Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2006

Οι γιοί των μπαμπάδων 2

Σκέτη απόγνωση. Οχι για το συμβάν, άστο αυτό, καρφίτσα στον ωκεανό. Απόγνωση για τις αξίες που περνούν οι γονείς στα παιδιά. Καμμία ευθύνη δεν αναλαμβάνουμε, πάντα φταίνε οι άλλοι.


Απόγνωση για την τηλεόραση και σκανδαλοθηρία. Τα πάντα θα κάνουν οι δημοσιογράφοι πίσω απο τις κάμερες για να βγάλουν ποσοστά τηλεθέασης, συνειδήσεις, ανθρώπους, παιδιά όλα θα σφαχτούν εδώ. Για τον κουτσομπόλη τηλεθεατή μέχρι και πορνοβίντεο με ανήλικα θα βάλλουν.. όλα για σένα αγάπη μου, για τα μάτια σου μόνο.


Απόγνωση για τις αλληλομηνύσεις, είπα, είπες, είπε...σαχλαμάρες. Ολοι να φιμώσουν όλους και έτσι μόνο τα μπουκωμένα μουγκρητά να ακούγονται. Ελευθερία του γραπτού λόγου.. μη χέσω.

Αγαπητή μου Ελλάδα, κοιτίδα των ανωθεν Ελλήνων σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω!

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Επίσης...

KV είπε...

Καμμιά φορά, χαίρομαι που χάνω μέρος της καθημερινότητας!
Καλησπέρα

Marina είπε...

Βαρέθηκα να τους ακούω και κυρίως να τους διαβάζω.
Αει στο διάλο

Jason είπε...

Η ελευθερία του λόγου είναι ελευθερία του λόγου, Μαρίνα.
Απλώς μην τους διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Από τα απλά πράγματα κρίνονται και τα πιο σοβαρά και μεγάλα. Ναι, είναι αλήθεια αυτό που λέει ο τίτλος: "οι γιοί των μπαμπάδων τους" και θα προσέθετα οι κόρες των μαμάδων τους. Μικρό περιστατικό: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε Γυμνάσιο κάνει την εκδήλωσή του πέρυσι τα Χριστούγεννα σε μπουζουξίδικο. Αλίμονο! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτή τη χώρα από πέρα από το λαρύγγι του μπουζουξή, το νταλκά του πελάτη και το βρακί της τραγουδιάρας. Όλα στο βωμό της καψούρας και το σεξ, από τα 12.

Marina είπε...

Jason για την ελευθερία του γραπτού λόγου μέσω των μπλόγκς, αναφέρομαι και ειδικά στο Lifo. Εντάξει να μη το διαβάζω. Ελα όμως που δεν μπορώ. Θέλω βλέπεις να έχω γνώμη.

So far, φταίμε εμείς που δώσαμε μία υπερβολή σε όλα. Ηρθε απο επαρχία ολόκληρη τάξη στην Αθήνα για την πενθήμερη εκδρομή και βγάλανε τις μέρες στο Mall, δεν έχω τίποτα εναντίον του καταστήματος, όμως είναι ντροπή. Αυτό έχει μόνο η Αθήνα να επιδείξει..να πάνε και στο Mall αλλά και σε άλλα πράγματα..

Markos είπε...

Πού θα πάει.
Θα φτάσουμε και στον πάτο.
Ε μετά θα έχουμε κάποια ελπίδα ...

iris είπε...

Έχει και πιο κάτω από εδώ. Όσο το επιτρέπουμε θα πηγαίνει και πιο κάτω. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι που όλοι λέμε πως φταίει οι κοινωνία, φταίνε τα ΜΜΕ, φταίνε τα σχολεία, φταίνε οι πολιτικοί κ.ο.κ. Η δική μας ευθύνη πού είναι; Εμείς δεν είμαστε μέρος της κοινωνίας; Εμείς δεν παρακολουθούμε αδηφάγα τα ΜΜΕ; Εμείς δεν εγκαταλείπουμε τα παιδιά μας στα σχολεία και στα χέρια των δασκάλων για να πάψουν να μας ζαλίζουν; Εμείς δεν ψηφίζουμε τους πολιτικούς μας;

Έχουμε αυτό που μας αξίζει. Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό ας προσπαθήσουμε για αυτό, όχι μόνο να παραπονιόμαστε !

Blonde είπε...

Δυστυχώς η ευτυχώς συμφωνώ με iris. Έτσι είναι, αλλά υπάρχει αυτό το μεγάλο ΑΛΛΑ...ότι και να ψηφίσεις, όπως και να τη γυρίσεις τη μπάλα ίδια είναι. Όσο ο καθένας θα σκέφτεται τη πάρτη του, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Marina είπε...

Marko, πρέπει δλδ να πάμε πάτο για να καταλάβουμε? Κρίμα για εμάς καρδούλα μου, πολύ κρίμα

iris, λές μετά τον πάτο να βρούν απο κάτω και άλλους..? Για όλα φταίμε εμείς οι ίδιοι που ανεχόμαστε. Χθές οι γείτονες κρέμασαν τη μπουγάδα τους έξω απο το παράθυρο πρός το δρόμο, σώβρακα, φανέλλες, κυλόττες όλα σε κοινή θέα. Ολόκληρο κήπο έχουν, τίποτα, καμμία αισθητική. Κανείς δεν μίλησε, τους ανεχθήκαμε για άλλη μία φορά. Εμείς αγοράζουμε τα σαχλο-βιντεοπαιχνίδια στα παιδιά και μετά λέμε ότι πάτωσαν στο σχολείο... Ωραία φταίμε! Τώρα τι θα κάνουμε όμως?

lianne, ας ξεχάσουμε και λίγο την πάρτη μας. Κάτω η ΤιΒι. Μόνο ποιοτικά προγράμματα να βλέπουμε. Οι ξεφτίλες και οι μαϊντανοί στη γλάστρα.

An-Lu είπε...

Δε νομίζω ότι θα εκτιμήσουν καθόλου το τραγουδι σου Μαρινάκι...βρίσκονται αλλού ξημερωμένοι...

Katerina ante portas είπε...

Καλημέρα, το καλύτερο κουμπί στιν τουβουλα είναι ο διακόπτης!

Stavros Katsaris είπε...

Μα η συμπεριφορά των ΜΜΕ είναι σαφώς χειρότερη από το ίδιο το περιστατικό!
Αν την κοπέλα τη βίασαν μια φορά οι αλήτες της TV τη βιάζουν καθημερινά!
Κανένας σεβασμός καμμία προστασία!
Κοράκια, κανίβαλοι.
Ακόμα και αυτά τα παιδιά των 16 ετών θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση.
Βγάλτε τον βόθρο από το σπίτι σας!
Η τηλεόραση έχει πάρα πολύ όμορφα πράγματα να μας δείξει επιλέξτε!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΒΟΘΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Πριν 10 χρόνια μας απαγόρευαν δια ροπάλου το κάπνισμα στο Λύκειο-καπνίζαμε κρυφά στις τουαλέτες.

Τέτοια περιστατικά όπως της μικρής και του (υποτιθέμενου;) βιασμού,ε δεν μου κάνουν εντύπωση πλέον,δεδομένης της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ αλλαγής που έχει υποστεί σε αυτά τα 10 χρόνια η Ελληνική πιτσιρικαρία.

Αρχής γενομένης με τα σημερινά 18/19/20άρικα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τα δικά μου 18/19/20 (όταν εγώ ήμουν τόσο,στις ηλικίες τους),τότε ήμασταν πιο ανυποψίαστοι,ίσως πιο ντροπαλοί και ψαρωμένοι.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τότε.Αφού και εγώ που και πάλι είμαι ανάμεσα σε αυτές τις ηλικίες,τα έχω χάσει με τον τρόπο που σκέφτονται τα σημερινά παιδιά στα 20-21 τους-γιατί κάνω την σύγκριση με εμάς (της ηλικίας μου τα παιδιά) τότε.Συγκρίνω εποχές.

όσο για τα media γνωστο παγκοσμίως είναι ότι καταφέρνουν να χειραγωγούν τις μάζες και ιδιαίτερα στην Αμερική όπου η επιρροή των Αμερικάνικων media είναι πολύ έντονη στην εκεί κοινωνία...

το ζήτημα είναι πως όλοι αυτοί στα κανάλια που μας έχουν φλομώσει στις μαλακίες,πληρώνονται,βγάζουν money.Πληρώνονται για να λένε μαλακίες....τα σαΐνια της TV.

1)μια είναι η λύση.Ζαπινγκ!
2)για όλα πιστεύω πως φταίει η Ελληνική οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ! To θέμα είναι ότι η τηλεόραση που πάντα ενφανίζεται ως ο σωτήρας των πάντων, συνήθως επιδεινώνει τα πράγματα και τελικά αποπροσανατολίζει. Ήμουν αισιόδοξος για το μέλλον της ιντερνετικής ενημέρωσης αλλά τα τελευταία εγχώρια γεγονότα μάλλον με διαψεύδουν.