JellyPages.com

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2005

Γάλα

γιατί το γάλα Ολυμπος είναι το ωραιότερο που έχω πιεί ως τώρα?

Εχω δοκιμάσει όλα τα ελληνικά και ξένα γάλατα που κυκλοφορούν και μόνο στο Ολυμπος βγάζω το καπέλλο.

τι στην ευχή τρώνε τα πρόβατα του παραγωγού που δεν το τρώνε τα άλλα πρόβατα?

Σήμερα δοκιμάσαμε και την ομώνυμη πορτοκαλάδα που έβγαλε στο εμπόριο..
και αυτή μας άρεσε καλύτερα απο τις αντίστοιχες.. κάποιος γνωστός μου κακκούλης μου είπε ότι πολλοί χυμοί στην Ελλάδα, εισάγονται σαν παγοκολώνες πορτοκαλιού απο την Βραζιλία. Και βέβαια οι χυμοί αυτοί έχουν την ίδια γεύση. Ο Ολυμπος όμως παίρνει τα πορτοκάλια απο την Ελλάδα, απο την Πελοπόννησο, εξ'ού και η ιδιάζουσα γεύση.. Οτι και να είναι, εμάς μας γοήτευσε ο χυμός αυτός.

Σημείωση : επειδή δεν χωνεύω τη λακτόζη ο γιατρός μου έχει κόψει τα γαλακτοκομικά. Το γάλα αυτό είναι το μόνο που χωνεύω, χωρίς κανένα πρόβλημα..

21 σχόλια:

George είπε...

...έλα ντε. Είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί μακράν. Ελπίζω να μη ακολουθήσει στη ποιότητα τις μεγαλοεταιρείες (βλ. Δέλτα, Φάγε κλπ). Επίσης, έχει πολύ καλό χυμό πορτοκάλι(τι Refresh και μ*****ιες) και σοκολατούχο γάλα. Try it... ;-)

τσέλιγκας είπε...

μάλλον επειδή χρησιμοποιεί λιγότερη σκόνη από τα υπόλοιπα...

zouri1 είπε...

συμφωνω και εγω.Και τα γιαουρτια Ολυμπος,ειναι πολυ καλα.Φαγε δεν ξαναπαιρνω.

CGP είπε...

Νομίζω ότι πρόκειται γιά γάλα αγελάδος και όχι προβάτου.

Εχει κάποια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που σου αρέσουν. Μπράβο σου !!!!!!!!!!!

Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει την πορεία αυτή η εν λόγω βιομηχανία και θα φέρει μία ποιοτική αναβάθμιση στο σύνολο της παραγωγής.


Απο την άλλη πλευρα ας μην κατηγορούμε ανταγωνιστικά προϊ'όντα διότι περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.

Είθε....

twocows είπε...

βγήκε τώρα κι ένα άλλο, πώς λέγεται να δεις, "αγροκτήματος κάτι", και πρέπει να ψάξεις για να το βρεις

twocows είπε...

agrokthmatos braxias

pinky and the brain είπε...

σου αρέσει περισσότερο γιατί έχει περισσότερα λιπαρά από όλα τα άλλα γάλατα στην αγορά. αυτή είναι η διαφορά. επίσης, να μην εμπιστεύεσαι τα γάλατα σε διάφανο πλαστικό - χάνουν θρεπτικές ουσίες με το φως

jojo είπε...

δεν μπορώ να πω οτι όταν το δοκίμασα κατάλαβα κάτι ιδιαίτερο...
ισως γιατί δίπλα στο γάλα Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής να χάνει κάπως στη σύγκριση...
εκεί να δείτε λιπαρά και γεύση!
δεν ξέρω αν φτάνει ως την Αθήνα στο γυάλινο μπουκάλι του, που σημειωτέον είναι και πολύ ωραίο να το κρατήσεις, αλλά αν το βρείτε δοκιμάστε το κιαυτό.
βέβαια δεν συνιστάται σε δίαιτες, αλλά αυτά τα λάιτ προιόντα είναι τελείως άγευστα.
τόσο που λες "άσε αν είναι για λάιτ γάλα πίνω και νερό βρύσης...."

Marina είπε...

Εντάξει το θα το διορθώσω, είναι αγελαδινό το γάλα..

Λάιτ δεν παίρνουμε καθόλου γιατί ένας γνωστός μου που δουλεύει στη ΦΑΓΕ μας είπε ότι η διεργασία που υφίστανται τα γάλατα από πλήρη να γίνουν λάιτ είναι τόσο "χημική" που καλύτερα να πίνεις πλήρες ή τίποτα..
Δεν έχω δεί γάλατα σε γυάλινο μπουκάλι που ΝΑ ΜΠΟΡΩ να τα ΧΩΝΕΨΩ, ένεκα του προβλήματός που έχω.. ένα καινούργιο γάλα που κυκλοφόρησε χωρίς λακτόζη..το ήπια και με πείραξε..

Δικηγόρος του Διαβόλου είπε...

Το γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, είναι το καλλίτερο γάλα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ολόκληρη. Έχει απόλυτο δίκιο η Jojo. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γάλα...

τσέλιγκας είπε...

Η γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος ξεκίνησε με έδρα τη Λάρισα χωρίς να έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω από επικράτηση στη Θεσσαλία. Το γάλα δεν είναι μόνο αγελαδινό υπάρχει και πρόβειο μέσα καθώς και ένα ποσοστό σε σκόνη. Ο μεν παππούς μου (γνωστός τσέλιγκας) τα καλοκαίρια έδινε το γάλα του στον Όλυμπο οπότε είχαμε πληροφόρηση από τους διάφορους γαλατάδες (= αυτοί που μαζεύαν το γάλα). Κάποια στιγμή τον Όλυμπο τον αγόρασε ένας Τρικαλινός δαιμόνιος τυρέμπορας, είχε και τη φαεινή ιδέα για το μπουκάλι (να βλέπεις τι παίρνεις κι άσε τους άλλους να σπουδάζουν μάρκετινγκ 10 χρόνια) και αποφάσισε να επεκταθεί. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα τη γαλακτοβιομηχανία του για κάποια δουλειά και έμαθα γι'άλλη μια φορά ότι το φρέσκο δεν είναι τόσο φρέσκο. Κι εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο από όσα έχω πιει (αυτό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δεν το έχω δοκιμάσει) και σκέφτομαι πόσο χάλια μπορεί να είναι όλα τ'άλλα.

Με τις υγείες μας

street spirit είπε...

και μένα μ'αρέσει αν και δεν είμαι ειδικός στα γάλατα, ώστε το λάιτ να το αποφεύγουμε;;;; ;)

scorpina είπε...

Ο γνωστός σου είχε δίκιο πάντως...

Οι χυμοί εισάγονται όντως κολώνες μέσα σε γιγάντια κοντέϊνερ.....

Εξ' ου και η παράξενη γεύση τους (αηδία)....

Mikrouli είπε...

Oti kai ean pinete, euxomai:
Aspro Pato!

Egw, to pinw kathe prwi, me synodia thn gnwsth se olous sas ataka:
Mikrouli, to'pies to gala sou???
Nai!!!

Marina είπε...

twocows: ευχαριστώ για την προτροπή σου, πήγα σήμερα το πρωϊ και αγόρασα αυτό το γάλα της Βραχιάς..πρώτη φορά το βλέπω στην αγορά.. θα το δοκιμάσω να δώ.

jojo, ηνίοχε : Το γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και όλα τα άλλα προϊόντα της τα αγόραζε η μητέρα μου - έπινε 3 λίτρα γάλα την ημέρα - δυστυχώς όμως δεν χωνεύω τη λακτόζη του.

τσέλιγκα: ειλικρινά ευχαριστώ για την πληροφορία, τίποτα απο αυτά που έγραψες για τον Ολυμπο δεν ήξερα. Είναι τελικά φρέσκο το γάλα του? Η μας κοροϊδεύει όπως οι άλλοι (βλέπε μουχλιασμένα γιαούρτια)..?
mikrouli : στην ηλικία που είσαι μόνο πολύ γάλα μπορείς να πίνεις.

τσέλιγκας είπε...

φρέσκο είναι, γάλα μαζεύει κάθε μέρα απλά δεν είναι 100% αγελαδινό. Σίγουρα είναι καλύτερο από ΕΒΓΑ, ΔΕΛΤΑ και το κακό συναπάντημα.
Οι επιστροφές γίνονται σοκολατούχο βέβαια οπότε απ'αυτό δεν πίνουμε.
Έβγαλε και ξυνόγαλα, όποιος γουστάρει το συγκεκριμένο "αναψυκτικό" ας το δοκιμάσει.
Το θέμα είναι γαλοτύρι που θα βρούμε, πάλι στα βουνά θα τρέχω μου φαίνεται.

Marina είπε...

Γαλοτύρι, δεν έχω φάει ποτέ μου. Ούτε το έχω δεί σε Αθηναϊκό σουπερμάρκετ ποτέ..

τσέλιγκας είπε...

συσκευασμένο βγάζει η δωδώνη αλλά είναι μια αηδία και μισή.
Καμία σχέση με το βουνίσιο με τη γεμάτη γεύση και τα πολλά λιπαρά

jojo είπε...

γαλοτύρι!!!! μου θυμίσατε έναν ακόμα λόγο να πάω στο Νεραϊδοχώρι!

γαλοτύρι-σπανακοτυρόπιτα-κατσικάκι στη γάστρα-Νιαβής-Νεραιδοχώρι...!

μη μου δημιουργείτε επικίνδυνους συνειρμούς μεσημεριάτικα βρε παιδιά...:-@

asymmetrismo είπε...

Απλά μια ακόμα γνώμη. Εχω κόψει το γάλα από 18. Και εντελώς τυχαία και περιστασιακά, που και πού, παίρνω κανα μίλκο, όχι για το γάλα, αλλα περισσότερο για τη εξτρα ζάχαρη που με περισση απλοχεριά σκορπίζουν μέσα στο μίγμα νερο-σκόνη-κακάο(χειρίστης ποιότητας)-λιπαρά.

Τυχαία είδα το ΟΛΥΜΠΟΣ από ενα φίλο που έφερε ένα γιαουρτάκι (βιολογικής παραγωγής) και φυσικά εφαγε δούλεμα... Αλλά την επόμενη που βρέθηκα μπροστά στο δίλλειμα μεταξύ ΜΙΛΚΟ και ΟΛΥΜΠΟΣ σοκολάτας, δεν σκέφτηκα καθόλου. Και τελικά ΟΝΤΩΣ, δεν έχω γυρίσει πίσω... Ειναι πολύ καλό.

Υποσημείωση: μάλλον και εγώ έχω το πρόβλημα με την λακτόζη, γιατι θυμάμαι στον καιρο που ήμουν Αγγλια οτι τα γαλατα που έφερνε ο γαλατάς (με τα μπουκάλια, παράδοση στο σπίτι καθε πρωι στις 5πμ) εγώ τα έπινα "απο το μπουκάλι" ... Εδώ τη ΔΕΛΤΑ τη συχαίνομαι να την μυρίσω...

Johny είπε...

Σουπερ γάλα!!!!!
Ξεκίνησα τα το παίρνω όταν ακόμα
έπρεπε να ψαξεις πολυυυυυ για να το βρείς

Δοκίμασα τα πάντα και δεν το αλλάζω με τίποτις