Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Νερό και Γή

Το νερό με μαγεύει, με ξυπνά και με χαϊδεύει όταν κατακουρασμένη βυθίζομαι στα απαλά του χέρια και σαν μαλακά σεντόνια με αγκαλιάζουν..έχω κοιμηθεί πάνω στο κύμα, ένα στρώμα με ένα σώμα, επικίνδυνο λένε οι μη γνωρίζοντες.. ναί αλλά συναρπαστικό..

Αυτό το ταξείδι είχε εναλλαγές χρωμάτων,
Το μπλέ της Χαλκιδικής, ευτυχώς ο βυθός δεν ήταν μόνο άμμος, είχε και φύκια, είχε ζωή.. δεν είχα μάσκα, αλλά δεν πειράζει..φτάνει που υπήρχε και που μπόρεσα να κάνω αυτό το ένα μπάνιο.




Βόλβη, υδροβιότοπος. Μείναμε εδώ λίγο παρόλλο που θα ήθελα να μείνω μερικές μέρες.. οι ξένοι όμως έχουν και δένδρα και ποτάμια και λίμνες στις χώρες τους, δεν ενδιαφέρονται για χήνες και πουλιά. Ούτε για εγκαταλελειμένες ψαρόβαρκες με γλάρους..και ερωδιούς


Ελευθερές, σταματήσαμε για λίγο, για μιά ματιά στη θάλασσα, τη μύρισα, την είδα αλλά δεν προφταίναμε..ίσως μία άλλη φορά.

Θέα απο το παράθυρο του ξενοδοχείου στη Καλαμπάκα.. Μέσα απο τα κάγκελλα ονειρεμένη η γή, η αντίθεση, δένδρα, ήλιος, πράσινο

Φωτογραφία απο την παλιά πόλη της Καβάλας, πρώτο πλάνο το Ξενοδοχείο Ιμαρέτ (που ήταν παλιά πτωχοκομείο και ορφανοτροφείο) δεσπόζει αμίλητο. Δεν προσκαλεί, ούτε απωθεί. Απλά υφίσταται.

Αρχαιολογικός χώρος στους Φίλιππους. Λιώσαμε τα ποδαράκια μας, να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, να πιάσουμε λίγο τις ρίζες μας. Οτι πιάσουμε, ότι καταλάβουμε

Και τέλος τα Μετέωρα. Πρώτη φορά που τα πλησίασα τόσο κοντά. Σχεδόν απο κάτω. Αδύνατον να ξεκολλήσω, αν δεν σκοτείνιαζε θα ανέβαινα όλα τα σκαλιά.. αρκεί να τα πλησιάσω..Μαγεία.

18 σχόλια:

Unknown είπε...

καλως την. Πανεμορφες οι φωτογραφιες. Zηλευω!!!!!!!!

An-Lu είπε...

Τέλειο το φωτορεπορταζ!
πήγατε και Σαμοθράκη μήπως?

Psipsinel είπε...

telies i fotos, bravo elpizo na perasate thavmasia

αερικο είπε...

Αχ..Μετεωρα θελω να ξαναπαω..μου προκαλει δεος αυτο το τοπιο με τους τεραστιους βραχους και τους μοναχους να ζουν πανω σ' αυτους..

Καλημερα Μαρινακι! :-))

vangelakas είπε...

πωπω ταξίδιιιιιιιιιιι!

το ιμαρέτ λές αυτο το ισόγειο τό κάποτε παλάτι στην ανηφορούλα;

πήγα πρόσφατα καβάλα καί ξενέρωσα πολύ. αλλά ένα φαγάδικο στά σφαγεία μέ ρέφαρε...

πάντως κι εσύ έκανες γαμάτο ταξίδι!

Marina είπε...

Καλώς σας βρήκα

tina, Ελα βρε που ζηλεύεις όταν εσύ ζείς μονίμως μέσα στο πράσινο..

an-lu, Δεν ήταν δυνατόν να πάμε στα νησιά, ούτε σε Θάσο, ούτε σε Σαμοθράκη..ούτε Αλεξανδρούπολη δεν μπορέσαμε να πάμε παρόλλο που ήταν μέσα στο πρόγραμμα..γιατί οι Ιρλανδοί ήθελαν να γυρίσουν το Σάββατο πίσω..Τέσπα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε τουλάχιστον 10 μέρες στο επόμενο Β. Ελλάδα ταξείδι.

psipsinel, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα, είδαμε ένα σωρό ωραία μέρη

aερικό, τα Μετέωρα μείνανε μέσα μου μαζί με τη Βόλβη..οπωσδήποτε θα ξαναπεράσουμε απο εκεί.

vangelakas, μία φορά τον χρόνο πάμε και εμείς κάπου στην Ελλάδα εξερευνητικά πάντα..Το Ιμαρέτ είναι αυτό που λές, ήταν κάποτε το παλάτι μιάς χανούμισας που αργότερα μετετράπει σε ορφανοτροφείο (ιμαρέτ=πτωχοκομείο στα τουρκικά), τώρα όμως θεωρείται πολύ καλό ξενοδοχείο, κάτι σαν σπα, πολλά ζευγάρια πάνε, δεν δέχεται παιδιά..κλπ. Εμείς πάντως εκεί δεν μείναμε. Στην Καβάλα μας τα χάλασε το ξενοδοχείο, πάρα πολύ αγενείς.

vangelakas είπε...

μά είναι πανάκριβο ρέ σύ!

Marina είπε...

Vangelaka, δεν είναι πανάκριβο, φαρμακείο είναι, αλλά άμα είναι να ζαλίσεις το αμόρε σου με spa, ροδοπέταλα κλπές σάχλες..τα ρίχνεις..

vangelakas είπε...

χαχαχαχα! Ναί ναί!

Fibi είπε...

ελπίζω και οι επόμενες διακοπές σου να έχει τα ίδια χρώματα

ci είπε...

To Imaret πριν την ανακαίνιση δεν είχε καμιά σχέση, ήταν ένα απλό καφέ που μπορούσες να απολαύσεις το ποτάκι σου με θέα την Καβάλα (και το προτιμούσα φυσικά).
Κρίμα που δεν περάσατε και από Δράμα:) Ωραία διαδρομή είναι επίσης Δράμα-Ξάνθη με τραίνο.

Marina είπε...

kati na leme, ευχαριστώ για την ευχή και εγώ το ελπίζω.

citronella, την επόμενη φορά που θα πάμε βόρεια λέμε να μείνουμε Ξάνθη 2 μέρες, οπωσδήποτε θα κάτσουμε 1 μέρα στη Δράμα..τόσο για την πόλη όσο και για τους αμπελώνες της. Είμαστε οινολαγνοι βλέπεις..

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Mια χαρα τα περασατε!!!Να πω καλο χειμωνα ή ειναι νωρις ακομη;

Ανώνυμος είπε...

όλη η Ελλάδα όμορφη είναι.Εμένα όμως μου λείπει ο "πευκιάς"(Ξυλόκαστρο).

Marina είπε...

πρεζα TV, όχι μη πείς καλό χειμώνα, έχουμε ακόμη 3 εβδομάδες διακοπές, μόνο που τις παίρνουμε σπαστά, η μία πήγε Β. Ελλάδα, η άλλη μάλλον Αργολίδα και η τρίτη τον Σεπτέμβριο, όταν τα σχολεία ανοίξουν.

κοντέ, αχ τι μου θυμίζεις..όλα μου τα παιδικά χρόνια τα πέρασα στον Πευκιά..τι όμορφα που ήταν.

KV είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Μαρινάκι, να είσαι χαρούμενη !!!!!!!!!!!!!

μάκια

ralou είπε...

χρονια πολλά!
Χαρούμενη και υγιής!

ΧΧ

Unknown είπε...

αυτό είναι οδυπορικό εύγε!!! πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα
Χρόνια πολλά μαρινάκι για να το λένε και οι άλλοι κάτι ξέρουν ;)