καλά σήμερα...και κράτα κάτι για τη Μουσελίνα!!!!!
;-)

υγ Αν εμφανιστεί στο τραπέζι αφού φάτε, δεν σταματούν οι αψιμαχίες;!

ELvA είπε...

Xρονια Πολλα Μαρινα μου και ...
αναιμακτα ευχομαι! :)
Απ ο τι διαβαζουμε το σοι σας εχει την ικανοτητα να κανει τις γιορτες
...αξεχαστες, με το δικο τους τροπο! :)

Φιλια απο Σουηδια!

Silia είπε...

Καλά Χριστούγεννα Μαρίνα .
Κρίμα που ζω μακριά σου ... Αλλιώς θα σου πρόσφερα σαν δώρο Χριστουγέννων , μία (άντε , δύο) δωρεάν ιατρικές φροντίδες για .... αναξιοπαθούσες θείες .
Φιλιά .

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Ελπίζω να περάσατε καλά και να περάσετε ακόμα καλύτερα!!!! Χρόνια καλά!

Katerina ante portas είπε...

Χρόνια πολλά και καλά αγαπητή μου Μarina, εύχομαι να διασκεδάζετε και να περνάτε όλοι καλά!
Σε φιλώ