Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Λύκε, λύκε είσαι εδώ;

Αυτές τις μέρες είμαι συνεχώς.. στους δρόμους. Ο κόσμος διαδηλώνει για αυτά που έχασε. Για αυτά που φρόντισε το Κράτος να του πάρει. Αυτά που του είχε δώσει απλόχερα πρίν.

ΘΥΜΟΣ, ΠΙΚΡΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.

Μα καλά, ανιστόρητοι είμαστε; Απο καταβολής, μόλις το οποιοδήποτε Κράτος τα βρεί σκούρα, πάντα ο κακομοίρης λαός τη πληρώνει. "Οχι όμως εμείς" μου λέει μία κυρία.. "Να τα πάρουν απο αυτούς που τα κλέψανε". Τι να της πώ, ότι οι κλέφτες και οι άτιμοι δεν πιάνονται ποτέ, πάντοτε πλακάκια τα κάνουν με την εξουσία, ενώ τα μισθά των υπαλληλάκων..πιάνονται ; Τι να σου κάνω που δεν καταλαβαίνεις..πάλι καλά που πήγες στη διαδήλωση..κάτι είναι και αυτό.


Περπατώ με προσοχή στους δρόμους..μη σπάσω τα μούτρα μου. Οταν είχαμε τους εγγλέζους εδώ δεν καταλαβαίνανε γιατί περπατούσα στο οδόστρωμα., ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα, το θεωρούσαν πολύ επικίνδυνο Εκείνοι πήγαιναν απο το πεζοδρόμιο. Οταν πέσανε κάτω γιατί σε κάποια στραβή πλάκα σκάλωσε το παπούτσι τους και γδάρανε τα γόνατά τους..κατάλαβαν.. Αναρωτιώντουσαν όμως γιατί οι κάτοικοι δεν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σωστά πεζοδρόμια..φόρους και τέλη πληρώνουμε. Δεν είχα απάντηση.

Προ ετών ουρλιάζαμε για τη κακή ποιότητα των Κινέζικων ρούχων.. ότι έίναι επικίνδυνα για την υγεία, φέρνουν δερματίτιδες, φαγούρα, ψώρα... οι έμποροι νευρίαζαν γιατί τα φτηνά αυτά ρούχα χτύπαγαν τις δικές τους τιμές. Τώρα με τις συνεργασίες της Ελλάδας με τη Κίνα..όλοι αυτόματα ξεχάσαμε τα "κακά" κινέζικα ρούχα... όλα τα ρούχα καλά είναι..αρκεί να μη φουντάρει η αγορά.
Τι υποκρισία!


Περπατώ εις το δάσος όταν οι λύκοι είναι εδώ. Δεν ξέρω μόνο αν αυτοί είναι ντόπιοι λύκοι ή ξενόφερτοι. Ποιοί είναι οι αγριώτεροι; Αυτοί που μας βάζουν τα πόδια σε στενά παπούτσια, ή εκείνοι που μας απειλούν ότι θα μείνουμε ξυπόλητοι...στ' αγκάθια;

7 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Αχ Μαρινάκι τι να πείς όταν βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και μάλιστα τον κάνουν κι αρχηγό του κράτους;

Κάποια στιγμη όμως που ο λύκος παραταϊσμένος θα κοιμάται ανέμαλα τα εναπομείναντα πρόβατα θα ξεσηκωθούν και τίποτα δε θα τον σώζει πια. Να'σαι σίγουρη αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει και όσοι είναι με τη μεριά του λύκου να φυλάγονται!

Καλό σ/κ

Marina είπε...

1) Αρα, εμείς είμαστε εκείνα τα πρόβατα που επιλέγουμε λύκους για αρχηγούς μας (αν δεν κάνω λάθος με πλειοψηφία πέρυσι στις εκλογές)..και τώρα..τους φοβόμαστε.
2) Αρα θεωρούμε εαυτούς..πρόβατα.

3) Και τα πρόβατα χρειάζονται αρχηγούς καθοδηγητές..άλλα ίσως πρόβατα που θα γίνουν λύκοι..στη πορεία

Αυτά όλα είναι πολύ κακά για τους Ελληνες, φαντάζομαι να το καταλαβαίνεις.. Κάτι σαν τη "φάρμα των ζώων" του Οργουελ..

Unknown είπε...

Μην ανησυχείτε...
Η Ελλάδα απλά πρωτοπορεί, η υπόλοιπη ευρώπη ακολουθεί!
Εκτός και αν μάθει από τα λάθη μας, αλλά δεν την κόβω...
Παντού λύκοι φυλούν τα πρόβατα!

phlou...flis είπε...

έλα όμως που οι λύκοι είναι πάντα εκεί!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ

http://anisixos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

Αξιζει να το δεις και οχι να το ζεις...

amalthia είπε...

το χειρότερο είναι πως δεν είναι μόνο οι λύκοι πλέον οι κακοί....όλα τα ζώα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα..οι ρόλοι έχουν μπλεχτεί, τα κοστούμια έχουν κλαπεί και φορεθεί και απο άλλους. άκρη δεν βγάζω, θύτης και θύμα είναι ένα καμιά φορά, πάντως θα συνεχίσω να περπατώ είναι δεν είναι οι "λύκοι" εδώ...

silia είπε...

Είμαστε όμως κι εμείς κάτι ... "Κοκκινοσκουφίτσες" ...
Πονηρές ...
Ανυπάκουες ...
Περίεργες ...
και ... τάχα μου-τάχα μου ... αθώες .
Ε , τί να κάνουν οι "Λύκοι" ;... Γιατί να φάνε τις σκληρούτσικες "γιαγιάδες" ; Αφού τους προσφέρουμε απλόχερα το τρυφερό μας "κρέας" ...
--------------------
Ουφ ... χαλάστηκα τώρα .