Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Κλεψιές

Σήμερα το απόγευμα ο Ν, έφυγε απο την εταιρεία που δουλεύει, πήγε σε μία κοντινή Αlpha Βank και πήρε λεφτά. Πήγε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του, άνοιξε το πορτ μπαγκάζ, έβαλε την τσάντα μέσα και το σακκάκι του, κάθισε στην θέση του οδηγού και με τρόμο είδε ότι κάποιος άνοιξε το πόρτ μπαγκάζ, άρπαξε την τσάντα και έφυγε με τα πόδια..
Αυτό δεν έγινε σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι, στον Φλοίσβο του Π. Φαλήρου έγινε, ο δρόμος που είχε ο Ν παρκάρει γεμάτος κόσμο.. Ωσπου να βγεί απο το αυτοκίνητο, να βάλει τις φωνές και πόσο μάλλον να τρέξει, ο κλέφτης είχε γίνει καπνός.. Η απώλεια βαριά, πέρα απο τα λεφτά, είχε μέσα διαβατήριο, αεροπορικά εισιτήρια γιατί την Κυριακή πέταγε, ταυτότητα, κλειδιά σπιτιού.. άστα να πάνε
Και να ήταν μόνο αυτό?
Πέρυσι μία καλή φίλη ώρα 07.00 το πρωϊ βάζει το παιδί της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το πάει σε παιδικό σταθμό. Μόλις κάθεται στη θέση του οδηγού διαπιστώνει ότι κάποιος έχει μπεί στο πίσω κάθισμα και απειλεί το παιδί της με μαχαίρι. Τι θέλει? Τα πάντα!
Της πήρε την τσάντα, τα γυαλιά ηλίου και το αυτοκίνητο, της έδωσε όμως το παιδί της και την άφησε σύξυλη στη Θουκυδίδου-Καλαμάκι.
Για όνομα του θεού τι άλλο θα δούμε?

21 σχόλια:

elenitsa! είπε...

φυλαγε τα ρουχα σου που λενε....τι να πω....ελλαδα 2006...

. είπε...

ε, όχι ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν!!!! πού ζούμε τελοσπάντων;

Unknown είπε...

Αμερικαν μπαρ γίναμε...

Markos είπε...

Το κακό είναι ότι τα χειρότερα έρχονται ...

Ελπίζω ο Ν. να το ξεπεράσει με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις...

(λίγες ώρες νωρίτερα ήμουν σε εκείνη την περιοχή, -Αμφιτρίτης- και πήρα και εγώ αρκετά χρήματα από τράπεζα.. Ευτυχώς χωρίς τέτοια προβλήματα...)

Πάντως για όλους μας, ας μάς γίνει συνήθεια.
Αν βάζουμε ό,τιδήποτε στο πορτπαγκαζ να το κλειδώνουμε πάντα!!!

tzo είπε...

Μη με τρομάζεις να χαρείς!

Marina είπε...

Σήμερα το απόγευμα ένας παππούς τηλεφώνησε στον Ν ότι βρήκε την τσάντα του, την είχαν πετάξει στις Τζιτζιφιές έξω απο το σπίτι του. Το μόνο που του πήραν ήταν τα λεφτά και το δίπλωμα οδήγησης!!!! Πάλι καλά! Το δίπλωμα όμως γιατί να το κράτησαν?

elenitsa, το έχουν παραξηλώσει οι κλέφτες..

Marilina, ζούμε στην μοντέρνα Ελλάδα όπου το χρήμα ρέει..σε οποιαδήποτε τσέπη.

darthiir, μόνο? Πρίν 3 χρόνια οδηγούσε ο Κ στην Λεωφ. Βουλιαγμένης κοντά στην Αλίμου. Μεσαία λωρίδα, σταματημένος σε φανάρι. Μιλούσε στο κινητό. Με την άκρη του ματιού του βλέπει ένα χέρι να μπαίνει απο το μισάνοιχτο παράθυρο του συνοδηγού, να του βουτάει την τσάντα του και ώσπου να πεί κίχ βλέπει τον κλέφτη και τον βοηθό του καβάλλα σε μηχανάκι να πηγαίνουν τη Βουλιαγμένης ανάποδα απο το πεζοδρόμιο. Την τσάντα την βρήκε ένας τζόγκερ σε ένα οικόπεδο της Ηλιούπολης τρείς μήνες αργότερα. Αυτό κι αν είναι αμερικανιά!

Marko, ευτυχώς που δεν σε παρακολούθησαν και εσένα. Αυτό που σοκάρει είναι ότι έγινε κατά τις 5.00 το απόγευμα, μέσα στον κόσμο..έχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι κλέφτες.

allitnil, δεν το έγραψα για να σε τρομάξω, μία σκαιή πραγματικότητα είναι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή

Katerina ante portas είπε...

Kαι μή χειρότερα..
Bρε που πάμε.. που θα'λεγε ο Αυλωνίτης..

Ανώνυμος είπε...

Τραγικά πράγματα...

drskafidas είπε...

kai pou sai akoma...

vasilis-kozani είπε...

Η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη.Ευτυχώς το δικό μου πορτ-μπαγκαζ δεν ανοίγει από έξω χωρίς κλειδΊ.Λές αυτό να είχαν κατα νου τους οι σχεδιαστές όταν το κατασκεύαζαν?
Είναι πολύ άσχημο πάντως.. να σε κλέβουν.Συμπαράσταση στον φίλο σου Ν.

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Προσπάθησα και χθες να αφήσω σχόλιο, αλλά κάτι πήγε λάθος. Παιδιά, πάντα έτσι ήταν, απλά το εμπεδώνουμε όταν συμβεί δίπλα μας. Δεν ζω Ελλάδα, έχω την "τύχη" να ζω σε μία χώρα, που σου κλέβουν μέσα σε 10 λεπτά το αυτοκίνητο από το φυλασσόμενο πάρκιν του αεροδρομίου και δεν τρέχει και τίποτα (να φανταστείτε ότι μια μέρα πριν μου συμβεί, έλεγα σε Ελληνες φίλους, ότι αποκλείεται να μου τύχει γιατί δεν έχω τέτοιους φόβους). Περαστικά μας....

Ανώνυμος είπε...

Σφίχτηκε το στομάχι μου με την δεύτερη ιστορία....
Σκατά.

Jason είπε...

Λυπηρό.
Και πόσα άλλα ακούμε...
Φρικάρεις όταν συνειδητοποιείς ότι συμβαίνουν γύρω σου όλα αυτά...

Juanita La Quejica είπε...

Ειδικά αυτό με το παιδί, φοβερό! Μου έλεγε μια φίλη Βραζιλιάνα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην Βραζιλία, δεν φανταζόμουν όμως ότι γίνονται και εις τας Αθήνας...

An-Lu είπε...

Αμάν!
Η τρίχα κάγκελο μεσημεριάτικα.
Καλό είναι να προσέχουμε... ΠΑΝΤΟΥ

Marina είπε...

katerina ante portas, evelina Z13
κάτω οι κλέφτες!

drskafidas, μη μου λές τέτοια

vasilis-kozani, παρακολουθούν τον κόσμο που σηκώνει λεφτά και μετά είναι θέμα στρατηγικής. Και κλειδωμένο να έχεις το αυτοκίνητο, σπάζουν τη κλειδαριά, σπάζουν το τζάμι..

georgia-is-coning-to-town, για όνομα του θεού, και τι κάνεις, δεν έχεις αμάξι?

mpampakis, φοβερό, έχεις παιδί και καταλαβαίνεις. Οτι γίνει σε εμάς, ΟΚ θα το αντιμετωπίσουμε όχι όμως και στα παιδάκια..έγκλημα!

Jason, άλλο να τα ακούς γενικά και άλλο να προκύπτουν σε γνωστούς σου!. Εκεί φρικάρεις περισσότερο

Juanita la quejica, πραγματικά να σου σηκώνεται η τρίχα. Η Αθηνά (βλέπε link) μου έλεγε ότι όταν δούλευε στη Τρινιντάντ (πρίν 2 χρόνια) μία απόσταση 2 τετραγώνων πήγαινε με ταξί γιατί καιροφυλακτούσαν μέρα μεσημέρι συμμορίες παιδιών έως 13 ετών που θα μπορούσαν να τη σκοτώσουν για να της πάρουν τη βέρα της!!!

an-lu, παντού και πάντα. Οι κλέφτες δεν είναι όλοι άντρες..υπάρχουν και γυναίκες κάτι άκακες γριούλες μέσα στο μετρό..φρττ πάει το πορτοφόλι..

snikolas είπε...

Όπως και πολλοί ακόμη είπανε, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Είναι πολύ τρομακτικό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αυτό με το παιδί με σόκαρε.
ΔΕν είναι ώρα "για πνέυμα και ηθική", αλλά σκέφτομαι από τι πέρασε ο δράστης για να γίνει τέτοιο αρπαχτικό.
Όλα αυτά με πάνε σε γκρίζες στολές, ομάδες αυτοάμυνας και να μη μπορείς καν να μιλήσεις σε άγνωστο από τον φόβο να μην τον φοβίσεις.
Αν και βαθειά όλα έχουν ένα νόημα και μια εξήγηση. Αυτό κάποιες φορές με ξεκουράζει, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχε συμβεί στο δικό μου παιδί.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Και πάλι καλά…
Στο Ρίο σε σφάζουν για ένα πεντοδόλαρο, στη Νέα Υόρκη τα ίδια και χειρότερα, στην Ιταλία απλά σε κλέβουν για ψίλουπήδημα… Πολιτισμένοι οι γέιτονες!
Η Αθήνα είναι ευτυχώς η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με την μικρότερη εγκληματικότητα! Δυσυτώς όμως τα πράγματα χειροτερεύουν!
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό…
Ο φόβος είναι μεγαλύτερος εχθρός απ τον κλέφτη!

Alitovios είπε...

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που μακαρίζεις που δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή στη χώρα μας γιατί θα πήγαιναν οι δολοφονίες σύννεφο.

Marina είπε...

snikolas, τα φοβάμαι αυτά τα χειρότερα, παλιά ούτε που κλειδώναμε τα σπίτια μας και τώρα..

kαπιταλιστικό kουμμούνι, η ίδια η φίλη μου πάντως κατουρήθηκε όταν πήρα πάλι το παιδί της στα χέρια της..από ανακούφιση φαντάζομαι.

barouak, όλα αυτά γίνονται παντού, όμως όταν χτυπήσουν τη γειτονιά σου ή τον γνωστό σου συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθός τους..

alitovie, Η οπλοκατοχή στην Κρήτη επιτρέπεται, όλοι κυκλοφορούν με ένα κουμπούρι στο χέρι..ωραία αποτελέσματα έχουμε κάθε τόσο