JellyPages.com

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

Γαϊδουριές!

Το τελευταίο καιρό προσέχω πολύ τις γαϊδουριές που γίνονται γύρω μου. "Αλλάζει η Ελλάδα" μου λέει ένας γνωστός, συμφωνώ, πέρα απο τη μόνιμη ενασχόληση με τον εαυτούλη μας γίναμε και γαϊδούρια.  Τα περί Ελληνικής λεβεντιάς, φιλοξενίας, αγάπης πρός το ξένο που θα μας χτυπήσει τη πόρτα, μπούρδες. Ο λεβέντης της πάλε ποτέ εποχής έγινε κακομοίρης που κοψομεσιάζεται απο τις υποκλίσεις, όσο για τον ξένο που θα μας χτυπήσει τη πόρτα, φωνάζουμε τους Χρυσ-αλήτες για τα περαιτέρω, φιλοξενία και μλκίες. Καπέλλο έρχεται και το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο στο σεξ.., Α! ναί, να μας μείνει και κάτι εφόσον δεν το έχει φάει η μανιακή τάση για δουλειά, δουλειά, δουλειά ή ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο για δουλειά. 

Πήγα σε ένα τραπέζι το σβκ που μας πέρασε. Οι οικοδεσπότες είναι γνωστοί μας εδώ και χρόνια, βλεπόμαστε συχνά, μιλάμε ανταλλάσσουμε γνώμες, νέα κλπ. Οταν έρχονται σπίτι μας, βγαίνουν στο μπαλκόνι για να καπνίζουν γιατί το τσιγάρο είναι προέκταση του χεριού τους. Οταν όμως πάμε σπίτι τους, δεν βγαίνουν στο μπαλκόνι για τον ίδιο λόγο, ανοίγουν όμως τα παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας. Ετσι προχθές που έρριχνε καρεκλοπόδαρα, καπνίζανε τσιγάρα και πούρα με αποτέλεσμα να με πιάσει το άσθμα μου (το οποίο ξέρουν ότι το έχω) και μετά πούντιασα με τα ανοιχτά παράθυρα και την υγρασία και τους λέω "κλείσε σε παρακαλώ το παράθυρο, θ' αρρωστήσω" το κλείνει για 10 λεπτά και μετά το ξανανοίγει, τους το ξαναλέω και επαναλαμβάνεται.. η ίδια ιστορία.. Αφού ξέρουν ότι έχω θέμα, ή δεν πρέπει να με καλούν, ή αν με θέλουν ας δείξουν και λίγη κατανόηση, δεν είναι καπρίτσιο το άσθμα, θέμα υγείας είναι. 

Ενα απλό παράδειγμα είναι, κάθε μέρα συναντώ γαϊδούρια με 2 πόδια αλλά τεράστια αυτιά. Σήμερα κιόλας επιστρέφοντας με το τράμ..κάποιος είχε σταθμεύσει "για 1 λεπτούλι" όπως είπε, έτσι ώστε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου εμπόδιζε τη διεύλευση του τράμ. Οταν του κορνάρισε, γκρίνιαζε και απο πάνω..

Στενοχωριέμαι που μας βλέπω να πηγαίνουμε πρός τα πίσω.



3 σχόλια:

Crazy Tourists είπε...

Δυστυχώς από τέτοια, άλλο τίποτα...
Προχτές περίμενα να περάσω το δρόμο, με την κοιλιά τούρλα, σταμάτησε ένας νεαρός να περάσω και ο από πίσω άρχισε να κορνάρει μανιωδώς! Έχασε και 10 δευτερόλεπτα... Άσε για τα παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια και στις διαβάσεις..Αν αρχίσω με τη γαϊδουριά δε θα τελειώσω ποτέ!

Τρελοτουρίστρια

Heliotypon είπε...

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Ειδικά στο κάπνισμα φαίνεται ότι οι καπνιστές, ακόμη και αξιοσέβαστα άτομα, φρονούν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και ότι τους επιτ΄ρεπεται να ταλαιπωρούν τους μη καπνιστές. Τα επιχειρήματά τους έωλα, φυσικά, δεν έχουν απάντηση. Κάποιος (καλός φίλος, κατά τ' άλλα) επέμενε ότι αφού καπνίζουν τα λεωφορεία και οι τσιμινιέρες των εργοστασίων (ποιών εργοστασίων, άραγε;) δεν δικαιλογούμαι να με πειτάζει το δικό του τσιγάρο!!! Τι επιχειρήματα να χρησιμοποιήσεις σε μιά τέτοια λογική(;). Κι αν κάνεις μια λίστα με όλες τις γαϊδουριές θα εκπλαγείς. Μου έδωσες ιδέα να τις μαζέψω και να κάνω ανάρτηση...

Σοφία είπε...

Μπα... γαϊδούρια είμασταν πάντα. Αυτό που περιγράφεις γινόταν άνετα και πριν 30 και πριν 20 χρόνια. Η διαφορά με τώρα είναι ότι τότε οι μη καπνιστές δεν τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν.

Η Ελλάδα όντως αλλάζει, απλά με αργούς (πολύ αργούς) ρυθμούς και μια διάθεση προσκόλλησης στις "παλιές καλές εποχές" του παρελθόντος.