Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Παράλογοι νόμοι

Πρίν ένα χρονικό διάστημα, είχα πάει στην Εφορία για να αλλάξω τη ταχυδρομική διεύθυνση που μας στέλνουν τις δηλώσεις κλπ έγγραφα. Ηθελα να πηγαίνει όλη μας (του συζύγου + δική μου) η αλληλογραφία σε ταχυδρομική θυρίδα των ΕΛΤΑ. Ο αρμόδιος υπάλληλος αρνήθηκε ν' αλλάξει την υπάρχουσα διεύθυνση, παρόλλο που του είπα ότι χάνεται η αλληλογραφία και μαζί και πιστοποιητικά/έγγραφα που παραλαμβάνουμε σαν εταιρεία. Ηταν ανένδοτος, όχι και πάλι όχι..γιατί λέει ο Νόμος, όπως μου ειπε "να στέλνονται τα της Εφορίας στην έδρα της εταιρείας, στη διεύθυνση αυτή και όχι σε θυρίδα"..
"Γιατί", λέει, "άν σκάσει κανόνι η εταιρεία, άμεσα θα κλείσουν την Τ.Θ. ενώ με τη διεύθυνση..θα τους πιάσουμε"..
Τι νυχτωμένος! Το γεγονός της μετακόμισης της κανονάτης εταιρείας δεν έχει περάσει απο το μυαλό του..
Φυσικά δεν άλλαξε τη διεύθυνση αποστολής εγγράφων.

Δίπλα απο την Εταιρεία που εργάζομαι υπήρχε ένας ναυτικός πράκτορας. Ηταν χρόνια εκεί αλλά κάποια στιγμή το ξενοίκιασε. Μετά έβλεπα να έρχονται χαρτιά απο την Εφορία πολλά. Τα οποία επιστρέφοντο στο ταχυδρομείο με την ένδειξη ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Τα επιστρέφουμε και ξανάρχονται..ωσπου να ξυπνήσει το Κράτος και να καταλάβει οτι τη πάτησε και ότι οι Νόμοι χρειάζεται να προσαρμόζονται..στις εποχές.

Αν είναι να σκάσει κανόνι η εταιρεία, θα το σκάσει, η Εφορία όμως μπορεί να πιάσει τον υπεύθυνο μέσω συστημάτων που έχουν.. Τι τους πείραζε να βάζω την αλληλογραφία στη θυρίδα..; Βαριόντουσαν οι κότες να σηκώσουν τον κώ.. τους απο τη καρέκλα, βάσει Νόμου βεβαίως βεβαίως.

3 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Αχ βρε Μαρίνα μου όλα δύσκολα σ'αυτή τη χώρα ακόμα και μια απλή αλλαγή διεύθυνσης!!! Ψάξε το κι απ'την ιστοσελίδα μπας και γινεται αλλά ο υπαλληλος ήταν προβληματικός.. ποτέ δεν ξέρεις!

Πάντως εδω στην Κύπρο κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση μας στέλνουν έντυπο αν έχουμε αλλάξει τα στοιχεία μας να το συμπληρώσουμε και να το στείλουμε πίσω. Ότι αλλαγή γράψεις εκεί γίνεται. Έτσι άλλαξα κι εγώ τη διευθυνση μου με μια απλή ταχυδρομική δήλωση και τώρα παει στη θυρίδα η φορολογική δήλωση.

Καλημέρα!

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις τώρα. Υπάρχουν πολλοί παράλογοι νόμοι και εγώ είμαι από τους πρώτους που λέω πως τον νόμο δεν πρέπει να τον εφαρμόζεις σαν βίβλο.
Αλλά σε μια χώρα που όλοι (και δη οι κρατικοί υπάλληλοι) κατηγορούνται πως δεν εφαρμόζουν τους νόμους, ε είναι λίγο οξύμωρο να κατηγορούνται και όταν τους εφαρμόζουν!
Ας αποφασίσουμε κάποτε κι εμείς ως άνθρωποι τί θέλουμε από τη ζωή μας!
Σωστούς νόμους ή νομοταγείς πολίτες;

Marina είπε...

Daisy Crazy, το αστείο είναι ότι στη φορολογική δήλωση φαίνεται η θυρίδα των ΕΛΤΑ..και εκείνοι αγνοούν το όλο θέμα..Συνεχίζουν να το στέλνουν σε οδό με αριθμό..και συχνά χάνεται..γιατί έχουμε τη τρελλή γειτόνισσα( που πετάει στα σκουπίδια την αλληλογραφία των αντίχρηστων)..Μόνο στην Ελλάδα το Κράτος φαίνεται και φέρεται να είναι εναντίον του πολίτη.. Μετά ρωτάμε γιατί ο πολίτης δεν εμπιστεύεται το κράτος!!

Ακου Darthiir. Κατηγορώ το νόμο! Οταν στη Κϋπρο (διαβάζεις σχόλιο απο πάνω) είναι τόσο απλό μία αλλαγή διεύθυνσης..εδώ όλα μας τα κάνουν δύσκολα.. Γιατί έτσι..είναι ο νόμος λέει.