Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2006

Σκιτζήδες?


Τα έλεγε αυτά παλιά η Ψιλικατζού και δεν την πολυπίστευα, θεωρούσα ότι υπερβάλλει. Πήγα πρίν μερικές μέρες σε ένα "κέντρο ποδοθεραπείας και αισθητικής άκρων" για να μου φτιάξουν λίγο τα πόδια μου, τα οποία, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και επαφές με τις παραλίες, τις άμμους, τις θάλασσες, τις σαγιονάρες και τα λογείς ξώφτερνα παπούτσια, βάλε και την δική μου αμέλεια, είχαν γίνει σαν του κροκόδειλου.. Ηθελα κάτι περισσότερο απο τις δικές μου προσπάθειες, κάτι πιό επαγγελματικό.
Που το βρήκα αυτό το μέρος? Είναι κοντά στη δουλειά μου, έκλεισα ένα ραντεβού και πήγα. Ο χώρος μέσα καθαρός και ευχάριστος, 2 άτομα, η υπεύθυνη και η βοηθός της. Με το που μπήκα μέσα με άρχισε η υπεύθυνη ένα πολύ επιθετικό μάρκετινγκ σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρησή της.. να και εκείνο,, να και ετούτο..
Της εξήγησα ότι αυτό που θέλω εγώ τώρα ήταν ένα απλό πεντικιούρ.
Εκείνη τίποτα, τα δικά της.
Επιασε τα πόδια μου και άρχισε να μου σείει τον κώδωνα κινδύνου για το τι θα πάθω αν συνεχίζω και ακολουθώ την πεπατημένη (δηλαδή τα περιποιούμαι όπως κάνω συνήθως) και όχι τις υποδείξεις της..
π.χ.
ακτινοβολίες για πρόληψη / καταπολέμηση μικροβίων ( "μα δεν έχουν τίποτα τα ποδαράκια μου, της λέω, "αν αποκτήσουν όμως?" μου λέει - εκεί έκανα τον σταυρό μου)
νάρθηκες που θα μπαίνουν κάτω απο τα νύχια ώστε να μεγαλώνουν σωστά και να έχουν τις σωστές γωνίες ( μα τα νύχια μου μεγαλώνουν μιά χαρά" της λέω "όχι, μου λέει όσο περνάνε τα χρόνια όλα τα νύχια τείνουν να μεγαλώνουν πρός τα μέσα, θα βάλουμε νάρθηκες ώστε ποτέ να μην το πάθετε!!!!!!!!!!)
θεραπεία 10 επισκέψεων για τα πετσάκια (μην τρελλαθούμε τώρα)
Μετά έπιασε το κεφάλι μου και είπε ότι κάνει και επεμβατική αισθητική, (γκούχ, γκούχ, ένα καθαρισμό ζήτησα) τίποτα αυτή άρχιζε τις προσφορές..
για φρύδια,
μάσκες για ανάπτυξη βλεφαρίδων (δεν έπαιρνε και απο λόγια..ότι δεν με ενδιαφέρει αυτού του τύπου η αισθητική..)
botox ( μα κυρία μου, της λέω, δεν έχω ρυτίδες, τι botox και πρασινάλογα, ενημερωτικά σας το λέω, όταν αποκτήσετε, να έρθετε σε μένα..)
Εκανε τελικά ένα απλό πεντικιούρ..το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, η διαδικασία ανυπόφορη. Μούλιαζε τα πόδια στο ελάχιστο και μετά έλεγε ότι είναι σκληρά τα νύχια και δεν κόβονται γι΄αυτό χρειάζονται ακτινοβολίες. Στο τέλος θύμωσα και της λέω "αν τα μουλιάζατε πάνω απο 5 λεπτά, μιά χαρά νύχια είναι..
Εχανα τα λόγια μου..
Αυτό που με φρίκαρε είναι πόσο εύκολα πουλούσε ιατρικές υπηρεσίες για τη πλάκα της. Ολα για το κέρδος..

21 σχόλια:

An-Lu είπε...

Την επόμενη φορά, πεντικιούρ σε κωμμωτήριο!!!!!
Τουλάχιστον εκεί δεν σου γανώνουν το μυαλό με τέτοιες βλακείες ;-)


ΥΓ Με γεια τα ποδαράκια!

Ανώνυμος είπε...

Άσε Μαρινάκι, μια χαρά πώληση σου έκανε. Πού να δεις πραγματικά επιθετική πώληση του τύπου : "σιγά μην σε αναλάβω. Με τέτοια χάλια θα χάσω τον χρόνο μου". Αυτό λέγεται αρνητική πώληση και στο 100% των περιπτώσεων έκανε θαύματα μετά τα κλάμματα και τις υστερίες (αρκεί να ψυχολογούσαν καλά την πελάτισσα). Άσε είναι τόσα πολλά. Μακριά μικρή μου. :)

KV είπε...

χχχχχχχμμμμμμμμφφφφφφφφτ (νευριασμένο) ... ταπ ταπ ... μα καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν τρομοκρατούνται επειδή τους πετάς μεγάλες λέξεις και δεν ενδιαφέρονται να κάνουν botox στον παράμεσο;;;;;;; Άσε που το να χάσεις έναν πελάτη είναι χειρότερο από το να κάνεις "μικρή πώληση";;;;

. είπε...

επανάσταση τώρα!

σε μαγαζιά με πωλήτριες που δνε σ επρήζουν, ινστιτούτα με αισθητικούς που δεν σου πλασάρουν ό,τι ε΄χουν.

αι σιχτίρ δλδ με τις μαλακίες τους.

Juanita La Quejica είπε...

Πες και με τρόπο που πήγες για να αποφύγουμε το έγκλημα...

Marina είπε...

an-lu, πέστα χρυσόστομη!

xpsilikatzoy, δεν την πέτυχε την πώληση γιατί έφυγα τρέχοντας..Την αρνητική πώληση μου την κάνανε σε ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος που είχα πάει πρίν 5 χρόνια (τύπου "βρε καλώς την χοντρέλω")..και νευρίασα τόσο πολύ που απο τότε δεν ξαναέκανα δίαιτα. Πήγα σε γυμναστήριο και μετά απο καθημερινό αερόμπικ..μπορώ να σου πώ ότι δεν έχω πρόβλημα με το βάρος μου Ο,ΤΙ και να φάω!

KV, όχι δεν κολλάνε σε τέτοια. Τρόμαξα με την ευκολία που περιέγραφε πώς θα χρησιμοποιησει ακτινοβολίες στα πόδια μου..να τα τυλίγει με σελοφάν..και δεν έλεγε τι είδους ακτινοβολίες θα έβαζε, υπέρυθρες, λέϊζερ, δεν έλεγε και όσο δεν έλεγε τόσο τρόμαζα..και όταν τη ρώτησα είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ..!!!!

Mαριλίνα, βρέστα μου εσύ αυτά και μετά τα λέμε..Υπάρχουν πωλήτριες που είναι ικανές να σου πλασάρουν ρούχα που σε κάνουν σαν σκιάχτρο, αρκεί να στα πουλήσουν, άσε ας μη μιλήσω καλύτερα..τα ίδια και με τα ινστιτούτα καλλονής, αδυνατίσματος..χέστα

Juanita, μακριά απο την περιοχή σου, νότια. Κοντά στη θάλασσα. Π.Φ.

Unknown είπε...

Πλαστική μύτης; Ανόρθωση στήθους; Σιλικόνη; Δεν σου πρότεινε τίποτε τέτοιο; Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την υγεία των ποδιών.....

Jason είπε...

Αν επιλέξετε σιλικόνη στο στήθος και κολλαγόνο στα χείλη, δώρο ένα CD με αξέχαστες επιτυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Μαρινάκι μου,να σου κλείσω εγώ ραντεβού σ'ένα μικρό,συνοικιακό studio;..θα κάνεις τις διακοπές σου και θα φτιάξεις και τα ποδαράκια σου χωρίς παπαρολογίες!;)

So_Far είπε...

Ναι, ναι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι πρέπει να περνούν κάποιου είδους σεμινάρια αντιμετώπισης του πελάτη για να εφαρμόζουν τέτοια προσέγγιση. Δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί το κακό έχει παραγίνει

Attalanti είπε...

Καλέ, έχουν εκτροχιαστεί εντελώς... Είναι δύσκολο, αλλά αν τελικά βρεις μία που να είναι φυσιολογική και να γειτνιάζει στο "ευχάριστη", μην την αποχωριστείς! Με γεια!

Juanita La Quejica είπε...

Μακριά, δίκιο έχεις!

So_Far είπε...

Πάντως αν και δεν ξέρω πώς ονομάζει το σύγχρονο marketing αυτές τις προσεγγίσεις, εγώ θα τις έλεγα: Εγχειρίδιο σπαστικής πώλησης

Blonde είπε...

Για αυτό έκανα μόνη μου σεμινάρια, τα έμαθα και τώρα πια νύχια-πόδια τα περιποιούμαι μοναχή μου...ααα...με τόσα λεφτά που θα έδινα σίγουρα καθαρή την έβγαλα.

€lisavet είπε...

Στο δρόμο με τη μητέρα μου, μας πλησάζει μια κοπέλα:
-Τραβήξτε ένα χαρτάκι!
-Δε θέλω, ευχαριστώ.
-Μα τραβήξτε, τι έχετε να χάσετε;
(Το χρόνο μου μήπως?)
Τραβάει η μητέρα μου.
-Είδατε; Δεν είναι τόσο ακατάδεκτη όσο εσείς. (pardon?)
Ανοίγουμε το χαρτάκι και ω τι σύμπτωση...
-Κερδίσατε! Ακολουθήστε με να σας δώσω το δώρο σας.
-Που ακριβώς να σας ακολουθήσουμε;εγώ.
-Να εδώ απέναντι.
Μας δείχνει ένα ινστιτούτο αισθητικής.
Παίρνω το χαρτάκι απ'το χέρι της μητέρας μου, το δίνω στην κοπέλα και
"ευχαριστούμε πολύ, γεια σας!"

Jason είπε...

Ναι μέχρι κι εμένα με βάζουν να τραβάω χαρτάκι!!!

Συγγνώμη, σας φαίνομαι να θέλω αδυνάτισμα ή bottox;;;;;;
Μα σας φαίνομαι μέλος του τυπικού πελατολογίου σας;;;;
Ανήκω εγώ στο target group σας;;;;;

Έλεος. Μάθετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τη δουλειά σας.

ralou είπε...

A! που να δεις τι γίνεται σε μεγάλα κέντρα αισθητικής - αδυνατίσματος κ.τ.λ.
Μπήκα μια μέρα με μόνο ένα διακαή πόθο.
Να μαδήσω το μουστάκι που με ταλαιπωρεί παιδιόθεν.

Μου πρότειναν:
Φυκόλουτρο για αποτοξίνωση
Μασάζ λεμφαδενικό(;)
Ανόρθωση περιγράμματος προσώπου
Βαθύ καθαρισμό και μετά μποτοξ
Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα με τα νέα μηχανήματα

Από περιέργεια ρώτησα πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά.
€ 5.600 παρακαλώ
Και, σημειωτέον, χωρίς να περιλαμβάνεται το μουστάκι!

Σταυρούλα είπε...

Άπα πα πα! Εμείς εδώ φωνάζουμε μια κοπέλα στο σπίτι και κάνει τα δικά μου και της μαμάς που είναι πολύ ταλαιπωρημένα!

drskafidas είπε...

tha gelagan kai ta moustakia sou rallou otan akouses tin timi e?????

Marina είπε...

Darthiir, αυτά μου τα είχαν προτείνει αλλού παλιά, όταν είχα πάει για ένα καθαρισμό προσώπου.. ο οποίος επεκτάθηκε σε θεραπεία με φύκια, απολέπιση με λάσπες Μαύρης Θάλασσας, κάτι άλατα της ίδιας θάλασσας, μασσάζ με αιθέρια έλαια..στο τέλος θα μου βάζανε και λίγο αλεύρι και κατευθείαν στο τηγάνι. Και το τι ζήταγαν δεν λέγεται..Μα πού ζούν? Τι θαρρούν ότι είμαστε? Ζάπλουτες κότες Νοτίων Προαστείων?

Jason, 1) σχετικά με το CD, δεν θέλω να μοιάζω με την Πάμελα Αντερσεν όπως ήταν πρίν 15 χρόνια και
2) σχετικά με το χαρτάκι, δεν είναι μόνο το αδυνάτισμα, υπάρχει και άλλος τομέας ιδιαίτερα εντρυφής στους άντρες..η αποτρίχωση. Αν είσαι (λέμε τώρα) μαλλιαρός στο στήθος, χέρια, πλάτη κλπ και δεν θέλεις να είσαι, ή μάλλον δεν θέλει το κορίτσι σου να είσαι..σου προσφέρουν ριζικές υπηρεσίες με λέϊζερ, καλύτερες απο τα κεριά, χαλάουα, τσιμπιδάκια, μπικίνι..συγνώμη πήρα φόρα τώρα

evelina, άμα είναι να ξαναέρθω στην Καβάλα, σιγά μην πάω για τα πόδια μου..θα την κάνω ταράτσα με τα γλυκά σας και θα γίνω χαλάκι έξω απο το μαγαζί του Ιωσηφίδη.. όπου θα ζώ μόνιμα. Για να μην μιλήσω για τα φαγητά και τα κρασιά.. Ενώ τώρα, κάθε μέρα ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΙ στο αερόμπικ, εξαιτίας αυτών των 3 κιλών που πήρα το καλοκαίρι (1 κιλό τον μήνα)

so far, μάρκετινγκ σπαστικής κολήτιδας θα πάθω απο την αγωνία μου

attalanti, το είπα και πιό κάτω, έίχα μία καλή αλλά έφυγε για άλλη περιοχή

lianne, γκούχ, γκούχ..είμαι λίγο άσχετη απο τέτοια..το ψαλίδι γίνεται φονικό όπλο, πρώτα τον εαυτό μου θα πετσοκόψω..άσε που μόνο με το ένα χέρι μπορώ..

Elisavet, στην οδό Ερμού καιροφυλακτούν..παλιά δίνανε σοκολατάκια...έτρωγες και μετά σου λέγανε "Ωραία τα τρώτε, κρίμα που σας παχαίνουν, θέλετε ένα ωραίο πακετάκι όπου και θα τρώτε και θα αδυνατίζετε?"

ralou. Α! Τι γέλιο..όχι πρέπει ΚΑΙ να πληρώσεις και να κρατήσεις τα μουστάκια του Καραϊσκάκη. Αμ πώς!

renata, και εγώ μιά κοπέλλα στο σπίτι είχα όμως παντρεύτηκε και αναχώρησε..

drskafidas, μόνο τα μουστάκια της? Και αυτά των γατιών της!!

x είπε...

botox σε κέντρο ποδοθεραπείας; τι άλλο θα ακούσουμε θεε μου. ή μήπως ήθελε να σου κάνει μπότοξ στις πατούσες;
μερικοί δεν παίρνουν τα χάπια τους ε;