Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2007

Τα κουτάκια της ηλικίας


Επεσε στα χέρια μου σήμερα ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του Mall για τον μήνα Ιανουάριο 2007. Τα πήρα αμέσως, νευρίασα αφάνταστα με τα κλισέ. Είχε διάφορα αρθράκια για events, εκπτώσεις, προσφορές και ιδέες για το πώς να περάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (γιορτή που τη θεωρώ κουτή αλλά δεν θα τα βάλω τώρα με τα πιτσιρίκια και τους φαν του). Το περιοδικό δημοσιεύει τις δικές του προτάσεις τα εξής κουτάκια, ανά ηλικία.

Ετσι σύμφωνα με την άποψη του περιοδικού αν είσθε 15-25 και θέλετε να προσφέρεται κάτι ιδιαίτερο στους αγαπημένους σας, μπορείτε να πάτε να παίξετε κατ' αρχήν bowling (να έχει ντυθεί με ψηλό τακούνι και εσύ να την πάς για bowling), να πάτε σινεμά και μετά γεύμα σε γνωστή σειρά φαστ φούντ. ΓΙΑ ΤΩ ΘΕΩ! Ετσι κάνετε όλες τις μέρες, βρέστε κάτι άλλο βρε αδελφέ οτιδήποτε απο τα τετριμμένα. Γιατί να μην έχει τη δυνατότητα (σύμφωνα με το περιοδικό) να πάτε για χορό, να πιείτε ένα κοκτέηλ, ακόμη και να δειπνήσετε σε ένα ωραίο εστιατόριο. Γιατί στον πιτσιρικά να προσφέρεται αυτή η έλλειψη επιλογής?

Αν είσθε 25-35 την πατε πρώτα στο σινεμά και μετά σε εστιατόριο χαμηλών λιπαρών. (Να μου δείξετε ποιός άντρας με σώας τας φρένας παίρνει τη γκόμενα/τον γκόμενο και πάνε να φάνε μαρουλόφυλλα και κρέας σόγιας. Η είναι πολύύύύ καψούρης για να δεχθεί να πληρώσει κάτι τέτοιο ή είναι ασθενής). Καλύτερα να παίξει λίγο bowling ή να δεί καμμιά κωμωδία. Στη φωτογραφία την ταϊζει όχι φράουλα με κρέμα αλα 9,5 εβδομάδων...μπάαα! κανένα κομμάτι ωμό κουνουπίδι θα της βάζει στο στόμα..που δεν έχει και θερμίδες..tres σεξουαλικό, δέστε με!

Αν πάλι είσθε 35-45 ετών, τα όργανα γρήγορα, δεν είναι το ζεύγος freak, όχι πως ήταν οι προηγούμενοι, λέμε τώρα, έχει κοντοκουρευτεί ο νέος, πάει και το μπάμ τρελελέ, πάει και το ξεχτένιστο μαλλί, (ίσως επειδή του πέφτει ολίγον) και σε μένα πέφτει όταν βλέπω το κλισέ της βαρεμάρας, σοβαρή ταινία, cocktails, ωραίοι καναπέδες για άραγμα, είναι κουρασμένοι απο τις ευθύνες οι άνθρωποι που αντί να κάτσουν στην τηλεόραση και να κοιμηθούν θέλουν και Αη Βαλε..βάλτους. Ολως τυχαίως οι των -άντα μπαίνουν στο κουτάκι της ηλικίας και αισθάνονται ότι έχουν ένα πόδι στον τάφο.

Ωραία δεν θα ήταν να φάνε κάτι light και πρόχειρο, να παίξουν κανά παιχνίδι, έστω και bowling και μετά να δούν 2-3 ταινίες για να ξεσκάσουν?

Η τελευταία κατηγορία έχει μία φωτό που μου θύμισε τον Καρολο της Αγγλίας και την Καμίλλα του. Ετών 45 και άνω. Το άκρον άωτο της "τι λέγαμε?" Εντάξει και αυτοί θα πάνε στο Mall του Αγίου Βαλε..τέτοιου, ΄που τους θέλει να δοκιμάζουν την ιταλική κουζίνα αραγμένοι σε πολυθρόνες κρεββάτια.. μήπως και τους βάλουν και τα δύο πόδια στον τάφο?

Μήπως υποννούν οι άνω των 45 δεν είναι για το συγκεκριμμένο χώρο? Η τους θεωρούν μόνο για να τα ακουμπάνε πρίν γίνουν μακαρίτες?

Σιχαίνομαι τα κουτάκια των ηλικιών. Γιατί προδιαθέτουν. Γιατί προσπαθούν να μας κάνουν βαρετούς. Αλλά χειραγωγήσιμους. Ωστε ΕΥΚΟΛΑ να μπαίνουμε σε κουτάκια ΤΟΥΣ .

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν έχω να προτείνο μέρος για το πρώτο ραντεβού, για εξτριμ τύπους ονλυ :)

Πίστα καρτ, βασικά είμαι σε φάση που προσπαθώ να τον πείσω να πάμε :Ρ

και όσο για τα κουτάκια, άστα για τους τετριμμένους...

Dormammu είπε...

Ωχ, πλησιάζει αυτή η φρικαλέα ημέρα πάλι.... Και μαζί τα κουτάκια... Τι εφιάλτης!

Marina είπε...

Το περιοδικό αυτό "ζεί" απο τη διαφήμιση όπως όλα και καλά κάνει. Αυτό που με ενόχλησε είναι η θεματοποίηση. Εσύ 15χρονε τζαματζή να πάς για άλλη μιά φορά να φάς μπέργκερ. Εσύ μπάρμπα ξάπλα και ωραία δείπνα. Σαν να μην υπάρχει επιλογή στον 15χρον να νοιώσει "μεγάλος" και να πάει το αμόρε του κάπου καλά, να πιεί το ποτό του, τον καφέ του κλπ, να κάνει κάτι νέο, όχι εσύ στα φτηνιάρικα.
Ας τα έβαζε όλα τα εστιατόρια και τις δραστηριότητες έτσι χωρίς κατηγοριοποίηση.

Shades είπε...

Αν και πλησιάζω τα ..αντα δεν μπαίνω σε καλούπια και κλισέ.
Θα μπορούσα να διασκεδάσω στο Μέγαρο και αμέσως μετά να είμαι σε μπουζουκερί της εθνικής.. θα μπορούσα να είμαι θέατρο σε ψαγμένη ποιότητα και χαλαρό ποτό στου Ψυρή και ακόμα σε μικροκουτούκι της γειτονιάς με καλή παρέα ή στη παραλία μ’ ένα τρανζίστορ και κουτάκια μπύρες.

nassos είπε...

Τι μ@λ@κίες ρε γαμώτο διαβάζω...

snikolas είπε...

Α, μάλιστα, ξεκίνησαν από τώρα οι παπαριές ε; Κουράγιο (σε όλους μας) γιατί θα δούμε όχι μόνο φυλλάδια με κακογουστιές αλλά και δωράκια κακόγουστα που θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας και το γούστο μας.

Ανώνυμος είπε...

εμείς ως γνωστόν, "ανήκουμε στο κουτάκι 35-35 και επιθυμούμε διακαώς να πάμε για bowling! Πειράζει ή θα μας βάλουνε κακό βαθμό; ;-)

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: Εμείς ως γνωστόν, "ανήκουμε" στο κουτάκι 35-45 και επιθυμούμε διακαώς να πάμε για bowling! Πειράζει ή θα μας βάλουνε κακό βαθμό; ;-)

Unknown είπε...

Για τσικνοπέμπτη βγάλαν φυλάδιο με κουτάκια ή να ξαναπεράσω αργότερα;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στην ίδια κατηγορία με την an-lu και δηλώνω υπεύθυνα ότι κανένα The Mall σε παγκόσμια κλίμακα δεν θα μου πει πώς θα περάσω την οπιαδήποτε μέρα μου ( πόσο μάλλον την πλέον ηλίθια μέρα του χρόνου ). Ο καπιταλισμός μας διδάσκει και τρόπο ζωής;

Σοφία είπε...

Προσωπικά λυπάμαι όλους όσους σκέφτονται έστω και για πλάκα να πάνε στο The Mall για του Αγίου Βαλεντίνου.