Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2006

Φσσστ! Μπόϊνγκ!


Χθές το βράδυ που είμασταν σπίτι, μόλις είχαμε φάει ωραίο φαγητό που ετοίμασε ο Κ, είχαμε πιεί και το κρασάκι μας και αισθανόμασταν χαλαροί και κάπως φουσκωμένοι, λέει ο Κ.
"Για δες το πορτατίφ της κουζίνας, γιέρνει βρε παιδί μου"
"Γιέρνει απο τότε που το πήραμε..ήταν στραβό απο τη μάνα του"
"Κάτσε να το ισιώσω!
"Οχι ! Μηηηη! Θα το φάμε στο κεφάλι"..ήταν όμως αργά. Με την άκρη μιάς σκούπας ίσα που το άγγιξε. Μόλις όμως το βαρύ πορτατίφ πήγε στη θέση του, έγινε η συντέλεια. Συνομώτησαν όλα για να μας βγάλουν το λάδι.
ΤΣΑΦ! Βραχυκύκλωμα
ΤΖΖΖΖ! μιά μπλέ λάμψη!
ΚΡΑΤΣΣΣΣΣΣ! κρύσταλλα παντού!
και σκοτάδι.
Ανάψαμε ένα κερί. Κρίτσι-κρίτσι έκανε το πάτωμα εκεί που πατήσαμε. Είχε πέσει η ασφάλεια της κουζίνας. Το ψυγείο νεκρό.. (το μαύρο φίδι της αγωνίας άρχισε να με ζώνει, είχα πάει στο σουπερμάρκετ την Παρασκευή και η κατάψυξη ήταν γεμάτη). Οι γνώσεις μου στα ηλεκτρικά νηπιακές.
Τελικά φτιάξαμε την καμμένη ασφάλεια, ήρθε το ρεύμα, όλα απεκατεστάθησαν..πλήν της θανούσης.. το φωτιστικό της κουζίνας είχε εκραγεί. Ενα μέρος του κουφαριού του κρεμόταν απο το ταβάνι, ο λαμπτήρας όμως και το γυάλινο πορτατίφ είχαν σκορπιστεί σε μικρά κομματάκια.
Ετσι τις θερμίδες του γεύματος τις κάψαμε μιά χαρά.
Σήμερα το πρωϊ είπα να πάω στη λεωφ. Βουλιαγμένης σε καταστήματα να πάρω μία νέα λάμπα για την κουζίνα. Παίρνω τη Λεωφ Αλίμου και ...κόλλησα. Οχι επειδή είχε κίνηση, απλά ένα πελώριο φορτηγό με ψυγείο απο πίσω έκανε όπισθεν στη λωρίδα μου. Ολοι οι οδηγοί παραλύσαμε, δεν είχαμε που να πάμε, αυτός να συνεχίζει την όπισθεν και ο συνοδηγός του να προσπαθεί να μας κοπαδιάσει όλους στην αριστερή λωρίδα ώστε να κινηθεί το φορτηγό με την ησυχία του πρός τα πίσω στη δεξιά. Και να ήταν μόνο μερικά μέτρα..στην Ποσειδώνος ήθελε να βγεί ο μάγκας..με την όπισθεν..Ωσπου να μανουβράρει ο φορτηγατζής το ψυγείο του εκεί που το ήθελε..κόλλησε το σύμπαν.
Αλλη φορά δεν ξαναπατάω στην Αλίμου..όλοι οι ανισόρροποι απο εκεί πάνε.
Για μία απόσταση 3 χιλιομέτρων έκανα μισή ώρα και τελικά χώθηκα σε κάτι δρομάκια και έτσι ξέφυγα..
Και είναι ακόμη μεσημέρι.. και περιμένω και τον υδραυλικό γιατί στάζει το καζανάκι και κάτι βρύσες..
Ούφ!

18 σχόλια:

melomenos είπε...

κάνε κάποιο αγιασμό!!!
καλησπέρα!

τσέλιγκας είπε...

Σα να λέμε σας άλλαξαν τα φώτα!

Katerina ante portas είπε...

Nai ναί, αλλάξατε τα φώτα!

Ούπς, ούτε ψύλλος στον κόρφο σας αγαπητή μου! Όσο σκέφτομαι την αγωνία της κατάψυξης και τις συνέπειες αν..

An-Lu είπε...

Κουράγιο μπουμπού....εύχομαι η υπόλοιπη εβδομάδα σου να έχει λιγότερους μπελάδες ;-)

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνουν αυτά...Ελπίζω,όχι ξανά!!!Ευχές για καλή εβδομάδα!;)

Marina είπε...

melomenos, θα το σκεφτώ σοβαρά αυτό!

tσέλιγκας, μόνο τα φώτα! Μετά σκουπίσαμε, ξανασκουπίσαμε, σφουγγαρίσαμε μέχρι να μαζευτεί μέχρι το τελευταίο κρυμμένο γυαλάκι..μας βγήκε το λάδι

Katerina ante portas, αυτό με το ψυγείο ναί. Πήρα μεγάλη τρομάρα γιατί την έχω πάθει άσχημα. Τότε στα Ολυμπιακά έργα μας κόβανε το ρεύμα όποτε θέλανε, με αποτέλεσμα ένα Ιουλιάτικο Σαββατόβραδο κάηκε κάποιο εξάρτημα του ψυγείου... να τρέχω σαν παλαβή να εκλιπαρώ γείτονες να πάρουν κάποια κατεψυγμένα..στιγμές απείρου κάλλους είχαμε περάσει.

an-lu, ευχαριστώ για τις ευχές η εβδομάδα όμως έχει πολύ τρέξιμο..φτιάχτηκε μεν το καζανάκι, έσπασε όμως η κουλούρα της λεκάνης,.πρέπει να ξαναπάω Βουλιαγμένης (όχι απο Αλίμου) να πάρω άλλη, να βρώ ηλεκτρολόγο να μου τοποθετήσει τη νέα λάμπα και την κουλούρα.. μιφ, μιφ..και σιχαίνομαι τους μαστόρους. Ερχονται για μία δουλειά και τσούπ! με το που φεύγουν νά η ζημιά!

evelina Z13, ναί συμβαίνουν, γιατί όμως να συμβαίνουν πάντα τας Κυριακάς, τας αργίας ή τας εορτάς? Και πάντα κάτι περίεργες ώρες.

Shades είπε...

Χαλάρωσε και δες τα πράγματα με πιο θετική ματιά..
Δεν φαντάζομαι να περνάς πρώτη φορά απ’ την Αλίμου ή πρώτη φορά κάποιος οδηγός να κάνει χαζομάρα στο δρόμο.. αυτά είναι μέρος απ’ τη Αθηναϊκή καθημερινότητα.. αφού δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ας χαλαρώσουμε, ας χαμογελάσουμε κι ας το απολαύσουμε..
Τώρα με το πορτατίφ που έσπασε.. ας άναβες δυο κεράκια λίγη μουσικούλα για ατμόσφαιρα και που ξέρεις μπορεί στο τέλος να το διασκέδαζες..
Είδες πόσο όμορφα είναι όλα γύρω μας αν έτσι τα δούμε..
Αν μπορούμε βέβαια.
Καλό σου βράδυ καλή μου.

Σταυρούλα είπε...

Καλοπεράσατε δηλαδή! :(
Όσο για τους μαστόρους ου μπλέξεις ... Κουράγιο, Μαρίνα !

Chrisa είπε...

Βρε τι παθατε στα καλά καθούμενα!!! Τι ήθελα ο χριστιανός να το πειράξει βραδιάτικα...

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Μια χαρά τσαγαροδευτέρα!
Υπομονή...

snikolas είπε...

Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα (τα του σπιτιού) αλλά δεν πειράζει. Και τα άλλα είναι μέσα στο πρόγραμμα (τα του φορτηγού) αλλά είναι για μπάτσες η φάση.

Marina είπε...

Shades-in-the-dark, εντάξει στο τέλος το φιλοσοφώ και αντί να με τρέχει το τρέχω.. Ούτε η Αλίμου φταίει σε τίποτα..είμαι όμως γκρινιαρό γατούλα. Και μ' αρέσει κιόλας.

renata, ακούω μαστόρους και φεύγω. Ερχεται ο ένας να διορθώσει μία βρύση και σπάει το πλακάκι, έρχεται ο πλακάς να βάλει πλακάκια και του πέφτει το εργαλείο και σπάει κάτι άλλο...ΜΑΚΡΥΑ απο αυτόυς όσο μπορείς.

chrisa, είναι απίθανος ώρες-ώρες. Εκεί που είμαστε χαλαροί, μπάμ! και μετά τρέχουμε. Το ίδιο έχω και εγώ, σαν τον Ντόναλντ Ντάκ..βρήκα κάτι καλώδια αν τα ενώσω τι θα γίνει? (μπάμ, κράτς, τζίζ,ααααα!)

vita mi barouak, υπομονήηηη! Αχ! Και που είμαι ακόμη.

snikolas, εντάξει μωρέ τα του σπιτιού κουτσά-στραβά διορθώνονται. Οδηγώ καθημερινά αρκετές ώρες και το τι βλέπουν τα μάτια μου..για πολλές μπάτσες. Σημείωσε ότι οι χειρότεροι οδηγοί είναι οι σβκυριακάτικοι.

nassos είπε...

Πάλι καλά που δεν λέρωσες το βρακί σου, σωφερίνα...

LOL!!!!

Jason είπε...

Χα!
Κουράγιο Μαρίνα και μη μασάς...
Όσο για την Αλίμου, μόνο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω κι εμένα αυτά τα μικροπράγματα με εκνευρίζουν και με αποσυντονίζουν.
Τελευταία όμως αποφάσισα να τα αντιμετωπίζω πιο ήρεμα.

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το φωτιστικό και ακόμα περισσότερο για την Αλίμου. Αν και υποτίθεται ότι συνδέει άμεσα την παραλιακή με τη Βουλιαγμένης στην πραγματικότητα είναι από τους λίγους δρόμους που μπαχαλοποιούνται σε χρόνο dt

Unknown είπε...

Μα καλά τί ακριβώς είχε το φωτιστικό που έκανε όλον αυτό το σαματα;;;

Katerina ante portas είπε...

Που είστε καλέ; Βραχυκύκλωμα να σου πετύχει!

Καλό μήνα!