Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2006

Μαμάδες Νοτίων Προαστείων


Νέες, πλούσιες με μεγάλες BMW, αποστράπτουσες CLKs, μισθούς με πολλάάά μηδενικά, καταξιωμένες καριερίστες, ζούν σε μονοκατοικίες με υπηρετικό προσωπικό. Και οπωσδήποτε μία διπλωματούχο au pair. Μα για ποιόν?
Μα για το ΠΑΙΔΙ βεβαίως, το πολύτιμο παιδί που κάνανε με τον λαμάκα, προτού χωρίσουν βεβαίως, βεβαίως. Ασε που μερικές τα φτιάχνουν με πλούσιους μόνο και μόνο για να κάνουν παιδί, όχι γιατί τους πιέζει η μητρότητα (μη χέσω), οι ανάγκες μιάς καλής ζωής τις πιέζουν.. κάνοντας ένα παιδί λύνεται το πρόβλημα, αν δε βγεί και αγόρι, θα τα κατεβάσει τα βρακιά του ως το πάτωμα ο Κύριος, και θα δίνει, θα δίνει, θα δίνει...ώσπου να πεθάνει..
Χθές πήγα στο σπίτι μιάς παλιάς γνωστής, γνωστής που είχα να δώ 8 περίπου χρόνια. Ξένης υπηκοότητας, παντρεμένη με Ελληνα που όμως η σχέση τους κατέρρευσε και είχαν χωρίσει. Κάποια στιγμή ξανάσμιξαν και έκαναν ένα αγοράκι. Μετά χώρισαν οριστικά, αλλά μοιράζονται το παιδί. Και οι δυό κοντά στα 45, οικονομικά ανεξάρτητοι. Αλλά εξαρτημένοι ο ένας απο τον άλλο.
Ο ένας να φάει την άλλη,
η άλλη να τον μαδήσει οικονομικά.
Και να τον μειώσει στα μάτια του παιδιού και του επαγγελματικού του κύκλου.
Και στη μέση το παιδί, που το χρησιμοποιεί ο καθένας τους σαν πακέτο.
Ενα έξυπνο, υπάκουο αγοράκι που βλέπει τον αμείλικτο πόλεμο και προσπαθεί να μείνει αμέτοχο.
Ο άντρας βίαιος, την έδερνε παλιά μέχρι αίματος. Οταν τον πάταγαν στη δουλειά ή όταν το Χρηματιστήριο δεν πήγαινε καλά η σύζυγος έτρωγε κλωτσιές, μπουνιές και σφαλιάρες.
Η σύζυγος φιλόδοξη, ξιππασμένη, θύμα οικογενειακής βίας. Αλλά πλούσια. Κάποια στιγμή τα βρόντηξε και έφυγε. Διαζύγιο.
Μετά όμως ξαναγύρισε και έκανε παιδί μαζί του. Για να τον έχει στο χέρι εφ' όρου ζωής.
Τώρα ποιός έχει στο χέρι ποιόν είναι άλλη ιστορία.
Πόσα όμως είναι τα θύματα?

16 σχόλια:

. είπε...

αααχχχχχ!!! ασ τα να πανε

suigenerisav είπε...

Ναι, τώρα που το λές.. ΚΑαΤΙ μου θυμίζει αυτό .. (:

Psipsinel είπε...

krima....

Unknown είπε...

Ζούγκλααα...

Marina είπε...

Μαριλινα, απαίσια αισθάνθηκα, όταν βρισκόμουνα εκεί για μία γιορτή που με κάλεσαν και μπροστά μου σκοτωνόντουσαν..

suigenerisav, ελπίζω μόνο ο τίτλος να σου θυμίζει ένα βιβλίο αντίστοιχου τύπου που εκδόθηκε το καλοκαίρι και όχι κάτι σε προσωπικό επίπεδο.

psipsinel, πολύ κρίμα για όλους αλλά ιδιαίτερα για το αγοράκι, μαζεμένο καθόταν σε μία γωνιά και περίμενε να ηρεμήσουν τα πράγματα

darthiir, πως καταντάνε τα ζευγάρια..

tzo είπε...

Ένα ΓΙΑΤΙ έχω μόνο να πω για τα πάμπολα ερωτήματα που μπορούν να βγουν από τέτοιες ιστορίες!

Unknown είπε...

Υποννοείς κάτι με αυτό;;;

Θες να μου πείς να προσέχω μήπως;;;

Όχι γιατί με διάφορα που ακούω έχω αρχίσει να πιστεύω πως οι κεφαλές της κοινωνίας προσπαθούν απεγνωσμένα να καταστρέψουν τον θεσμό της οικογένειας σπέρνωντας φόβο ανάμεσα στα φύλα...

suigenerisav είπε...

Όχι καλή μου. Μην με υποτιμάς τόοσο (lol).
Γνωρίζω καλά τόσο την Παυλίνα, όσο και τον 'κόσμο' της.. ;-)

Δυστυχώς, το σκηνικό που περιγράφεις μου υπομιμνήσκει έτερες ιστορίες που υπέπεσαν στην αντίληψη μου. Με βουβά θύματα και 'εσωτερικούς' δράστες..
Καμμένες ζωές-και χρήμα για το expanding επάγγελμα του μέλλοντος(= ψυχαναλυτής).

Marina είπε...

allitnil, ξέρω εγώ γιατί? Ανθρωποι που καλά και άγια ξεκινάνε να ζήσουν μαζί και στην πορεία αλλάζουν. Ολοι μας έχουμε νεύρα αλλά δεν πλακώνουμε τους συντρόφους μας στο ξύλο, έτσι δεν είναι? Και όσες μπορούν να κάνουν παιδιά τα κάνουν επειδή τα θέλουν όχι για εκβιασμό, έτσι δεν είναι?
Η όχι? Ας με πείσει κάποιος ότι έτσι είναι γιατί αναστατώθηκα πολύ το Σάββατο. Εγινα μάρτυρας ενός καυγά άνευ προηγουμένου, χωρίς λόγο κιόλας, μπροστά στο παιδί.

Darthiir, τίποτα δεν υπονοώ, απλά συμφωνώ με το "ζουγκλααα" που έγραψες πρίν.."Το πώς καταντάνε τα ζευγάρια" αφορά πώς καταντάνε οι άπληστοι συμφεροντολόγοι άνθρωποι μέσα στο ζευγάρι. Καμμία σχέση με εσένα..Γενικά μιλάω για μιά κοινωνική μερίδα (δυστυχώς πλέον όχι και τόσο μικρή)που δρά σαν δηλητήριο και για τους γύρω αλλά κυρίως για τους εαυτούς τους.

Suigenerisav, αρα όλοι μας σχεδόν έχουμε μία σχετικά γνωστή ιστορία θυτών-θυμάτων και ίσως ψυχαναλυτών..

Unknown είπε...

γιατί πάντα το θύμα είναι το παιδί, το οποίο αργότερα ίσως να κάνει τα ίδια και χειρότερα;;;;;

Σταυρούλα είπε...

Το δόλιο παιδί λυπάμαι! :( Οι άλλοι δυο είναι άξιοι της μοίρας τους!

Blonde είπε...

Και δυστυχώς μόλις μεγαλώσει το παιδί...θα συνεχιστεί η ίδια ιστορία στο δικό του το σπίτι, γιατί δυστυχώς πάλι έτσι έμαθε, έτσι μεγάλωσε. Εγώ απλά ελπίζω να είναι μια περίπτωση από τις λίγες εξαιρέσεις.

tassoula είπε...

Για φαντάσου ότι υπάρχουν ζευγάρια αγαπημένα που δεν μπορούν να κάνουν παιδί και κάνουν κάτι τέτοιοι.Το παιδί είναι το θύμα γιατί ήρθε σε μια οικογένεια που του δίνει αυτές τις εικόνες.Το έφεραν στην ζωή δεν ήρθε απο μόνο του.Και ζεί τα "ωραιότερα" του χρόνια μέσα στα νέυρα,την υποκρισία, το ψέμα και το ξύλο.

An-Lu είπε...

Επειδή το έχω δει κι εγώ το στόρι, σε άπειρες παραλλαγές (ακόμα και χωρίς διαζύγιο), θα συμφωνήσω πως το μόν θύμα είναι το παιδί...και είναι κρίμα....

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Αυτές τις μαμάδες και τους πατεράδες πρέπει να τους καρφώσει ο Ποσειδώνας με την τρίαινα και να τους δώσει μεζεδάκι στα μολυσμένα ψάρια που τριγυρνούν στις θάλασσες των Νοτίων προαστίων…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαρίνα
ας μην τις σαρκάζουμε τις κακομοίρες. Πιστεύω ότι κουβαλούν κι αυτές πολύ πόνο. Σίγουρα μέσα στην μεγαλομανία και την ψευτομαγκιά, αλλά κουβαλούν-έστω μη συνειδητοποιημένο- πόνο.
Όπως εμείς είμαστε βουτηγμένοι στο άγχος, μέχρι διαταραχής, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του καταναλωτισμού, έτσι κι αυτές είναι βουτηγμένες στην έλλειψη νοήματος στην ζωή και άρα στην κατάθλιψη.
Αν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κόσμο που τον έχουν δοκιμάσει πριν από μας, θα δώσουμε μια ελπίδα και σε αυτές...