Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2006

Αλλα αντ' άλλων

καταλαβαίνει κανείς όταν έχει να κάνει με τους τροχονόμους..Απίθανη ράτσα. Αλλα λένε, άλλα σκέφτονται, αλλιώς μας τα λένε και άλλα εννοούν..

Σήμερα το πρωϊ, σαν τη καλή χαρά μπαίνουμε με τον Κ στο τουτου να πάμε στη δουλειά, όχι πολύ κίνηση σήμερα (ας είναι καλά η απεργία των λεωφορείων), σταματάμε σαν καλά παιδιά στο φανάρι της Αγ. Δημητρίου..
Ο τροχονόμος γυρνάει πρός το μέρος μας.
Βλοσυρός
(Ωχ σκέφτομαι)
Μας κάνει νόημα να πάμε μπροστά, (ένα βήμα μπροστά σε όσες μασάνε τσίκλα, έλεγε παλιά η δασκάλα της γυμναστικής, πρίν ρίξει τη μπούφλα)
...πόσο μπροστά? Προχωράμε λίγο, αυτός να κάνει νοήματα πιό μπροστά και μετά
να βάζει το χέρι στο στόμα του και να κουνάει τα δάχτυλα..
Κάγκελλο ο Κ.
Κάγκελλο και η Μ.
Κόκκαλο και το αυτοκίνητο.
Σφυράει ο τρομο (χο)νόμος και μας κάνει και άλλο νόημα να πάμε δίπλα του..
(σκέφτομαι, τι θα ζητήσει τώρα, άδεια, ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων? Δεν δουλεύουν καλά τα φώτα των φρένων, ξέρω έπρεπε να το είχα πεί στον σερβισά όταν το πήγα στο σέρβις, το είπα, το γράψανε κιόλας, είπανε ότι τα ήλεγξαν αλλά δεν δουλεύανε με το που βγήκα απο το συνεργείο..λές να ναι αυτό..)
Πήγαμε λοιπόν δίπλα του. Βάζει τη μούρη του στο τζάμι. Κατεβάζουμε το τζάμι και μας ρωτά,
"Από Γλυφάδα έρχεσθε?"
"Μάλιστα"
"Εχει κίνηση?"
"οχι, όλα είναι πολύ ομαλά, καθόλου δεν κολλήσαμε" λέει ο Κ.
"Ευχαριστώ"
Πάει λοιπόν πιό πέρα ανοίγει το τηλέφωνο που κράταγε και λέει
"Η Γλυφάδα δεν έχει μποτιλιάρισμα, στο λέω σίγουρα, έχω καλή πηγή"
Αλα τoυ.. Τα όργανα γρήγορα!

Γίναμε κάποιοι Βρεεεε!
Ανέβηκε το ιμάζ μας, το κούτελό μας ορθώθηκε σε τούτη την κοινωνία..
Με σέβας απο εδώ και στο εξής..
Ανέβηκε ο πήχυς για υμάς.. πράγμα πολύ καλό αν θυμηθώ την προηγούμενη φορά που μας σταμάτησε τροχονόμος στα διόδια της Ελευσίνας..
Νόημα μας κάνει ο σέος να πάμε δεξιά
Ζητάει τα γνωστά, δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων.. και λέει
"ΚΤΕΟ έχετε περάσει?"
"Μα το αυτοκίνητο δεν τό χουμε ούτε 4 χρόνια...πρέπει να περάσουμε ΚΤΕΟ? ρωτάει ο Κ.
"Χμ! Δεν ξέρω", να ρωτήσω. "Μισό" φεύγει ο νεαρός και πάει να ρωτήσει τον άλλο που καθόταν στο τιμόνι τους αστυνομικού αυτοκινήτου και πασπάτευε τη μύτη του..
Ξανάρχεται
"Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να περάσετε τώρα ΚΤΕΟ ή αργότερα, σκέφτηκα μήπως σας δώσω κλήση που δεν έχετε ΚΤΕΟ, αν όμως δεν είναι για να περάσετε μπορείτε να την διαγράψετε στο δικαστήριο που θα γίνει, αλλά επειδή δεν είμαι και 100% σίγουρος..δεν βαριέσαι, αντίο σας" και μας ξαπόστειλλε...
Και βεβαίως όταν το ήλεγξα την επομένη, δεν είμαστε ακόμη για ΚΤΕΟ ίσως σε 2 χρόνια και βλέπουμε.
Εμένα όμως μου έμεινε ένα μούδιασμα, κάτι σαν ξενέρωμα ότι γίναμε αφορμή και το όργανο (το μπουζούκι) δεν μπόρεσε να κάνει το καθήκον του..
Ετσι τώρα που εξυπηρετήσαμε το σημερινό όργανο, καταλάγιασε η ψυχή μου, ηρέμησα κάπως..θα φάω το φαγητό μου με όρεξη ότι ώς άξιος πολίτης έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου στην ομαλή λειτουργία αυτού του Κράτους..

15 σχόλια:

Psipsinel είπε...

evge marina evge. mou arese poli to "exo kali pigi" :)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οι αστυνομοι και γενικοτερα οι..."μπατσοι" ο,τι δεν μπορουν να κανουν μεσα στα σπιτια τους το κανουν στην εργασια τους.

Juanita La Quejica είπε...

Να σε προτιμήσουμε δηλαδή για να μας ενημερώνεις για την κίνηση στους δρόμους;

alombar42 είπε...

Δε μας λες το κινητό σου, να ξέρουμε κι εμείς τι γίνεται με την κίνηση;

Πάντως είναι γεγονός οτι οι τροχονόμοι έχουν αρκετά διαφορετική ψυχολογία από τους υπόλοιπους. Μόνο κάτι νεαρούς με το σύνδρομο του "γαργαλάω και δέρνω" έχω δει και συνήθως κάποιος παλαιότερος τους ανακαλεί στην τάξη.

Marina είπε...

Εντάξει είναι οι τροχονόμοι, δεν έχω παράπονο, ο βλοσυρός ήταν ευγενής και ο πιτσιρικάς των διοδίων και αυτός ευγενής ήταν μέσα στην ασχετοσύνη του..

Μόνο μιά φορά τσακώθηκα με 2 τροχονόμους που θέλανε σώνει και καλά να ανοίξω το πορτ-μπαγκάζ, (πτώμα δεν έχω μέσα παιδιά, απο το σουπερ-μάρκετ έρχομαι),τίποτα αυτοί, το άνοιξαν, τα ανακάτεψαν και μετά δεν θέλανε να τα βάλουν στη θέση τους και εγώ μουλάρωσα ότι δεν το κουνάω ρούπι αν δεν με βοηθήσουν, φώναζαν ότι θα με χώσουν μέσα...τελικά ήρθε ένας νεώτερος και βοήθησε και φορτώθηκαν τα πράγματα και εφυγα..

Unknown είπε...

Την πινακίδα σας την κράτησε; Γιατί αν η γυναίκα του βρήκε κίνηση τελικά μπορεί να σας κόψει ένα προστιματάκι για παραπληροφόρηση :ppp

Για ΚΤΕΟ μην αγχώνεσαι... είμαι στην 8ετία και ακόμα δεν με κάλεσαν... Βρε τους πήρα τηλ, τους είπα ότι πάω 8ετία.. δεν πειράζει κύριε λέει, οι τροχονόμοι πανελλαδικώς γνωρίζουν ότι στην Αττική δεν ισχύει η 5ετία...

jojo είπε...

πάντως εγώ πέρσυ πέρασα ΚΤΕΟ στα 5 χρόνια και πλήρωσα και πρόστιμο γιατί είχα καθυστερήσει μια χρονιά.

όσο περνάν τα χρόνια καμηλιέρη δεν αγχώνονται εκείνοι,
αργά ή γρήγορα όταν με το καλό θα πας θα τα πληρώσεις μαζεμένα τα πρόστιμα!!!

Mαρίνα μην επαναπαύεσαι. Στα 4 χρόνια είναι το ΚΤΕΟ και απο κει και έπειτα έχει πρόστιμα.

x είπε...

Αντε Μαρίνα εις ανώτερα, και στο ελικόπτερο του Σκάι.
χχ

τσέλιγκας είπε...

Πάντως αν σκεφτείς ότι η τροχαία είναι μια δυσμενής τοποθέτηση καταλαβαίνεις για τι ανθρώπους μιλάμε...

KV είπε...

Φοβερή σκηνή/περιγραφή Μαρίνα μου!!! χαχαχα

Unknown είπε...

Κοίτα jojo μου, στο υπουργείο πήρα και μου είπαν ότι η 5ετία δεν ισχύει για την Αττική και μάλιστα μου είπαν αν αγχώνωμαι να πάω να μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν έχω υποχρέωση να περάσω ΚΤΕΟ αφού δεν με κάλεσαν...

Τώρα τί να πώ....

Marina είπε...

Darthiir, πάρε την βεβαίωση για να είσαι ήσυχος, αυτοί είναι σαν τους ανεμόμυλους, άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα θέλουν απο εμάς..

Kοκκοβιέ, μάλλον για ναρκωτικά ψάχνανε τότε παλιά..ήταν αστείο γιατί την είχανε στημένη για μέρες 20 μέτρα απο το σπίτι μου και όσες φορές πέρναγα και στο πήγαινε και στο έλα με σταμάταγαν..10 φορές σε μία μέρα που στο τέλος λέγανε "πάλι αυτή? Ούφ!"..Για κάρτα καυσαερίων είναι μερικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία που βγάζουν και οι αντιπροσωπείες.

Jojo, τα πρόστιμα είναι όντως τσουχτερά, και δεν δέχονται το "μα", θα πλερώσεις.

Chloe, Μιά ζωή ήθελα να πετάω σε αληθινό ελικόπτερο..(σε εικονικό έχω πετάξει στο Commonwealth Institute, α virtual reality show, London), διάβασες τη σκέψη μου!

Tσέλιγκα, εντάξει δεν είναι και οι καλύτεροι του χωριού, τη δουλειά τους κάνουν όπως μπορεί ο καθένας τους..

KV, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Χαίρομαι που γέλασες!

Juanita La Quejica είπε...

Πριν καναδυό χρόνια, στο φανάρι του τροχονόμου στην Ν.Ιωνία, ο καλός μου οδηγώντας απρόσεκτα κοπάνησε στο χέρι τον πεζό τροχονόμο, την ώρα που άνοιγε το φανάρι. Ασυναίσθητα έβγαλα το χέρι μου από το παράθυρο και του χάϊδεψα το δικό του, για να βεβαιωθώ ότι δεν τον χτυπήσαμε στα καλά καθούμενα τον άνθρωπο, μια μέρα με καταιγίδα και παλιόκαιρο. Ευτυχώς ήταν ευγενικός και μας άφησε να φύγουμε χαμογελώντας. Εξαρτάται, σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν και οι μεν και οι δε!

Marina είπε...

Juanita, α τον κακομοίρη, πάλι καλά που δεν σας σκότωσε που του κοπανήσατε το χέρι..μάλλον τη γλυτώσατε γιατί έδειξες καλωσύνη εσύ..

YO!Reeka's είπε...

χαχαχαχα τι άλλο θα δουμε...