Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Οι κατολισθίσεις της κοινωνίας μας

Στη θέση μου ο Εμίλ Ζολά θα κατηγορούσε. Δεν είμαστε όμως ίδια, έτσι απλά διαφωνώ.

Διαφωνώ λοιπόν που έφαγε μούτζα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαφωνώ επίσης που αποχώρησε καταστενοχωρημένος. Εκεί έπρεπε να κάτσει. Να σταματησει τη παρέλαση και δημόσια να εκφράσει το θυμό του. Για το κάθε σχολιαρόπαιδο που ελαφρά τη καρδία χλευάζει τους θεσμούς της Ελευθερίας.Μήπως αυτό το παιδί μάθει και κάτι σε αυτό το κόσμο που ζεί.

Οχι δεν θεωρώ ήρωα το νεαρό που τον μούτζωσε. Και όταν διαβάζω εδώ και εκεί για γονείς που λένε ότι ήταν μάγκας και ότι αν ήταν παιδί τους θα τον επιβράβευαν, είναι κατάντια.

Κατάντια που όχι μόνο δεν έμαθαν οι ίδιοι να σέβονται αυτούς που αγωνίστηκαν το '40 για να έχουμε ελευθερία εμείς σήμερα, αλλά που απαξίωσαν να το πούν στα παιδιά τους, αυτοί και αυτοί ήταν οι αγωνιστές, αυτά και εκείνα έγιναν για να έχεις την άπλα σου σήμερα.

Κατάντια γιατί αντί να τους δείξουν πως να αναμορφώνουν το κόσμο πρός το καλύτερο, τους δείχνουν ΜΟΝΟ πώς να επαναστατούν για τα κακώς κείμενά του, ΜΟΝΟ όταν θίγεται η βολεψούλα.

Κατάντια για τους έμαθαν να βλέπουν μέχρι τη μύτη τους, να καίγονται για τον εαυτούλη τους μόνο, τώρα πετροβολούν τους πολιτικάντηδες, πρίν χρόνια όμως τους προσκύναγαν επειδή έδιναν με ξένα λεφτά.

Κατάντια γιατί τους έμαθαν μόνο να γκρεμίζουν, να φωνάζουν, να χλευάζουν, να πετάνε πέτρες...και μετά ευχαριστημένοι να πηγαίνουν γελώντας για φραπουτσίνο των 6 ευρώ. Στα ίχνη των γονιών θα μάθουν να βαδίζουν, να κάνουν ακριβώς τα ίδια και μετά να φτύνουν τους αγωνιστές του κάθε Πολέμου, χωρίς καμμία υποχρέωση πρός τη κοινωνία, σαν κακομαθημένα νήπια, μόνο απαιτήσεις, να ζούν νταβατζήδικα με τα λεφτά άλλων .

Οι κατολισθίσεις της κοινωνίας.

..............................................................................

Διαφωνώ με το θεσμό των παρελάσεων. Είναι ξεπερασμένος και παραπέμπει σε άλλες παρελθούσες εποχές. Θα ήταν καλό να καταργηθούν.

7 σχόλια:

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Πόσο πολύ συμφωνούμε.

Marina είπε...

Καλημέρα Πιγκουίνε. Εχω ακούσει και διαβάσει τις 100 φάσεις και αντιφάσεις. Δυστυχώς η πλειοψηφία "της βολεψούλας", θεωρεί τη μούτζα ώς αξιοπρόσεκτη πράξη, δικαίωμα του πιτσιρίκου ν' ακολουθεί τη πεπατημένη, χωρίς ευρύτερα κοινωνικά όνειρα.

Ανώνυμος είπε...

δεν εχεις αδικο αλλα μην ξεχνας πως οι γενιες αλλαζουν,και εμας στο σχολειο δεν μας επετρεπαν να καπνιζουμε,ειναι αλλης κοπιας/παστας τα παιδια σημερα πολυ πιο αφυπνισμενα πολυ πιο ανεπτυγμενα και απελευθερωμενα απο εμας τους μεγαλυτερους οποτε οι μουντζες και τα μαυρα μαντηλια αλλα και τα επεισοδια στις παρελασεις να μην μας κανουν εντυπωση εν ετει 2011.

διαφορετικα ειμασταν εμεις ως πιτσιρικαδες και διαφορετικα ζουν οι σημερινοι πιτσιρικαδες.Μην εχουμε αυταπατες.Αλλα μυαλα κουβαλουσαμε εμεις και αλλα μυαλα κουβαλανε τα σημερινα παιδια.

κα να πω και κατι τα δικα μας ονειρα δεν εγιναν πραγματικοτητα,τα παιδια σημερα δεν ζουν σε ονειρο αλλα σε μια πραγματικοτητα η οποια τρεχει με την ταχυτητα του φωτος,με ανεπτυγμενα μυαλα και ουχι με οπισθοδρομικα ή συντηρητικα οπως μεγαλωσαν τα δικα μας λογω των συνθηκων που επικρατουσαν οταν εμεις πηγαιναμε σχολειο,πως αλλωστε θα βελτιωθουν οι καταστασεις αυτης της χωρας αν δεν βελτιωθουν οι ιδιοι οι Θεσμοι που τις διεπουν.....

"Πώς να κρυφτείς απ'τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" που ελεγε και ο Σαββοπουλος,μην τα βαζουμε με τα παιδια οπότε....

για την κατολισθηση της κοινωνιας ευθυνομαστε ολοι....αλλα οχι η Νεα Γενια...θα ηταν κακο να θεωρουσαμε οτι φταινε τα παιδια για τη καταντια της χωρας....ισως ευθυνονται οι 4 αιωνες του Τουρκικου ζυγου και η επταετια της Δικτατοριας,για να μην αναφερθω στον Εμφυλιο ο οποιος εκτος του οτι διχασε το Εθνος δημιουργησε τον δικομματισμο στην Ελλαδα(οι Δεξιοι δηλαδη που κυνηγουσαν τους Κομμουνιστες στον Εμφυλιο γιατι αυτη ηταν η πραγματικοτητα του Εμφυλιου...)

το αν θα γινονται ή οχι παρελασεις δεν με αγγιζει....

αλλα σιγουρα οι Ελληνες επιστημονες που διαπρεπουν στο εξωτερικο δεν θα θελουν να επιστρεψουν στην Ελλαδα με τετοιο χαλι....και αυτο ειναι που με ανησυχει,παρολα τα καλεσματα πολιτευτων και κυβερνωντων της χωρας αυτης....

(ενας 30αρης ανεργος πτυχιουχος ΤΕΙ που εμεινε χωρις δουλεια απο περσι τον Οκτωβρη.....)

Marina είπε...

Δεν κατηγόρησα τα παιδιά άμεσα, κακόμοιρε άνεργε απόφοιτε,κατηγόρησα το σύστημα που έμαθε σε αυτά τα παιδιά να επαναστατούν επειδή θίγεται το εισόδημα των οικογενειών τους κυρίως. Έπειδή το Κράτος πρώτα έδινε, τώρα τα παίρνει πίσω. Δεν τα είδα να επαναστατούν όταν απειλείται το κοινό καλό π.χ. όταν βρωμίζονται τα ποτάμια και οι θάλασσές μας απο ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών, όταν ο κάθε ένας γιατρός π.χ. ζητάει ότι του κατέβει και δεν δίνει απόδειξη κλπ.
Γι αυτό διαφωνώ. Γιατί μεγάλωσαν σε μία κοινωνία που τα βάζει να σκύβουν και να προσκυνάνε τα αποκτηθέντα, μετατρεπόμενα σε όχλο έτσι και δεν έχουν φράγκα για το καφέ των 8 ευρώ.

Οπως και εσύ μεγαλώσαμε ίσως διαφορετικά απο τα σημερινά παιδιά. Οπως και εκείνα όλα τα καταλάβαινα..δεν ζούσα στο όνειρο όταν αιμόφυρτα παιδιά απο τις σφαίρες (Πολυτεχνείο) μας χτυπούσαν τη πόρτα..και τους ανοίγαμε..παρά τις απειλές της αστυνομίας. Ημουνα τότε μικρή, αλλά καταλάβαινα..σκούπισα με τη μαμά μου τα αίματα. Μετά είπαν ότι δεν άνοιξε μύτη.
Δεν θυμάμαι να ήμουνα μέρος ενός όχλου ποτέ και να έσπαγα τζάμια επειδή κάτι αλήτες αστυνομικοί σκότωσαν το κάθε Γρηγορόπουλο.

Για τη κατολίσθηση της κοινωνίας, κατηγορώ εμάς τους ενήλικες και μόνο. Τα παιδιά, απλοί καθρέφτες μας είναι

Stou είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. Κακώς στον Παπούλια, στεναχωρήθηκα που στεναχωρήθηκε.

Unknown είπε...

Βέβαια, όταν όλο το πολιτικό σκηνικό, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, παίζει με τους θεσμούς, γιατί να τους σεβαστούν οι πολίτες, οποιασδήποτε ηλικίας;
Και αλήθεια, αν κάποιος ήταν ήρωας, αλλά μετέπειτα μετατράπηκε σε αρωγό μιας κακής κατάστασης, πρέπει εσαεί να θεωρείται πρόσωπο άξιο απόλυτου σεβασμού;
Στην τελική ως πολλά μπορεί να έχει προβληθεί ο κος Παπούλιας, αλλά δεν βλέπω κανένα μέσο ή θεσμό να τον προβάλει ως πρότυπο. Εκεί ψάξε πρώτα τη ρίζα της οποιασδήποτε ασέβειας και όχι στην κοινωνία.

Marina είπε...

Το να μουτζώνεις/συνεχώς αμφισβητείς τους θεσμούς δεν βγάζει πουθενα. Κάποιοι πολέμησαν το '40 είτε γιατί έπρεπε, είτε γιατί το πίστευαν. Και πέθαναν. Ερχονται τώρα τα πιτσιρίκια που έχοντας ακούσει τα μύρια απο το σπίτι τους, να θεωρούν μαγκιά τους την αμαύρωση της κάθε επανάστασης, του κάθε πολέμου, της κάθε μνήμης. Δεν φταίνε τα παιδιά γιατί επηρεάζονται λόγω της ανώριμης ηλικίας τους φταίμε εμείς που δεν τους μάθαμε τίποτα παραπάνω απο την άκρη της μύτης μας (τη βολεψούλα δλδ).