Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

Συμμαζεφτείτε ρεεεεε

Παραμονές εκλογών, σήμερα Κυριακή, έψαξα στα συρτάρια μου να βρώ το μαύρο μπλοκάκι μου. Το μπλοκάκι των μετα-εκλογών. Τι είναι αυτό? Οπως κάποιοι εδω μέσα επιδίδονται στο meta-blogging, του λόγου μου επιδίδομαι στο meta-electing. Γράφω δλδ ποιός δήμαρχος ή κόμμα μετά τις προεκλογικές καμπάνιες, λόγους και υποσχέσεις, μετά την επιλογή του ή απόρριψή του
  1. ΔΕΝ συμμάζεψε τη χαρτούρα απο τους δρόμους, τα πανώ να κρέμονται μέχρι να τα πάρει ο άνεμος, τα πεζοδρόμια γεμάτα σκουπίδια
  2. ΔΕΝ κούνησε το δαχτυλάκι να κάνει έστω το 1/3 των "Λαέ της Ελλάδος/Αθήνας/επαρχίας", αλλά έκανε άλλα αντ' άλλων, π.χ. όταν είχε υποσχεθεί βελτίωση επιπέδου ζωής, κάποιος παλιό δήμαρχος Νοτίων Προαστείων είχε φέρει ένα τσίρκο που το έστησε σε παραλία, ή κάτι κλουβιά με βρώμικα ταλαίπωρα παγώνια που πάγωναν το αίμα των λουομένων απο τις κραυγές τους.

Το μπλοκάκι αυτό το ξεκίνησα εδώ και πολλλλλλλάάάάά χρόνια, έχω μαζέψει διάφορα όχι τόσο απο αυτά που ακούω όσο απο αυτά που βλέπω.

Θα μου πείτε τώρα "εκεί κόλλησες? Στη χαρτούρα και στις τζούφιες υποσχέσεις?"

Ναί ρε παιδιά, εκεί

Για να πιάσεις τα μεγάλα χρειαζόμαστε να ξεκινήσουμε απο τα μικρά.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Και αναρωτιέμαι, όταν κάποιος δήμαρχος δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, τον ξαναψήφισες;

Γιατί;

Jason είπε...

Καλά κάνεις και τα προσέχεις, αλλά πολλή φασαρία για το τίποτα. Εγώ δε θα μπορούσα να τα παρατηρώ όλα αυτά τόσοσ χολαστικά, γνωρίζοντας ότι μόνο απογοήτευση βγαίνει στο τέλος.

Marina είπε...

Darhiir, δεν τον ξαναψηφίζω

Jason, Μα πρέπει να ασχολείσαι και να απαιτείς. Πληρώνεις ωραία και καλά τους φόρους σου. Γιατί αυτοί να μην εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους? Αν πιστεύεις μόνο στην απογοήτευση τότε είσαι χαλαρός πολίτης, ιδεώδης για αυτούς που τα πάντα υπόσχονται και τίποτα δεν κάνουν. Μη σου πώ ότι χρειάζεται να τους το λές και στα μούτρα, "δεν θα σας ψηφίσω φέτος γιατί σύμφωνα με αυτά που είπατε πρίν 4 χρόνια, δεν τα εφαρμόσατε, οπότε και εγώ ..." δεν θα τους κάνεις τα μούτρα κρέας, ωστόσο όταν μαζευόμαστε πολλοί, μας ακούνε.

Jason είπε...

Μαρίνα, με το να τους λες στα μούτρα ότι δε θα τους ψηφίσεις δε θα αλλάξει κάτι. Με το να μην τους ψηφίσεις ίσως αλλάξει κάτι.

(Και αναφέρομαι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί στις βουλευτικές εκλογές, για διαφορετικούς λόγους ψηφίζει κανείς την κάθε κατηγορία κομμάτων νομίζω, η κάθε μία έχει το δικό της ρόλο ανάλογα με τη δυναμικότητά της. Και, δεδομένων των παροντικών συνθηκών, δεν πιστεύω πως θα τύχαινε εύκολα να ψηφίσω κάποιο από τα κόμματα που υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει, ώστε να μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με το ποιες από τις υποσχέσεις τους τήρησαν και ποιες όχι, ώστε να αποφασίσω αν θα τους ξαναψηφίσω και την επόμενη φορά. Δεν είμαι ο πολίτης της απογοήτευσης, αλλά σίγουρα δεν είμαι ο πολίτης του ενθουσιασμού για να παρασυρθώ από μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις και μετά να κάθομαι να ψάχνω πού ακριβώς χάθηκαν στην πορεία.)

Psipsinel είπε...

bravo re marina

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλη διασκεδαση!!!

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι εδώ στην επαρχία.
Ήρθε προχθές ένας υποψήφιος δημ. σύμβουλος με το έγχρωμο φυλλάδιο. (Σημ: Τα πιο πολλά έργα για όσυς ξέρουν είναι της πλάκας- σαν τη παιδική χαρά, που βάλανε τις κούνιες και δεν φρόντισαν να κόψουν τα αγριόχορτα στο νοικιασμένο οικόπεδο.)
Ρε φίλε, τι το χρειάζεστε το φυλλάδιο, αφού έρχεστε και μας τα λέτε κατ' ιδίαν. Ποιός τα πληρώνει;
Ε, κάναμε έρανο μεταξύ μας και πολλά τα χρωστάμε κιόλας.
Έκανε το λάθος και μου το είπε.
Τώρα είμαι σίγουρος με ποιά λογική βγαίνουν μετά κάποια δήθεν ενημερωτικά φυλλάδια του δήμου.

Σταυρούλα είπε...

Ωραιότατη ιδέα είναι αυτή! Και να τους δείχνεις μετά τις ψευτιές τους! Σε υπολογίζουνε όταν τους δείχνεις πως δεν έχεις μνήμη χρυσόψαρου!! ;)

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγγνώμη που καταλαμβάνω χώρο για να ρωτήσω κάτι άσχετο.
Έχω φτιάξει ένα blog, το οποίο όμως δεν μπορεί να το βρει κάποιος με αναζήτηση στο google.
Ενώ δίνω τη σωστή διεύθυνση, πχ όνομα.blogspot.com, δεν βρίσκει εντελώς τίποτα.
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά;

Marina είπε...

Jason, μιλάω για τις δημοτικές εκλογές. Βεβαίως και ΔΕΝ τους ψηφίζω μετά, απλά μου αρέσει να τους τα χώνω και λιγάκι να μην μας θεωρούν τελείως πρόβατα. Αν δλδ δεν κάνουν όσα υπόσχονται γιατί να τους ψηφίσω, γιατί είναι ωραίοι με μύστακα παχύ?

psipsinel, α μακαρίζεις την τύχη σου που είσαι αλλού και δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ..

preza tv, ευχαριστώ πολύ, πραγματικά πολύ διασκεδάζω

kαπιταλιστικό kουμούνι. Είμαι πεπεισμένη ότι βγαίνουν α) για να φάνε και β) για να διορίσουν, ευεργετίσουν τους δικούς τους. Ολα τα άλλα, στον κάλαθο

renata, εκεί είναι το θέμα. Τους τη δίνει όταν τους τα λές γιατί ξέρουν ότι φέτος δεν την γλυτώνουν, θα φάνε μαύρισμα.

anonymous, μήπως δεν άνοιξε καθόλου, εννοώ μήπως δεν το έσωσες? Η μήπως το αναζητάς με λάθος διεύθυνση, ακόμη και μία βουλίτσα να ξεχάσεις μετράει. Για ξαναδοκίμασε.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Μαύρο σε όσους «βρομίζουν» το περιβάλλον μας, με χαρτούρα που δείχνει την αφεντομουτσουνάρα τους…
Και «πράσινος» ο Μπάρουακ, αμ πως!

Ανώνυμος είπε...

Καλή φάση!;)