Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2006

Μαντήλες

Λυσσάξανε να τους βγάλουν τις μαντήλες.
Μήπως ρωτήσανε τις γυναίκες αυτές ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ?

5 σχόλια:

mn8 είπε...

Εγω σου λεω οτι δεν θελουν.

Αλλα επισης σου λεω οτι δεν εμαθαν ποτε περι ατομικων ελευθεριων και δικαιωματων για να θελουν.

Η μαντηλα ειναι απλως ενα συμβολο, το θεμα ειναι το τι κρυβει σημασιολογικα απο πισω της.

άστεγος είπε...

Σύμφωνα με έρευνες που γίνονται εδώ (Γερμανία), οι περισσότερες φοράνε τη μαντήλα επειδή οι ίδιες τη θέλουν.
Μεγάλη η συζήτηση περί μαντήλας. Προσωπική μου άποψη: Σαφέστατα είναι κάθε άνθρωπος ελεύθερος να φέρει πάνω του ότι γουστάρει, ό,τι και να συμβολίζει αυτό. Εφόσον βέβαια δεν έχει επιπτώσεις με κάποιον τρόπο στους υπόλοιπους. Και η μαντήλα ΔΕΝ έχει επιπτώσεις.

Οι δασκάλες όμως δεν πρέπει να φοράν στο σχολείο μαντήλα, ούτε σταυρό, ούτε κανένα θρησκευτικό σύμβολο γιατί επηρέαζουν θέλοντας και μη τα παιδιά.

Προσωπικές απόψεις του καθενός βέβαια...

ralou είπε...

Συμφωνώ ότι σαν σύμβολο το βλέπουν παρά σαν κάτι που επιβάλεται. Φαντάσου πως θα αισθανόταν μια χριστινή αν ζούσε σε μουσουλμανική χωρα και της απαγόρευαν να φοράει τον σταυρό της.
(Ευτυχώς εγώ δεν κινδυνεύω ούτε από το ένα ουτε από το άλλο)

Unknown είπε...

θα σας άρεσε άραγε να σας έλεγαν ότι απαγορεύεται να φοράται στον λαιμό σας σταυρό;;;; ο καθένας είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί την ελευθερία του άλλου, ακόμα και ο διαφωτισμός είναι πιο μπροστά από εμάς τελικά ;)

So_Far είπε...

Δύσκολο το θέμα με τις μαντήλες και ομολογώ ότι με έχει μπερδέψει το αν πρέπει να τις φοράνε ή όχι. Αν θέλουν και εκφράζονται γιατί όχι; Μπορείς π.χ. να πεις σε έναν ρασταφάρι να μην κάνει ράστα τα μαλλά του; Όχι βέβαια. Γιατί λοιπόν η μουσουλμάνα να μην φοράει τη μαντήλα της; Βέβαια το θέμα της μαντήλας πάει παρέα με την απειλή που αισθάνεται ο δυτικός κόσμος από το ισλάμ αλλά και με την απειλή που αισθάνονται και εκείνες από τη δύση, τα ήθη και τα έθιμα. Εκεί το πράγμα ξεπερνάει τη λογική και όσο τις πιέζουν εκείνες θα επιμένουν και είναι λογικό. Πιστεύω όμως ότι αν ανοίγεις την πόρτα σου στη διαφορετικότητα πρέπει να ξέρεις και να τη δέχεσαι, διαφορετικά μην την ανοίξεις ποτέ. Προσωπικά θα έλεγα να τη φοράνε , δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Με την πίεση κανείς δεν πέτυχε ποτέ τίποτα, ούτε με τους διωγμούς. Τελικά όμως βρε παιδιά βλέπετε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς στρατόπεδα. Παλιότερα ήταν οι δυτικές χώρες και οι κομμουνιστικές χώρες. Τώρα είναι οι μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί ( μεσαιωνικό και τρομακτικό ). Η μοίρα της Ευρώπης είναι προδικασμένη: δεν θα ησυχάσει ποτέ το αγαπημένο σταυροδρόμι των ηπείρων....