Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2006

Στιλέττο και ποδάρια

Σαν γυναίκες πολύ συχνά φοράμε γόβες με ψηλά τακούνια, αλλά και στιλέττο, Χριστιανή μου, πρωϊ-πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι να φοράς 15 πόντους τακούνι στο γραφείο όπου στέκεσαι 8 και βάλε ώρες και ταλαιπωρείς τα ποδαράκια σου εν ονόματι κάποιας μόδας, αν τα πόδια είχαν στόμα θα κραύγαζαν "Αμάν πιά. Ελεος! ".
Και ο λόγος?
Μήπως μιλάμε για τους εραστές της γόβας

για τους άντρες
και τ' αντράκια
που τρελλαίνονται
όταν βλέπουν
τα εν λόγω παπουτσάκια?
όλα τα φετίχ που έχουν μέσα στο μυαλό τους βγαίνουν πρώτο τραπέζι πίστα, μην μου αρχίσετε για την ομορφιά του γυναικείου ποδιού μέσα σε ψηλό γοβάκι, γιατί θα με κάνετε να σας πώ για τα χάλια του ανδρικού ποδιού μέσα σε βρώμικα, απεριποίητα παπούτσια.
Με νευριάζει που πολλοί άντρες, που όλο τους κομψευόμενους κάνουν, με τα ρούχα τους και τις κολώνιες τους, το πόσο αδιάφοροι είναι για την κατάσταση των παπουτσιών και των ποδιών τους.
Βλέπεις ένα καλοντυμένο κύριο με βρώμικα, αγυάλιστα και στραβοπατημένα παπούτσια. Βάλε τουλάχιστον ελβιέλλες ρε φίλε που στο τέλος-τέλος τις πετάς στο πλυντήριο και καθαρίζεις. Η γυάλισέ τα.
Η είσαι σε σινεμά και ξαφνικά σου έρχεται μία μπόχα που λές θα πάρω τα βουνά και τα όρη, τι είναι αυτό, και είναι ο διπλανός σου που έβγαλε τα παπούτσια του για να τεντώσει το πόδι του ξεχνώντας ότι τις ίδιες κάλτσες τις φοράει εδώ και μία εβδομάδα.. Πίφ!!! Γρήγορα αλλάζω θέση πρίν σκάσω.
Καί τώρα που έρχονται οι ζέστες, όλοι θα ξεπεταχτούν στις παραλίες με τις απεριποίητες ποδάρες τους, με τους κάλους και τα σπασμένα νύχια ...μπλιάχχ!
Κριτική όμως να κάνετε στα ρούχα μας, στα μαλλιά μας και στην εμφάνισή μας ξέρετε..Και ουαί σε αυτές που δεν είναι διατεθειμένες να σπάσουν τη μέση τους φορώντας γόβες 10 ποντες..

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην το γενικεύουμε… Τις περισσότερες φορές χλευάζουμε όταν βλέπουμε γυναίκες με ιδιαίτερα ψηλό τακούνι πρωινιάτικα... Έλεος...
Τα τακούνια έχουν τη χάρη τους όταν συνοδεύονται με το κατάλληλο ντύσιμο, την κατάλληλη διάθεση, και την κατάλληλη ώρα.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου, όλες οι κυρίες επιδίδονται στις καθημερινές τους ασχολίες, (μελέτη των εργαλείων του κηπουρού, του υδραυλικού και του σαλαμοκόφτη του μπακάλη) φορώντας πάντοτε ψηλοτάκουνες γόβες (τροφή για σκέψη)...

Psipsinel είπε...

pes ta xrisostome.....poli spania na deis andra pou na niazete na ine peripiimenos.

τσέλιγκας είπε...

Εντάξει εγώ με τα τσαρούχια δεν έχω πρόβλημα, γνήσιο δέρμα και η φούντα είναι και αυτοκαθαριστική όμως και οι γόβες έχουν τη χάρη τους (οπτικά μιλώντας πάντα) όμως ρε κοπέλα μου εκείνες τις μέρες που είχε χιονίσει τι την ήθελες τη μπότα με το τακούνι; Για να σπας τον πάγο; Θεαματικό πέσιμο έξω από το σταθμό της Κατεχάκη για να τονιστεί και η χρηστικότητα του εν λόγω παπουτσιού.

Markos είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Kaffir.
Και έχω την αίσθηση ότι περισσότερο η γυναικεία ματαιοδοξία επιβάλλει τα ψηλά τακούνια, παρά η ανδρική απαίτηση.
Καλησπέρα ...

Unknown είπε...

Προφανώς βέβαια οι κυρίες, επειδή ασχολούνται ιδιαιτέρως η μία με το ντύσιμο και το στυλ της άλλης (μιας και έχουν στο αίμα τους το να βγάζουν η μία το μάτι της άλλης), θέλουν να βρούν εξιλαστήριο θύμα τον άντρα και γι' αυτό τους το φέρσιμο.

Sorry κι' όλας αλλά αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να είναι αλλοπρόσαλο ή παράταιρο το ντύσιμο μιας κοπέλας ή ενός άντρα... ποτέ δεν το σχολίασα...

Άσε που δεν ξέρω κανέναν να κοιτάει τις γυναίκες στα παπούτσια... στο μπούστο και στην πλάτη επικεντρώνωνται όλοι....

Juanita La Quejica είπε...

Αυτό με την ποδαρίλα στο σινεμά όμως, είναι μια ... βρωμερή πραγματικότητα! ΧΑΧΑ!

Marina είπε...

Kaffir, είσαι μικρός ακόμη για αυτό δεν ξέρεις ότι οι τσόντες είναι φτιαγμένες απο άνδρες, απευθύνονται (κυρίως) στους άντρες και απεικονίζουν θέματα που θάθελαν οι άντρες να κάνουν οι γυναίκες.. Χαιρέτα μου τον πλάτανο δηλαδή.


Τσελιγκα, την ξέρεις την παροιμία "είπαν του τρελλού να χέσει πήγε και ξεκωλόθηκε"? Αυτό συμβαίνει με εμάς τις γυναίκες και τις γόβες, τη σήμερον ημέραν..

Marko, θα διαφωνήσω, είναι συνδυασμός πιστεύω και των δύο, οι μέν τα φοράνε γιατί τα αγαπάνε, οι δέ τα προσέχουν και τους αρέσουν..

Darthiir σωστός, όντως οι γυναίκες επιδεικνύονται η μιά στην άλλη, όμως με προβληματίζεις ..΄στις γυναίκες εσύ κυττάς την πλάτη????
οι περισσότεροι άντρες κυττάνε τα πόδια και το στήθος των γυναικών...αλλά πλάτη???? Τι να δείς απο μία πλάτη, αν είναι γυμνασμένη? Εκτός και αν ψάχνεις για τη καμπούρα της καμήλας (εχοντας συνηθίσει, λέμε τω΄ρα) στις ράχες των γυναικών..

Psipsinel & Juanita και που να πιάσουνε και οι ζέστες..που θα ιδρώνουν και θα βάζουν αποσμητικό ΜΟΝΟ στις μασχάλες..

Μου αρέσει που κανένας άνδρας (εξαιρεση τον Τσέλιγκα) δεν σχολίασε περί ποδιών και άλλων δαιμονίων..)

. είπε...

άσχετο, αλλά έχουν βγει τ΄σοντες γυναικείες. δλδ με την οπτική γωνία της γυναίκας, με ωραιους άντρες και φυσιολογικές γυναίκες. αλλά δεν ξέρω που υπάρχουν γμτ

Unknown είπε...

Sorry... ώμους...

Τα εξώπλατα είναι επίσης όμορφα...

Πόδια;;;
Είσαι σίγουροι ότι κοιτάνε πόδια;

Οϊμέ τελικά σίγουρα θα έπρεπε να δείτε και την δική μας οπτική γωνία κάποτε....

Τώρα το γεγονός της τσόντας που σχολίασες δεν είναι εντελώς διαφορετικό. Άλλωστε στο 80% της τσόντας επιδίδονται σε τέτοια ακροβατικά που με πολύ δυσκολία θα τα ακολουθούσες, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι τα high hills είναι φετίχ για την καθημερινότητα;

Η τσόντα από μόνη της είναι μια ακραία αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Το ίδιο ακραία λοιπόν είναι και τα τακούνια, που τα φοράνε όλη μέρα μόνο και μόνο επειδή "ξέρουν" ότι κάποια στιγμή ή και 2 και 3 μέσα στην ημέρα θα πηδηχτούν και θα ήταν ξενέρωτο ν' αλλάξουν εκείνη την ώρα παπούτσια...

Από εκεί και πέρα, τα παπούτσια θα σου θυμίσω ότι είναι φετίχ των γυναικών και όχι των αντρών; Από εκεί ξεκινάνε όλα...

Marina είπε...

Μαριλίνα, γυναικείες τσόντες? Τσ τσ, τι μαθαίνει κανείς απο τους δασκάλους.. εντάξει τις μέλλουσες δασκάλες, αμα βρείς αυτές τις τσόντες πές..

Darth, σίγουρα άπειρα τα γούστα των ανδρών περί του γυν. σώματος..οι άνδρες όμως που ξέρω προσέχουν τα πόδια, το στήθος και τον ποπό..
Για τα καθημερινά τακούνια συμφωνώ ότι είναι ακραία σε καθημερινή βάση, όπως ακραία είναι και τα αθλητικά παπούτσια καθημερινά στο γραφείο..αλλά όχι τα high heels δεν είναι αποκλειστικό fetish των γυναικών είναι και των ανδρών..όχι όλων, πολλών όμως.

Λαμπρούκος είπε...

Πειράζει που το αγαπημένο μου παπούτσι είναι ένα ζευγάρι σανδάλια?

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

ο αποπανου τιιι ειπε?... με εξηγειτε???....
;PP
και ποιο ειπαμε οτι ειναι το θεμα μας?....
;))))

Marina είπε...

Λαμπρούκο, σανδάλια ε? Είχα έναν άγγλο καθηγητή μιά φορά που ενώ δίδασκε, καθόταν πάνω στην έδρα σταυροπόδι, να φαίνονται (χειμώνα καιρό) τα σανδάλια του με πράσινες κάλτσες..Μήπως είσαι Αγγλος?

Vassiliki, μιλάμε για παπούτσια και μυρωδιές κουκλίτσα μου. Τώρα για το μαϊμούδι, μάλλον κυκλοφορεί μονοσάνδαλος..

30nothing είπε...

Είχα διαβάσει κάπου ότι και οι γυναίκες πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ασχήμια τους και το θεωρώ μεγάλη αλήθεια.

vasvoe είπε...

Αχ εγώ φοράω ό,τι είναι άνετο συνήθως φλατ άντε και κανα μοκασίνι με τρία ποντάκια, τα πεντάποντα είναι ψηλά παπούτσια για μένα. Τα παπούτσια μου κοιτάω να είναι πάντα καθαρά και γυαλισμένα ή τα καστόρινα αδιαβροχοποιημένα.

Ο άντρας μου έμαθε (ή έστω ακούει αν δεν έμαθε) να ελέγχει τα παπούτσια του να αγοράζει(μάλλον να τον πηγαίνω να αγοράσουμε) στις εκπτώσεις καινούρια παπούτσια και να τα γυαλίζει κιόλας τακτικά! Λέω τώρα που το αντέχει η τσέπη μας να τον στείλω να κάνει κι ένα πεντικιούρ πριν βάλει τα πέδιλα φέτος...

x είπε...

λοιπόν η μόνη περίπτωση να φορέσω στιλέτο στη δουλειά είναι όταν κάποιος με έχει πειράξει και θέλω να αισθάνομαι ισχυρή. Τι ζόρι τραβάω και νομίζω ότι με το τακούνι δεν θα με πλησιάσει κανείς, δεν το ξέρω. Πάντως πιάνει. μπορεί να είναι και τα μούτρα μου βέβαια, με τον μορφασμό πόνου, που λένε "μην πλησιάζεις".

Ανώνυμος είπε...

Μ' αρέσει πολύ η ευρεία θεματολογία των απαντήσεων του άρθρου αυτού...
Τι γνώμη έχετε για το πεντικιούρ στους άνδρες;;;

Marina είπε...

Allimiamera, τόσα δικαιώματα έχουμε αποκτήσει, ένα ακόμη δεν βλάπτει, ε?

Orlando, στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα, λίγες γυναίκες φοράνε το κατάλληλο ύψος τακουνιού, στην σωστή στιγμή. Συνήθως γυρίζουν με φλάτ, όπως το είπες.

Vasvoe, οι ξένοι είναι αλλιώς προσέχουν τα παπούτσια τους περισσότερο απο τους Ελληνες. Οσο για μένα δεν φοράω πολύ ψηλά τακούνια γιατί νευριάζει ο Κ (είμαι πιό ψηλή), αλλά όταν πηγαίνουμε εδώ και εκεί φοράω, όχι όμως και 10ποντα..

Chloe, η ισχύς του πόνου ίσως να αποκαρδιώσει κάποιους να μας πλησιάσουν. Ομως το τίμημα δεν είναι μεγάλο?

Kaffir, I can't tell you that, let your girlfriend be the judge :-)

Unknown είπε...

Εμάς ρωτάς;;;;;
Εσύ απάντα... εσείς αναπτύξατε τα αξεσουάρ σας....

Depsorama είπε...

Για τη προσωπική υγιεινή των ανδρών-respect Μαρίνα, πες στα κορίτσι μου! Το έχω δηλώσει, ο άνδρας απ' το παπούτσι φαίνεται. John Lobb τουλάχιστον απαιτώ!
Στο εξωτερικό δε είναι ακόμα πιο χάλια, σανδάλι-κάλτσα-ξεσχισμένο σπορτέξ. Τουλάχιστον στην Ελλάδα τους κυνηγάμε να βάλουν κάτι της προκοπής.
Και ναι, οι περισσότερες Ελληνίδες γυναίκες ΔΕΝ ξέρουν τι παπούτσι να βάλουν, με ΤΙ να το βάλουν και ΠΟΤΕ να το βάλουν. Και ακολουθούν όλες σαν χαζοβιόλες αγελάδες τη μόδα. Μυτερή flat μπορντώ μπότα λέει η μόδα; Όλες αυτό φοράνε, πρωί-βράδυ. Έλεος βρε κορίτσια, λίγη προσωπικότητα στα υποδείματα, please!

Unknown είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια Δέσποινά μου οι γυναίκες είναι που καθορίζουν πλήρως την μόδα και των δύο φύλλων! Πές το ντε... γιατί κάποιες διαφώνησαν!

ΥΓ: Άστε μας εμάς στην ησυχία μας... βγάλτε τα μάτια σας μόνες σας με τις μυτερές flat μπορντώ μπότες....

Εεε μα....

Depsorama είπε...

Βασικά τη μόδα ως παγκόσμιο φαινόμενο την καθορίζουν άνδρες αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Από κει και πέρα, μας αφήνετε να σας ντύνουμε γιατί α) είστε ανίκανοι να ντυθείτε σαν άνθρωποι μόνοι σας β) σας είναι πιο εύκολο να το κάνουμε εμείς γ) μας κάνει να χαιρόμαστε οπότε μας κάνετε και τη χάρη.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από σας έχετε μια ιδέα γούστου και καλαισθησίας (μιλάω για straight, έτσι;). Αλλά είστε τόσο μα τόσο ελάχιστοι... (sigh)

Marina είπε...

Δεσποινα, δώστα όλα κορίτσι μου με τσαμπουκά. Αυτό με το ντύσιμο..άστο. Ρωτάει ο μέσος άντρας, να βάλω χ πουκάμισο με ψ παντελόνι (τα χρώματα άλλα αντι άλλων,) αν πείς ναί θα είναι ντυμένος λατέρνα άλλά θα είναι ευχαριστημένος, αν πείς όχι θα τον ντύσεις αλλά θα είναι μουτρωμένος.
Ακρη δεν βρίσκεις..

Νταρθίρ, τη μόδα την φτιάχνουν άντρες και την ακολουθούν μερικές γυναίκες, βλέπεις ρούχα που ντύνουν όμορφα και ρούχα που δεν ταιριάζουν.
Και θα σε άφηνα στην ησυχία σου, αν μου έλεγες και κάτι για τα παπούτσια των ανδρών..που ποτέ δεν προσέχουν οι ίδιοι..

xwma_kai_nero είπε...

Δέχομαι τα γατάκια
να απογαλακτιστουν πρώτα..
Με το ταχυδρομείο το βλέπω λίγο δύσκολο όμως...

Marina είπε...

xwma kai nero, δεν μένεις και πολύ μακριά απο το σπίτι μου, όταν μεγαλώσουν λίγο και θέλεις, έρχεσαι και τα βλέπεις..Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Marina said: "αν πείς ναί θα είναι ντυμένος λατέρνα άλλά θα είναι ευχαριστημένος, αν πείς όχι θα τον ντύσεις αλλά θα είναι μουτρωμένος.
Ακρη δεν βρίσκεις.."

Σε λίγο θα ακούσω ότι οι άντρες είναι δυσκολότερα και πιο περίεργα όντα από τις γυναίκες...
Ας καγχάσω...

Mikrouli είπε...

Όλα με μέτρο! Σε πόντους όλων των ειδών!
;ο)

Unknown είπε...

Αίτιο-αιτιατό... Ααααχχχ...

Βρε παιδί μου κοίτα να δεί ςτί ανίκανοι που είμαστε...

Καλά που έχουμε και εσάς να μας καθοδηγείτε...

Από ένα μήλο ξεκινήσατε και κοίτα να δείς που φτάσατε...

Marina είπε...

Kaffir, και τα δύο φύλλα έχουν τις δυσκολίες τους. Τρόπος χρειάζεται για να τα βγάλει κανείς πέρα.. Μη μου συγχύζεσαι.

Mikrouli, συμφωνώ.

Darthiir,
Ευτυχώς που υπάρχουμε και εμείς για να μας αγαπάτε..
οταν τρατάρουμε τα μήλα μας
ευθύς να τα ευλογάτε..

Τσίμπησες αμέσως..χιχι. Παράδειγμα έφερα, δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι, οι περισσότεροι δεν θέλουν νταντά για να ντυθούν..

Unknown είπε...

Εγώ θέλω...






:p




Δεν κατάλαβες καλά, το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ σας όρισε κριτές του γούστου... Αντικειμενικότατα εσείς;
Α και πολύ περίεργη αίσθηση του τσιμπήματος έχετε....
Ίδια με τον ορισμό του Αίτιου και του αιτιατού....

Juanita La Quejica είπε...

Μικρούλι, κατά βάση μαζί σου... αλλά καμμιά φορά χρειάζονται και οι εξαιρέσεις.

An-Lu είπε...

άστα να πάνε....τουλάχιστον η αφεντιά μου είναι κολλημένη στα φλατ. Ψηλοτάκουνα μόνο δις του έτους (άντε τρις στα μεγάλα κέφια)!

ellinida είπε...

Γόβα και ψιλοτάκουνο μόνο σε γάμους , βαφτίσια , κηδείες και επίσημες εξόδους .
Πωπω εδώ μου χτύπησες ευαίσθητο σημείο . Ο δικός μου είναι της συνήθειας , μπορεί να φοράει και επί δύο μήνες το ίδιο παπούτσι . Του λέω να τα αλλάζει αλλά δεν ακούει ... πάω και του τα κρύβω για να βάλει άλλο ζευγάρι . Αν δεν προσέχω το καταλαβαίνω από την μυρωδιά σάπιας πατάτας .
Αλλά καλογυαλισμένα πάντα , είναι ψείρας σε κάτι τέτοια . Και για τα σκουπίδια να πάει , ακόμα και εδώ στην ερημιά που ζούμε μόνοι μας τον χειμώνα , είναι πάντα στην πένα .