Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Τραμπουκιστάν

Πήγα στην Εφορία της περιοχής μου στις 27/10 για δουλειές. Ενα που μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη προσωπικού. Ενω παλιά έβλεπα τουλάχιστον 30 υπαλλήλους ανά όροφο, τώρα είδα πάνω κάτω 10 άτομα, χώρια το διευθυντή.

"Καλά όλες βγήκαν πάλι έξω στα μαγαζιά", απορούσα;
Οχι, ήρθε η απάντηση. "Εδιωξαν τους συμβασιούχους".

Α! Ναί και τώρα οι μόνιμοι χρειάζεται να κάνουν και καμμιά δουλειά. Ετσι γι' αλλαγή. Αντί να κάθονται πάνω στα τραπέζια και να λένε ανέκδοτα με το Μπόμπο..αγνοώντας τις ουρές (αυτό μου είχε τύχει πρίν 5 χρόνια, στην ίδια Εφορία, μία υπάλληλος καθόταν και αστειευόταν). Και πραγματικά δούλευαν. Και είχε και πολύ κόσμο, ουρές που όμως προχωρούσαν γρήγορα.

Εντάξει, η συμπεριφορά ήταν κακή. Συνηθισμένο φαινόμενο για Εφορία. Είχαν βάλει έναν τέτοιο αγενή σε γκισέ με πολύ κόσμο..γκρινιάζοντας έπαιρνε τις αιτήσεις..τις έψαχνε για λάθη ώστε να μας κατευοδώσει.. "δεν είναι σωστά γραμμένη, φεύγα" λέει στην ηλικιωμένη μπροστά. Τι κύριος, με σκλάβωσες! Πότε μωρέ κόπρε, θα μάθεις να λές καλημέρα, να χαμογελάς και να δείχνεις ευγενής;
"Ελάτε τώρα κυρία μου που μου θέτε και ευγένειες, στην Εφορία είσαστε.."λέει ο υπάλληλος δίπλα. Α! Ναί, ξέχασα! Στο τραμπουκιστάν!

Πάλι όμως καλά που έγινε η δουλειά μου.. και δεν χρειάστηκε να ξανα-ξανα-ξανα πάω.

Λές να γίνουμε ΚΑΙ Ευρώπη;

3 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

έχω γίνει δέκτης τέτοιων συμπεριφερών από δημ. υπάλληλους κι έχεις δίκιο είναι απαίσια η συμπεριφορά μερικών.
όμως για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου είναι μερικές φορές κι οι πολίτες για τους δικούς τους λόγους επιθετικοί με αποτέλεσμα η βια να φέρνει βια και να την πληρώνουν όλοι χωρίς να φταίνε.
πιστεύω ότι το χαμόγελο και ο καλός ο τρόπος δεν στοιχίζει τίποτα και φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα. κι αυτό και για τους υπαλλήλους και για μας το κοινό.
καλημέρα!

sunny είπε...

Δε λες πάλι καλά που ξέμπλεξες.

Το χειρότερο μου είναι όταν πηγαίνεις σε μία υπηρεσία και (φυσικά!) δεν ξέρεις πού πρέπει να πας, ψάχνεις έναν άνθρωπο να ρωτήσεις και στα γραφεία τους έχουν (γράψει, ούτε ΚΑΝ εκτυπώσει) ταμπελίτσα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΧΙ ΕΔΩ.

Θέλω να τσιρίξω!

Σοφία είπε...

Κάποια στιγμή θα γίνουμε και Ευρώπη, δεν μπορεί (είμαι αισιόδοξος άνθρωπος). Αλλά δε νομίζω ότι οι πρώτοι που θα εξευρωπαϊστούν θα είναι οι εφοριακοί...